Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

Posted

W ten czwartek na godzinę 19 jestem umówiona na prześwietlenie Sikorii-na jednym zdjęciu się nie skończy będą 2 i 3 projekcje jeśli zajdzie takowa potrzeba-dzisiaj w nocy wymiotowała:roll: -do tego ma pasożyty-w związku z tym i Dandik i Gryf również-Metronidazol już wykupiony.
jestem "przygotowana" na najgorsze w tym prześwietleniu-mimo wszystko fryzjerka przyjedzie do niej w sobotę-Viktoria będzie wyglądać tip top do samego końca i będzie spać ze mną pod kołdrą.
Napiszę jak już otrzymam wynik badania-a radiolog opisze klisze dopiero w poniedziałek-więc nie od ręki-niestety:roll:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zawsze kiedy jestem nie w nastroju-to mało tego jeszcze wchodzę na stronę Gryfoników do adopcji:

http://www.brusselsgriffonrescue.org/rescuestories.html

to moi faworyci:placz: :loveu: :

i jeszcze są na tej:
http://www.brusselsgriffonrescue.org/courtesy_listings.html

idę sobie:sadCyber: :sadCyber:
i jeszcze ten:

w opisie jego jest napisane, że chodofca trzymał go całe jego życie w klatce:shake: :angryy: -już całkiem się dobiłam:placz:

Posted

ale Viki wypiękniała!!!! Śledziłam jej wątek jeszcze na starym temacie, teraz widzę ze duże zmiany zaszły (i w imieniu i wyglądzie ) :) trzymam kciuki za zdrowie piesków!!

Posted

ARKA napisała w wątku Wiktorii - przeklejam

[quote name='ARKA']Oktawia bardzo prosi o transport dla Viktorii na kontrolne rtg.

13 kwietnia(piatek) godz. 16.40 w klinicie przy Gagarina.
tel. do Oktawii: 608 119 660

Posted

W klinice? ARKA-ale babola walnęłaś:-o -prosiłam od podwózkę z centrum do kliniki i z powrotem do domu:shake: :shake: -przełożyłam RTG na niedzielę-Jo37 nas podwiezie-zaś w poniedziałek b.z. odbiorę opis RTG-to może być ostatnie prześwietlenie Sikorii-ale kto wie-jestem realistką-więc nie będę zawczasu prognozować.

Posted

A Więc mam rewelacyjne wieści:cool3: póki co jestem wolna od podejmowania tej decyzji-Sikoria nie ma przerzutów nowotworowych-tylko powiększoną prawą komorę serca-co jest domeną jej podeszłego wieku-nic poza tym:evil_lol: ona nie chce po prostu umierać-bo jest jej dobrze ze mną-pod kołderką i codziennego kokoszenia.
Byłam jeszcze w niedzieę na zlocie BF-była moja najkochańsza ze wszystkich psów na zlocie Migotka-nikt jej nie przebije:shake: :loveu: -wstawiam foteczki i Dandisia tylko 2-bo nie mógł usiedzieć w miejscu:

w cieniu pod drzewem na ręczniczku

oczywiście to ta piękna Migotka:

jest kochana-jeden chłop podszedł i patrzy jak na dziwadło- "i co ona nie ma oczu?" jakby miał dziurę na spodniach z takim spojrzeniem-i paluchem dotyka wokół "oczu" - chciałam mu powiedzieć jak Kaczyński kiedyś komuś..."spieprzaj dziadu" ale ta dziewczynka mnie tylko zachamowała-córeczka Maupy

może na taką nie wygląda ale jest mniejsza od Dandisia!:lol:

i jej wątek na dogo jakby ktoś chciał poznać jej historię:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37453&goto=newpost
oraz jeszcze Bulwek na wózeczku inwalidzkim-a śmigał aż furczało:

i Grysio sprzed 2 dni:

usadowił się jak dzidzia:loveu: przysypiał mi w ludzkiej pozycji przy cycku-to jest elf nie pies:loveu:

wszyscy bierzemy Metronidazol-w sobotę dopiero będzie strzyżenie Sikorii-oraz Dandisia i Gryfika-wtedy będzie sesja sexi Sikorii:cool3: .

Posted

:smilecol: :smilecol: :smilecol:

:smilecol: :smilecol: :smilecol:
Maupo-wielkie dzięki!!! i fotki!!!:multi: :ylsuper: nawet nie widziałam kiedy pstrykasz-a już myślałam, że Danduś tylko 2 będzie miał-Migotce więcej zrobiła:eviltong: a tutaj taaaaka niespodzianka!:lol: :p

Posted

Dzięki Wam:lol: -na zlocie BF pytali się co poniektórzy czy Migotka to nie Poomeranian-chciałam sugerować Maupie, niech mówi taaak! z zaznaczeniem, że z linii amerykańskiej:ylsuper: jeszcze szelki jej z cekinkami Swarovskiego założyć i opędzić by się nie mogła:loveu: od wielbicieli:eviltong: póki co jestem ja jej największą wielbicielką:eviltong: :lol:

