Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Madie napisał:

Damy radę, głęboko w to wierzę. Też coś podeślę na poczet długu,ale po 10 grudnia. 

Ważne, że zwierzaki mają opiekę, że jest dobrze, że mogą iść dalej w świat i być szczęśliwe. 

Ty im to dajesz Magda. Jesteś jedyną szansą jaką mają, a my będziemy robić wiele żeby Cię wesprzeć. 

Dziki Madie :)))

Właśnie o to chodzi!

• Upvote 1
Posted

Jak dzieciaki pojadą już to będzie lżej... :) Kolęda znajdzie domek, Wtorek, Nadziejka i Jaśminek też! :) 
Dług straszny, sporo kosztuje pobyt w lecznicy :(. Zważywszy, że karma to też na własny koszt... ale wiem, że to jedyna opcja dla kotków i nie ma wyjścia...

Posted

Tyś(ka)

Twoje ogłoszenia i pomoc na FB są bezcenne :D I wsparcie moralne:D

Im krócej koty są w lecznicy, tym niższe koszty.

I jeszcze chciałam BAAAAARDZO mocno podziękować za wsparcie  DARCZYŃCOM z bazarku Nadziejki :)))

Posted
Przed chwilą, yossariana napisał:

a jest może jakiś bazarek na Szczebrzeszyniaki? Mam trochę fantów ciuchowo - biżuteryjno - torebkowych może moglabym gdzieś dorzucić ? nie wiem czy  mogę, ale wrzucętu linka bazarkowego z miau - może ktoś zajrzy :) https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=182893

yossariana

Oficjalnie w imieniu Dory1020 i pozostałych Klubowiczów :) witam w klubie Szczebrzeszyniaków :)))

Bo nieoficjalnie yossariana pomaga już jakiś czas :D

I zapraszam na bazarek !!!!

Posted
3 godziny temu, DORA1020 napisał:

Przepraszam Poker.....pamietalam o Twoim pytaniu

potrzebne sa polary do budek dla kotkow,moga byc rowniez koce i reczniki.

Na jaki adres mam słać?

Posted
2 godziny temu, Baltimoore napisał:

Reasumując

* Madie i Elisabeta- bardzo dziękuję w imieniu wszystkich pomagających tutaj

* Transport dzieci Kolędy biorę finansowo na siebie i wpłacę coś do lecznicy na poczet pobytu Mundiego.

* Bardzo pilnie potrzebujemy awaryjnego domu tymczasowego dla Kolędy i Jaśmina, zanim nie zbankrutujemy ostatecznie ( za pobyt Jaśmina i pobyt Kolędy od 4 grudnia będzie kolejne rozliczenie)

* W lecznicy w Zamościu jest jeszcze mała bura Nadziejka, na opłacenie pobytu której zbiera forumowa Nadziejka- tysiąckrotne dzięki :)))

* W lecznicy w Izbicy zostanie do zapłacenia za pobyt i sterylizację Chmurki oraz nadal przebywa tam rudo-biały Wtorek, przemianowany na Cynamona- to nie będą już takie duże kwoty, to ogarniemy na spokojnie.

*Trzeba będzie zorganizować jakieś zbiórki na te wysokie rachunki, na FB czy może przez jakąś Fundację- trzeba pomyśleć 

zgadzam się, dużo logistyki przed nami

@Tyśko, kochana, odnośnie ostatnie punktu, który poruszyła Baltimoore. Może sprobowac z pomagam.pl? Ja z powodów zatrudnieniowych nie mogę nawet myśleć o założeniu tam konta, ale Ty jesteś obrotna i macie z Baltimore świetne opisy dla zwierząt i o panującej sytuacji. Myślę, że nawet jakby trochę ludzi wpłaciło to byłaby to dla Dory ogromna pomoc. Mogłabyś pomyśleć nad podjęciem się byciem opiekuna takiego konta? 

@Aga, ja bym nawet i teraz wpłaciła ale ostatnie 3 dni Radek mi się posypał i jak zawsze - kasa jak krew w piach. Jest lepiej ale wolę nie ryzykować z płynnością finansową w tym przypadku. Po 10 na pewno coś podeślę bo jadę z bratem na weekend dodatkowo dorobić ;)

Posted

Elisabeta, 100 zł to duża kwota i ogromna pomoc z Twojej strony :)))

W całej rozciągłości się zgadzam. Niech się znajdzie 15 osób deklarujących po 100zł i mamy po kłopocie. Wiem, że domek Mundiego się pytał czy coś ma dokładać. Porozmawiam z nimi w poniedziałek, ale teraz też mają z nim trochę wydatków (przestraszyli się tej biegunki i pobiegli do weta ;) ) 

Posted

Tyś(ka)

Twoje ogłoszenia i pomoc na FB są bezcenne :D I wsparcie moralne:D

Im krócej koty są w lecznicy, tym niższe koszty.

