Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Koniecznie :) najpierw imię by należało Babci wymyślić ;) Kolejna deklaracja z corgowego forum: Agat-a - 30 zł Brakuje nam 15 zł!!! Quote
Leyla Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='Ra_dunia']Rewelacja:loveu::loveu::loveu: A Punisher nic nie dołoży?? :evil_l[/QUOTE Punisher to konie wykopuje z rzezni, psy zostawia mi:razz: Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 No dobra, niech mu będzie ;) TO KTO DOŁOŻY 15 zł??? No kto ? :razz: Quote
majap Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Witajcie, kochani, bardzo dziękuję za pomoc Babci. Jestem naprawdę wzruszona takim odzewem i tak szybką reakcją, zupełnie się tego nie spodziewałam... Super, super i jeszcze raz super! O corgopodobnej suni dowiedziałam się od znajomej (Ani C, która ma moją Przytulcię), która "zleciła mi" dowiedzieć się więcej o Babci. Przedstawiłam Ani wieści z niniejszego wątku i Ania deklaruje na początek 100 zł na wszelkie badania weterynaryjne i dopłaci brakującą resztę stałej opłaty miesięcznej, czyli 15 zł. To by nam załatwiało całość miesięcznych opłat (hura hura hura). Jagoda1 - przypuszczam, że znamy się z widzenia :) Jestem osobą, która kiedyś prosiła o pomoc przy oddaniu do adopcji szczeniaków z działek z meliny (btw "właściciel meliny na działkach na Wójtowej Roli" nie tak dawno został nareszcie dzięki naszym zeznaniom ukarany przez sąd za znęcanie się nad zwierzętami, wprawdzie w zawieszeniu ale przynajmniej nie może ich już bić przy ludziach, bo natychmiast wzywamy policję - o tyle lepiej mają jego psy). Niestety nie wiem nic o domku, do którego Babcia mogłaby jechać, przepraszam za to pytanie, ale chciałabym wiedzieć coś więcej. Widzę, że Wy bardzo sie cieszycie z propozycji Czarodziejki, ale jakie warunki tam Babcia miałaby mieć dokładnie? Proszę nie gniewać się za to pytanie - nie jestem częstym gościem na dogo i nie znam Was, dlatego pytam. Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Słuchajcie - Arktyka również mogła by przyjąć Babcię :) I u Arktyki i u Czarodziejki koszty są bardzo zbliżone. W tym momencie chciałabym porozmawiać z nimi obiema, żeby dowiedzieć się jakie dokładnie warunki miała by Babcia. Ile psiaków mają pod opieką chociażby i gdzie Babcia by mieszkała... Mam nadzieję, że zgadzacie się z takim podejściem? Skargi i reklamacje przyjmuję jedynie w nieparzyste dni miesiąca od godziny 12:15 do 12:16 ;) Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 super super:):) czyli deklaracje sa, hotelik jest...BOSKO majap gdzie Babcia bedzie przebywac to mysle, trzeba Czarodziejki dopytac, natomiast jest tam pare spow z dogo i maja naprawde super..zaraz poszukam linkow:) Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ra_dunia napisał(a):Słuchajcie - Arktyka również mogła by przyjąć Babcię :) I u Arktyki i u Czarodziejki koszty są bardzo zbliżone. W tym momencie chciałabym porozmawiać z nimi obiema, żeby dowiedzieć się jakie dokładnie warunki miała by Babcia. Ile psiaków mają pod opieką chociażby i gdzie Babcia by mieszkała... Mam nadzieję, że zgadzacie się z takim podejściem? ........ jak najbardziej:) Quote
Czarodziejka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Warunki domowo - ogrodowe. Nie mam kojców - jeden do socjalizacji trudnych przypadków. Psy chodzą wolno, mają swoje miejsca, są budy i budynek gospodarczy, w którym mogą spać, jeżeli tylko zechcą. Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Maju :) widzę, że pisałyśmy w tym samym momencie :) Wpisuję Anię C do pierwszego postu ;) Bardzo się cieszę, że tak szybko udało nam się załatwić całą sumę :D Przed zabraniem Babci chcę najpierw pogadać i z Czarodziejką i z Arktyką. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wspaniałą pomoc! Oby tak dalej! :loveu: Quote
eloise Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 ło rety :) ale tempo :) musiałam cały wątek przeczytać :) Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Nadrabiaj Eloise, nadrabiaj :) Będziesz potrzebna do ogłoszeń :D Wklejam odpowiedź od Arktyki: "A wiec tak- pod moja opieka sa 4 tymczasy. Dwa psiaki w moim mieszkaniu i 2 psiaki u siostry,gdzie maja zapewnione spanka,mizianka, i jedzonko, natomiast wszystkie sprawy weterynaryjne , socjalizacyjne,dietetyczne zajmuje sie ja.