Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Bej jest psem, który pomimo długiego pobytu w boksie nadal nie potrafi pogodzić sie z zamknięciem. Jest psem, który potrzebuje ruchu i kontaktu z ludźmi. Psiak dobrze dogaduje się z innymi psami. Obecnie mieszka z 4 innymi samcami i jest wszystko OK.[/FONT] [/FONT]

Posted

Ra_dunia napisał(a):
a jak z podkopami i chęcią wędrówek? ;) Czy jak Czarodziejka da mu swobodę to nie zrobi "ucieczki z shawshang"?

Ze schroniskowego boksu nie próbuje uciekać ( nie robi podkopów i nie gryzie siatki). Na spacery wychodzi na smyczy i nie jest spuszczany więc trudno powiedzieć jak zachowa sie na wolnej przestrzeni.

Posted

U mnie ogrodzone, ale na spacery chadzamy na łąki. Strachulce -niepewniaki, nuworysze i to, co głuche i półślepe chadza na smyczy lub długiej linie. To, co głuche jest już zresztą na tyle stare, że trzyma się utartych ścieżynek na posłanko, czy do własnej budki, ale mam tu element głuchy i ślepawy, który w zasadzie nie wie, dokąd go łapy zaniosą. Wesołe jest życie staruszka, gdzie spojrzy, tam pachnie mu gruszka ;)

Posted

A ja chciałam zapytać, ponieważ widzę, że zebrało się tutaj grono specjalistów corgisiowych :).
Czy myślicie, że ten psiak ma w sobie coś z corgi ? Bo ja się zastanawiałam na początku jak go zobaczyłam co to za cudaczek, według mnie bardzo fajny, ale siedzi w schronisku i nikt go nie chce.

Posted

Uszka ma na pewno corgowe ;) Ale mieszanka jest niesamowita :) Niskopodłogowiec śliczny. U cardiganów trafiają się pręgusy.

Ok Czarodziejko, to Bej przyjedzie do Ciebie. Mam nadzieję, że wstydu nie przyniesie i kłopotu nie sprawi.

Posted

Tak jak poprzednio. Będę dzwoniła dzisiaj do Agaty i potwierdzała termin. Jagoda - z Waszej strony też wszystko bez zmian?
Reno też powiadomię ;) jak nie ma namiaru do Agaty to jej podam - niech się dogadają co do miejsca "przerzutu" ;)

Mam nadzieję, że wszystko ogarnę i nic nie pomieszam :)

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']super, ze dzieki Babci koleny psiak opusci schron:):):)
To już kolejny wątek z przechodzącymi deklaracjami ;)

Jagoda - dzięki! To tak w czwartek/piątek będę się upewniała, żeby powiadomić Reno :)

Posted

Reno jest na wątku i podpatruje, co się dzieje ;). Generalnie nic specjalnego nie planuję na sobotę/niedzielę, więc nie powinno byc żadnych problemów z terminem.
Jak coś prosze o PW z tel. do Agaty no i oczywiście tel. i adresem Czarodziejki, bo nigdy u niej nie byłam :)

Posted

Reno2001 napisał(a):
Reno jest na wątku i podpatruje, co się dzieje ;). Generalnie nic specjalnego nie planuję na sobotę/niedzielę, więc nie powinno byc żadnych problemów z terminem.
Jak coś prosze o PW z tel. do Agaty no i oczywiście tel. i adresem Czarodziejki, bo nigdy u niej nie byłam :)

Jak Agata poda termin wyjazdu, zaraz napiszę.Tel. do Agaty podaję na priv.