tripti Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Saththa napisał(a):Do kiedy ma hotelik? może Magda znajdzie chwilę i policzy, ale niezbyt długo....:( Quote
beataczl Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 w pazdzierniku tez wyskrobie na te 2 dni chociaz Quote
Saththa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ja też postaram się pomóc. Ale raczej w połowie października heh, śliczna dziewczynka. Quote
Astaroth Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 i jeszcze jedno: By null at 2010-09-20 Lilka zrobiła bardzo duże postępy. Na szczęście okazało się że to nie jest wycofany pies czy jakiś problemowy. Myślę że ona miała poprostu problem z zaufaniem. Była oczywiście obrażona na Janusza za to jak ją potraktował (tzn. że ją złapał i mimo jej pisków i kłapania zębami nie puścił no i znowu zawiózł w to okropne miejsce) ale szybko jej przeszło. Próbowała uciekać nie powiem (nawet gryzła siatkę i próbowała kopać w betonie), ale kojec tym razem zdał egzamin a Lilkę możemy wypożyczać do testowania innych boksów :) Wczoraj puściliśmy ją luzem bez smyczy po ogrodzie. Większość spaceru biegała koło nas i przychodziła na wołanie, ale na koniec pobiegła do bramy (nie sądziłam ze pies wielkości Lilki może się przecisnąć prze te szczeble ale że wtedy jej się udało to już nie ryzykowaliśmy i opletliśmy bramę matą), popatrzyła i wróciła, swoją drogą ciekawa jestem czy by uciekła jeśli brama byłaby nie zabezpieczona, nie będę sprawdzać ale mam nadzieje że już się do nas na tyle przekonała że jednak nie. Cieczka już się skończyła kilka dni temu. Z tego co wiem trzeba poczekać dwa tygodnie ze sterylką (???). Czy macie jakąś zaufaną lecznice czy ja mam ją umawiać? Quote
obraczus87 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Piekna Lilunia :) Ja słyszałam, że trzeba czekać 2 miesiące po cieczce, ale ... ja sie nie znam :) Piekna Lilunia. Mysle ze mozna Ja ogłaszac :) Quote
tripti Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 jaka pieszczocha!!!! chyba Natalka "wypraliście" Ją, bo jakoś tak dobrze wygląda:) Jeszcze prośba do kogoś, najpewniej do Magdy... ale zróbcie w poście rozliczenie wszystkich kosztów. Narazie to rzuca się w oczy to, że na koncie Lilki jest prawie osiem stówek i dla kogoś nowego nie jest to jakiś dramat, więc w sumie nikt nowy tu nie przybył. Rozliczenie też zgodnie z finansami do kiedy zapewniony ma hotelik, koszt ogłoszeń, bo Magda wykupiła i karma bo 8 zł to chyba bez karmy? Quote
Laura1108 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 obraczus87 napisał(a):Piekna Lilunia :) Ja słyszałam, że trzeba czekać 2 miesiące po cieczce, ale ... ja sie nie znam :) Piekna Lilunia. Mysle ze mozna Ja ogłaszac :) W przypadku Liluni nie ma mowy o czekaniu ze sterylką bo przecież ona nawiała w trakcie cieczki więc bankowo ma szczeniaki i tu mówimy o sterylce raczej aborcyjnej ale to dopiero stwierdzi wet a sterylki aborcyjne najlepiej robić do czwartego tygodnia ciąży czyli w sumie już trzeba ją umawiać . Zdjęcia cudne widać jak jej dobrze na tych rękach - SUPER !!!! Quote
Laura1108 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 tripti napisał(a): Rozliczenie też zgodnie z finansami do kiedy zapewniony ma hotelik, koszt ogłoszeń, bo Magda wykupiła i karma bo 8 zł to chyba bez karmy? Wszystkie rozliczenia są na pierwszej stronie w poście #6 u Astartoh płaci się za miesiąc czyli na koniec września zapłacę za cały miesiąc pobytu u Natali , odpchlenie dodatkowo jeszcze zapłacić bo Natali ją odpchliła a karma jest w cenie ale cena za dobę na pewno wyższa niż 8 zł ponieważ 8 zł to za psa do 10 kg a Lila waży ok 15 kg więc kwota za dobę znacznie wzrośnie . Czekam na podliczenie Lileczki przez Natalię . Quote
Laura1108 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Czy ktoś może wykupić pakiecik ogłoszeń dla Lileczki . Ogłoszenie przydałoby się z innym tekstem może z tym drugim , który już umieszczałam : Nazywam się Lila i mam (...)lat. Nie mam domu, nie wiem co to miękkie legowisko i pełna miska. Niezrozumiałe dla mnie jest to, że ludzie kochają tylko to co małe i słodkie. Kiedy ta kulka dorasta i już nie jest kluseczką, nagle okazuje się, ze dzieci alergie na psy mają, że mieszkanie za małe, że pieniędzy nie ma itp. .... Znalazłam się na ulicy i nie potrafię sobie z tym poradzić. Ja chcę kochać, chcę być kochana, chcę czuć dotyk który nie boli, chcę usnąć bez obaw, że coś mi się stanie... Wiem, że gdzieś tam jesteś i szukasz mnie - Jestem tylko otwórz oczy... Quote