Posted

odpowiadam ja ... ;)
Migotka urodziła się bez oczu - ona ma zdeformowaną czaszkę w której nie ma oczodołów - taka wada genetyczna (ona nawet nie ma powiek - nie wiem jak to wytłumaczyć ... :oops: )
była w schronisku w Ostródzie i ja ją adoptowałam

a poza tym jest suuuper wesołym, rozrabiającym psiakiem któremu ta wada w życiu absolutnie nie przeszkadza

Posted

Maupa4 napisał(a):
odpowiadam ja ... ;)
Migotka urodziła się bez oczu - ona ma zdeformowaną czaszkę w której nie ma oczodołów - taka wada genetyczna (ona nawet nie ma powiek - nie wiem jak to wytłumaczyć ... :oops: )
była w schronisku w Ostródzie i ja ją adoptowałam

a poza tym jest suuuper wesołym, rozrabiającym psiakiem któremu ta wada w życiu absolutnie nie przeszkadza

Dobrze, że są tacy ludzie jak Ty :loveu: Ile Migotka teraz ma ?

Posted

sesja zdjęciowa Sikorii po strzyżeniu:cool3: jeśli zapytacie czy ją podmieniłam na innego psa to:mad: ;) :

w odświętnej czapeczce:loveu:

proszę zwrócić uwagę na wyprofilowaną głowę a brodzie już nie wspomnę:cool3: a do tego piękna linia brewek:eviltong: :cool3: w oczekiwaniu na przechadzkę:lol: była też kąpana w kagańcu ale grzeczna była-potem wytarta i pod pledziki z polarku:p no itak to wygląda-w tych polarkach Sikora urzęduje-lubi zagrzebywać się po sam nosek-i jeszcze ją przykrywam jak dzidzię-tak jak Grysio-Dandik już nie reflektuje:evil_lol:

chłopaki po:loveu:

Grysio:loveu:
ecik:multi: wieczorem na foteliku z języczkiem-to w sumie dziwne z tym językiem-kiedyś tak nie robił-słuchałam ostatnio na A.Planet w programie o klinice Alameda, że jest to objaw chorobowy-na jakim tle już nie uściśle-bo umknęło mi:oops: -m.innymi przy chorych zębach-ale on miał już zdejmowany kamień:roll: .
Mam jeszcze jedną małą prośbę do Misiaczka: Misiaczku możez przerobić fotkę na jakimś pięknym tle jak Gryfik i Dandi razem siedzą?_OBYDWA NAJLEPIEJ;) i do tego Sikoria:

może na tle pięknej łąki? z góry Ci dziękuję:lol:

Posted

Oktawia,mam nadzieję,że się Tobie spodoba :).Ostatnimi czasy na dogomanię wpadam i wypadam ;).Mam mało czasu,może dlatego coś mi weny brakuje ;) :lol:.
Chłopaki śliczniaste a Viktoria jak nic podmieniona ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (proszę nie bić,bo karteczki więcej nie zrobię ;)).
Mizianko dla całej trójki :calus:.

• 3 weeks later...
Posted

Witam po długiej przerwie:oops: :p
Przeczytajcie sobie tę galerię-przedostatnia strona:shake: :shake: :shake:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36669&highlight=Galeria+Kamci

Kamcia kiedyś mnie odwiedziła...

A teraz zmieniając temat odsłona Sikorii jakiej nie znacie:

Sikoria wie co robić jak TZ zdejmuje skarpetkę:eviltong:

końca nie ma! ona ma misję do spełnienia:lol:

i pypsiałki na kolanach TZ
dziecinki:loveu:

Dandi wczoraj doststał szelki Rogz:cool3: jutro Gryfik będzie też miał a co:lol: są kapitalne-jak zrobię fotki to wkleję-super bezpieczne-pies się z nich nie uwolni-ostatnio Gryfik się wydostał z tych zwykłych-dobrze, że nie poleciał przed siebie-prosto na ulicę-od razu zauważyłam co siędzieje i go chwyciłam-pies obok przechodził bez smyczy a właściciel rozkoszny 20 metrów za nim-oczywiście psa złapałam za smycz-dobrze, że mnie nie ugryzł a moje na drugiej ręce-Rogz to Rogz-świetne przemyślana konstrukcja-fantastyczny design do tego:razz: -i cena co za tym idzie-ale bezpieczeństwo ponad wszystko-najważniejsze.

Misiaczku-piękne te przerobione zdjęcie-dziękuję pięknie

• 1 month later...
Posted

Czesc Oktawio!
Ja tu bylam:) Nie patrz na wpisy,a na ogladalnosc.
Do mnie tez malo kto zaglada,choc czesto mecze sie ,bo komp zamula,wklajam zdjecia....
Wiedz,ze nawet jak nic nie pisze to i tak ogladam Twe sliczne psiaki:loveu: