Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale fajowe fotki. :loveu:

Ja raz miałam szczeniaki i robiłam im dużo fotek. Tylko raz miałam bo stwierdziłam, że się nie nadaję do tego - płacz przy odejściu każdego malucha - było 6 sztuk - trzy chłopczyki i trzy dziewczynki. Jedna sunia została u nas.

Osoby które kupiły ode mnie psiaki dostały po kilka zdjęc. Bardzo się cieszyli, że mają pamiątki z pierwszych tygodni życia.

Posted

Dzięki dziewczęta za miłe słowa o moim dzidziusiu:loveu:
Gosia-Wiesz jak mnie rozweselić:multi: :cool3:

Gryfoniki:eviltong:

Faktycznie Gosia-dobre i 3 foty;) lepsze to niż nic:evil_lol: -są miodzio-ale by się pobawiły z moimi :evil_lol: :multi: .
Wiesz Misiaczku-te fotki i tak nie oddają tego jaki Grynio był-w rzeczywistości o wiele mniejszy-aparacik przystawiałam jak najbliżej by tę mordusię objąć i optycznie zdaje się większy-a był taki maluni-obecnie waży 6.500.
Ciekawe jak pójdzie kastracja Dandika-to już 29 tego miesiąca-i tak będę z nim cały czas by go utulić-jeszcze nie miał nigdy zabiegu w narkozie.

Posted

SuperGosia napisał(a):
Gryfoniki w Vilnie - widzisz Okta, jak ja o Tobie pamietam :D
Wprawdzie tylko 3sztuki, ale zwazywszy na to, ze mialam bardzo malo czasu - i tak dobrze :)

Fociachy i Gryfoniki extra :) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Wiesz,Oktawia,za kazdym razem,gdy sobie przypomne historie Viktorii,budzi sie we mnie głeboki szacunek do Ciebie.
Pomoglas psu,bo byl w potrzebie;nie szukałas trzeciego psa,realizowalas sie jako wlascicielka gryfiniatek,a mimo wszystko wziełas na siebie odpowiedzialnosc za zycie Viktorii,ktora do najmilszych nie nalezy.Co wiecej-zagrałas na nosie wszelkiej masci behawiorystom i wypracowałas sobie wlasny system przywracania psa do normalnosci.
A Viktoria-łysa schorowana schroniskowa suka zamieniła sie w wychuchana slicznote :loveu:

Posted

[quote name='brazowa1']
Wiesz,Oktawia,za kazdym razem,gdy sobie przypomne historie Viktorii,budzi sie we mnie głeboki szacunek do Ciebie.
Pomoglas psu,bo byl w potrzebie;nie szukałas trzeciego psa,realizowalas sie jako wlascicielka gryfiniatek,a mimo wszystko wziełas na siebie odpowiedzialnosc za zycie Viktorii,ktora do najmilszych nie nalezy.Co wiecej-zagrałas na nosie wszelkiej masci behawiorystom i wypracowałas sobie wlasny system przywracania psa do normalnosci.
A Viktoria-łysa schorowana schroniskowa suka zamieniła sie w wychuchana slicznote :loveu:

To piękne i prawdziwe słowa Brązowa-w zasadzie marzyłam o trzecim psie:oops: powiem szczerze-to była sfera marzeń...pamiętam kiedyś topik: Jakbyś mógł puścić wodzę fantazji-to jakiego psa byś wybrał?"-różnie ludzie pisali-"Po 10 Husky", "po 5 Yorków" i td., ja napisałam jak zawsze szczerze::evil_lol:
1. Pit Bull R.Nose (:evil_lol: tylko proszę się nie śmiać:eviltong: ...)
2. stary i zaniedbany pies ze schroniska-może być ślepy
3. pies z laboratorium
4. i Gryfonik z adopcji (o ile kolejności nie pomieszałam)
Wówczas Viciorki jeszcze nie miałam-nawet jej wątku na dogo nie było-ale popatrz jedno z tych marzeń (może i nieco dziwnych) się spełniło!:lol:
A zdrugiej strony-to kupy się to nie trzyma-jakby popatrzeć z boku-lalunia od Gryfoników i Sikorka jeszcze inne marzenia-ale cóż-taka już jestem:evil_lol: i dobrze mi z tym:eviltong: pozostałe marzenia kiedyś też się spełnią i ja to wiem.
A co do jej charakterku-to prawda-każdy behaviorysta powinien wiedzieć, że Sznaucery Średnie to rasa dość trudna do ułożenia-jeśli w wieku szczenięcym i później zaniedbane zostaną relacje z ludźmi czy brak kontaktu z nimi to wyniki późniejsze mogą być nieprzewidywalne-i oto efekt...Sznaucer Średni do tego niewidomy to groźna kombinacja.
Co do mojego sytstemu to w sumie dość proste: jestem w domu-więc jest stały kontakt, jest traktowana tak jak Gryfik i Dandi (ostatnio nawet nauczyłam ją wskakiwać mi na kolana:cool3: ) oraz dużo uwagi:np.: przy wejściu do mieszkania-potrójna uwaga by nie zaatakowała któregoś z maluszków, same nie mogą zostać w domu bez zabezpieczenia-Sikoria w pokoju a maluchy w kuchni i przedpokoju-i to też na króciutko.