Laura1108 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Na pierwszej stronie wrzuciłam tekst chyba gotowy do skopiowania , w poście numer 6 są wpłaty - wypłaty oraz strony na których są nowe fotki . Ciotki mam ogromną prośbę policzcie wpłaty ile Wam wyjdzie dla pewności . Wydatków jest na 100 zł na razie ale to się zmieni na koniec września . Quote
OLUTKA55 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 przed chwila zamowiłam jej pakiecik ogłoszen Quote
coronaaj Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Laura1108 napisał(a):W przypadku Liluni nie ma mowy o czekaniu ze sterylką bo przecież ona nawiała w trakcie cieczki więc bankowo ma szczeniaki i tu mówimy o sterylce raczej aborcyjnej ale to dopiero stwierdzi wet a sterylki aborcyjne najlepiej robić do czwartego tygodnia ciąży czyli w sumie już trzeba ją umawiać . Zdjęcia cudne widać jak jej dobrze na tych rękach - SUPER !!!! Ile taka sterylka bedzie kosztowac? Moze zawiesc ja do weta i zobaczyc czy sterylka aborcyjna, moze nie??? Umiescic na watku o sterylkach moze troche doloza??? Zdjecia Lili super... A tutaj dobra lektura zreszta same wejdzcie i poczytajcie; http://www.dogomania.pl/threads/193022-Nie-wyciagajcie-ps%C3%B3w-ze-schron%C3%B3w-robicie-im-krzywd%C4%99!#post15402958 Quote
Laura1108 Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 coronaaj napisał(a):Ile taka sterylka bedzie kosztowac? Moze zawiesc ja do weta i zobaczyc czy sterylka aborcyjna, moze nie??? Umiescic na watku o sterylkach moze troche doloza??? Zdjecia Lili super... A tutaj dobra lektura zreszta same wejdzcie i poczytajcie; http://www.dogomania.pl/threads/193022-Nie-wyciagajcie-ps%C3%B3w-ze-schron%C3%B3w-robicie-im-krzywd%C4%99!#post15402958 Więc lektura fajna i jakże prawdziwa , nie będę też kryła , że nie uważam by ratowanie wszytskiego co się rusza na siłę było koniecznością ale ... co tam . Co do zabierania Lilki z ulicy to trochę nie do końca było to zaplanowane tzn z mojej strony bo akcja rozegrała się dość szybko może zbyt szybko ponieważ ja jestem przeciwnikiem zabierania psów bez deklaracji ( nauczyłąm się tego na samym starcie tu na Dogo i sprawa Rusti mnie mocno w tym przekonaniu utwierdziła ) . Co do sterylizacji to poprzez wykonanie USG możemy stwierdzić ciąże lub jej brak ale to dodatkowy koszt a sterylkje i tak trzeba zrobić a czy będzie zwykła czy aborcyjna to już wet stwierdzi , no nie wiem chyba że sprawdzać czy jest ta ciąża ale co to da jak sterylkę i tak robić trzeba . Idę szukać tego wątku sterylkowego Quote
OLUTKA55 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 z tego co wiem sterylki aborcyjne sa poza kolejnoscia Quote
obraczus87 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 LAURA zpaomnialam ze LILA byc moze jest w ciązy :( sterylki aborcyjne sa poza kolejnoscia. Quote
agusiazet Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Niestety w tym miesiącu nie uda mi się wesprzeć Lili, przepraszam, może uda się w następnym, choć dwie córki na studiach.... Quote
Laura1108 Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Natalia podesłała mi podsumowanie września ( policzony cały wrzesień ) bo poprosiłam i wyszło 216 zł z karmą :loveu::loveu::loveu: Natalia z Januszem potraktowali lilunię bardzo ulgowo ponieważ wszystkie psy powyżej 10 kg mieszczą się w stawce 12 zł za dobę - bardzo dziękuję . Quote
Laura1108 Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Liluś na pierwsze !!! Szukaj domku . Quote
Laura1108 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Lileczko nic się u ciebie nie dzieje :( Ciotki poszły z wątku nawet nie ma komu podrzucić bidy ... Z ogłoszeń też cisza . Prosimy o pomoc naprawdę sytuacja nie jest wesoła :-(:-( Quote
Recommended Posts