Czarodziejka Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Są psy, które tracą rozum podczas burzy, czy huków. Lucky, który odemnie pojechał do swojego domku do Anglii wystraszył się wystrzału petardy i rzucił się na oślep przed siebie. Wbiegł na autostradę i zginął na miejscu. Sunieczka jest głucha i stara, ma problemy ze stawami, a jednak w panice wyrwała galopem przed siebie. Myślę, że poczuła wibracje, kiedy ziemia zadrżała od pioruna. Mamy teraz tak niespodziewane burze, że świeci słońce i nagle huk, ciemno i ulewa z piorunami. Quote
Tymonka Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Bardzo proszę o zaglądanie : http://www.dogomania.pl/threads/190902-Psiaki-ze-spały-bardzo-proszą-o-pomoc-!!!!!!!?p=15190808#post15190808 Quote
Tymonka Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Ciotki zgłosiła się do mnie pewna super osóbka która chce zasponsorować pixelkowi miesiąc w hotelu :) Mam nadzieję ,że odezwie się na wątku . Quote
ocelot Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Anja2201 napisał(a):Ciotki zgłosiła się do mnie pewna super osóbka która chce zasponsorować pixelkowi miesiąc w hotelu :) Mam nadzieję ,że odezwie się na wątku . to pięknie:) Quote
Tymonka Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Mam nadzieję , że nikt się nie pogniewa . Pixel jest finansowo w miarę zabezpieczony , dlatego pan postanowił na moją prośbę podzielić 300 zł na Pixela i Misia z banerka Ocelot . Także Pixel dostanie 150 zł i Misio też . Quote
Atomowka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 A jak Pixelek żyję? Czarodziejka będą w końcu jakieś zdjęcia? Czy Pixel jest aktualnie gdzieś ogłaszany? Quote
Kociabanda2 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Anja2201 napisał(a):Mam nadzieję , że nikt się nie pogniewa . Pixel jest finansowo w miarę zabezpieczony , dlatego pan postanowił na moją prośbę podzielić 300 zł na Pixela i Misia z banerka Ocelot . Także Pixel dostanie 150 zł i Misio też . Wspaniale :loveu: To wielka pomoc! Bardzo Panu podziękuj! Quote
Czarodziejka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Umarł Pixel :( Już jakiś czas był słabiutki, troszkę sobie kuśtykał, mało jadł. Załatwiał się blisko legowiska. Na spacer go nie brałam, bo nie chciałam, żeby tracił siły na szarpaninę. Nie chciał chodzić na smyczy, a puścić się bałam. Dziś się strasznie zachmurzyło, więc kolację dałam wcześniej, żeby zjadły i poszły się na łąki wybiegać przed nocą. Pixel nie chciał jeść. Postanowiłam zamknąć go w budynku gospodarczym, żeby młodsze psy go nie denerwowały podchodząc do jego miski. Zaprowadziłam go i zostawiłam miseczkę. Po pół godzinie przyszłam - nic nie ruszone, a on już martwy. Staruszeczek... Quote
Atomowka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Czarodziejko piszesz na naszym Pixelku?? Jak to możliwe, nie wierzę:shake::-( Czemu nic wcześniej nie pisałaś, że jego stan się pogarsza? Pixel [*] Quote
beataczl Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 biedny Pixelku ... [*] dzis razem z Misia [*] juz za TM :-(:-(:-( Quote
Czarodziejka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Nie pogarszał się jakoś podejrzanie. On był staruszkiem. Czasem miał lepszy dzień, czasem gorszy. Mam tu jeszcze drastyczniejszy przypadek staruszka, który mi się przewraca, bo kilka lat w schronie nie wychodził. Pixel sobie drobił kroczkami, może nie był zbyt towarzyski, mało jadł i tylko gotowane. Jakoś tak topniał w oczach... Quote
Atomowka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Nie potrafię tego zrozumieć, jednak coś się działo skoro " topniał w oczach" Ja wiem, ze to staruszek i tu śmierc może przyjśc lada chwila, ale mogłaś napisac cokolwiek. Pixelku biegaj szczęśliwy za zielonych łąkach TM Quote
