Jump to content
Dogomania

Babelek - cudowny maluch - ma juz swoich "czlowiekow" na wylacznosc :-)))

Recommended Posts

Posted

Teresa Nowak :crazyeye:? A któż to????? ;)

Dodam, mam nadzieję w imieniu mojej drugiej mamy, jednocześnie obecnej "mamy" Bąbla, że ich dom naprawdę żyje tym psiakiem. Ostatnio Teresa (ufam, że mi wybaczysz to wyznanie :oops:) rysowała mi na kartce jak szanowni państwo Bąbelkowie śpią. Już zresztą opisywałam to Marce, i ufam, że ona również mi wybaczy :oops:. Otóż na podusi licząc od ściany najpierw zlega Teresa, a obok, na tej samej wysokości, rozpościera się nasze Bąblisko, przy czym w legowisku nie może zabraknąć misia Bąbluszczaka. Dodam, że wszyscy przykryci są kołderką i tak trwają aż do poranka, a Bąbluś nawet dłużej.

Mam prośbę do Marki lub innych obeznanych, zróbcie Teresie taki śliczny avatarek jak mi - jest z czego. A i pani Bąbla zachęci się do kolejnych wystąpień.

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

...Bąbelek ma sie dobrze.Rozrabia z wielkim wdziękiem.Ale nie sposób sie na niego gniewać.
Nawet baaaardzo dłuuuuugi spacer go nie wyczerpuje.Energia go rozpiera.
Ale jak padnie ,można strzelać...sen ma bardzo mocny.
Ma bardzo wiele fotek ..ale ja nie potrafie ich wysłać:oops:.
Myslę że niebawem moje dziecko znajdzie chwilkę czasu żeby mi pomóc.
Dopiero zobaczycie jaki Bąbelek jest fotogeniczny.
Jest niezwykle towarzyski,zawsze przebywa tam gdzie wszyscy domownicy.
....:painting:.........................:laola:

Posted

Teresa, serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy, że Bąbelek ma takie wspaniałe, szczęśliwe życie! Psiulek miał nieciekawy start, ale dzięki Marce i Tobie jest teraz prawdziwym dzieckiem szczęścia! :lol:
Z niecierpliwością czekamy na zdjątka!!!! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

No tak, czy długo jeszcze musimy czekać na świeże wiadomości od Bąbelka? Ja to troszkę wiem, ale nie ma to jak informacje z pierwszej ręki. Hej, hej, Tereso Nowak, co tam w bąbelkowie?

Posted

;).....U Bąbelka wszystko OK!!!!!!!
Koniecznie chce sie zaprzyjaźnić z Maniusią ale ona nie chce.Chce go dziobnąć.On jest niezwykle nią zainteresowany.
Pól nocy przesypia w swoim łóżeczku,natomiast druga połowę nocy ze mną.
Przynosi mi swoje zabawki i zachęca/ warcząc /do zabawy.
Okazuje wielką radość witając mnie .Skacze baaardzo wysoko.
Lubi niezmiernie towarzystwo innych psiakow,wspaniale sie z nimi bawi.
Wogóle rozwija taka prędkośc ,że nie sposób go dogonić.Dzisiaj galopowałam za nim przez cale osiedle.Pobiegł za jakimś szczeniakiem wogóle nie oglądając się na mnie.

Posted

O, jak ładnie.

Tę prędkość Bąbla muszę potwierdzić, nasza Wiera absolutnie nie jest szybsza, a przecież gabarytowo nie da się ich porównać. Bąbel to jest po prostu armata. Na dodatek biega z takim wdziękiem, napotkawszy przeszkody bez tremy żadnej pokonuje je, wzbijając się wysoko w powietrze. Powiem wprost. Bąbel potrafi latać. Opowiadano mi onegdaj - sama tego nie widziałam, ale wierzę - że w momencie, gdy cel jego szalonego pościgu zmienił tor (chyba to była piłeczka, która odbiła się od framugi, czy coś), Bąbel zmienił kurs w powietrzu, tzn. będąc w powietrzu dostrzegł, że piłeczka leci w przeciwną stronę i wciąż będąc w tym samym powietrzu, dokonał skrętu tułowia, by lecieć tak jak piłeczka. Oczywiście opadł na ziemię, ale wyczyn godny podziwu. Matrix po prostu.

