Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 1 godzinę temu, Madie napisał: Damy radę, głęboko w to wierzę. Też coś podeślę na poczet długu,ale po 10 grudnia. Ważne, że zwierzaki mają opiekę, że jest dobrze, że mogą iść dalej w świat i być szczęśliwe. Ty im to dajesz Magda. Jesteś jedyną szansą jaką mają, a my będziemy robić wiele żeby Cię wesprzeć. Dziki Madie :))) Właśnie o to chodzi! 1 Quote
Tyśka) Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Jak dzieciaki pojadą już to będzie lżej... :) Kolęda znajdzie domek, Wtorek, Nadziejka i Jaśminek też! :) Dług straszny, sporo kosztuje pobyt w lecznicy :(. Zważywszy, że karma to też na własny koszt... ale wiem, że to jedyna opcja dla kotków i nie ma wyjścia... Quote
yossariana Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 a jest może jakiś bazarek na Szczebrzeszyniaki? Mam trochę fantów ciuchowo - biżuteryjno - torebkowych może mogłabym gdzieś dorzucić ? nie wiem czy mogę, ale wrzucę tu linka bazarkowego z miau - może ktoś zajrzy :) https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=182893 Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Tyś(ka) Twoje ogłoszenia i pomoc na FB są bezcenne :D I wsparcie moralne:D Im krócej koty są w lecznicy, tym niższe koszty. I jeszcze chciałam BAAAAARDZO mocno podziękować za wsparcie DARCZYŃCOM z bazarku Nadziejki :))) Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Przed chwilą, yossariana napisał: a jest może jakiś bazarek na Szczebrzeszyniaki? Mam trochę fantów ciuchowo - biżuteryjno - torebkowych może moglabym gdzieś dorzucić ? nie wiem czy mogę, ale wrzucętu linka bazarkowego z miau - może ktoś zajrzy :) https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=182893 yossariana Oficjalnie w imieniu Dory1020 i pozostałych Klubowiczów :) witam w klubie Szczebrzeszyniaków :))) Bo nieoficjalnie yossariana pomaga już jakiś czas :D I zapraszam na bazarek !!!! Quote
yossariana Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 dziękuję :) i równie serdecznie zapraszam na bazarek :) Quote
Poker Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 3 godziny temu, DORA1020 napisał: Przepraszam Poker.....pamietalam o Twoim pytaniu potrzebne sa polary do budek dla kotkow,moga byc rowniez koce i reczniki. Na jaki adres mam słać? Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 24 minuty temu, Poker napisał: Na jaki adres mam słać? Napiszę Ci na PW :) Quote
Madie Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 2 godziny temu, Baltimoore napisał: Reasumując * Madie i Elisabeta- bardzo dziękuję w imieniu wszystkich pomagających tutaj * Transport dzieci Kolędy biorę finansowo na siebie i wpłacę coś do lecznicy na poczet pobytu Mundiego. * Bardzo pilnie potrzebujemy awaryjnego domu tymczasowego dla Kolędy i Jaśmina, zanim nie zbankrutujemy ostatecznie ( za pobyt Jaśmina i pobyt Kolędy od 4 grudnia będzie kolejne rozliczenie) * W lecznicy w Zamościu jest jeszcze mała bura Nadziejka, na opłacenie pobytu której zbiera forumowa Nadziejka- tysiąckrotne dzięki :))) * W lecznicy w Izbicy zostanie do zapłacenia za pobyt i sterylizację Chmurki oraz nadal przebywa tam rudo-biały Wtorek, przemianowany na Cynamona- to nie będą już takie duże kwoty, to ogarniemy na spokojnie. *Trzeba będzie zorganizować jakieś zbiórki na te wysokie rachunki, na FB czy może przez jakąś Fundację- trzeba pomyśleć zgadzam się, dużo logistyki przed nami @Tyśko, kochana, odnośnie ostatnie punktu, który poruszyła Baltimoore. Może sprobowac z pomagam.pl? Ja z powodów zatrudnieniowych nie mogę nawet myśleć o założeniu tam konta, ale Ty jesteś obrotna i macie z Baltimore świetne opisy dla zwierząt i o panującej sytuacji. Myślę, że nawet jakby trochę ludzi wpłaciło to byłaby to dla Dory ogromna pomoc. Mogłabyś pomyśleć nad podjęciem się byciem opiekuna takiego konta? @Aga, ja bym nawet i teraz wpłaciła ale ostatnie 3 dni Radek mi się posypał i jak zawsze - kasa jak krew w piach. Jest lepiej ale wolę nie ryzykować z płynnością finansową w tym przypadku. Po 10 na pewno coś podeślę bo jadę z bratem na weekend dodatkowo dorobić ;) Quote
Madie Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 2 godziny temu, Baltimoore napisał: Elisabeta, 100 zł to duża kwota i ogromna pomoc z Twojej strony :))) W całej rozciągłości się zgadzam. Niech się znajdzie 15 osób deklarujących po 100zł i mamy po kłopocie. Wiem, że domek Mundiego się pytał czy coś ma dokładać. Porozmawiam z nimi w poniedziałek, ale teraz też mają z nim trochę wydatków (przestraszyli się tej biegunki i pobiegli do weta ;) ) Quote