Czarodziejka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Co mogłam napisać? Mam kilka starych psów, jeden w stanie tragicznym. Pix był psem cichym, spokojnych deptającym sobie po ogrodzie. Napisałam, co mnie zdziwiło - załatwił się pod siebie jakiś czas temu. Myślę, że być może przed burzą bardziej odczuwał swoje stawy. Dostawał preparat z witaminami dla starszych psów. Mamy tu koszmarne pogody - burze, ulewy i wciąż jestem pozalewana. Ostatnie 2 dni były raptem znośne. Podczas deszczów Pix leżał zwinięty w kłąbek na swoim legowisku - w budynku gospodarczym. Nie chciał wychodzić nawet na siku. Mam tu sunię w podobnym wieku - też nie wychodziła. Tylko na siku i qupę i to szybko. Jak opisać starość? 2 miesiące temu odszedł Kuba. Był u mnie 1,5 roku. Odszedł sobie pewnego dnia. Położył się rano przed bramą i zasnął. Pixelek też. Tak umierają stare psy. Quote
Czarodziejka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Topniał w oczach - tak pisałam też o Kubie i innych starych psach. Quote
Atomowka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Czarodziejko nie odbieraj moich słów jako atak bo one atakiem nie są. Przecież, Cię nie obwiniam. I wiem jak odchodzą stare psy, niestety. Jeszcze raz Pixel biegaj szczęśliwy Quote
Czarodziejka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Atomówko - absolutnie tak tego nie odebrałam! Przepraszam, jeśli tak to odczułaś. Tak sobie siedzę i piszę. Pix pochowany w ulewę. Mam smuta, bo już myślę o kolejnym kandydacie za TM - staruszek wieluński się przewraca, ale chociaż zjadł dziś więcej. Pix żył sobie u mnie tak spokojnie i cichutko... Quote
ocelot Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Pixelku ['] drugi pies jednego dnia z mojego schroniska. Quote
ocelot Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Wybacz Pixelku, ale po sprawie Miśki boję się, że nie zdążymy pomóc następnej biedzie. Czy możemy Czarodziejko przywieźć do Ciebie najstarszego psa z naszego schroniska? I czy zgadzacie się by pieiążki i deklaracje Pixela na niego przeszły? Zaraz zrobię rozeznanie. chyba, że poczekamy na jakąś biedę z ulicy którą znowu będą chcieli uśpić. Quote
Tymonka Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Pixelku ['] ... Podłączam się do prośby Ocelot , niech Pixelek pomoże na koniec innemu psiakowi . Quote
paulinken Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 O nie ;( Pixelku, chociaż ostatnie chwile miałeś szczęśliwe... Moją deklarację mogę przekazać na innego psiaka, którego zdecydujecie się wysłać do Czarodziejki. Quote
Kociabanda2 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 bardzo mi przykro :( Miałam nadzieję, że pocieszy się troszkę dłużej z tych łąk... :( Żegnaj Pixelku [*] Mam nadzieję, że biegasz teraz szczęśliwy i młody za TM po wielu łąkach... Quote
Tymonka Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Myślę ,że Pixelek chciał by pomóc koleżance z tego samego schronu , jeśli się zgodzicie przekażę pieniążki dla Berty : http://www.dogomania.pl/threads/191232-Postawmy-pomik-Misi...-pomagaj%C4%85c-nijakiej-Bercie.?p=15225419#post15225419 Quote
Czarodziejka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dziś przyszła nowa buda. Myślałam, że Pix albo Daszka się w niej ulokują. Dasza nie chce nawet do niej wejść - woli leżeć pod stołem, a Pix odszedł... Oczywiście, jeżeli zdecydujecie się na kolejnego staruszka, ja mogę się nim zająć. Tymczasem może faktycznie wspomóc tego psiaka, który wymaga jakiejś natychmiastowej interwencji finansowej. Quote
ocelot Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Czarodziejka napisał(a):Dziś przyszła nowa buda. Myślałam, że Pix albo Daszka się w niej ulokują. Dasza nie chce nawet do niej wejść - woli leżeć pod stołem, a Pix odszedł... Oczywiście, jeżeli zdecydujecie się na kolejnego staruszka, ja mogę się nim zająć. Tymczasem może faktycznie wspomóc tego psiaka, który wymaga jakiejś natychmiastowej interwencji finansowej. Czarodziejko na razie chcemy pomóc Bercie. Ze starszych psów w schronisku mamy Fado. Jeśli Berta uzbiera deklaracje to przekażemy pieniążki Fadowi. Zresztą może część ogólnie na staruszki przekazać? Quote
Tymonka Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Po rozmowie z Ocelot podjęłyśmy decyzję ,żeby 555 zł przekazać na skarpetę im. Talcott która pomaga psim staruszkom ;http://www.dogomania.pl/threads/185536 A drugie 555 zł dla Berty z tego samego schronu co Pixelek ... ' Jeśli nikt nie ma nic przeciwko to w poniedziałek zrobię przelewy . Quote
Recommended Posts