I jeszcze chciałam BAAAAARDZO mocno podziękować za wsparcie  DARCZYŃCOM z bazarku Nadziejki :)))

@ Tysiu, Ty w ogóle naszym niezłomnym dobrym duchem jesteś :))

I tutaj muszę o Adze napisać, naszej Baltimore. Nie da się przecenić żadnej pomocy, bo wszyscy wnosimy coś unikalnego do tego wątku i kociego życia. Wszyscy staramy sie pomóc Dorze, a przez to zwierzakom, które spotyka na swojej drodze. To fakt. 

Natomiast nigdy nie spotkałam nikogo takiego jak Ty w pomaganiu. I trzeba to napisać jasno. Tak skromnego, optymistcznie nastawionego do świata, podtrzymującego nma duchu, pełnego kreatywności i poczucia humoru. Nie pomagamy tylko gotówką czy darami rzeczowymi. Pomagamy swoim działaniem a Ty także samą swoją obecnością. W swoim imieniu i chyba wszystkich, którzy mieli z Tobą styczność - dziękuję. Bardzo dobrze móc Cię znać :)

• Upvote 2
Posted

Co do Pańciostwa Mundiego- co do zasady nie oczekujemy zwrotu ponoszonych kosztów od osób adoptujących. Ich czeka i tak szczepienie Mundiego i za jakiś czas kastracja.

Ale gdyby w przyszłości chcieli dołączyć do Klubu- choćby przez pomoc wizytami PA (z tym często kłopot), albo zakup karmy dla Szczebrzeszyńskich Bezdomniaków ( Dora dokarmia/karmi ok 30 kotów i zapewne jakieś psy) to najserdeczniej zapraszamy.

Posted

Dora :D

Chmurka pozdrawia Cię rano z cudownego domku :))))

I oczywiście wszystkich Szczebrzeszynskich Klubowiczów tez :))) Do kuwety w końcu trafiła :)

Bogu dziękuję że ja.w tej poczekalni i w takim strese odebrałam telefon.

mms_img-3374531.jpg

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, terra napisał:

Proszę o dane do przelewu, wpłacę 200 zł. na poczet długu.

Terra chcesz do Dory 1020 czy bezpośrednio do lecznicy - ja przelewam na prywatne konto lekarza i oni sobie wprowadzają do rozliczeń- wtedy napiszę Ci co napisać opisie przelewu

Myślę że to mogłoby już iść na poczet tego długu za Kolędę i maluchy.

Tysiackrotne dzięki terra :))))

• Upvote 1
Posted

Kochana Chmurka... odsypia bezdomność.
A co ona ma takie czerwone kropki na skórze? Alergia? pchełki?

Cieszę się, że nas tyle tutaj, Dora - nie martw się, damy radę ze wszystkim. Nie zostawimy Cię z tym wszystkim samą sobie. 

Madie, przeceniasz mnie.Bardzo chciałabym pomóc ze zbiórką na pomagam.pl, ale nawet nie wiem jak się za to zabrać. Nie znam się na tym.

Posted

I 100 zl od Elisabety też myślę żeby poszło na dług Kolędy i dzieciaków, czy Ty wysłałaś już przelew do Dory czy chcesz bezpośrednio do lecznicy, a raczej na konto lekarza?

Jeszcze raz dziękuję :)))

Ja biorę na siebie spłacanie Mundiego,może nie na raz, ale ogromnym plusem tej lecznicy jest to, że cierpliwie czekają na spłatę i można na raty :D

Posted
8 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Kochana Chmurka... odsypia bezdomność.
A co ona ma takie czerwone kropki na skórze? Alergia? pchełki?

Chmurka była cały czas w kaftaniku i nawet na tę okoliczność załatwiła się Panu dwa razy na kanapę :(

Myślę, że Pan jej pod nadzorem zdjął kaftanik, ona miała sterylkę we wtorek rano i jeszcze niewyjściowo wygląda.

Będzie najpiękniejszą Chmurką na świecie :)))))

• Upvote 1