Madie Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 2 godziny temu, Baltimoore napisał: Tyś(ka) Twoje ogłoszenia i pomoc na FB są bezcenne :D I wsparcie moralne:D Im krócej koty są w lecznicy, tym niższe koszty. I jeszcze chciałam BAAAAARDZO mocno podziękować za wsparcie DARCZYŃCOM z bazarku Nadziejki :))) @ Tysiu, Ty w ogóle naszym niezłomnym dobrym duchem jesteś :)) I tutaj muszę o Adze napisać, naszej Baltimore. Nie da się przecenić żadnej pomocy, bo wszyscy wnosimy coś unikalnego do tego wątku i kociego życia. Wszyscy staramy sie pomóc Dorze, a przez to zwierzakom, które spotyka na swojej drodze. To fakt. Natomiast nigdy nie spotkałam nikogo takiego jak Ty w pomaganiu. I trzeba to napisać jasno. Tak skromnego, optymistcznie nastawionego do świata, podtrzymującego nma duchu, pełnego kreatywności i poczucia humoru. Nie pomagamy tylko gotówką czy darami rzeczowymi. Pomagamy swoim działaniem a Ty także samą swoją obecnością. W swoim imieniu i chyba wszystkich, którzy mieli z Tobą styczność - dziękuję. Bardzo dobrze móc Cię znać :) 2 Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Co do Pańciostwa Mundiego- co do zasady nie oczekujemy zwrotu ponoszonych kosztów od osób adoptujących. Ich czeka i tak szczepienie Mundiego i za jakiś czas kastracja. Ale gdyby w przyszłości chcieli dołączyć do Klubu- choćby przez pomoc wizytami PA (z tym często kłopot), albo zakup karmy dla Szczebrzeszyńskich Bezdomniaków ( Dora dokarmia/karmi ok 30 kotów i zapewne jakieś psy) to najserdeczniej zapraszamy. Quote
Elisabeta Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Postaram się też pomóc Bezdomniaczkom w styczniu. Dora, wracaj do zdrowia, Kochana... Spokojnej niedzieli Wszystkim. Quote
terra Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Proszę o dane do przelewu, wpłacę 200 zł. na poczet długu. 1 Quote
Baltimoore Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Dora :D Chmurka pozdrawia Cię rano z cudownego domku :)))) I oczywiście wszystkich Szczebrzeszynskich Klubowiczów tez :))) Do kuwety w końcu trafiła :) Bogu dziękuję że ja.w tej poczekalni i w takim strese odebrałam telefon. 2 Quote
Baltimoore Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 2 godziny temu, terra napisał: Proszę o dane do przelewu, wpłacę 200 zł. na poczet długu. Terra chcesz do Dory 1020 czy bezpośrednio do lecznicy - ja przelewam na prywatne konto lekarza i oni sobie wprowadzają do rozliczeń- wtedy napiszę Ci co napisać opisie przelewu Myślę że to mogłoby już iść na poczet tego długu za Kolędę i maluchy. Tysiackrotne dzięki terra :)))) 1 Quote
Tyśka) Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Kochana Chmurka... odsypia bezdomność. A co ona ma takie czerwone kropki na skórze? Alergia? pchełki? Cieszę się, że nas tyle tutaj, Dora - nie martw się, damy radę ze wszystkim. Nie zostawimy Cię z tym wszystkim samą sobie. Madie, przeceniasz mnie.Bardzo chciałabym pomóc ze zbiórką na pomagam.pl, ale nawet nie wiem jak się za to zabrać. Nie znam się na tym. Quote
malagos Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 2 godziny temu, terra napisał: Proszę o dane do przelewu, wpłacę 200 zł. na poczet długu. Aż nie do wiary.....Cudna, kochana rerra :) 1 Quote
Tyśka) Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 A ja znowu przychodzę fejsbukowo - przypominam tam ciągle o podopiecznych Dory. Kto może, niech udostepnia, niech pokazuje światu :) Quote
Tyśka) Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Wtorek był też niedawno ponownie udostępniany ;) Quote
Baltimoore Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 I 100 zl od Elisabety też myślę żeby poszło na dług Kolędy i dzieciaków, czy Ty wysłałaś już przelew do Dory czy chcesz bezpośrednio do lecznicy, a raczej na konto lekarza? Jeszcze raz dziękuję :))) Ja biorę na siebie spłacanie Mundiego,może nie na raz, ale ogromnym plusem tej lecznicy jest to, że cierpliwie czekają na spłatę i można na raty :D Quote
Baltimoore Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 8 minut temu, Tyś(ka) napisał: Kochana Chmurka... odsypia bezdomność. A co ona ma takie czerwone kropki na skórze? Alergia? pchełki? Chmurka była cały czas w kaftaniku i nawet na tę okoliczność załatwiła się Panu dwa razy na kanapę :( Myślę, że Pan jej pod nadzorem zdjął kaftanik, ona miała sterylkę we wtorek rano i jeszcze niewyjściowo wygląda. Będzie najpiękniejszą Chmurką na świecie :))))) 1 Quote
Recommended Posts