Jump to content
Dogomania

Babelek - cudowny maluch - ma juz swoich "czlowiekow" na wylacznosc :-)))

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojojoj ale dziś było lamentu przy zastrzyku ;) I było spotkanie z dużym pieskiem, i jazda autobusami: miejskim i podmiejskim :cool3: i wszystko jest na filmie :razz: Nowe szeleczki również :cool3: A Bąbel waży 4,2 kg

Da Film
(link zmieniony ;))

P.S. Czy misio jeszcze żyje? Czy zakończył swój żywot w autobusie ;)

Posted

Już jestem i już wrzucam fotki - oto Bąbelek baraszkujący z cudnym Fendziem :D

Teraz mamy z Bąblem kłopot, bo na wczorajszej wycieczce coś mu wpadło do noska i mały od wczoraj kicha tak, że o mało sobie głowy nie urwie. Dzisiaj od rana to samo. Dzwoniłam do Pani Doktor co robić - ponoć w Warszawie jest tylko jeden odpowiednio cienki linoskop - na SGGW - i jeśli Bąbel sam sobie nie poradzi - będzemy musieli go tam zawieźć na zabieg wyciągania intruza z przewodu nosowego...

Posted

Marka napisał(a):

Teraz mamy z Bąblem kłopot, bo na wczorajszej wycieczce coś mu wpadło do noska i mały od wczoraj kicha tak, że o mało sobie głowy nie urwie. Dzisiaj od rana to samo. Dzwoniłam do Pani Doktor co robić - ponoć w Warszawie jest tylko jeden odpowiednio cienki linoskop - na SGGW - i jeśli Bąbel sam sobie nie poradzi - będzemy musieli go tam zawieźć na zabieg wyciągania intruza z przewodu nosowego...

:crazyeye:
a próbowaliście motodą ludzką? - może być trochę trudna do wykonania - jeżeli wiecie w której dziurce to siedzi, to jak kicha, zatkajcie drugą i może wyleci - albo ma jakieś uczulenie :hmmmm:

i co tak mało fotek? czemu nie ma fotki, jak mu uszy stroszyłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Bodziulka']:crazyeye:
a próbowaliście motodą ludzką? - może być trochę trudna do wykonania - jeżeli wiecie w której dziurce to siedzi, to jak kicha, zatkajcie drugą i może wyleci - albo ma jakieś uczulenie :hmmmm:
nie - to nie uczulenie, bo pies ewidentnie wykichiwał coś z lewej dziurki - marszczył nos po tej stronie i mrużył lewe oko :lol: na szczęście chyba wreszcie mu przechodzi, bo kicha już tylko sporadycznie i obejdzie się bez grzebania w przewodzie nosowym, bo zatykanie dziurki od nosa kichającemu szczeniakowi to wyczyn na skalę Chucka Norrisa :evil_lol:

[quote name='Bodziulka']i co tak mało fotek? czemu nie ma fotki, jak mu uszy stroszyłam :evil_lol:
a proszę bardzo - oto co ciotka Bodziulka jest w stanie zrobić z porządnego psa:

:eviltong:

ale generalnie bawili się świetnie :lol:

Posted

Bąbelek, sądząc po ząbkach, ma już blisko 5 miesięcy (dlatego umownie ustaliliśmy datę jego urodzin na 1 marca 2006 :p).
Jest prze-słodki, dokazuje (choć w porównaniu z poprzedniczką Nuką - to anioł a nie pies ;) :lol: ), robi pięknie siad i aport, szczeka na obcych (pilnie obserwując Kolkę), a także dwa razy już podniósł łapę przy sikaniu - bo obserwuje też Beny`ego i uczy się pilnie :evil_lol: ).
Skóra ładnie mu zarasta - gdzieniegdzie są już dłuższe włoski, gdzieniegdzie milutki meszek, ale już widać, że nie będzie miał żadnych łysych miejsc na skórze :p

Smarujemy go zawiesinką nadal codzennie - następną, kontrolną wizytę u weta mamy 3 sierpnia. Poza tym Bąbel nosi obrożę przeciwkleszczową i przeciwnużycową PREVENTIC.

No i rozglądamy się za dobrym domem dla brzdąca, bo niestety Benkowi coraz mniej się podoba powoli dorastająca samcza konkurencja... :cool1:

Posted

Bąbel już w żadnym stopniu nie przypomina chorego psa - to już zupełnie inny zwierzak niż ten, który trafił do nas półtora miesiąca temu

Ciągle jest jeszcze smarowany płynem anty-nużycowym, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze - oby tylko nużyca nie powróciła - jego przyszli właściciele będą musieli się liczyć z taką ewentualnością, choć mam nadzieję, że obróżka prventic będzie wystarczającym zabezpieczeniem.

Tak więc szukamy domu dla 5-miesięcznego, kochanego, grzecznego i bardzo wrażliwego psiaczka - psiak jest cudowny, więc zasługuje na wspaniały domek :p