mari23 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Cajus JB napisał(a):Zapisuję sobie na razie. a kiedy Ty śpisz? :) dziekuję, że jesteś! Quote
wolf122 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Co słychać u psinek,czy ktoś z tamtego rejonu je odwiedza,bo martwi mnie ta cisza-proszę o info!!! Quote
mari23 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 wolf122 napisał(a):Co słychać u psinek,czy ktoś z tamtego rejonu je odwiedza,bo martwi mnie ta cisza-proszę o info!!! psinki są zgłoszone do "owczarkowej" niemieckiej fundacji - może znajdą im domek... oboje wciąż są w hotelu.... Quote
wolf122 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Dziękuję Mari za info,oby im się udało-3mam mocno kciuki-pzdr. Quote
wolf122 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Nic nowego?Czy psiny mają się lepiej?Czy ktoś je odwiedza?Nie chcę być namolny ale ta cisza w wątku mnie smuci. Quote
mari23 Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 [quote name='wolf122']Nic nowego?Czy psiny mają się lepiej?Czy ktoś je odwiedza?Nie chcę być namolny ale ta cisza w wątku mnie smuci. niestety nic nowego, poza pocieszeniem, że psuiaki troche przywykły do miejsca i nie sa tak przerażone... mam problem z przerażoną sunią - uciekinierką http://www.dogomania.pl/threads/185530-Pszczyna.-Urodziła-i-pielęgnowała-maleństwa-w-krzakach...-Pilnie-potrzebny-dt!/page42?p=15200550 może ktoś doradzi, jak ją zlapać... miałam na dzisiejszą noc "pułapkę" - uciekła, a sedalin bałam się jej dać - ona szybko biega, jak ja znajdę potem? Quote
wolf122 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 :-oDobra i taka wiadomość,że choć trochę przywykły Quote
xmartix Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 a ja zrobiłam ogłoszenia na: - kupiepsa.pl, - ale.gratka.pl - drobne.centrumofert.pl - morusek.pl - przygarnijzwierzaka.pl - gazeta wrocł. Quote
wolf122 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Cisza,gdybym mieszkał bliżej a tak na odległość to kicha... Quote
wolf122 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Co u psiaków???Czy ktoś był ostatnio u nich???Jak wygląda ich status??? Quote
mari23 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 wolf122 napisał(a):Co u psiaków???Czy ktoś był ostatnio u nich???Jak wygląda ich status??? pan dopłacił za miesiąc, ale co potem? wcześniej odwiedził je ze 3 razy, ostatnio podobno nie mógł - oby to nie był początek utraty jakiegokolwiek zainteresowania ich losem... Quote
wolf122 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Chyba tak będzie ale dobrze,że przynajmniej choć tyle zrobił.Smutne to wszystko.Szkoda psiaków.bo umierają żyjąc.Dziękuję za info i proszę napisz jak będzie coś nowego-będę tu zaglądał choć bez wielkich nadziei. Quote
mari23 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 wolf122 napisał(a)::shake:jakieś wieści???:shake: tak, pan właśnie poszedł do szpitala - na operację głowy - nie wie, czy się obudzi i czy będzie wogóle świadomy czegokolwiek.... to taka operacja "ostatniej szansy" więc ryzykuje - no i to był pewnie powód sprzedania domu i oddania psów.... znam ich imiona: on - Apo - lub Apuś, ona - Saba biedne psiaki.... mam właśnie do adopcji jeszcze jedną - cudną dwuletnią wysterylizowaną owczarkę, której szukam domu (państwo musieli dom sprzedać - banki ich zmusiły) - i nawet ta dwuletnia nie ma chętnych....:-( gdzie się podziali dobrzy ludzie???? Quote
xmartix Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Mari a da się lepsze zdjęcia tym onkom zrobić? Quote
mari23 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 xmartix napisał(a):Mari a da się lepsze zdjęcia tym onkom zrobić? musiałabym tam pojechać poproszę Arniego - na stronie adopcyjnej są dwa - jedno Apusia i jedno Saby, zapewne ma więcej kiedy ja robiłam te zdjęcia - one chowały się i bały, to był ich trzeci dzień w hotelu Quote
xmartix Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Marii do Obornik? koleżanka będzie jechać do Stefana niebawem, zaraz ją zapytam czy tym onkom nie zrobi też zdjęć. Quote
