Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Troszkę mnie tutaj nie było a tu takie wspaniałe wieści :) :) :).
Super, że Łatuś ma własny kochający domek i że już mu doopencja zimą nie zmarznie :).

Posted

Dzwoniłam do domku Łatka.
A więc: Łatuś ma motorek w doopce i łazi wkoło ...całą noc jednak grzecznie spał, siku było w domu, ale to nic, na spacerku też było, kupa na spacerku ( na środku ulicy na przejściu dla pieszych:lol: ) Słowa p. Magdy: on jest taki śmieszny, ciapowaty, kochany, na pewno u nas w zimie nie zmarznie, nie martwcie się, u nas jest ciepło, i jeszcze stwierdzili, że Łatek albo był psem wystawowym albo w cyrku występował, bo chodzi cały czas w kółko:lol: Łatuś dostał do spania swój specjalny kocyk i na nim śpi, ma mieć jeszcze dokupioną do tego jakąś miękką poduchę :) I p. Magda jest troche zawiedziona, bo Łatuś chyba bardziej lgnie do p. Bartka :evil_lol:
Tak więc aklimatyzacja i wzajemne poznawanie się trwa, trzymajmy kciuki!!

Posted

Właśnie p. Magda dzwoniła...a więc tak:
Łatuś leje na wykładzinę równo, ale pokombinowali i jakąś folią trochę zabezpieczają. Na spacerkach też robi, kupa na spacerkach jest. Ja wiem dokładnie jak to wygląda, bo przecież u mnie z Poldziem dokładnie to samo było , nam się udało i wierzę, że i u nich tak będzie, dużym plusem jest to, że Łatulo pięknie śpi w nocy i rano dopiero koło 9 wstaje :) No i co po za tym...kochają go bardzo :) Na spacerki jest brana parówka i siku jest nagradzane małym kawałeczkiem smakołyka, bo Łatuś jest podobno wielbicielem parówek i całkiem dobrze sobie radzi w sępieniu, dzięki Bogu ma rozsądnych właścicieli, którzy wiedzą, że nie mogą go utuczyć. Pomalutku wybiorą się do weta skontrolować mocz, czy aby to posikiwanie nie ma jakiegoś infekcyjnego podłoża i ogólnie jeszcze na taki szczegółowy przegląd. No cóż trzymam kciuki mocno za całe " stadko"!!

Posted

[quote name='Becia66']u majuski też Poldzio siurał równo ale w końcu mu przeszło. No, prawie...:cool3:
Ale dobrze że Łatuś nie robi nic innego bo u Majuski to jeszcze przy śniadaniu "niespodziankę" można dostać.:evil_lol:

Posted

To sporadycznie karolciu, nie demonizujmy dzadeczków:eviltong:

Dziś zawiozłam do przytuliska karmę podarowaną nam przez p. Magdę i p. Bartka.
To super dar, ponieważ, zima idzie psiaki będą potzrebować dobrego żarełka, nie wspomnę o naszym Reksiu z bardzo wrażliwym żołądkiem i Bonusiu który jest na rekonwalescencji po chorobie. Bardzo, bardzo dziękujemy!!!!:loveu:
Drugą część podarowanej karmy zawieziemy do Azylu u Majki pod Strzyżowem, bo tam też biedaków nie brakuje.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Naprawdę wspaniali ludzie! Ten lejek łatek ich kosztował pewnie z sześciokrotność swojej wagi w karmie....

Ja myślę, że więcej bo karmy to chyba w sumie ok. 100 kg było i jeszcze saszetki mokrego dla szczeniaków :)
Trochę ich zwymyślałam, że się tak wykosztowali, bo przecież dziadka wzięli, a to nigdy nie wiadomo, co ze zdrówkiem i czy wydatków nie będzie, ale p. Magda z wielkim uśmiechem na ustach powiedziała, żeby się nie martwić, bo zrobiła akcję wśród znajomych i to jest ich " wspólny dar " Serce rośnie , że tacy ludzie są i mamy możliwość poznawania ich .:loveu:

mam nadzieję, że Łatek- Strażak odrobinkę odpuszcza z tym siuraniem...:roll:

Posted

Oj Łatuś, Łatuś... masz wspaniały, kochający dom. I takich wspaniałych ludzi, którzy nie tylko wzięli Ciebie, ale jeszcze zatroszczyli się o inne psiaki z przytuliska, których wziąć nie mogli... Zlituj się i nie lej im w domu... To chyba niewielka cena za to, co masz...

Posted

P. Madzia mi SMSa napisała...Łatuś wciąż siura:mad: I co? Pojechali i kupili wykładzinę PCV i położyli na tą ich puchatą i teraz już sobie może lać do woli...normalnie ich kocham:loveu:
Ale tak na poważnie to mam nadzieję, że dziadek Łatek trochę się ogarnie, no bo ileż można lać:roll:...echch tak to jest z tymi dziadkami:shake: Łatulo popraw się prosze Cię:roll:

Posted

Dziś z p. Magdą rozmawiałam, Łatuś nadal leje...
Zaprosiłam ich tu na wątek, mam nadzieję, że uda się zalogować to będziemy mieć wieści z pierwszej ręki.
P. Madzia świetnie zorientowana we wszystkich naszych boguchwalskich bidach...a dlaczego? Bo szukała i sprawdzała czy aby na pewno wzięła największego bidaka :)