Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

Posted

Witam Oktawio :)

Ja z moim miałam troche problemów bo go cosik użarło że aż ropa naszła i babrałam się z tym z dwa tygodnie , ale wszystko wraca do normy. ajak zdrowie twoich maluszków. Mój coraz bardziej robi się urwisowaty :)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwiaskalska napisał(a):

Witam Oktawio :)

Ja z moim miałam troche problemów bo go cosik użarło że aż ropa naszła i babrałam się z tym z dwa tygodnie , ale wszystko wraca do normy. ajak zdrowie twoich maluszków. Mój coraz bardziej robi się urwisowaty :)

No Witaj Sylwia-myślałam, że już nigdy się tutaj nie pojawisz:mad: :loveu: mój Dandi ostatnio zabił Osę!!! na balkonie zobaczyłam, że dziwnie podskakuje-patrze - e tam muchę na pewno kotłuje:evil_lol: -podeszłam bliżej a on wartiat z osą!!!:crazyeye: potem głową zaczął pocierać o kołderkę ale na szczęście nic się nie stało -to mogłoby być bardzo niebezpieczne dla niego! T
Tak strasznie lub łapać muchy i takie tam-prawdziwy wojownik! a na jego drodze stanęła osa.

Co do zdrówka to Gryfik ma już diagnozę co do łysienia" dsyplazja mieszków włosówych na tle genetycznym-wada wykluczona poprzez pełną diagnostykę-wysyłka krwi do Niemiec np.: test chamowania niskimi dawkami Dexametozonu, cały profil tarczycowy włącznie z TSH (w Polsce niewykonalny-tylko FT3 i FT4 so do zrobienia) oraz inne. Rokowanie jest ostrożne - na 12 tygodni dostał Melatoninę po 1 tabl. 1 xdz. o stałej porze, strasznie kosztowne te imprezy były z badaniami wcześniej też miał wykonaną gastroskopię wraz z pobraniem wycinka w narkozie oczywiście na SGGW nie wpomnę już o innych badań takich zwykłych jak: USG, morfologia z rozmazem biochemia, trójglicerydy, wcześniej jeszcze kastracja czy stała kontroloa okulistyczna, lekarz zapowiedziała mi, że jeśli Melatonina nie pomoże-a może się tak stać-to on będzie całkiem łysy-obecnie ma meszek na grzbiecie-tego tak nie widać tu na fotach bo jest biały-ludzie na ulicy czasem tylko pytają "oooo, chory piesek-biedny.."
ten proces trwał nie w jeden dzień tylko zaczął się 2 lata temu-stopniowo-cóż jestem naszykowana i na taką ewentualność-i tak ma kilka par ubranek-2 na zimę, przeciwdeszczowy, sweterek na jesień, Danduś ma też na zimę, przeciwdeszczówkę i kombinezonik z polarku na suchą zimną pogodę-Vitka ma przeciwdeszczowe.

Posted

Kurcze ty to masz nieźle z pociechami
Oktawio ja od 21 do 23 sierpnia będę w Warszawie na szkoleniu mam nadzieje że się umówimy na kawkę :)

Moje to szaleją na maxa przesyłam ci usmiech od Lalusia :) Mój kolos waży całe 4 300 :evil_lol: :evil_lol: Wyśle ci jeszcze najnowszy wzorzec Gryfoników wydany w 2007 roku

Posted

Dzięki Sylwia za super fajne zdjęcie-wymiata Lalek-mała cholera:evil_lol: mój Dandi waży 4.500 ! a przy Gryfiku jest połowę mniejszy Gryfik 6.500 a do tego jest biały więc jest znaczny kontrast między nimi-Dandi to też urwis-ale słodki-zatykają mu się zatoki odbytowe - więc do wyciskania regularnie:roll: -nie będę wrażen zapachowych już opisywać ze szczegółami.
Słuchaj Sylwia o jakiej kawie ty piszesz? powaliło Cię? przecież na noc zostaniesz, odpoczniesz, zjesz, odświeżysz się jakie wyskakiwanie:evil_lol: -poduszkę szykuję na 23 sierpnia i już!:p
Wzorzec przeczytałam-jak zawsze pochłaniam wiedzę o Gryfonikach-powiem szczerze, że Gryfik pięknie się porusza-doskonały w ruchu-o wiele więcej gracji niż Dandi-doskonałe kątowanie, piękna głowa z idealnymi uszami-kufa idealna, charakter cudowny-Dandi inaczej chodzi-czasem zaciąga tylnimi łapkami- kojarzy mi się to ze spondylozą-poza tym on nie idzie na smyczy tylko ciągnie- zanim 5 kroków zrobi już jest zadyszany-chyba, żę wieczorem wyjdziemy-jest po drzemce jeszcze nie przebudzony to jako tako.
Zdecydowanie wpadaj częściej-a weim, żę stać Cię na to bo sprawdzałam Cię moja droga i po innych galeryjkach to śmigasz aż furczy a ja to w lesie:mad: .
Zobacz jaki Gryfonik Brabancki jest na stronie adopcyjnej:

czarny heban cudo

ten rozwala mi serce:

trzymany przez chodofce całe życie w klatce

Posted

Witaj Juszes:lol: faktycznie długo Cię nie było-ja ostatnio byłam praktycznie odcięta od netu a dopiero mam na stałe od kilku dni-więc wiem jak to jest-zapraszam Cię częściej do nas-buziaki:p

Posted

madzia i medor napisał(a):

Witaj Oktawio:multi::multi::multi:
Niebawem coś Ci napiszę na pw, tylko muszę to wszystko jeszcze dokładnie przemyśleć;)

o.k. a już myślałam, że zapomniałaś:evil_lol: -w takim razie czekam madziaimedor;)

Posted

znalazłam fajne przedmioty z USA Gryfonikowe:cool3: :

a to Gryfonik Brukselski-jako wzorzec rasy:

i to jest piękne:ten Gryfonik grał w "Lepiej Byc nie Może" -piesków było razem 6 w filmie-jako jeden

P.S. kliknij na każdy obrazek a otworzy się stronka

w linku poniżej przeczytajcie sobie-historię Gryfoników Brukselskich-uratowanych od hodowczyni z piekła rodem-oglądałam to na Animal Planet-w policji dla zwierząt-może łatwiej ją poznacie gdy przetłumaczy ją SylswiaSkalska-o co prosimy:

http://www.brusselsgriffonrescue.org/in-the-news/herbie09-2006.html

P.S. trzymajcie kciuki-w poniedziałek jadę po maleństwo na wioskę Miedary

Posted

Witaj:multi:
Przepraszam, mnie też u Was długo nie było:oops: Ale już będę regularnie zaglądać;) Oktawia, super! Będziesz miała kolejnego psa! :multi: Super! :multi::multi: Gratuluje! ;):loveu:

Posted

ß@$!@ napisał(a):

Witaj:multi:
Przepraszam, mnie też u Was długo nie było:oops: Ale już będę regularnie zaglądać;) Oktawia, super! Będziesz miała kolejnego psa! :multi: Super! :multi::multi: Gratuluje! ;):loveu:

Basiu-maleństwo będzie na tymczasie;) potem następny na tymczas