Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kycia1']A ode mnie nadal nic ?:( Jezu, az sie boje, bo w niedziele robiłam :(, kopiowalam nr konta, wiec bledy byc nie powino :(. Przypomne dane: Agnieszka B Kielce 50 zł .[/QUOTE]
Zaraz jeszcze dokładnie sprawdzę .

Posted

Maleństwo strasznie biedne , mam nadzieje ,że spokojne za TM już :(

A ja mam prośbę , stronę do tyłu zrobiłam rozliczenie , jeśli ktoś jest wpisany "imię i nazwisko" a nie nick , to proszę pisać kto jest kto .

Posted

Pixel jest piękny. Tak bardzo cieszę się, że zaczyna nowe życie.

Co do sarenki... normalnie brak mi słów. Biedactwo :( ile ona musiała wycierpieć :(

PS. Anja, do którego dnia miesiąca najpóźniej wpłacać środki?

Posted

[quote name='Anja2201']Maleństwo strasznie biedne , mam nadzieje ,że spokojne za TM już :(

A ja mam prośbę , stronę do tyłu zrobiłam rozliczenie , jeśli ktoś jest wpisany "imię i nazwisko" a nie nick , to proszę pisać kto jest kto .[/QUOTE]
Nie wiem jak to sie stalo, ale widze ze moj przelew nie wyszedl :O. Ide zrobic go jeszcze raz .

Posted

[quote name='Anja2201']Dotarły wpłaty od:
MAŁGORZATA S -10 zł , przyznać się kto to
Andrew180-15zł
1barto-115 zł
PAULINA P-10 złprzyznać się kto to
MEGAAN -20 zł

Stan konta Pixelka - 940 zł[/QUOTE]
Małgorzata S to ja szafranekm, zapomniałam wpisać nick przy przelewie.

Posted

[quote name='Anja2201']Dostałam od Ciebie dwa przelewy po 20 zł , oba podpisane "PIXEL, MAGDAN Z DOGOMANII
(DEKLARACJA STALA)"

To za dwa miesiące czy jak ??[/QUOTE]

Tak, za 2 miesiące policz, proszę. Przepraszam, ciągle ze mną jest jakieś zamieszanie :P

Posted

[quote name='Czarodziejka']Dziś już nie mam siły opisywać. Właśnie zawiozłam sarenkę maleńką do weta. Kosiarka rotacyjna obcięła jej obie tylne kopytka i pociąła ją w paski. Zakrwawione maleństwo tak spokojnie znosiło ból...Rolnik, który ją okaleczył, zostawił ją na łące. Lekarz ze łzami w oczach zadecydował, że trzeba ją uśpić. Pieski nakarmione śpią. Pixel w kojcu. Nabiegał się dziś wystarczająco. Bardzo nie lubi smyczy, co jakiś czas się wyrywa i staje na łapach. Po przyjeździe zjadł Kuby wczorajszy ryż, ale bez mięsa już ;) Pić nie chciał za bardzo. Kuba staruszek ledwo kuśtyka, ale jeszcze powarkuje na swojego nowego kolegę. Pixel wybitnie śmierdzi, sierść cała w ulepionych dredach, trzeba zgolić chyba. To na tyle dzisiaj :)[/QUOTE]

Matko... Strasznie mi przykro z powodu sarenki :placz::placz::placz:.........

a Pixelek ma szczęście, że tyle Ciotek o niego walczy :) Cieszę się, że jest już bezpieczny :)

