Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historie Norel i Sojki opisalam na Facebook-u, kilka dni temu,na razie pytano mnie tylko czy jest potrzebna pomoc finansowa?...................

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy sunia jest po sterylce, jeśli nie to przypuszczam,że będzie można zrobić jakąś zbiórkę, na dzień dzisiejszy priorytetem jest znalezienie dla niej domu.

Posted

Sesja zrobiona, zdjęcia obrobione, oto Sojka:

[CENTER][IMG]http://muzzy.strony.nplay.pl/1/IMG_7571_resize.jpg[/IMG]
[/CENTER]

:D :D :D

Zanim pokrótce opowiem o Sojce i dam linka do zdjęć, to chciałbym napisać parę słów tak ogólnie. Dawno już żadna wizyta gdziekolwiek nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak dzisiejsza. Dlaczego? Bo wszystkie zwierzęta, które tam są (a jest ich tam sporo) są po prostu szczęśliwe. Piotrek wyprowadzał konie na wybieg i żaden koń nie był ani przestraszony, ani agresywny, szły obok Piotrka bez żadnych uprzęży (czy jak się nazywają sprzęty do prowadzania koni), widać było, że są szczęśliwe. Psy tak samo - dwa dogi przywitały nas bardzo przyjaźnie, ale myślę, że to przez fakt, że byliśmy z Piotrkiem, podejrzewam, że gdybyśmy weszli ot tak z ulicy, to mogłoby być niewesoło :) A na koniec Piotrek przedstawił nam... muflona! To ten gość powyżej :) Wszystkie zwierzaki widać, że czują się tam świetnie, a podejście Piotrka do nich mogłoby być wzorem do naśladowania dla wielu... Norel i Piotrek to według mnie wspaniali ludzie. Znaczy Norel osobiście nie poznałem, ale mam wielką nadzieję, że będę miał okazję kiedy już wyjdzie ze szpitala.
Co do Sojki, to uwielbia ludzi. Jak kucałem, żeby porobić jej lub innym zwierzakom zdjęcia, to czasem podchodziła, wskakiwała na mnie przednimi łapkami i nie było wyboru - musiałem głaskać :) Jest naprawdę przesympatyczna. Jeśli ktoś czytający te słowa zastanawia się nad jej przygarnięciem, to szczerze polecam, Sojka na pewno sprawi swojemu nowemu człowiekowi ogrom radości i będzie wspaniałą towarzyszką. A tak się mała prezentuje:

[CENTER][IMG]http://muzzy.strony.nplay.pl/1/IMG_7490_resize.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Pozostałe zdjęcia są do pobrania tutaj:
[URL]http://muzzy.strony.nplay.pl/Sojka.zip[/URL]
Jeśli potrzebne będą w większych rozmiarach, to proszę o kontakt.

Posted

[quote name='muzzy']
Zanim pokrótce opowiem o Sojce i dam linka do zdjęć, to chciałbym napisać parę słów tak ogólnie. Dawno już żadna wizyta gdziekolwiek nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak dzisiejsza. Dlaczego? Bo wszystkie zwierzęta, które tam są (a jest ich tam sporo) są po prostu szczęśliwe. (...)
Wszystkie zwierzaki widać, że czują się tam świetnie, a podejście Piotrka do nich mogłoby być wzorem do naśladowania dla wielu... Norel i Piotrek to według mnie wspaniali ludzie. Znaczy Norel osobiście nie poznałem, ale mam wielką nadzieję, że będę miał okazję kiedy już wyjdzie ze szpitala.[/QUOTE]

Zgadzam się z tym co napisał Muzzy - Piotrek to wzorowy gospodarz i opiekun wszystkich zwierzaków:) Moje marzenie - żeby takie podejście do zwierząt, jak Piotrka i Norel, było na polskich wsiach coraz powszechniejsze...
Przy ponad 20 koniach zawsze ma się ręce pełne roboty...no i jeszcze dwa dogi, Sojka i...muflon:cool3:

Piotrek mówił, że Norel czuje się lepiej, stopniowo zdrowieje i dochodzi do siebie, wszyscy mamy nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej:happy1:

Sojeczka to kochana, drobniutka, wesoła sunia i wielka pieszczoszka:loveu:

Dogi były grzeczne i też spragnione głasków, ale widać, że Sojka ma się przy nich na baczności:roll:

Konie - cudowne, piękne, łagodne, ułożone - dla mnie, wielbiciela koni, to w ogóle bajka:loveu::loveu:

...no i muflon - ten dosłownie "wymiata":evil_lol::D

Muzzy - dziękujemy Ci za pomoc i foto sesję Sojki:Rose:

Posted

[B][SIZE=4][quote name='muzzy']
Pozostałe zdjęcia Sojki są do pobrania tutaj:
[URL]http://muzzy.strony.nplay.pl/Sojka.zip[/URL] [/QUOTE]

[/SIZE][/B][SIZE=2]Nie mogę się powstrzymać by raz jeszcze za Muzzym nie polecić każdemu do obejrzenia fotek Sojki - zobaczyć ten jej uśmiech...ząbki wampirkowate - bezcenne!:evil_lol::D:D:multi::loveu:
[/SIZE]

Posted

Czy ktoś tak grzecznie podpytał o te ogłoszenia w regionalnej gazecie? z krótka historią... No i czy ktoś to może zrobić? Jesli będzie trzeba zapłacić chętnie się dorzucę!

Wspaniale jest czytać o takich ludziach. Serce się raduje, oby tak każdy traktował swoje zwierzęta!

Sojka cudo.Szukamy domku!

Posted

Zdjęcia rewelacyjne, szczególnie muflon:lol: To dobrze,że Sojka jest taka kontaktowa to niesamowity plus dla psiaka, który szuka domu. Najważniejsze jednak jest to,że Norel ma się lepiej,

Posted

Pomóżcie proszę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/189305-Kiara-bardzo-potrzebuje-karmy-RC-gastro-intestinal"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1893...tro-intestinal[/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='eski']rewelacyjne fotki. bico i muzzy, dobra robota :)[/QUOTE]
Dzięki wszystkim za miłe słowa na temat zdjęć, cieszę się, że się podobają. Jeśli w Lublinie lub okolicach są lub będą jakieś psiaki, których obfotografowanie mogłoby pomóc im znaleźć dom, to nieustająco się polecam :) W razie czego proszę o kontakt.

Posted

[quote name='Alexandra29']Czy ktoś tak grzecznie podpytał o te ogłoszenia w regionalnej gazecie? z krótka historią... No i czy ktoś to może zrobić? Jesli będzie trzeba zapłacić chętnie się dorzucę!

Wspaniale jest czytać o takich ludziach. Serce się raduje, oby tak każdy traktował swoje zwierzęta!

Sojka cudo.Szukamy domku![/QUOTE]

ja dziś napiszę zapytanie do Dziennika Wschodniego - gazeta lokalna w Lublinie, bo czasami właśnie do nich takie prośby piszę i dam tu znać co i jak mi odpowiedzieli.

Posted

[quote name='Jola+Rani+Sari'][B]Kakadu[/B], czy jest jakiś odzew z ogłoszeń?[/QUOTE]
nie :shake:
nikt nie dzwonil
ale gdyby tak wstawic te cudne zdjecia muzzy'ego to kto wie?
mozna je jakos moderowac? czy one w jakiejs gazecie sa, bo juz mi sie wszystko pomieszalo... :oops:

Posted

[quote name='bico']ja dziś napiszę zapytanie do Dziennika Wschodniego - gazeta lokalna w Lublinie, bo czasami właśnie do nich takie prośby piszę i dam tu znać co i jak mi odpowiedzieli.[/QUOTE]
super, z takimi zdjeciami to mozna startowac chocby w wyborach parlamentarnych ;) - wygrana w kieszeni