Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
16 minut temu, DORA1020 napisał:

Pamiętam,chociaż tyle lat mineło

ta kicia została wyrzucona przed szkołą w Szczebrzeszynie

myślałam,że to kotka

ale wiem,że niczego się nie boi,na moich oczach zaatakowała psiaka,wskoczyła na niego,a on biedak uciekał w popłochu

Bo to jest kotka:) Tylko ma męskie imię.

Posted
3 godziny temu, agat21 napisał:

Mam nadzieję, że uda się w miarę szybko kogoś znaleźć. Szkoda psa.

Agatko, jesteś cudowna. Czy piesio będzie miał swój wątek?

Posted
Dnia 16.11.2020 o 12:52, Madie napisał:

Mój Marcin kazał mi zdjąć ogłoszenie Kulki. Pokochał ją i kotka zostaje z nami

Ja w kwestii formalnej: dlaczego nie mozna Madie i Marcina klonowac:-)

A powaznie to super z was ludzie !!!

• Like 3
Posted
2 godziny temu, DORA1020 napisał:

Bardzo dziekuję Tyśka:) Cos te biedne maluszki nie maja szczęścia,a takie śliczne

Znajdą domki, wierzę w to. W wolnej chwili pospamuję nimi na facebooku :)

Posted
3 godziny temu, DORA1020 napisał:

No niestety Madie nie może na razie zabrać kociaków

nie ma jej w Warszawie

a kotki w sobote mogłyby jechać

kwestia przetrzymania kociaków 2-3 dni /tak mi napisała Madie/

Ile tych kotków jest do przetrzymania?

• Like 1
Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Ile tych kotków jest do przetrzymania?

29 minut temu, Aldrumka napisał:

Też chciałam zapytać, ale chyba z 5 ?

Dora jutro odpowie. Śliczne koteczki. Jak ten pręgusek zagląda w okno. Biedaczek chce do domu.

Posted
5 minut temu, Tyśka) napisał:

To nie jest tak źle, ufff - tez obstawiałam całe stado.

No nie jest:)      ale sa jeszcze trzy maluszki,które pilnie szukają domów: to biały z rudym ogonkiem Maczek,rudo biały Ruduś i najmniejsza,najsłabsza bida,Czaruś:(

te kotki naprawdę nie mają szczęścia,od 1,5 miesiąca ogłaszam...i nic......a ich mama trisia Celinka,przepiękna,miła koteczka...tez nic:(

Posted
7 minut temu, Tyśka) napisał:

Ja też je ogłaszam na Warszawę - to może podmienię na Lublin, przynajmniej Maczka vel Jaśmina?

Ok  może podmień,zobaczymy,może w Lublinie będą miały więcej szczęścia

dziękuję:)

Posted

Ale się u Was dzieje, oj dzieje!...

A u nas spokój i cisza :) Musia ma otwarte drzwi od łazienki, ale jej tam najlepiej, tylko na chwilkę wychodzi, i wraca. Przybiega na głaski, mruczy, zajada z apetytem. Mam wrażenie, ze moje obie kotki w ogóle o niej nie wiedzą, go one raczej nie chodzą na piętro, bo całe życie kotów i psów to kuchnia i nasza sypialnia: tu się je i tu się śpi :) Przyjdzie czas i na Musię :)Ale nie boi się psów - Diana owczarek też nie wchodzi na piętro, a Bezia oczywiście mi towarzyszy, jak tam idę. Ale bez agresji patrzy na kotkę, a Musia na nią, powąchały się noskami i rozeszły z podniesionymi ogonkami :)

• Like 7
  • Upvote 1
Posted

Jedna z wielu wiadomości na olx:

Dzien dobry czy mogłabym prosić jeszcze jakieś zdjęcia kociaka? Już prawie przekonałam mojego chłopaka do adopcji

Moja odpowiedź:
Dzień dobry, nie ma możliwości uzyskania więcej zdjęć, bo Maczek przebywa w awaryjnym miejscu i to jedyne zdjęcia, ktore udało sie uzyskać. Adopcja musi być i tak wspólną decyzją, niezależną od czyichś namówień czy wyglądu kota. Po pierwsze - warunkiem adopcji jest spotkanie wolontariusza w Państwa w domu, który porozmawia z Państwem o wszystkich możliwych problemach i ważnych aspektach (co pewnie też ostudzi zapał), po drugie - sprawdzi osiatkowanie na oknach i balkonie, i po trzecie - adopcja to decyzja na około 20-20 parę lat (bo koty zadbane, niewychodzące potrafią żyć i ponad 20lat). To koszty i wyrzeczenia. Adopcja musi być przemyślana i rozsądna. Pozdrawiam Justyna

PS: i dopiero zobaczyłam, że ta Pani już pisała w sprawie Maczka - napisała mi, że nie rozumie potrzeby zabezpieczenia balkonu i okien, bo ma juz kota i on jakoś nigdynie zawiesił się w oknie ani nie wypadł. 

• Like 3
Posted
17 godzin temu, Tyśka) napisał:

Wyróżnione 8 ogłoszeń x 12, 72 zł /na cały miesiąc.

• Like 1