Posted

Pixel po porannym spacerku. Charakterek to on ma nie powiem. Tak mu trawy pachną, że wyrywa się, żeby biegać. Trochę boję sie go spuszczać na łąkach. Kiedy chce zakomunikować, że nie ma zamiaru dłużej na lince, kładzie się na wznak, łapy w górę i trze karkiem o ziemię starając się wysunąć łeb z obroży. Raz mu się udało i jak wyrwał, to musiałam go rzutem powalić ;) To znaczy ja na niego i razem na ziemię. Wydaje mi się, że nieco niedosłyszy, albo to wina brudnych uszu. Ząbki w stanie krytycznym, ale przegryzł już swoja piękną różową smyczkę, w którą go Anja ubrała na drogę. Leżał przy moich nogach i cos ciamciał. Po chwili smyczki były dwie. Kolację pochłonął błyskawicznie. Wczoraj, aby uniknąć szoku żołądkowego ugotowałam posiłek schroniskowy, mimo iż wcześniej wyjadł Kuby porcję suchego ryżu. Bo Kuba ostatnio nie dojada, mięska tylko trochę i mleko mu daję...:(Staruszek już jest.
Stopniowo bedę zmieniać jadłospis na domowy. Dzis przed spacerkiem pierwsze kroki równiez Pixel skierował do Kubusiowego garnuszka, w którym jak zwykle sporo zostało. Wyjadł do ostatniego ziarenka. Zostawił tylko seler i pietruszkę.
Pixel ma dziwne zachowania. Idzie spokojnie przy nodze i nagle się zaczyna wyrywac stając dęba. Kiedy go uspokajam jest kochany i znów idzie grzecznie, ale nie wolno popuszczać smyczy i trzeba go trzymać krótko, na długiej zaczyna się wywijać, kłaść i jak już wyżej opisałam próbuje się wyślizgnąć.

Posted

Pewnie od tego bezczynnego siedzenia w schronisku juz troche zdziwaczal... teraz musi na nowo poznac normalne zycie... moze boi sie jeszcze, ze go na tej smyczy do schroniska zaprowadza, to woli wczesniej smignac na wolnosc...

Posted

Tak to jest dobry pomysł z ta obrożą.ja wlasnie uczę kotka persa chodzic w szelkach ,poniwaz chcemy wychodzić z nim na dworek.Dlatego ubieram mu same szelki i chodzi sobie po mieszkaniu żeby sie oswoił.Wczoraj bylam pierwszy raz i było super szedl przy nodze jak grzeczny piesio.:))

Posted

Wszyscy zajmujacy sie na co dzien bezdomnymi zwierzetami zyja w wielkim stresie, bo potrzebujacych jest niewspolmiernie wiele do naszych skromnych mozliwosci. Aby nie wpasc w depresje, potrzebne sa wymierne osiagniecia - wyciagniecie psa ze schronu, wyleczenie, umieszczenie w dt lub znalezienie ds.

Dlatego celebruje Wasz kolejny sukces: Piksel wyszedl spod celi i wrocil do normalnych psich warunkow, gdzie pachnie trawa i mozna sie najesc ryzu Kubusia na dokladke, po oproznieniu swojej miseczki.

Dzieki za opieke nad Pixelkiem, Czarodziejko, teraz bedzie juz tylko coraz lepiej, na pewno z czasem wroci do normalnosci w Twoim zrownowazonym stadzie.
Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i dla pozostalych ciotek Pixela, ktore przyczynily sie do jego wyjscia na wolnosc.

Posted

Dokładne rozliczenie , Czarodziejko dasz radę wstawić w poście na 1 stronie tam gdzie jest rozliczenie , bo ja od 2 dni nie mogę edytować .

Deklaracje stałe :
Reniax1- 50 zł
Undetrcia – 10 zł
Magdan- 2x20 zł (za czerwiec , lipiec)
Viola005- 25 zł
1000days- 15 zł
Dziecina- 10zł
Paulinken-10 zł
Szafranekm- 10 zł
Andrew180- 10 zł
Megaan- 20 zł
Anja2201 -5x10 zł ( XI,XII,XII,IX,X)
Razem: 250zł

Jednorazowe:
Teczowaa- 30 zł
Magdan 60 zł
Andrew180- 30 zł
1barto-115 zł
Wiolabiszop-35zł

Razem : 260 zł

Jednorazowe z FB:
Agata B. 200zł
Agnieszka B.-300 zł
Magdalena J. 10 zł

+ wpłata od Paulina 10 zł ( nie wiem kto to i czy stała czy jednorazowa ??)
Razem : 510 zł

Stan Konta : 1040 zł

Wydatki :
300zł –DT od 22.06 do 22.07
40 zł – transport

Stan konta na 23.06 –700 zł