Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chodzi Ci o Twój bazarek? Czyli ja z mojego mogę przekazac na konto zaciążonej suki spod sklepu?

APSA, przeslę Ci dwa rachunki z apteki, bo mnie znowu imageshack wariuje i nie ładuja sie zdjęcia. Rachunek za eutanazje i utylizację zwłok bede miała w przyszłym tygodniu lub poprosze o wysłanie mailem, bo dziś Andrzej był z trzema psami i zrobili jak zwykle zator w poczekalni. P. doktor nie miała już kiedy wypisywać, bo czekały chore psy. Byli w Mikołowie u dr. Lewickiej.
Dzis doszedł do mnie płyn na zęby do dodawania do wody, to go dam mamie dla Krecika, którego zeby tez pozostawiają wiele do zyczenia. Zostały leki: Encorton, Enarenal, Mydocalm, czy komuś się przydadzą? Została karma, to może też dac Krecikowi?

Razem z rachunkami prześlę fotki Krecika. Czy coś już wiadomo w sprawie jego operacji ? Jak spadnie snieg, czy nawet bedzie mokro, to będzie miał jeszcze wieksze trudności z poruszaniem się.

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:-( Zorientowałam sie po Twoim banerku na ogólnym,że chyba Majka odeszła...:-(
To z pewnością jedyna słuszna decyzja i dzieki temu,ze była u Ciebie, ktoś :-( mógł ją podjąć...nie męczyła sie dłużej...

Posted

[quote name='Jaaga']Chodzi Ci o Twój bazarek? Czyli ja z mojego mogę przekazac na konto zaciążonej suki spod sklepu?[/QUOTE]
Tak.

[quote name='Jaaga']Dzis doszedł do mnie płyn na zęby do dodawania do wody, to go dam mamie dla Krecika, którego zeby tez pozostawiają wiele do zyczenia. Zostały leki: Encorton, Enarenal, Mydocalm, czy komuś się przydadzą? Została karma, to może też dac Krecikowi? [/QUOTE]
Z karmą miałam to zasugerować. Jak doszedł płyn, to też niech będzie dla Krecika.
Z operacją sprawa stanęła, bo nie ma tu dla niego żadnego dt, nawet bardzo tymczasowego. Spytam jeszcze w lecznicy u naszego chirurga, czy jest możliwość przetrzymania tam małego psa przez kilka dni. Wiem, że mieli w planach zrobienie takiej psiej miejscówki.

Posted

Majczeko... bądź szczęśliwa za TM.... [']
Jaaga... podziwiam, współczuję, trzymaj się jakoś, stadko kochających i wpatrzonych w Ciebie zwierzaków nadaje sens Twojej pracy :)

Posted

Tez pocieszam się, że już jej nic nie boil. Żal mi bardzo i staram sie nie myśleć. Majka miała całkiem sprawną głowę, nauczyła się ragowac na imię, znała drogę spacerową, wiedziała, gdzie się idzie do domu, ale chore ciało zadecydowało.
Szkoda, że wczesniej w schronisku nie dostawała leków na te bolesne stany zapalne mięśni i kości. pewnie żyłaby dłużej i bez cierpienia.

Trzeba myślec o następnych, bo rozpamiętywanie i zastanawianie się "co by było, gdyby" nic nie da. Tylko, jak wczesniej pisałam, juz psa w takim stanie nie wezmę, bo nie nadaję się. decyzja o eutanazji zajęła mi tydzień.

Kolejna suka, która ma przyjechać była wczoraj sterylizowana i miała 10 małych.
Wydaje mi się, że sterylizacja na dużą skalę, jest chyba jedynym sposobem, żeby zapobiegać takim wieloletnim schroniskowym wegetacjom i niepotrzebnym cierpieniom, jak w przypadku Majki.

W ciągu ostatniego miesiąca 4 moje tymczasowiczki zostałe wycięte, a wczoraj ta piąta. Każdej licząc po 5 szczeniąt, wychodzi juz ogromna liczba niechcianych istnień.

Posted

Sterylizacja to jedyny sposób zapobiegania bezdomności psów, ale pod tym względem jesteśmy sto lat za cywilizacją. Zresztą co się dziwić zwykłym ludziom, jak ja osobiście znam weterynarza (młodego!!!) który uważa, że suka przynajmniej raz w życiu powinna mieć młode, a sterylizacja kotów na masową skalę w Niemczech spowodowała, że w Niemczech wyginęły koty i Niemcy robili łapanki na koty w okolicach Szczecina. Ręce opadają, jak się tego słucha, ale trzeba być dobrej myśli, że powoli zmiany będą szły w dobrym kierunku. Myślę, że gdyby od sterylizowanych psów wprowadzić mniejszy podatek, a od niesterylizowanych wysoki i to egzekwować, zwłaszcza po wsiach, to by się sytuacja zmieniła. Kasa - to najlepiej przemawia do ludzi.

Posted

Jaago, Murka jest zainteresowana otrzymaniem od Ciebie tych leków na e, które zostały po Majeczce! Sterydów w jej hotelu nie trzeba! Jeśli możesz to wyślij je na adres:
Katarzyna Mróz
Krzemień Drugi111
23 -301 Dzwola
Z góry bardzo dziękujemy!

Posted

Jaaga - należą Ci się podziękowania za wybranie Majki spośród wielu staruszków w potrzebie i podarowanie jej domu na te ostatnie tygodnie.
Na pewno nie było Wam łatwo.

Maja do końca miała przy sobie osoby, którym na niej zależało - to bardzo ważne.
Teraz w schronisku odchodzi Rosette, Dukat jest w szpitalu - ech, za dużo tych nieszczęść.

Posted

Jako że na wątku Majki rozmawiałyśmy też o Rosette - zapraszam na wątek.
Nie chcemy, żeby umierała w samotności w schronisku.

EDIT: Usunęłam link, na wszelki wypadek.