(siostra mieszka na przeciw w bloku) Jesli zdecydujecie sie dac babcie do mnie, bedzie z dwoma micro psami-14letni gluchy ,chory na serce Dziadus(wielkosci jamnika)-ktory na poczatku ledwo chodzil i przesypial cale dnie(depresja) w tej chwili to dziarski staruszek i 7 letnia westka, ktora nie interesuje sie zbytnio psiakami. Mieszkam w mieszkaniu 2 pokojowym na 3 pietrze, ze znoszeniem babci po schodach nie ma problemu-dziadka tez na poczatku wnosilam teraz gdy odzyl smiga sam choc na dworku na niego uwazam by za szybko nie chodzil bo sie wtedy potyka...zwlaszcza gdy probuje nadazyc za westkaW ciagu 2-3 miesiecy bede miala przeprowadzke do domu z ogrodem(na razie jestem w fazie szukania) wiec psiaki nie beda mialy problemow ze schodamiDo domu przyjmuje tylko psiaki zgodne, gdyz nie seperuje psiakow. Dziadek sypia na podlodze na kolderce (nie jest z kanapowcow) westka ze mna w lozku, lub czasem na swoim fotelu....zalezy jak jej sie chce Psiaki dostaja domowe gotowane jedzonko(ryz+warzywa+kurczak) ,ale jesli wet zaleci inne zywienie to nie ma problemu(poprzedni tymczasowicz podhalan dostawal karme Brif-dla psow aktywnych) ze wzgledu na duza niedowagę, bokserka-Kora karme Purine-jagniecine z ryzem. Jesli sunia przyjedzie do mnie bedzie miala w ciagu 3 dni wizyte wet.(bezplatna) by zobaczyc co w trawie piszczy....jesli chodzi o leki, zabiegi, badania, wy bedziecie musieli pokryc koszty leczenia." Rozmawiałam i z Czarodziejką i z Arktyką :) Niestety nie jestem w stanie sprawdzić miejsc osobiście ;) a szkoda, bo obie rozmówczynie bardzo sympatyczne. Miło mi było porozmawiać :) Quote
Leyla Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Raaany ,Babcia jest farciara , nie dosc ,ze nam serca rozmiekczyla w sekunde ,to ma dwa zarabiste tymczasy....:happy1: Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 To ja proszę o pomoc w wyborze :) Babcia jest farciara bo ma WAS :loveu: Podsumowuję: Tymczas u Czarodziejki koszt:250 zł z karmą + koszty leczenie i wszystkie nieprzewidziane wydatki ilość psiaków: maksymalnie 10 miejsce: okolice Łodzi Czarodziejka ma bardzo duże doświadczenie jeśli chodzi o opiekę nad schorowanymi psiakami. Mieszka w domku i psy mają do dyspozycji cały ogród, pomieszczenia gospodarcze (dostosowane do psich potrzeb), budki stojące na ogrodzie. Na miejscu jest tylko jeden kojec, żeby w razie czego odizolować nowo przybyłego psa. Babcia miałaby możliwość w zimniejsze dni i noce przebywania w domu u Czarodziejki, większe psy swobodnie wchodzą do przedsionka, ale nie przebywają bezpośrednio w mieszkaniu. Babcia mogłaby swobodnie sobie wszędzie wędrować. W tej chwili Babcia byłaby 7 psiakiem, ale niedługo 2 szykują się do adopcji. Opieka weterynaryjna zapewniona. Tymczas u Arktyki koszt: 240 zł z karmą + koszty leczenia i wszystkie nieprzewidziane wydatki ilość psiaków: maksymalnie 3 + 2 u siostry w oddzielnym mieszkaniu miejsce: Toruń U Arktyki psiaki mieszkają w mieszkaniu, na 3 piętrze. Ma doświadczenie w opiece nad starszymi psami, obecnie pod opieką ma 14 letniego staruszka, który jest wynoszony na spacery. W mieszkaniu przebywa jeszcze 7 letnia sunia. Babcia przebywałaby cały czas w domu pod opieką Arktyki i jej pełnoletniego syna. W razie potrzeby pomaga również siostra. W tej chwili Babcia byłaby 3 psiakiem - więcej Arktyka nie chce przyjmować. Niedaleko znajduje się zaprzyjaźniony weterynarz. Decyzja należy do nas. Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 hmmm ciezka sprawa i tu dobrze i tu:lol:....ale pomoglam:roll: Quote
majap Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Duniu pozwalam sobie przeklejać Twoje posty na corgowe forum, bo tam jest kilka osób, które nie zaglądają na dogo, a deklarowały chęć pomocy Babci. Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Wiem, właśnie się zdublowałyśmy :D Lu, normalnie wiedziałam, że na Twoją pomoc mogę liczyć :diabloti::mad: Normalnie wszystko mi się wyjaśniło. Bula z forum corgi - 200 zł jednorazowo :loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ra_dunia napisał(a):.... Lu, normalnie wiedziałam, że na Twoją pomoc mogę liczyć :diabloti::mad: Normalnie wszystko mi się wyjaśniło. Bula z forum corgi - 200 zł jednorazowo :loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ra_duniu ;) nie znam DT u Arktyki, ale wydaje sie brzmiec super, DT u Czarodziejki znam i jest super...do Czarodzijeki na pewno jest dalej...niewiem co poradzic....jak nie ma tymczasu zle, jak za duzo tez zle:evil_lol::evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Wiem, że u Czarodziejki super. Myślę, że Babcia całe swoje życie spędziła na kanapie, z jakąś starszą osobą. Chyba w mieszkaniu na kanapie czułaby się lepiej. Kurcze - szkoda, że sama nie może nam powiedzieć... Quote
kaskadaffik Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ja też przeczytałam i oba super, ale kanapa w mieszkaniu i bliższy dojazd :) ale nie ja decyduję ;) Cieszę się, że dajecie radę tak szybciutko :) :) :) Quote
li1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Proponuje znalezc szybko podobna biede w potrzebie, zebrac deklaracje i zawiesc do drugiego DT ( tego najblizszego ). Quote
Leyla Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Jagoda1 napisał(a):.... Jagoda...przestraszylam sie ze Babci cos sie stalo!!!!!! Quote
Recommended Posts