Czarodziejka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Radźcie, dumajcie, dyskutujcie - ja czekam na waszą decyzję ;)Dobrze, że wykastrowany, przynajmniej heja na babki odpada :D Quote
Ulka18 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Trzymam kciuki za kazda psinke, ktora wyciagniecie :kciuki: I tak dobrze, ze maja te bidulce spacery, w niektorych schroniskach nawet tego nie ma :-( Quote
Ania_i_Kropka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Bej jest psem, który pomimo długiego pobytu w boksie nadal nie potrafi pogodzić sie z zamknięciem. Jest psem, który potrzebuje ruchu i kontaktu z ludźmi. Psiak dobrze dogaduje się z innymi psami. Obecnie mieszka z 4 innymi samcami i jest wszystko OK.[/FONT] [/FONT] Quote
Ra_dunia Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 a jak z podkopami i chęcią wędrówek? ;) Czy jak Czarodziejka da mu swobodę to nie zrobi "ucieczki z shawshang"? Quote
Ania_i_Kropka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ra_dunia napisał(a):a jak z podkopami i chęcią wędrówek? ;) Czy jak Czarodziejka da mu swobodę to nie zrobi "ucieczki z shawshang"? Ze schroniskowego boksu nie próbuje uciekać ( nie robi podkopów i nie gryzie siatki). Na spacery wychodzi na smyczy i nie jest spuszczany więc trudno powiedzieć jak zachowa sie na wolnej przestrzeni. Quote
Czarodziejka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 U mnie ogrodzone, ale na spacery chadzamy na łąki. Strachulce -niepewniaki, nuworysze i to, co głuche i półślepe chadza na smyczy lub długiej linie. To, co głuche jest już zresztą na tyle stare, że trzyma się utartych ścieżynek na posłanko, czy do własnej budki, ale mam tu element głuchy i ślepawy, który w zasadzie nie wie, dokąd go łapy zaniosą. Wesołe jest życie staruszka, gdzie spojrzy, tam pachnie mu gruszka ;) Quote
Onaa Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 A ja chciałam zapytać, ponieważ widzę, że zebrało się tutaj grono specjalistów corgisiowych :). Czy myślicie, że ten psiak ma w sobie coś z corgi ? Bo ja się zastanawiałam na początku jak go zobaczyłam co to za cudaczek, według mnie bardzo fajny, ale siedzi w schronisku i nikt go nie chce. Quote
li1 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Alez ten pies jest cudny. Ja chce byc zbieraczka i go wziac. Quote
Czarodziejka Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Li1 bierzesz tego psiaka? Jest wyjątkowo słodki :) Quote
Ra_dunia Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Uszka ma na pewno corgowe ;) Ale mieszanka jest niesamowita :) Niskopodłogowiec śliczny. U cardiganów trafiają się pręgusy. Ok Czarodziejko, to Bej przyjedzie do Ciebie. Mam nadzieję, że wstydu nie przyniesie i kłopotu nie sprawi. Quote
Ra_dunia Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Tak jak poprzednio. Będę dzwoniła dzisiaj do Agaty i potwierdzała termin. Jagoda - z Waszej strony też wszystko bez zmian? Reno też powiadomię ;) jak nie ma namiaru do Agaty to jej podam - niech się dogadają co do miejsca "przerzutu" ;) Mam nadzieję, że wszystko ogarnę i nic nie pomieszam :) Quote
Lu_Gosiak Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 super, ze dzieki Babci koleny psiak opusci schron:):):) Quote
Jagoda1 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Rozmawiałam z Agatą, wyjeżdżaja w sobotę, lub w niedzielę, powiadomi mnie. Z naszej strony zapewnimy dowiezienie do Szwaderek. Quote
Ra_dunia Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']super, ze dzieki Babci koleny psiak opusci schron:):):) To już kolejny wątek z przechodzącymi deklaracjami ;) Jagoda - dzięki! To tak w czwartek/piątek będę się upewniała, żeby powiadomić Reno :) Quote
li1 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Czarodziejka napisał(a):Li1 bierzesz tego psiaka? Jest wyjątkowo słodki :) Nastawiam sie na niego. Dogo, w jakim toto cudo jest schronisku ? Quote
Ra_dunia Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 li1 napisał(a):Nastawiam sie na niego. Dogo, w jakim toto cudo jest schronisku ? No proszę - to dzięki Bubuni może nie jeden, a 2 psiaki skorzystają ;) Quote
mela2 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Psiak jest cudny.Wygląda jak mix cardigana -pręgusa z owczarkiem niemieckim :) Quote
Reno2001 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Reno jest na wątku i podpatruje, co się dzieje ;). Generalnie nic specjalnego nie planuję na sobotę/niedzielę, więc nie powinno byc żadnych problemów z terminem. Jak coś prosze o PW z tel. do Agaty no i oczywiście tel. i adresem Czarodziejki, bo nigdy u niej nie byłam :) Quote
Jagoda1 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Reno2001 napisał(a):Reno jest na wątku i podpatruje, co się dzieje ;). Generalnie nic specjalnego nie planuję na sobotę/niedzielę, więc nie powinno byc żadnych problemów z terminem. Jak coś prosze o PW z tel. do Agaty no i oczywiście tel. i adresem Czarodziejki, bo nigdy u niej nie byłam :) Jak Agata poda termin wyjazdu, zaraz napiszę.Tel. do Agaty podaję na priv. Quote
Ra_dunia Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 To Reno będzie miała podwójnie ;) już jej wysłałam. Do Czarodziejki też. Czarodziejko - możesz Reno podać Swój adres? Quote
magenka1 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 widzę, ze podjęliście już decyzję wiem jest to trudne wybrać który to piesek ja nie potrafiłabym wybrać, wiem, ze Hesia jest taka biedniutka Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 nas też... tylko, że Hesia jakoś sobie radzi w schronisku, jest leczona. A Bej... Bej tam głupieje. Zupełnie nie potrafi się znaleźć w tym otoczeniu. Quote
Recommended Posts