Tyśka) Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Mogę napisać na grupie na fb. Znalazłam takie ogłoszenie na fb, pomyślałam o Kajtusiu, ale może jakiś inny podopieczny się załapie. " W piątek rano wyjeżdżam do Wrocławia z Lublina. Mogę zabrać jakiegoś zwierzaka, który potrzebuje transportu- byle zdrowe (nie zarażające), w transporterze/klatce i psy max średniej wielkości, bo w aucie sporo miejsca zajmują klatki z moimi psami. Mam też jedno miejsce dla pasażera. To samo w niedziele wieczorem na trasie Wrocław-Lublin. " Kaja B. Niestety, moja doba ostatnio zbyt krótka, by śledzić dogomanię, będę najwcześniej w weekend na dogo, więc kontaktujcie się ze mną najlepiej telefonicznie. Quote
Becia Lublin Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Cała rodzinka z chlewu szczęśliwie dojechała do Warszawy. Z maluszki są bardzo zarobaczone, robale wyłażą z nich same. Dostają małe dawki leków na odrobaczenie. Są przekochane. Gorzej z mamusią. Ze sromu cieknie jej ropa :( Istnieje podejrzenie o ropomacicze. Musi być jak najszybciej wysterylizowane. Nie karmi już swoich dzieci. Quote
Tyśka) Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Dobrze, że zostały uratowane.... chyba pomoc przyszła w ostatniej chwili. Dodałam ogłoszenie z prośbą o wizytę adopcyjną w Kłodzku w grupie wizyt adopcyjnych, zaginione/znalezione Wrocław, napisałam do paru organizacji... Podałam telefon do Dory. Oby ktoś pomógł. Quote
bakusiowa Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Mogę napisać na grupie na fb. Jeśli możesz to napisz. Pisze, że jest to grupa zamknięta. Quote
Tyśka) Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 2 godziny temu, bakusiowa napisał: Jeśli możesz to napisz. Pisze, że jest to grupa zamknięta. Napisałam do paru grup, również wrocławskich. Quote
Becia Lublin Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Rodzinka z chlewu pozdrawia z domku tymczasowego z Warszawy 2 Quote
Anula Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Ale maluszki są śliczne,zapewne szybko znajdą domek.A mamusi nie ma fotki? Quote
Anula Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 O rany ale kruszynka, ślicznotka z mamusi.Koniecznie potrzebna jest wizyta u weta.Czy już jest wiadomo kiedy sunia będzie przebadana? Quote
Baltimoore Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Śpieszę z dobrymi wieściami :D Za sprawą akcji ogłoszeniowej Dory wczoraj wieczorem do swoich kochających domków pojechały dwa 10miesięczne kocurki od Ali123- Migdałek :D i Maczek :D Z Maczkiem szczególna radość, bo choć śliczny burasio, to test paskowy wykazał FIV + :( A mimo tego Państwo po kilkunastogodzinnej walce serca i rozumu zdecydowali się go adoptować :D :D :D 1 Quote
DORA1020 Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Dnia 7.03.2017 o 13:36, Becia Lublin napisał: Cała rodzinka z chlewu szczęśliwie dojechała do Warszawy. Z maluszki są bardzo zarobaczone, robale wyłażą z nich same. Dostają małe dawki leków na odrobaczenie. Są przekochane. Gorzej z mamusią. Ze sromu cieknie jej ropa :( Istnieje podejrzenie o ropomacicze. Musi być jak najszybciej wysterylizowane. Nie karmi już swoich dzieci. Dziekuje Beatko za pomoc:) zaangazowanie:) w sprawe Widok uratowanej rodzinki to balsam na moje serce. Niestety na tej wsi znanej z dreczenia zwierzat jest nastepna sunia i 7 szczeniaczkow,rodzina patologiczna takze nawet na chwile nie mozna odpoczac. Quote