No to się rozpisałam-dzięki Wam za miłe słowa-teraz Misiaczek by dołączyła do klubu: ma Japan China i Buldożka Francuskiego-to pasowałby mały biedak-dobrze kombinuję? :eviltong:
dla porównania:

Sznaucer Średni (z niekopiowanymi uszkami)

Sikoria (z niekopiowanymi uszami:cool3: )

i kiedyś:

A tak do rzeczy to w tygodniu jadę z nią na prześwietlenie by skontrolować czy nie ma przerzutów-w przypadku nowotworu to obowiązkowe-mimo, że jest po mastektomii.
A tak całkiem do rzeczy:evil_lol: to Brązowa-Ty robisz bardzo wiele:loveu: i ja to wiem:p uratowałaś wiele psów i pomogłaś wiele razy o wiele więcej niż ja-zwykły żuczek:evil_lol: .

Posted

Oferta skierowana do Misiaczka oraz do Sylwii Skalskiej (bo Sylwia masz Lalusia-w identycznym rozmiarze co Dandi-to jest to ubranko z hydrotexu, o której Ci wspominałam przez telefon):

Niepowtarzalna okazja!!! To nowe ubranko z materiału hi-tec z hydrotexu-kolekcja kanadyjska:

oto link do aukcji na bazarku:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52687

P.S. chyba, że ktoś ma piesiulka w podobnych rozmiarach;)

Posted

[quote name='oktawia6']
No to się rozpisałam-dzięki Wam za miłe słowa-teraz Misiaczek by dołączyła do klubu: ma Japan China i Buldożka Francuskiego-to pasowałby mały biedak-dobrze kombinuję? :eviltong:

Oktawia,kombinujesz dobrze :lol:...tylko jeszcze nie teraz.Może w przyszłości :razz:.
A metamorfoza Viktorii jest niesamowita.Nie ten sam pies.A powiedz mi,czy wiadomo ile ona ma mniej więcej latek?

[quote name='oktawia6']Oferta skierowana do Misiaczka oraz do Sylwii Skalskiej (bo Sylwia masz Lalusia-w identycznym rozmiarze co Dandi-to jest to ubranko z hydrotexu, o której Ci wspominałam przez telefon):

Teraz Oktawia nie wezmę udziału w tej aukcji,ponieważ mam inne poważne wydatki :cool3:.Ale nie wykluczam,ze jeszcze kiedyś coś zalicytuję na pieski w potrzebie :).

Posted

Witaj Bonita:p
Misiaczku-Sikoria pa grubo ponad 10 lat.
Od czasu jej mastektomii minęły 3 miesiące bez kilku dni-konieczne jest wykonanie RTG w dwóch projekcjach no i te kupy-nazbierałam wszystkie -jutro je zawiozę na badanie-ostanio wymiotowała, kaszle dziwnie-jak staruszek - palacz- jakby tchawica się jej zapadała:roll: na RTG wszystko powinno wyjść.
Gryfik też osotanio wymiotował:roll: -więc podejrzewam te cholerne pasożyty-jak wszystkie chaftują to się tylko utwierdzę czy się nie mylę-zobaczymy jaki wynik wyjdzie.

w międzyczasie Gryfik jak śpi:

zawsze go kocykiem okrywam do snu-uwelbia być gładzony po brzusiu.

