Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
To po prostu siła mediów. ludzie zobaczą taką bidę i chcę tę, a nie inną....

Ale kiedy media pokażą właśnie bidę typu Pipi, skrzywdzoną przeokrutnie przez ludzi i cierpiącą a zaraz po niej psiura zdrowego, energicznego szczeniaka który jest w hoteliku ale również szuka domu to na kogo przeciętny człowiek zwróci większą uwagę ?

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja przejęłam kolejne ofiary ludzi, 10-12 dniowe szczeniaki znalezione w pudełku w śmietniku... trafiły do schroniska w Rudzie Śląskiej, ale nie miały szans, muszą być karmione co trzy godziny, są zupełnie bezradne i dość absorbujące... Pani Iwona już nie dała rady, więc przywiozła je do mnie... dostalam też mleko, niestety będę prosiła o wsparcie, bo w chwili obecnej nie jestem w stanie sama ich utrzymać... mleko, starter, a przede wszystkim podkłady... potem odrobaczenie i szczepienie...
kluchy są w dobrym stanie i wyglądają na zdrowe i zadbane... biedna mama i one bez mamy...
są dość spore, chyba ON-ki (czarne podpalane dwa i wilkowaty szary)
czy to wystarczająco dramatyczna historia, aby rozdzwoniły się telefony, kiedy przyjdzie pora adopcji czy tylko telewizja zapewnia kandydatów?...

Posted

halbina napisał(a):
a ja przejęłam kolejne ofiary ludzi, 10-12 dniowe szczeniaki znalezione w pudełku w śmietniku... trafiły do schroniska w Rudzie Śląskiej, ale nie miały szans, muszą być karmione co trzy godziny, są zupełnie bezradne i dość absorbujące... Pani Iwona już nie dała rady, więc przywiozła je do mnie... dostalam też mleko, niestety będę prosiła o wsparcie, bo w chwili obecnej nie jestem w stanie sama ich utrzymać... mleko, starter, a przede wszystkim podkłady... potem odrobaczenie i szczepienie...
kluchy są w dobrym stanie i wyglądają na zdrowe i zadbane... biedna mama i one bez mamy...
są dość spore, chyba ON-ki (czarne podpalane dwa i wilkowaty szary)
czy to wystarczająco dramatyczna historia, aby rozdzwoniły się telefony, kiedy przyjdzie pora adopcji czy tylko telewizja zapewnia kandydatów?...

Własnie chciałam o tym napisać... P.Iwona zostawiła Amelke,która miała iść do halbiny,a halbina zabrała 3 szczeniaki znalezione na smietniku w Zabrzu.One nie są ze schroniska z Rudy,nie mają nic wspólnego z Rudą.

Amelce zostało troche pieniędzy,czy zgodzicie sie przeznaczyc je na szczeniaczki?

Posted

jusstyna85 - myślę, że same najlepiej potraficie zadecydować, co w danym momencie jest najpilniejsze.

Ale przy okazji mam pytanie.
Czy Amelce pieniążki już nie są potrzebne?
Przeglądałam wątek, znalazłam nieco enigmatyczne stwierdzenia, z których nie wynikają żadne konkrety.
Najpierw, że Amelka ma adoratorki spoza dogomanii, interesują się nią Panie, podobno super osoby i może coś z tego wyjdzie.
Później, że innym osobom zainteresowanym adoptowaną już Pipi w zamian (i bezskutecznie) proponowano Amelkę.
Następnie, że Amelka miała iść do halbiny, (też DT?) - ale teraz zatrzymała ją Pani Iwona, u której malutka w największej potrzebie znalazła wspaniały domek tymczasowy z najtroskliwszą opieką.

Czy Amelka zostanie już na stałe u Pani Iwony, lub czy faktycznie są realne szanse na adopcję?
Przepraszam, że pytam wprost, ale chciałabym wiedzieć jaka jest jej obecna sytuacja.

Posted

ja deklarowałam dt dla Amelki, kiedy siedziała z połamaną miednicą w schronisku, choć mój Platon mógłby już nie być aż tak miły dla podrośniętej panienki... dobrze więc, że pani Iwona ją wzięła, ma chyba większe doświadczenie i suczka ma komfortowo, ja jednak lepiej zajmuję się szczeniakami, choć pracuję... teraz przejęłam te oseski i mam nadzieję, że dam radę opiekować się nimi...

Posted

memory napisał(a):
jusstyna85 - myślę, że same najlepiej potraficie zadecydować, co w danym momencie jest najpilniejsze.

Ale przy okazji mam pytanie.
Czy Amelce pieniążki już nie są potrzebne?
Przeglądałam wątek, znalazłam nieco enigmatyczne stwierdzenia, z których nie wynikają żadne konkrety.
Najpierw, że Amelka ma adoratorki spoza dogomanii, interesują się nią Panie, podobno super osoby i może coś z tego wyjdzie.
Później, że innym osobom zainteresowanym adoptowaną już Pipi w zamian (i bezskutecznie) proponowano Amelkę.
Następnie, że Amelka miała iść do halbiny, (też DT?) - ale teraz zatrzymała ją Pani Iwona, u której malutka w największej potrzebie znalazła wspaniały domek tymczasowy z najtroskliwszą opieką.

Czy Amelka zostanie już na stałe u Pani Iwony, lub czy faktycznie są realne szanse na adopcję?
Przepraszam, że pytam wprost, ale chciałabym wiedzieć jaka jest jej obecna sytuacja.

w 1. poście jest rozliczenie,Amelka ma zapas pieniędzy,raczej na pewno pieniądze nie będą już potrzebne(obym nie zapeszyła),leki które dostaje są już wliczone w koszta.

Pani Iwona miała u siebie Bąbla,szczeniaka wyrzuconego z auta,pewnie każdy kojarzy + inne zwierzaki na dt,dlatego nie podjęła sie opieki nad Amelką, mówiła,że nie da rady przy 2. połamanym psie i tutaj zaoferowała DT Halbina.P.Iwona zabrała Amelke na diagnostyke i tak została u niej na dt,bo Amelka nie wymagała operacji.W tym czasie Bąbel powoli dochodził do siebie i 2 Panie interesowały sie nim,potem interesowały sie właśnie Amelką,miały ją adoptować po powrocie z urlopu,a w końcu obraziły się,że Bąbel(ten medialny) poszedł do kogoś innego.

Amelka szuka stałego domu,P.Iwona jest tylko dt

Posted

Pieniądze, moim zdaniem, niech zostaną na potrzeby Amelki dopóki nie będzie w swoim własnym domu. Jeżeli Mała jest już gotowa do adopcji to trzeba robić ogłoszenia. Jak wygląda obecnie jej stan zdrowia? Do kogo podawać kontakt w sprawie adopcji.

• 2 weeks later...
Posted

Mam powazne problemy rodzinne,stąd cisza.

Amelka już nie posikuje,jest 100 % zdrowa.To naprawde cud.
jest do adopcji, jej zdjęcia są na płytce w schronisku,a ja naprawde nie mam kiedy podjechać.Musze prosić Justyne,by specjalnie przywiozła mi je do domu :(

• 2 weeks later...