Jump to content
Dogomania

Babelek - cudowny maluch - ma juz swoich "czlowiekow" na wylacznosc :-)))

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agula']Mała bida:-(
ile jeszcze musi sie on w tym swoim króciutkim życiu nacierpieć?
Czekam tylko na dobre wieści.

No i są agula - dobre wieści! :multi: Bąbelek został wczoraj sfotografowany "od środka" ;) i podobno bardzo ładnie na tym zdjęciu wygląda :lol:

Można więc uznać, że psiak jest zdrowy i czas zmykać do domu! :D

Posted

No i stało się - niedawno maleństwo, a dziś już całkiem duży chłopaczek - dzisiejszą noc spędzi już w łóżeczku swojej własnej, tej na całe życie, Pani :p
I choć nie jest nią Myszka05 (która ma już jedną moją podopieczną u siebie, a mimo to dała się namówić na przyjęcie Bąbla - Myszko, nie martw się, jak już skończysz tymi okropnymi służbowymi wyjazdami to na pewno spróbuję Cię uszczęśliwić jakąś kolejną małą istotką ;) ) - to Bąbelek będzie miał z całą pewnością Opiekunów z gatunku tych najtroskliwszych na świecie :loveu: (a do tego z jakimi gwarancjami - a właściwie - od kogo! ha! :D)

Nie wiem, co jeszcze napisać, wzruszyłam się trochę, więc tylko:

bądź szczęśliwy, kruszynko...!

Posted

Wspaniałe wieści! Marko Kochana, kolejne ocalone życie... :Rose: :Rose: :Rose:
Wyobrażam sobie jak Ci teraz ciężko...Podziwiam, że potrafisz się rozstawać ze swoimi podopiecznymi...
Mam nadzieję, że wieści i fotki z nowego, tajemniczego domku się pojawią?...:cool3:

Posted

Wieści i fotki z nowego domu na pewno się pojawią - zamieszczane mam nadzieję jak najczęściej przez Pańcię naszej sochaczewskiej Iskry-Wierki :p - bo to do jej Rodziny wkroczył wczoraj Bąbelek, rozpychając się w sercach Rodziców TZa Moniki - a miejsca w tych sercach dużo, bo od kilku tygodni była tam pustka po stracie ukochanego przyjaciela - poprzednika Bąbelka. Tak więc Bąbelek mieszka w Sochaczewie, w dużym mieszkaniu z balkonem, pod stałą opieką Pana i zabukowanym na długie lata noclegiem w łóżku Pani :loveu:

Posted

Tak coś czułam, o kogo chodzi jak Marka wspomniałaś o tych najlepszych rekomendacjach! :lol: A więc Bąbelek i Wiera/Iskra to będzie teraz rodzinka :loveu: , a Monika będzie częściej zaglądać na forum!!!! :multi:

Posted

hehe... coraz wiecej milusińskich trafia do Socho - oby tak dalej - to w końcu głównie tam trzeba rozpromowywać Azorka, a każdy kolejny psiak zwiększa szansę rozpowszechnienia informacji :lol:

A fotek z samej adopcji nie ma? :mad:

Posted

Na razie jest Bąbelkiem i myślę, że tak zostanie, chociaż Teresa (jego nowa mamusia) ma jakieś złe wspomnienia, a przy okazji uprzedzenia związane z tym imieniem, więc wszystko może się zdarzyć. Ale dla mnie to już na zawsze będzie Bąbelek (bo to imię w sam raz dla niego - dzięki Tobie Matko Chrzestna).

A nasz bohater rozrabia już w nowym domu na całego. Wszędzie go pełno. Dziś miał okazję przywitać się z naszą Wieruszką. Spotkanie wypadło pomyślnie i wróżę tym dwojgu wielką przyjaźń (bo przecież będą się często widywać - już planujemy wspólny, długi spacer na łonie natury).

Jeszcze dziś postaram się wysłać zdjęcia Bąblusia z pierwszych dni pobytu.

Całuski

Posted

malutki Bąbelek-profesjonalnie wyprowadzony z chorób-wychichany-trochę mi z drugiej strony szkoda-brak fotorelacji od Marki jej wspaniałego podejścia i szeregu badań-ale ma teraz stały dom-mam nadzieję że do końca swoich dni

Posted

[quote name='Eurydyka']tzn w Wilkowej chwilowo ilosc psow wrocila do normy?:smile:
na moment tak - jutro o świcie pędzimy po kolejnego nieszczęśnika, którego trzeba będzie uratować...

Ale to jutro - dzisiaj - przedstawiam fotki Bąbla w nowym domu :p

na takich narzutkach sobie teraz wysiaduję :p :

swojego misia zabrałem ze sobą :p

odwiedziła mnie też pewna duuuża suka - całkiem miła (w odróżnieniu od tej, z którą mieszkałem poprzednio :cool3: ;) )

i taki to ze mnie przystojny facecik (tu na rączkach mojej nowej Pańci):

:multi:

Posted

Bąbel robi furrorę. Kocha go cała rodzina, bez wyjątku, a i sąsiedzi się lekko podko****ą. Szaleje z piszczącymi zabawkami, kłapie zębami do papuga, śpi z pańcią i podgryza nowe legowisko. Mam nadzieję, że więcej opowie moja druga mama, która teraz jest psią mamusią dla Bąbelka i która już podjęła próby zalogowania się na dogo. Wierzę, że się uda i że z pierwszej ręki będziemy mieć wiadomości o szkrabku cudnym w nowym domu.

Posted

[quote name='Wiera']
Bąbel robi furrorę. Kocha go cała rodzina, bez wyjątku, a i sąsiedzi się lekko podko****ą. Szaleje z piszczącymi zabawkami, kłapie zębami do papuga, śpi z pańcią i podgryza nowe legowisko. Mam nadzieję, że więcej opowie moja druga mama, która teraz jest psią mamusią dla Bąbelka i która już podjęła próby zalogowania się na dogo. Wierzę, że się uda i że z pierwszej ręki będziemy mieć wiadomości o szkrabku cudnym w nowym domu.

:ylsuper: :cunao: :bigcool: :Cool!:

• 2 weeks later...
Posted

....Babelek ma się dobrze.Jest to piesek bardzo milutki ale urwisowaty.
W czwartek odwiedziliśmy Panią Doktor,został przebadany i zaszczepiony.
Podróżujemy sobie razem samochodem.W swoim łóżeczku sypia tylko w dzień.Maniusia nasza papużka nie może biegac po domu ,jak to czyniła do tej pory , ponieważ Babelek bardzo jest nią zainteresowany. Nazywam go Babelek.Wypełnia cały dom...wszędzie go pełno....Nie wiem jak do tej pory mogłam życ bez niego..haaa.