DORA1020 Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Dnia 7.03.2017 o 13:48, Tyś(ka) napisał: Dobrze, że zostały uratowane.... chyba pomoc przyszła w ostatniej chwili. Dodałam ogłoszenie z prośbą o wizytę adopcyjną w Kłodzku w grupie wizyt adopcyjnych, zaginione/znalezione Wrocław, napisałam do paru organizacji... Podałam telefon do Dory. Oby ktoś pomógł. Dzwonilam do Pani z TOZ-u w Zabkowicach Podalam namiary,Pani obiecala,ze zrobia wizyte. Quote
DORA1020 Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 1 godzinę temu, Baltimoore napisał: Śpieszę z dobrymi wieściami :D Za sprawą akcji ogłoszeniowej Dory wczoraj wieczorem do swoich kochających domków pojechały dwa 10miesięczne kocurki od Ali123- Migdałek :D i Maczek :D Z Maczkiem szczególna radość, bo choć śliczny burasio, to test paskowy wykazał FIV + :( A mimo tego Państwo po kilkunastogodzinnej walce serca i rozumu zdecydowali się go adoptować :D :D :D Dziekuje Baltimoore za znalezienie domkow dla cudnych kociakow:) Za zorganizowanie transportu,odbieranie telefonow,rozmowy z przyszlymi DS,wszystko trzeba dograc,pracy przy tym niemalo. Dzieki,ze jestes:):):) Quote
ala123 Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Ja dołączam do podziękowań dla Baltimoore :) A mam za co dziękować : znalezienie domków dla kilku kotów w ciągu kilkunastu dni, wizyty przedadopcyjne, dziesiątki rozmów telefonicznych w związku z tym, no i jeszcze organizowanie transportu . Ktoś czuwa chyba nade mną, że los mnie z nią zetknął, bo miałam ostatnio zły okres w życiu, zaczynałam się załamywać, czułam się osamotniona i bezradna w tych swoich działaniach na rzecz zwierząt. I nagle pojawiła się Baltimoore. Dziękuję Ci cioteczko za pomoc !!!!!!!! Wczoraj m.in. Maczek pojechał do ds w Krakowie dzięki Baltimoore. Pojechał też Śliwa nazwany obecnie Migdałkiem: kilka dni wcześniej natomiast Oskar: Quote
ala123 Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Dziękuję też Dorze1020, bo to ona zasygnalizowała Baltimoore prośbę o pomoc dla "moich" kotów :) No i znalazła dom dla dorosłej, lękliwej kotki, która w poniedziałek ma jechać do Warszawy: Quote
supergoga Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Prawie jak nasza mamusia z chlewa - sami zobaczcie. Jeszcze niestety bez domku, dobrze że dzieciaki juz śpią u kochających ludzi. Quote
Baltimoore Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Dora :) , Ala :) Bez przesady :) Mój udział w tym wszystkim był skromny. Najważniejsze jest KTO te koty uratował !!! Quote
Baltimoore Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 A to zdjęcia Imbirka w nowym domu :))) Na pierwszym zdjęciu leży na krześle, obok Pani :) 1 Quote
sharka Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Wstawiam zdjęcie od Dory (zdjęcie podzieliłam na dwa żeby była lepsza czytelność a jednocześnie żeby nie łamać regulaminu co do wielkości zdjęć) Quote
ala123 Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Pozwolę sobie zaprosić na bazarek, tym razem książkowy : Quote
DORA1020 Posted March 11, 2017 Author Posted March 11, 2017 Bardzo dziekuje sharka za wstawienie faktur:) dostalam od Ciebie 50zl,bardzo dziekuje:) 20zl zostalo przeznaczone na transport psiej rodzinki,30zl na karme 40zl zaplacilam za transport koteczki do lecznicy,gdzie bedzie sterylizowana i zaszczepiona,i szukamy domku.kicia czarno-biala Balbinka. Pieniazki na ten cel wzielam z bazarku. Quote
DORA1020 Posted March 11, 2017 Author Posted March 11, 2017 Kolejna psia rodzinka w potrzebie,z tej samej wiochy. 7 szczeniaczkow i mlodziutka sunia:( Rodzince trzeba pomoc,nie maja tam szans na przezycie:( Quote
Madie Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Dora, duża ta suczka? W jakim wieku szczeniory? Quote
Recommended Posts