tripti Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Wisełka napisał(a):To ja hopsnę chociaż :) no właśnie, ostatnia szansa:) już ostatni Kajtek został do adopcji z tej "rodzinki" :) Quote
obraczus87 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Kreska w koncu znajdzie domek :) zobaczycie :) !!!!!!!! Quote
koosiek Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Przepraszam, że się wtrącę ale co to za schronisko, w którym tak masowo rodzą szczeniaki? Chodzi mi o miejscowość. Quote
tripti Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 koosiek napisał(a):Przepraszam, że się wtrącę ale co to za schronisko, w którym tak masowo rodzą szczeniaki? Chodzi mi o miejscowość. wysłałam pw, z pytankiem też o opłatę za gumtree czy dotarła :)? Quote
Aneta220978 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Do góry Kreseczko skarbie kochany Quote
Aneta220978 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Ukraina oczyszcza swoje państwo przed Euro 2012 strzelając, trując czy zakopując żywcem bezpańskie psy:angryy::angryy: . Podpiszcie petycje , żeby to piekło się skończyło http://www.thepetitionsite.com/1/help-stop-slaughtering-of-strays-in-kiev-before-euro-2012/ Quote
Dada M Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Na tym watku jest sporo adopcyjnych psiaków z tego schronu, póki skarpeta nie ruszy, można by poogłaszać: http://www.dogomania.pl/threads/191723-Korabiewickie-psiaki.-Zapomniane-zaniedbane-bez-szans-na-normalne-życie...-Pomóż! Quote
Ellig Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 obraczus87 napisał(a):Kreska w koncu znajdzie domek :) zobaczycie :) !!!!!!!! To jest oczywista, oczywistosc!:) Quote
Aneta220978 Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 obraczus87 napisał(a):Kreska w koncu znajdzie domek :) zobaczycie :) !!!!!!!! Co do tego nie mamy watpliwości:-) To przecież mała piękność jest:-) Quote
tripti Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Mona jak tu zajrzysz, to w miarę możliwości proszę o jakieś informacje o tej suni: Quote
obraczus87 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Taka informacje dostałam od PAni MAgdy o Myszce. Myszka ma na imię MAREA :) Niestety zdjecia mi sie nie otwieraja. Czy moge komus wyslac?? Moze to tylko ja mam problem :( " Myszka, a teraz Marea ma sie dobrze...wlasciwie powinnam powiedziec z kazdym dniem lepiej. Je bez problemow, kupilismy jej Nutre, byla juz u weterynarza, ma chipa teraz zostalo jej jedno szczepienie, wybieramy sie w przyszlym tygodniu. Po szesciu dniach odkad do nas przyszla, zwazylismy ja i nasza pieknosc wazy 17kg. Pierwsze dni musielismy ja wynosic na dwor bo sie bala... i wlasciwie jest tak do tej pory, wszystkiego sie boi, kazdego dzwieku, czlowieka, nawet do mnie czasem ma watpliwosci...No ale probujemy wychodzic, niestety na razie spacer jest tortura i dla niej i dla mnie....z pod bloku sie nie chce ruszyc, biore ja wiec na rece przenosze do trawnika i z oporami jakos idzie, jak juz zalatwi swoje potrzeby to ciagnie do domu chyba z sila 50 kilkogramow...trudno ja utrzymac, to sie niestety nie zmienia i troche sie martwie co tu zrobic. Jednakze Marea pokazuje nam teraz mi troche swojej milosci, nastepnego dnia po przybyciu, jak sie tylko obudzilismy, mala spala kolo nas....tak nas przywitala swoim machaniem ogona, ze ojojoj serce sie raduje na taki widok, bardzo, tym bardziej wiedzac co przeszla. Marea w nocy spi ze mna, na swoim reczniku i to wlasnie wtedy przychodzi zeby sie z nia pobawic, popieszczochac ...juz zaczyna sie do mnie przytulac, spi czesto przytulona do mnie i zawsze jak sie obudze tak strasznie sie cieszy...ale niestety mimo wszystko boi sie strasznie jak wychodzimy, pedzi ile sil do domu, juz drugiego dnia wiedziala doskonale gdzie jest jej dom.... Marea jest cudowna, strasznie sie do niej z Giannim przywiazalismy, nie zamienilabym jej na zadnego innego psiaka...w tej chwili wszystkich bede zachecac do adopcji psiakow ze schroniska." Quote
tripti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 optymistyczne wiadomości :))) fajnie Myszka trafiła, jakby Pani namówiła jakąś zaprzyjaźnioną rodzinkę to Marta pamiętaj o nas:))) U nas pod względem socjalizacji jest sporo lepiej, Kreska ma też duże poczucie terytorialności potrafi groźnie obszczekać psa za płotem. Na początku z domu musiałam ją wynosić na spacery, bo nijak nie chciała iść, a teraz jak tylko się ubieram, czy usłyszy zdejmowaną smycz to jest pierwsza przy drzwiach. Poza tym od Melci nauczyła się przybiegać na zawołanie na spacerach, niestety zawołanie brzy "daj łapę", bo na to Melka reagowała od początku - kojarzyło jej się z tym, że oznacza smakołyk, czyli jeść, a Melka kocha jeść bardziej chyba niż mnie:) Słuchajcie, muszę Kresce zamówić bazową suchą karmę, poprzednio miała od cioteczki Ellig eukanubę, to droga sprawa, ale je to bardzo chętnie, może ktoś zna tańszy odpowiednik? może coś polecić doradzić? Niestety worek 15 kg bardziej się opłaca niż 7,5 kg..., więc proszę o sugestie. Worek 15kg starcza z powodzeniem na dwa miesiące, a i tak jakoś za dużo chyba ją karmię, bo jeszcze raz dziennie je gotowane, a nic po niej nie widać, może dlatego, że ma za dużo ruchu jak na nią, bo Diana ładnie potrafi ją i Mlecie przeciągnąć po łąkach. Czekam na sugestie :) Quote
obraczus87 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Justynko, zawsze pamietam o Was :) Zamó JEj ta sama karme. Skoro Jej smakuje to lepiej nie zmieniać Jej jadłospisu, nie wiemy jak żołądek zareaguje na inna karme. A jak coś zostanie to wtedy będzie dla innego psiaka :) Quote
tripti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ok, to dobrze, że pamiętasz i zamówię w takim razie. Kreska to wogóle kradziejka mała, przy Niej rzeczy dostają nóżek, a co ciekawsze czasami są to ciężkie przedmioty np. młotek... Ona miała aspiracje na większego psiaka, łapki Jej duże zostały i wąsy ma tak długie jak u szczurka i głos ma po dużym psie, taki baryton. Poza tym idzie jesień, uszy stojące, klapnięte były tylko w czasie upałów. Quote
obraczus87 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Mojemu Tobiemu tez zostały grube łapy i głos ma taki jakby był conajmniej owczarkiem. Dlatego smiesznie wygląda sytuacje, gdy Tobi szczeka a ludzie odwracaja sie bo mysla, że jakis mega duży pies ich atakuje ;) Quote
Astaroth Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Dada M napisał(a):Na tym watku jest sporo adopcyjnych psiaków z tego schronu, póki skarpeta nie ruszy, można by poogłaszać: http://www.dogomania.pl/threads/191723-Korabiewickie-psiaki.-Zapomniane-zaniedbane-bez-szans-na-normalne-życie...-Pomóż! Wczoraj wchodziłam na ten wątek a dzisiaj nie mam uprawnień, czy ktoś wie o co chodzi? Quote
tripti Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Astaroth napisał(a):Wczoraj wchodziłam na ten wątek a dzisiaj nie mam uprawnień, czy ktoś wie o co chodzi? ciekawostka... też nie mogę!!!! a miałam ten wątek nawet zapisany. O co chodzi? Quote
obraczus87 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Watek został przeniesiony do archiwum. Tak jest lepiej. Quote
Astaroth Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 też tak myślę, szczególnie że była tam propozycja wpłat na konto schroniska, chociaż zdjęcia warto by wykorzystać Quote
Dada M Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Rozumiem, że ktoś z Zarządu czy pracowników przegląda dogomanię ? Przydałyby się zdjęcia tych psiaków, żeby można było ogłaszać - czy to też zły pomysł, bo i tak nie wydadzą ich do adopcji ? Szlag mnie trafia. Quote
obraczus87 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Zdjęcia będe miała. W chwili obecnej do adopcji żadne psy nie będa wydane. Quote
Recommended Posts