Uru Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 psinki! po raz kolejny człowiekowi smutno, a co one maja 'powiedzieć' ? zrobie im fotki odwiedze. to będzie na poczatku pazdz. niestety dopiero. ale moze do tego czasu uda sie adopcja Quote
mari23 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 [quote name='Uru']psinki! po raz kolejny człowiekowi smutno, a co one maja 'powiedzieć' ? zrobie im fotki odwiedze. to będzie na poczatku pazdz. niestety dopiero. ale moze do tego czasu uda sie adopcja ja już nie mam tam Krecika, a do niego głównie tam jeździłam... Krecik już za TM, :-(nie nacieszył się długo wyczekiwanym domem, strasznie mi smutno, staram się nie myśleć o tym i pomagać innym biedakom, ale chyba do domu już nie odważę się wziąć kolejnego... ta sunia - Bajka - pisałam o niej wcześniej - ma tylko 2 lata, jest wysterylizowana.... dwa tygodnie szukam jej domu.... efekt zerowy...:-( a sytuacja pilna i beznadziejna (tuż pod Wrocławiem, okolice Miękini) Quote
wolf122 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Serce się kroi,bezdomnych zwierząt jest multum a "produkcja szczeniąt " kwitnie.Efekt wiadomy.Sunia kochana,młoda ,jeszcze jest szansa dla niej.Oby trafiła na prawdziwy dom.Natomiast parka onków jest w sytuacji praktycznie bez przyszłości i to jest dla mnie najsmutniejsze,obym się mylił.Dobrze,że jest parę osób,które tymi psiakami się interesują-szacunek i proszę o jeśli to możliwe o dalsze wieści. P.S. w mojej okolicy non -stop błąkają się psy porzucone przez "dobrych ludzi" z samochodów.A miejscowośc jest przy lesie,także warunki wspaniałe na pozbycie się problemu.Sąsiedzi i ja jesteśmy zapsieni na długi czas a psów coraz więcej o kotach nie wspomnę. Quote
mari23 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 wolf122 napisał(a):Serce się kroi,bezdomnych zwierząt jest multum a "produkcja szczeniąt " kwitnie.Efekt wiadomy.Sunia kochana,młoda ,jeszcze jest szansa dla niej.Oby trafiła na prawdziwy dom.Natomiast parka onków jest w sytuacji praktycznie bez przyszłości i to jest dla mnie najsmutniejsze,obym się mylił.Dobrze,że jest parę osób,które tymi psiakami się interesują-szacunek i proszę o jeśli to możliwe o dalsze wieści. P.S. w mojej okolicy non -stop błąkają się psy porzucone przez "dobrych ludzi" z samochodów.A miejscowośc jest przy lesie,także warunki wspaniałe na pozbycie się problemu.Sąsiedzi i ja jesteśmy zapsieni na długi czas a psów coraz więcej o kotach nie wspomnę. ja do lasu mam daleko, ale mieszkam tuż nad Odrą - tu na "spacerki "się zatrzymują samochody - piesek biegnie na trawkę.... auto rusza.... no i krążą biedaki przeganiane, aż trafiają - same lub przyprowadzane - do mnie.... Quote
GoskaGoska Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='mari23']ja już nie mam tam Krecika, a do niego głównie tam jeździłam... Krecik już za TM, :-(nie nacieszył się długo wyczekiwanym domem, strasznie mi smutno, staram się nie myśleć o tym i pomagać innym biedakom, ale chyba do domu już nie odważę się wziąć kolejnego... ta sunia - Bajka - pisałam o niej wcześniej - ma tylko 2 lata, jest wysterylizowana.... dwa tygodnie szukam jej domu.... efekt zerowy...:-( a sytuacja pilna i beznadziejna (tuż pod Wrocławiem, okolice Miękini) a co to za sunia? bo przegapilam info o niej Quote
mari23 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 [quote name='GoskaGoska']a co to za sunia? bo przegapilam info o niej ludzie ją kiedyś przygarnęli a teraz stracili dom i nie mogą suniek ze sobą zabrać - proszą o pomoc w szukaniu dla nich domu (jest jeszcze mała, 8-letnia) to pilne- muszą opuścić dom do końca miesiąca Quote
nicky71 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 A ta suńka 2 letnia i ta mała mają jakieś ogłoszenia? Swój wątek? Quote
Bella1 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Jak się nie mylę Apollo i Saba są już we wrocławskim Schronisku Quote
Recommended Posts