Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majuska napisał(a):
ASiu nie chciałbym Wam robić kłopotu i zamieszania, ale bardzo chętnie....(mój TZ ze mną będzie jako pilot.... też może ?)

Jakbyśmy sobie nie życzyli kłopotu i zamieszania to bym siedziała cicho i nie zapraszała. Oczywiście Bubę też zapraszamy serdecznie.

Posted

No to tera relacja z wizyty.
Poszliśmy w trójkę - z Adamem i Łucją. Łucja testowała dom po swojemu - biła pokłony przed lodówką, tarzała się po kanapie i awanturowała bo chciała ciasteczko.
Wrażenia z wizyty - jak najlepsze!
Ludzie "zezwierzęciali" zupełnie, mają trzy koty znajdy ( wszystkie śliczne, puchate i zadbane). Najbardziej mnie ujęły opowieści o psie rodziców - paskudny drań, gryzący domowników, terrorysta i podlec, nieposłuszny i oczywiście przez wszystkich bardzo kochany - zaprezentowano nam zdjęcia owego strasznego psa leżącego w łóżku pod kołdrą.
Wszystko wygląda bardzo dobrze, decyzja o adopcji jest przemyślana, wszelkie konsekwencje wzięto pod uwagę.
Jestem przekonana, że Łatek będzie miał dobrą opiekę, dużo czułości i wszystko czego psu trzeba do szczęścia.

Posted

Becia66 napisał(a):
właśnie ta zima przeraża, gdzie mróz na takie stare gnateczki.....:shake:

a teraz te stare gnateczki będzie wygrzewać pod pierzyną....Nawet nie wiecie jak się cieszę.....:cunao::cunao:

Posted

Becia66 napisał(a):
a teraz te stare gnateczki będzie wygrzewać pod pierzyną....Nawet nie wiecie jak się cieszę.....:cunao::cunao:

I w dodatku masz na to gwarancję - Łucja sprawdziła i potwierdza, że w tym domu psu wolno się tarzać na kanapie.
Nie to co biednemu kangurowi u naszej Matki...

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
I w dodatku masz na to gwarancję - Łucja sprawdziła i potwierdza, że w tym domu psu wolno się tarzać na kanapie.
Nie to co biednemu kangurowi u naszej Matki...

Nie martw Ty się o Kangura - ma gdzie nadrabiać wszystko to, czego mu nie wolno w domu. Kolejne legowisko zostało zjedzone wczoraj...

Posted

P. Magda sie trochę martwi, czy te jej kociaki nie będa Łatka tłukły, bo mówi, że to takie łobuzy...a ja chyba wiem coś o tym, moje wredne Śrubsko taki eumierające było i ledwo ją poskładali, a teraz rządzi :) Mam nadzieje, że jednak będa żyli w pełnej komitywie :) Łatuś jest bardzo ugodowy.
Dzisiaj sie trochę uśmiałam, bo pytam Magdy ( opiekuje się psiakami w przytulisku ) jak sie Łatek czuje, a ona na to: jak mam kiełbaskę w ręce to podskakuje i prawie koziołki fika...a jak się skończy to zaczyna smutno dreptać :)

Posted

majuska napisał(a):

Dzisiaj sie trochę uśmiałam, bo pytam Magdy ( opiekuje się psiakami w przytulisku ) jak sie Łatek czuje, a ona na to: jak mam kiełbaskę w ręce to podskakuje i prawie koziołki fika...a jak się skończy to zaczyna smutno dreptać :)

Aaaa, dziadzio szantażysta! "dawać mnie tu kiełbasę, bo będę ramolał i tetryczał w oczach!"
Koty poznałam wczoraj - najpierw były przestraszone i się pochowały, potem stopniowo się ujawniły. Łucja tam latała po mieszkaniu, koty obserwowały ją z dystansu ale spokojnie, nie przejawiały ani nadmiernego lęku ani żadnych zapędów do bicia. Te koty są oswojone z psem, znają zjawisko. Nie sądzę, żeby Łatek stanowił dla nich jakiś problem. Pewnie się na krótko obrażą ( jak to koty) a potem im przejdzie.

Posted

No i właśnie jak im przejdzie to faktycznie mogą biednego Łatka tłuc.
Figa dzisiaj pobiła Carbonka za to, że jej szuflada uciekła spod dupy.

PS. matka wyraża sprzeciw w kwestii obsmarowywania ( chciałam napisać "oczerniania", ale mnie poprawiła - czyli przyznaje, że pisałam prawdę) jej przeze mnie na dogo...

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
No i właśnie jak im przejdzie to faktycznie mogą biednego Łatka tłuc.
Figa dzisiaj pobiła Carbonka za to, że jej szuflada uciekła spod dupy.

PS. matka wyraża sprzeciw w kwestii obsmarowywania ( chciałam napisać "oczerniania", ale mnie poprawiła - czyli przyznaje, że pisałam prawdę) jej przeze mnie na dogo...

Niech się zaloguje wreszcie, to się będzie mogła odgryźć ;)
P.S. Figa jest rozpuszczoną jedynaczką.

Posted

[quote name='majuska']Pani Matko, niech się Pani zaloguje , prosimy...nick np. Kangur :)

Matko! Przyłączam się do prośby. Zacznij wreszcie sama pisać w swoim imieniu - będzie o wiele zabawniej.
Jednocześnie informuję, że jak nie założysz konta sama, to zrobię to za Ciebie i znowu będziesz miała głupi login ( tu odsyłam do dyskusji o loginach)

Posted

majuska napisał(a):
proooszęęęę nie rozśmieszajcie mnie już bo ledwo tu siedzę , muszę iść spać a nie pozwalacie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a co ty majuska z tym spaniem. My się dopiero rozkręcamy...