Ra_dunia Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Tego to się chyba nikt nie spodziewał! Babcia 12 września pojechała do DOMKU STAŁEGO :multi::loveu::loveu::multi: [SIZE=2]Takiego tempa jeszcze nie widziałam. Babcia była już spakowana do DT, aż tu nagle wspaniała informacja: są osoby zainteresowane jej adopcją. Nie było co czekać i się zastanawiać. Babcia trafiła do kochającego, wspaniałego domku. Śpi w łóżeczku, drepta po mieszkanku i ma prześliczne imię Bubunia :loveu: [SIZE=3]Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za pomoc i serce okazane Babci. Proszę również, aby wspomogli kolejnego psiaka...[SIZE=2] nie przerywajmy dobrej passy ;) Pieniążki mamy, transport też. Trzeba działać :cool3: Lista proponowanych psiaków na stronie 16. BABCIA jedzie do CZARODZIEJKI! Transport Babuni przewidziany jest na 18tego bądź 19tego września. Dziękuję wszystkim osobom, które zgodziły się zawieźć Babunię po nowe życie :loveu: Wolontariuszkom ze schroniska w Olsztynie :loveu:, Agacie51:loveu:, Reno2001:loveu: i wszystkim zaangażowanym w akcję :loveu::loveu::loveu: Inne zdjęcia Babci ze schroniska na 9 stronie wątku! Koniec sierpnia 2010 Babcia jest w schronisku od dwóch miesięcy, przywieziona została z ulicy, miała wielką rozległą ranę głowy, która pozszywana i naprawiona już się ładnie zagoiła. Babcia ma dużo lat. Babcia prawdopodobnie nie widzi, albo widzi bardzo słabiutko, jej oczy są lekko mętne, a na spacerze sprawiała wrażenie zdezorientowanej. Babcia była zjawiskiem kanapowym, w ogóle nie wiedziała co to buda, nie wiedziała gdzie szukać jedzenia, nie miała szansy się dopchać do wody. Ewidentnie całe życie spędziła z jakąś dobrą osobą, bo Babcia jest wybitnie miła dla ludzi. Zupełnie bezbronna i całkowicie słodka. Nie ma mowy żeby taki pies w schronisku przetrwał. Dlatego też Babcia jest bardzo chuda - po pierwsze nie umie się dopchać do żarcia, po drugie nie bardzo ma zęby żeby zjeść suchą karmę w odpowiednim tempie, żeby zdążyć się najeść zanim jedzenie nie zniknie w innych pyszczkach. Babcia umie chodzić na smyczy, w zasadzie człapie powolutku i bardzo ostrożnie, w za wielkiej obroży, w ogóle nie próbowała się uwalniać. Po prostu szła tak ufnie, potykając się... ciągnąc ogon po ziemi... W dotyku to skóra i kości. Z wyglądu to kupka nieszczęścia. Rudego. Z corgisiowymi uszami.:placz: Taki wpis dzisiaj pojawił się na forum miłośników corgi.:-( Początek września 2010 [SIZE=2]Dzięki Waszej niesamowitej pomocy i reakcji na apel udało nam się w ekspresowym tempie zebrać deklaracje i znaleźć miejsce dla Babci :loveu: [SIZE=2]Czarodziejka zgodziła się przyjąć Babcię :loveu: Arktyka zgodziła się przyjąć Babcię :loveu: niestety ze względu na schody ten DT odpada U Mureczki niestety nie ma miejsc [SIZE=2] JESTEŚCIE CUDOWNI I NIESAMOWICI!!! :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: [SIZE=3]ROZLICZENIE W POŚCIE NR 3 :) Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 [SIZE=2][SIZE=3]DEKLARACJE STAŁE: :loveu::loveu::loveu:[SIZE=2] Li1 - 20 zł (IX) Ra_dunia - 30 zł (IX) Burka (z forum corgi) - 30 zł (IX,X,XI) Leyla - 50 zł (IX) Magda N (z forum corgi) - 50 zł (IX,X) Magda Ch (z forum corgi) - 25 zł (IX,X,XI,XII) Agat-a (z forum corgi) - 30 zł (IX) Ania C (z forum corgi) - 50 zł (IX) ------------------------------------ RAZEM DEKLARACJI STAŁYCH 285 zł :multi: WPŁATY JEDNORAZOWE::loveu::loveu::loveu:[SIZE=2] [SIZE=2]Mariola z Warszawy (z forum corgi)- 100 zł WNM (z forum corgi) - 300 zł Wanda (z forum corgi) - 30 zł Ania C (z forum corgi) - 100 zł Katarzyna z Poznania (z forum corgi) - 30 zł PT (z forum corgi) - 200 zł Wpłaty: Wrzesień 2010: 31.08.2010 Mariola z Warszawy - 100 zł 01.09.2010 Burka - 90 zł (IX,X,XI) 01.09.2010 Agat-a - 30 zł (IX) 02.09.2010 WNM - 300 zł 02.09.2010 Wanda - 30 zł 02.09.2010 Magda N. - 100 zł (IX,X) 02.09.2010 Magda Ch. - 100 zł (IX,X,XI,XII) 02.09.2010 Li1 - 20 zł (IX) 03.09.2010 Leyla - 50 zł (IX) 06.09.2010 Ra_dunia - 30 zł (IX) 06.09.2010 Ania C - 150 zł (IX) 07.09.2010 Katarzyna z Poznania - 30 zł 07.09.2010 PT - 200 zł 10.09.2010 Leyla - 50 zł --------------------------------------------- [SIZE=2]STAN KONTA: 1 280 zł Bardzo dziękuję wszystkim za okazane Babuni wsparcie i niesamowicie szybką akcję :loveu: Jesteście wspaniali! Pięknie dziękuję również forum corgi :loveu::loveu::loveu: za zaangażowanie i wręcz niewiarygodną pomoc finansową. :Rose::Rose::Rose: [SIZE=3]Cała kwota została przeznaczona na kolejnego psiaka Beja: http://www.dogomania.pl/threads/193060 Quote
Nikus Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 wyslałem babcię komuś o wielkim sercu z tamtych stron:) Quote