Posted

[quote name='oktawia6']Oferta skierowana do Misiaczka oraz do Sylwii Skalskiej (bo Sylwia masz Lalusia-w identycznym rozmiarze co Dandi-to jest to ubranko z hydrotexu, o której Ci wspominałam przez telefon):

Niepowtarzalna okazja!!! To nowe ubranko z materiału hi-tec z hydrotexu-kolekcja kanadyjska:

oto link do aukcji na bazarku:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52687

P.S. chyba, że ktoś ma piesiulka w podobnych rozmiarach;)

Oktawio na razie nie kupie bo brak funduszy :( musze cosik nazbierać ale pamiętam o Tobie :)

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie po długiej przerwie-tak, Dandi po kastracji-we wtorek ma zdjęcie szwów-chyba, że w niedzielę będzie jakiś dyżur-te jedno jąderko wyjęte z pachwiny to prawdziwa anomalia:-o widziałam i pierwszy raz coś takiego zobaczyłam-sam Karczewski się dziwił-do tego Dandi ma grudkowe zapalenie napletka-każdemu psiakowi zbiera się taka wydzielinka na wacku-jemu też (nie ciekło z niego rzecz jasna)-to musi być bardzo nieprzyjemne dla niego-ale taki inny kolorek wydzielinki z wacusia miał od samego początku:roll: ...można to Rywanolem wysuszać lub w narkozie przypalać-na co się nie zgadzam na teraz-wścieka się w kołnierzu:shake: :placz: po zdjęciu szwów wszystkie 3 psy: Gryfik, Viktoria i Dandi muszą przejść leczenie w związku z tymi cholernymi Cystami Giardia (z badania kału wszystkich psów wyszło) są średni liczne na ++ plusy na maxa są +++ plusy-to już dno-my również musimy się poddać leczeniu wraz z nimi-potem po 14 dniach po zakończeniu leczenia ponowne badanie kału.
No i to tyle z radosnych wieści:mdleje: .

Nie Misiaczek jeszcze jesteśmy tam gdzie jesteśmy-termin jest lekko opóźniony:mad: .
Z tego wszystkie zdjęć nie przywiozłam do wklejenia-a takie piękne zrobiłam.

Posted

Na stole święcone, a obok baranek,
Koszyczek pełny barwnych pisanek
I tak znamienne w polskim krajobrazie
W bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie.
Zielony barwinek, fiołki i żonkile
- Barwami stroją uroczyste chwile.
W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie,
Gdy wielkanocne na stole śniadanie
Wszystkiego NAjlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych
życzy Bonita :).

Posted

Wesołego królika,
co po stole bryka,
spokoju świętego
i czasu wolnego,
życia zabawnego
w jaja bogatego
i w ogóle
-wszystkiego kurde najlepszego!

Posted

Dziękuję Wam za piękne zyczenia-oraz wszystkim miłym gościom Gryfika i Dandika oraz fanów Sikorii:evil_lol: -ja również Wam życzę wszystkiego najlepszego oraz wszystkim psom oraz każdemu gatunkowi zwierząt:lol: .

Też ma specjalnie coś dla Was (specjalnie do mamy dzisiaj na net wpadłam-te brakujące zdjęcia wstawić:oops: :eviltong: i kilka aukcji na bazarku:p wkleić):

i prawdziwy hit:evil_lol: :

Gryfoniki-8 cud świata-moja miłość:

oraz sesja z 3 kwietnia (w dniu urodzin Gryfika:SKOŃCZYŁ 3 latka i 4 miesiące):

i Danduś:

i jeszcze wspólny portrecik:

Za tydzień przyjeżdża fryzjerka do Sikorii-na strzyżenie:cool3: to wówczas zrobię piękną sesję-z niąsięzejdzie ponad 2 godzinki-jak będzie miała siły to i Gryfcia zrobi i Dandisia-albo na raty sobie rozłożymy-ale Sikoria idzie na pierwszy ogień, staruszki mają pierwszeństwo:lol: poza tym najszybciej zarasta-2 góra 3 miesiące i piękna fryzura traci swój kształt-taka to z nią zabawa jest:p .

Posted

Wesołego zająca co się śmieje bez końca
Szczerbatego barana co beczy z rana
pisanek w koszyku
oraz mokrego ubrania w dzien polewania.

Posted

Zająca z uszami
Barana z .... uszami
pulchniutkiej babeczki
i troche wódeczki
Dyngusa mokrego
i zdrowia dobrego