sylwiaskalska Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Witam Oktawio :) Ja z moim miałam troche problemów bo go cosik użarło że aż ropa naszła i babrałam się z tym z dwa tygodnie , ale wszystko wraca do normy. ajak zdrowie twoich maluszków. Mój coraz bardziej robi się urwisowaty :) Quote
oktawia6 Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 sylwiaskalska napisał(a): Witam Oktawio :) Ja z moim miałam troche problemów bo go cosik użarło że aż ropa naszła i babrałam się z tym z dwa tygodnie , ale wszystko wraca do normy. ajak zdrowie twoich maluszków. Mój coraz bardziej robi się urwisowaty :) No Witaj Sylwia-myślałam, że już nigdy się tutaj nie pojawisz:mad: :loveu: mój Dandi ostatnio zabił Osę!!! na balkonie zobaczyłam, że dziwnie podskakuje-patrze - e tam muchę na pewno kotłuje:evil_lol: -podeszłam bliżej a on wartiat z osą!!!:crazyeye: potem głową zaczął pocierać o kołderkę ale na szczęście nic się nie stało -to mogłoby być bardzo niebezpieczne dla niego! T Tak strasznie lub łapać muchy i takie tam-prawdziwy wojownik! a na jego drodze stanęła osa. Co do zdrówka to Gryfik ma już diagnozę co do łysienia" dsyplazja mieszków włosówych na tle genetycznym-wada wykluczona poprzez pełną diagnostykę-wysyłka krwi do Niemiec np.: test chamowania niskimi dawkami Dexametozonu, cały profil tarczycowy włącznie z TSH (w Polsce niewykonalny-tylko FT3 i FT4 so do zrobienia) oraz inne. Rokowanie jest ostrożne - na 12 tygodni dostał Melatoninę po 1 tabl. 1 xdz. o stałej porze, strasznie kosztowne te imprezy były z badaniami wcześniej też miał wykonaną gastroskopię wraz z pobraniem wycinka w narkozie oczywiście na SGGW nie wpomnę już o innych badań takich zwykłych jak: USG, morfologia z rozmazem biochemia, trójglicerydy, wcześniej jeszcze kastracja czy stała kontroloa okulistyczna, lekarz zapowiedziała mi, że jeśli Melatonina nie pomoże-a może się tak stać-to on będzie całkiem łysy-obecnie ma meszek na grzbiecie-tego tak nie widać tu na fotach bo jest biały-ludzie na ulicy czasem tylko pytają "oooo, chory piesek-biedny.." ten proces trwał nie w jeden dzień tylko zaczął się 2 lata temu-stopniowo-cóż jestem naszykowana i na taką ewentualność-i tak ma kilka par ubranek-2 na zimę, przeciwdeszczowy, sweterek na jesień, Danduś ma też na zimę, przeciwdeszczówkę i kombinezonik z polarku na suchą zimną pogodę-Vitka ma przeciwdeszczowe. Quote
sylwiaskalska Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Kurcze ty to masz nieźle z pociechami Oktawio ja od 21 do 23 sierpnia będę w Warszawie na szkoleniu mam nadzieje że się umówimy na kawkę :) Moje to szaleją na maxa przesyłam ci usmiech od Lalusia :) Mój kolos waży całe 4 300 :evil_lol: :evil_lol: Wyśle ci jeszcze najnowszy wzorzec Gryfoników wydany w 2007 roku Quote
oktawia6 Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Dzięki Sylwia za super fajne zdjęcie-wymiata Lalek-mała cholera:evil_lol: mój Dandi waży 4.500 ! a przy Gryfiku jest połowę mniejszy Gryfik 6.500 a do tego jest biały więc jest znaczny kontrast między nimi-Dandi to też urwis-ale słodki-zatykają mu się zatoki odbytowe - więc do wyciskania regularnie:roll: -nie będę wrażen zapachowych już opisywać ze szczegółami. Słuchaj Sylwia o jakiej kawie ty piszesz? powaliło Cię? przecież na noc zostaniesz, odpoczniesz, zjesz, odświeżysz się jakie wyskakiwanie:evil_lol: -poduszkę szykuję na 23 sierpnia i już!:p Wzorzec przeczytałam-jak zawsze pochłaniam wiedzę o Gryfonikach-powiem szczerze, że Gryfik pięknie się porusza-doskonały w ruchu-o wiele więcej gracji niż Dandi-doskonałe kątowanie, piękna głowa z idealnymi uszami-kufa idealna, charakter cudowny-Dandi inaczej chodzi-czasem zaciąga tylnimi łapkami- kojarzy mi się to ze spondylozą-poza tym on nie idzie na smyczy tylko ciągnie- zanim 5 kroków zrobi już jest zadyszany-chyba, żę wieczorem wyjdziemy-jest po drzemce jeszcze nie przebudzony to jako tako. Zdecydowanie wpadaj częściej-a weim, żę stać Cię na to bo sprawdzałam Cię moja droga i po innych galeryjkach to śmigasz aż furczy a ja to w lesie:mad: . Zobacz jaki Gryfonik Brabancki jest na stronie adopcyjnej: czarny heban cudo ten rozwala mi serce: trzymany przez chodofce całe życie w klatce Quote
oktawia6 Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 [quote name='madzia i medor'] A gdzie jest stronka adopcyjna gryfoników???? http://www.brusselsgriffonrescue.org/ na tej samej stronie kliknij też w w tą podstronę: http://www.brusselsgriffonrescue.org/courtesy_listings.html Quote
