Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorzuciłam do postu z kosztami leczenia rachunek za pierwszą antybiotykoterapię.

Ucho Margo zdecydowanie lepiej, ropa zaczyna zasychać i jest jej zdecydowanie mniej.
Biedna Margusia jak mnie widzi z rękawiczkami gumowymi to od razu ogonek pod siebie i daje dyla. Ale dzielnie znosi zabiegi i jak zawsze: nawet nie mruknie.

Sprzęt do czyszczenia po czyszczeniu (w rękawiczkach zawinięte brudne patyczki)

Tu radocha, bo skończyłam z ucholami

I jeszcze dwa filmiki:

[video=youtube;Dawha0RLLl8]http://www.youtube.com/watch?v=Dawha0RLLl8[/video]

[video=youtube;yaS7P51UYaw]http://www.youtube.com/watch?v=yaS7P51UYaw[/video]

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, ze Margolka taka grzeczna sunia i daje sobie czyscic uszy. Przekochana z niej suczka, na filmikach macha ogonkiem caly czas... Oby do wiosny i zeby operacja juz zalatwila wszelkie schorzenia :kciuki:

Posted

A te nasze schroniskowe amstaffy takie nie bardzo adopcyjne, jeden straszny wogóle, do ludzi i psy też w budach trzyma, boją się go jak ognia :( Margolcia dobrze, że Tobie w łebku takie zapędy nie rosną :)

• 2 weeks later...
Posted

Na przyszłą środę, tj. 6.04 umówiona jest wizyta z Margo w Rzeszowie. Czyli operacja pewnie będzie.
Trochę mnie martwi, że od czasu do czasu Margo pochrychuje, zwłaszcza jak jest podekscytowana, nie wiem czy to przypadkiem nie od serca, bo już tyle antybiotyku się najadła (dwa dni temu skończyła), że wszelkie przeziębienia powinny sobie pójść precz.
Margo pojedzie wraz z Kurusiem, także koszty podróży się trochę zmniejszą.

Posted

Ciężko jest dobrać odpowiednie towarzystwo do zabawy dla Margo. Musi to być pies, który nie boi się jej, nie próbuje ustawiać i zlewa jej próby dominacji. Taki po prostu super zrównoważony. Np. szczeniaki i psy, które będą ją namolnie zaczepiać do zabawy odpadają, bo Margo od razu chce je doprowadzać do porządku... Ale ostatnio udało się jej dobrać idealne towarzystwo, które zaakceptowała i pokochała. Oto Margo i Morusek :)

Posted

A tu na filmiku widać te prowokujące zaczepki Margo, których niektóre psy nie lubią:
[video=youtube;hSdymPQDksU]http://www.youtube.com/watch?v=hSdymPQDksU[/video]

A tu gonitwa na całego :)
[video=youtube;lZOVjtQr3bQ]http://www.youtube.com/watch?v=lZOVjtQr3bQ[/video]

Posted

Niestety,nie zobacze Margolki w Rzeszowie,w nocy wyjeżdzam.Tak czułam,ze nie dane bedzie sie nam spotkac.Bede trzymać kcuki za operacje.Byłam dzis u doktora,ale miał pacjentów,więc wyszłam..

Posted

Trzymajcie kciuki, jutro Margo jedzie do Rzeszowa... planowany przyjazd godzina 11.00. Jak się tylko uda zapakować to pojadą jeszcze dwa inne psiaki (Kuruś i Ronald), więc koszty transportu będą niewielkie.

Dzisiaj czyściłam uszka Marguśce i znów jest troszkę ropki w tym jednym uszku :( pojawiły się też malutkie ranki, jakby nadżerki, w obu uszkach :(

Posted

Trzymamy kciuki za Margo :kciuki: Zeby sie wszystko udalo i zeby juz miala spokoj z tymi uszami :kciuki:

Murko, jak bedzie juz po operacji, to napisz pls jak poszlo. No i jesli chodzi o koszty leczenia, to pisz od razu co i jak, zebysmy z niczym nie zalegali.

Posted

Trochę przygód było i TZ dopiero teraz jest w lecznicy z psami (psiowóz siadł w Jasionce pod Rzeszowem, ale na szczęscie na miejscu po paru godzinach udało się go zreperować). Tu też dziękuję majusce!!!! :loveu:

Margo znów dostanie serię antybiotyków, aby zlikwidować całkowicie zapalenie w uchu i zaraz po wydaniu antybiotyku trzeba będzie przyjechać na operację.

Posted

Nie mogę sobie podarować , że nie miałam dziś aparatu przy sobie...te maślane oczęta jakie Margo robiła w objęciach Twojego TZta....po prostu bezcenne....cudowna sunia:loveu::loveu::evil_lol:

Posted

Margo jest rewelacyjna, ma taką jakąś "mądrość" w sobie i ogromne oddanie. Jeśli znajdzie dom to bardzo ciężko się nam będzie z nią rozstać, jak chyba z żadnym psem, TZ to chyba osobiście będzie wykonywał wizyty przed i po adopcyjne ;)

Posted

Czyli czekamy do konca antybiotyku i wtedy Margo pojedzie na operacje.

Pamietam jaka Margo byla biedna w schronie, siedziala wcisnieta w kąt budy i trzesla sie. Bez czlowieka taki pies usycha.