Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Agata jeżdziła po okolicy i rozwieszała plakaty. Pytała ludzi - nikt go nie kojarzy. A jak mówiła że w szeleczkach i pewnie na spacerki chodził - to odpowiadali ze u nich psy w obejściach i żaden na spacerki nie chodzi...

Posted

Przykro, pewnie.Ale z drugiej strony spójrzcie na to tak - mógł skończyć w tym rowie, biedak. Jest w przytulisku - ma opiekę, weterynarza pod ręką, pełną miskę, kawałek posłania, kawałek cienia, wodę do picia zawsze dostępną - może żadnej z tych rzeczy nie miał do tej pory?

Posted

Florentynka napisał(a):
Przykro, pewnie.Ale z drugiej strony spójrzcie na to tak - mógł skończyć w tym rowie, biedak. Jest w przytulisku - ma opiekę, weterynarza pod ręką, pełną miskę, kawałek posłania, kawałek cienia, wodę do picia zawsze dostępną - może żadnej z tych rzeczy nie miał do tej pory?

chyba jednak miał Florentynko. On się do nas przytula, szuka kontaktu na swój sposób ale też chce być sam, często śpi samotnie wtulony w jakiś kącik. Generalnie dużo śpi i martwi mnie, żeby tak nie przysnął gdzieś na amen w śniegu....
Ta zima mnie przeraża...jak ta biedaczyna da sobie radę. Takie stare kosteczki zamiast grzać.....:shake:

Posted

U nas nie dość, że leje jak z cebra to jeszcze wichura i ziąb...a do przytuliska ktoś przerzucił przez siatkę kolejną sunię, nie wiemy jeszcze dokładnie jaką, ale podobno jest przerażona...i jak tu się nie załamać.

Posted

[quote name='UBOCZE']Mnie tutaj bardzo miło...:lol:

Ale już wrzesień. Szkółka...:shake:[/QUOTE]
Mi też się szkółka zaczęła, tylko w formie ucznia:eviltong: dlaczego wakacja są takie krótkie??:placz:

A co do suni to makabra, jak nie koty przerzucają to psy, ech szkoda słów...:shake:

Posted

Wszystkie psiaczki dzisiaj nas witały tylko biednego Łatka nie było. Spał sobie biedak w boksie i o świecie nie wiedział. Zwinięty w kłębuszek, pewnie marzył o domku który stracił. Przygłuchy już chyba ten nasz dziadunio ale jak mnie zobaczył to podniósł główkę i podreptał na wybieg......
Straszna sirota, matko, co z nim w zimie będzie....tym bardziej ze pewnikiem mieszkał w domu, w boksie idealna czystość i w kocyczek się zakopuje. Cichy, spokojniutki, nikomu niewadzący....Powiedzcie że ktoś go zabierze !!! Choćby i śmierć tylko niech już nie zamarza w zimie.....:-(:-(

[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/2372/dscn7076.jpg[/IMG]

[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/9391/dscn7077.jpg[/IMG]

Posted

Zadbamy o niego jaknajlepiej, będzie budka z siankiem i ciepłe żarełko się dowiezie, ale serducho się zawsze kraje jak te biedaki w zimie marzną, a człowiek bezsilny, Łatunio jest na prawdę taki rozczulający, tak sobie pomalutku drepta, łapeczki tylne takie krzywiusieńkie i króciótkie , oczkami łypie...a dziś jak go wzięłam chwilkę na rączki poprzytulać to się troszkę stawiał do innych wąchających nas psiaków, taki z niego odważny dziadunio :) ... ale tak na prawdę to straszny bezbronny biedulek