oktawia6 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Dostałam-refxlex ostry po godzinie:evil_lol: ale tak jak Ci napisałam :lol: a oto utwór ze słowami dedykowanymi dla moich pypsiałków-szczególnie dla Gryfcia-to hymn dla niego odemnie:loveu: :loveu: :loveu: : http://pl.youtube.com/watch?v=jiot1P3-Hng jak ktoś chce to może posłuchać:lol: Quote
Juszes Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Hej Oktawio.... Dawno mnie nie bylo... PRZEPRASZAAM =** No ale róznie to bywa... Teraz juz wrcam i obiecuje ze bede czesciej zaglądac :-) Quote
oktawia6 Posted July 10, 2007 Author Posted July 10, 2007 Witaj Juszes:lol: faktycznie długo Cię nie było-ja ostatnio byłam praktycznie odcięta od netu a dopiero mam na stałe od kilku dni-więc wiem jak to jest-zapraszam Cię częściej do nas-buziaki:p Quote
Juszes Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 zapraszac nie musisz, sama lgnę do waszej galerii =*** Quote
aniac50 Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Psiulki jak z bajki !!!!!A z tym podkładem muzycznym i z dedykacją -to super pomysł !!!!Gratulacje !!! Quote
oktawia6 Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 niestety malutka kruszynka, którą miałam wziąć do siebie-ta z padaczką dzisiaj odeszła za TM:placz: :placz: :placz: jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74902 obiecałam wcześniej, że wezmę też jej koleżankę z wiejskiego schroniska w Miedarach (pod Śląskiem) to ona: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74899 będzie miała na imię Bułeczka. Quote
sylwiaskalska Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Oktawio wielkie oklaski dla ciebie :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
oktawia6 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 dziękuję Sylwia-ale tak już musi być:lol: Quote
Maupa4 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 właśnie przeczytałyśmy.... bardzo nam przykro Oktawio :-( Quote
sylwiaskalska Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 oktawia6 napisał(a):dziękuję Sylwia-ale tak już musi być:lol: Przyznaj się jak ty przekonałaś swojego faceta :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: Quote
oktawia6 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Dziękuję Maupo:-( ... Sylwia-już wspomniałam, że można tego napisać....jak przekonałam TZ:eviltong: :evil_lol: :eviltong: :cool3: ... Quote
Medorowa Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Witaj Oktawio:multi::multi::multi: Niebawem coś Ci napiszę na pw, tylko muszę to wszystko jeszcze dokładnie przemyśleć;) Quote
oktawia6 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 madzia i medor napisał(a): Witaj Oktawio:multi::multi::multi: Niebawem coś Ci napiszę na pw, tylko muszę to wszystko jeszcze dokładnie przemyśleć;) o.k. a już myślałam, że zapomniałaś:evil_lol: -w takim razie czekam madziaimedor;) Quote
oktawia6 Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 znalazłam fajne przedmioty z USA Gryfonikowe:cool3: : a to Gryfonik Brukselski-jako wzorzec rasy: i to jest piękne:ten Gryfonik grał w "Lepiej Byc nie Może" -piesków było razem 6 w filmie-jako jeden P.S. kliknij na każdy obrazek a otworzy się stronka w linku poniżej przeczytajcie sobie-historię Gryfoników Brukselskich-uratowanych od hodowczyni z piekła rodem-oglądałam to na Animal Planet-w policji dla zwierząt-może łatwiej ją poznacie gdy przetłumaczy ją SylswiaSkalska-o co prosimy: http://www.brusselsgriffonrescue.org/in-the-news/herbie09-2006.html P.S. trzymajcie kciuki-w poniedziałek jadę po maleństwo na wioskę Miedary Quote
basia bonnie Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Witaj:multi: Przepraszam, mnie też u Was długo nie było:oops: Ale już będę regularnie zaglądać;) Oktawia, super! Będziesz miała kolejnego psa! :multi: Super! :multi::multi: Gratuluje! ;):loveu: Quote
oktawia6 Posted July 14, 2007 Author Posted July 14, 2007 ß@$!@ napisał(a): Witaj:multi: Przepraszam, mnie też u Was długo nie było:oops: Ale już będę regularnie zaglądać;) Oktawia, super! Będziesz miała kolejnego psa! :multi: Super! :multi::multi: Gratuluje! ;):loveu: Basiu-maleństwo będzie na tymczasie;) potem następny na tymczas Quote
basia bonnie Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 oktawia6 napisał(a):Basiu-maleństwo będzie na tymczasie;) potem następny na tymczas Ale to i tak świetnie! :multi::multi::loveu: Quote
Recommended Posts