Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piksel w upały nie chce nigdzie chodzić. Nie było mnie przez jakiś czas, kuzyn dbał o psy i miał z Pikselkiem problem, ponieważ wcale nie chciał chodzić, tylko się szamotał i stawał dęba. Było więc przyczajone siku, jakaś kupa i powrót kilka razy dziennie. Kontakt z ludźmi mają wszystkie moje psy, bo wciąż ktoś przychodzi i wciąż ktoś je głaszcze i przytula. O dokarmianiu nie wspomnę. Od kilku dni Piksel leży w cieniu w wykopanym dołku. Ma wygrodzone miejsce za garażem na trawie. Ulubiona zabawka - stary sandał mojej córeczki. Ucieszył się na mój widok ale tylko troszeczkę, bo zajęty był ziajaniem i dojadaniem podróżnych kanapek. On jest troszkę niedowidzący...Staruszek. Wczoraj w największy upał odszedł mój onek hospicyjny - staruszek Kuba. Bardzo mi ciężko i smutno, chociaż czułam, że Kuba nie przeżyje tego lata....

Posted

Wpływy na lipiec :
DZIECINA- 10 zł
viola005 - 25 zł
BJUTA -5 zł
RENIAX1- 50 zł
Atomowka-20 zł
Andrew180-10 zł

MAŁGORZATA N - 5 zł
ADAM P - 20 zł
UNDERCIA - 10 zł
PAULINKEN - 10 zł
MEGAAN-20 zł
Stan konta na dzień 13.07. - 985zł

Posted

Witam po dłuższej przerwie ,ale adoptowalam kochanego psiaka STEFANKA z BUDOWY pewnie znacie ,tego slodziaka.I trochę czas mi uplynął.Dzisiaj zaraz dokonuję wpłaty .:))Prosze go poprzytulac .

Posted

wiolabiszop napisał(a):
Witam po dłuższej przerwie ,ale adoptowalam kochanego psiaka STEFANKA z BUDOWY pewnie znacie ,tego slodziaka.I trochę czas mi uplynął.Dzisiaj zaraz dokonuję wpłaty .:))Prosze go poprzytulac .

Znamy :) Stefanku tak się cieszę! :) Dzisiaj się dowiedziałam :)

Posted

Psy bardzo ciężko znoszą upały. Wszystkie są w zacienionych miejscach i wciąż zmieniam wodę, ale porażająca duchota totalnie zwala je z nóg. Jedynie wieczorkiem chodzimy na dłuższe spacery.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Psy bardzo ciężko znoszą upały. Wszystkie są w zacienionych miejscach i wciąż zmieniam wodę, ale porażająca duchota totalnie zwala je z nóg. Jedynie wieczorkiem chodzimy na dłuższe spacery.

Ja wlewam do wanny wody i wtedy wsadzam STEFANKA , on stoi w niej jakiś czas i tak się fajnie chłodzi .Takie chłodzenie starcza psiakowi na dłużej w ciągu dnia.A spacey zdecydowanie dłuższe rano i wieczorem.:))

Posted

Dobrze, że chce stać w wannie ;) Ja zazwyczaj polewam psy wodą, ale nie wszystkie to akceptują. Pixel nie lubi wody, ale daje się polewać. Mam taki egzemplarz, któy płacze, kiedy widzi, że coś niosę i zaraz się zacznie.

Posted

[SIZE="5"]Wpływy na lipiec :
DZIECINA- 10 zł
viola005 - 25 zł
BJUTA -5 zł
RENIAX1- 50 zł
Atomowka-20 zł
Andrew180-10 zł
MAŁGORZATA N - 5 zł
ADAM P - 20 zł
UNDERCIA - 10 zł
PAULINKEN - 10 zł
MEGAAN-20 zł
go-ja-10 zł
WIOLABISZOP -10 zł
managua -60 zł (06,07,08 10r)

Wydatki : Opłata za DT od 22.07 do 22.08 - 300 zł
[SIZE="5"]Stan konta na dzień 21.07. - 765zł

Posted

Oczywiście, w najbliższym czasie postaram się wrzucić nowe foteczki. Teraz mamy powrót fali upałów i Pikselek bardzo jest osowiały. Powietrze jest ciężkie i parne, więc wciąż dyszy i mało je. Na spacerach jednak wciąż uparcie się rwie ;)

Posted

Anja - mam sporo witamin w zapasie i wciąż rozdzielam ;) Pixel dostaje na zdrową skórę i ładną sierść, bo jest posklejany i nie sposób go wyczesać. Same dredy. Musi ta stara sierść sama zejść.