jolap. Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Babcia ma na imię Babcia ? Może być, ewentualnie ... może ... Babcia Bunia ? Piękna jest :loveu:. Trzymam kciuki za domek. Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Dzięki, że jesteście! Babcia teraz ma na imię Babcia, ale znając naszą inwencję mam nadzieję, że nie zostanie Babcią na zawsze. Eloise - jak to co zrobimy? Uratujemy, wyciągniemy i zapewnimy godną starość. Napisałam u Murki, ale pewnie nie ma szans :( Napisałam też do Kikou i do Czarodziejki... Quote
Ulka18 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Matko kochana jaka biedusia :-( Pewnie jej pani lub pan umarli, bo tak to jakim sposobem by sie znalazla w schronisku. Quote
Onaa Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ale bidę wypatrzyłam :(. Biedna mała babulinka. U Arktyki by miała dobrze. Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 U Arktyki?? Hej Dogo tak w ogóle, widzisz ile tych niskopodłogowych rudasków. Taka babcina wersja Radusia i Ptysia... Napisz coś więcej o Arktyce, bo ja w ogóle nie kojarzę... Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Ulka18 napisał(a):Matko kochana jaka biedusia :-( Pewnie jej pani lub pan umarli, bo tak to jakim sposobem by sie znalazla w schronisku. Ulka - też tak myślę. Babciula kanapowa totalnie. Pewnie rodzina nie chciała takiego spadku :( Quote
Onaa Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ra_dunia, Arktyka to płatny dom tymczasowy. Jest tam taki staruszek niskopodłogowy też, troszkę w depresji był biedak w schronie. I jeszcze pudelek uratowany, ok. 15 -letni. To jest dt chyba w kamienicy, jeśli dobrze kojarzę. Ale może już nie być miejsca. Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Arktyka ma jakiś swój wątek? Taki mały, domowy DT byłby dla Babci najlepszy. Ja wiem, że w Olsztynie nie jest źle, ale taka sunia po prostu nie zasługuje na pobyt w takim miejscu. Nie da rady w konfrontacji z młodymi psami :( Quote
Onaa Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Tak, takie staruszki są w najtrudniejszej sytuacji. A tutaj wątek dt u Arktyki: http://www.dogomania.pl/threads/181140-DT-P%C5%82atny-Domowy-woj.-kujawsko-pomorskie! Quote
Lu_Gosiak Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 jestem Raduniu:):) tylko nie bardzo wiem, jak moge pomóc? a u Kikou pytalas?? tam psiaki sa w domu i to same starsze Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 ania_to_ja napisał(a):No to zgłaszam się :) I bardzo dobrze :) Babcia ma około 11- 12 lat. Jest bardzo łagodnym smutaskiem, wybitnie nie radzi sobie w schronisku, ale jest bardzo przyjacielska. Jest wysterylizowana. Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 w pierwszym poście zapisałam wszystkie DT/hotele do których wysłałam zapytanie... Jak to jak pomóc? Być :) Zaglądać :) Podsuwać pomysły :) A jak już znajdziemy super DT to zrobić zwariowane bazarki na jego opłacenie. Quote
magenka1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Babunia była ogłaszana w gazecie olsztyńskiej(piątkowe wydanie), wiem, że miejsca dla Suni jest w hoteliku Brzyściu nie wiem czy dobrze napisałam Quote
Lu_Gosiak Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ra_dunia napisał(a):... Jak to jak pomóc? Być :) Zaglądać :) Podsuwać pomysły :) A jak już znajdziemy super DT to zrobić zwariowane bazarki na jego opłacenie. to moge Ci obiecac:evil_lol::evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 magenka1 napisał(a):Babunia była ogłaszana w gazecie olsztyńskiej(piątkowe wydanie), wiem, że miejsca dla Suni jest w hoteliku Brzyściu nie wiem czy dobrze napisałam Chodzi o hotel terier Brzyście? O! to super by było! Znam ten hotel. Magenka1 - mogłabyś sprawdzić i potwierdzić tę wiadomość? Quote
majap Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 magenka1 napisał(a):Babunia była ogłaszana w gazecie olsztyńskiej(piątkowe wydanie), wiem, że miejsca dla Suni jest w hoteliku Brzyściu nie wiem czy dobrze napisałam Ja dzisiaj byłam w schronisku żeby dokładnie dowiedzieć się o Babcię. Rozmawiałam z wolontariuszami. Nikt nie mówił o tym, żeby jakakolwiek pomoc temu psu była organizowana... Quote
magenka1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 w piątkowej gazecie była stroną jedną z psami z olsztyńskiego schroniska była ich 16 :) jeśli chodzi o ten hotel posiadam nr do Pani Joasi właścicielki, mamy tam Olka z mojego banerka o wolnym miejscu przeczytałam na wątku Zamościa ale wystarczy zadzwonić tel. 606612957 za Olka płacimy 300 zł plus karma na własny rachunek Quote
Ra_dunia Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Już napisałam do Kaskadaffik - powinna wiedzieć jak sprawy z hotelikiem. Jak duża jest Babcia?? Quote
Recommended Posts