No dobra, Teresa odpaliła, i...? Gdzie te fotki?

Posted

Próba odpalenia fotek nie udana, a my dalej cierpliwie czekamy! A teraz, po opowieści Moniki to bardzo prosimy też moze o filmik z latającym Bąblem :multi: :loveu:

Jaki śliczny avatarek. Bąbel ma bardzo uwodzicielskie spojrzenie! :cool3: :p

• 2 weeks later...
Posted

Widzę, że jak na razie ze zdjęciami coś nie wychodzi, więc ja się podciągnę z zaległości i zamieszczę wreszcie te, które dostałam jakiś czas temu mailem (myślę, że Bąbelek dużo się od tego czasu nie zmienił ;) - jest wciąż tak samo uroczy :loveu:)

Całą jego Rodzinkę serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję na jakieś najnowsze wieści od maleństwa :multi:

Posted

Bąbel ma się całkiem nieźle,rozrabia że aż miło.
Jest juz bardzo zdyscyplinowanym pieseczkiem.Nie zdarza mu sie nabrudzic w domu. Energia go wręcz rozpiera. Jest wszędzie ...można tak powiedzieć.
Nawet babcia pozwala mu siedzieć na kanapie w swoim domku. A to rzecz niebywała.
Czasami chodzi z nim także na spacer,ale narzeka że nie nadąża za nim.
Bąbel jeszcze nie śpi....pomimo późnej pory ...przynosi mi piłeczkę i wpatruje sie we mnie ...ale przecież już za późno na zabawy.
Niebawem sie odezwiemy.:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

• 4 weeks later...
Posted

.....Dziękujemy za życzenia:lol:
Również życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku....niech będzie tylko dobre...wcale nie musi być najlepsze.
Bąbel ma się dobrze , ani na chwilę nie da o sobie zapomnieć. Bez przerwy zachęca nas do zabawy.Bywa czasami nieznośny:shake:..ale się na niego nie gniewam,bo nie potrafię;).
Wszyscy mówią że podrósł, waga natomiast mu sie nie zmieniła. Chociaż łakomczuszek z niego jest..... ho ho.
:kiss_2:......pozdrawiamy serdecznie wszyskich dogomaniaków!!!!!

• 4 weeks later...
Posted

Witamy serdecznie....
Właśnie wróciliśmy ze spacerku,Bąbel cały zaśnieżony.Nie wiem doprawdy skąd w nim tyle energii.Biegał za kijkiem pól godziny i jeszcze mu mało.
Bardzo go zdziwił najpierw, a potem mocno zaciekawił śnieg. Chowa się cały w mięciutki , biały puch.Z każdym kto wychodzi z domu ma nadzieje się wymknąć i pobiegać.Dlatego zawsze jest przy drzwiach jak tylko usłyszy ruch w mieszkaniu.
Teraz zaległ w swoim łóżeczku i tak mocno śpi natychmiast.:shake:....

• 8 months later...
Posted

Witamy serdecznie :multi:...
Czy ktoś nas jeszcze pamięta?
Daaawno się nie odzywaliśmy:oops:...ale uprzejmie zawiadamiam że, mamy się dobrze.Bąbelek rozrabia że aż miło. Nie mogę powiedzieć że spoważniał bo bym skłamała. Ale niech nie poważnieje ... co mi tam, i tak go bardzo kocham.
Odbywa z nami długie podróże , świetnie znosi jazdę samochodem.
Jest śliczny , zdrowy i czasem bywa nieznośny....:shake: ale nic to.
Pozdrawiamy serdecznie....

Posted

Ostatnio robiłam remanent w starych zdjęciach ze schroniska i przeraziłam się na widok jednego. Była na nim prawie goła kruszynka, ze smutnymi, chorymi oczkami, taki kłębek psiego nieszczęścia. Dopiero po dłuższej chwili skojarzyłam, że to nasz Bąbelek...

Jak to dobrze, że już nikt (a pewnie zwłaszcza Bąbelek) nie pamięta tych złych dni :multi:

Pozdrowienia dla rodzinki Bąbelka i rodzinki Wiery :loveu:

• 2 months later...