Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aneta220978 napisał(a):
Oby zadziałało allegro i Kreseczka szybciutko żeby domek znalazła a potem będziemy imprezować :knajpa::cunao:

:diabloti:Cioteńko, nie szerz pijaństwa, to porządny wątek!:mad::eviltong::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lila - Kreska nie ma jako takiego tekstu, ale te 60 ogłoszeń poszło z czymś takim:

waga: ok 10 kg
maść: ruda, czarna kufa.
sterylizacja: nie
szczepienia: tak
charakter: łagodna, spokojna, obecnie przebywa w domu tymczasowym z dwiema innymi suniami - nie wykazuje agresji, względem większej dominującej jest uległa.
pokarm: sucha karma, gotowane
inne: komplet stałych ząbków, nie niszczy w domu, grzecznie zostaje, zachowuje czystość w domu, chodzi na smyczy bardzo subtelnie, szczeka sporadycznie, podróż samochodem bez żadnych problemów, urośnie jeszcze minimalnie.

Krótka historia: sunia jest jednym ze szczeniaków urodzonych przez bezdmoną suczkę w garażu, matka szczeniąt zmarła z wycieńczenia, szczeniaki trafiły do jednego ze schronisk, gdzie nie miały szans na socjalizację, a ich życie nie było sielanką, były narażone na atak innych większych psów, w kącie budy leżały wtulone w siebie jedna na drugiej.
Sunia przebywa w okolicach Warszawy. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę i rozmowę z wolontariuszem oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Możliwa pomoc w transporcie suni do nowego domku.

ADOPCJA jest BEZPŁATNA.

mail:[email protected]
tel. 608.008.883.

Posted

lilk_a napisał(a):
dzięki za inf. , to dzisiaj wieczorem wstawię linka .... :)

komu mam wysłać dane do wpłaty :) ?

go-ja pisała, że chyba do Niej:) tak mi się coś kojarzy...

Posted

[quote name='lilk_a']allegro Kreseczki ...

jak zwykle bajeczna oprawa :)

musiałam Kreskę zaszczepić na wściekliznę i zabezpieczyć na kleszcze, bo te wszyskie preparaty działają skutecznie około miesiąca, a jak za chwilę się ochłodzi to te wszystkie zakażone kleszcze wypełzną znowu, a i wet jeszcze raz dał jej tabletkę na odrobaczenie. Tak jakoś wyszło, że niedopilnowałam i wet wpisał w książeczkę imię Wita..., ale my wiemy, że z dogo to Kreska.

Nie mogę aż uwierzyć, że nie było żadnego telefonu, aż kilka razy sprawdzałam czy dobry numer podałam, może by jeszcze kogoś innego numer dorzucić do ogłoszeń? bo mój taki pokręcony jest i może komuś myli się 8 z 0 albo na odwrót?

Posted

Marta przesłała mi wieści dot. Myszki: "Myszka bardzo powoli dochodzi do siebie, ale sporo czasu minie zanim będzie normalnym psem. Pani się nie załamuje i wierzy że z dnia na dzień będzie coraz lepiej."
Oby Myszka się otworzyła :) A dla Kreseczki na pewno będzie domek :) Nie martw się Tripti :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Pozdrawiam ;)

Dla Kreseczki domek tez znajdziemy :) !!!

cześć Ciocia, ten Twój urlop to mi się już dłuży ;)

Kreska miała dziś stojące uszy... jakiś fenomen, tak mi jakoś wypada, że to jest zależne od pogody... upały to klapnięte dziś chłodniej to stojące... taki mały berometrzyk:)

Posted

[quote name='tripti']cześć Ciocia, ten Twój urlop to mi się już dłuży ;)

Kreska miała dziś stojące uszy... jakiś fenomen, tak mi jakoś wypada, że to jest zależne od pogody... upały to klapnięte dziś chłodniej to stojące... taki mały berometrzyk:)
Hmmm.. czyli Kreska będzie miała i praktyczny walor, dobrze żeby to przyszły domek docenił, bo to dodatkowy atut ;):cool3:

Posted

tak to praktyczny, a jej zabawny walor to to, że się uśmiecha i pokazuje swoje białe ząbki, tak jakby marszczy nosa i się uśmiecha oblizując, ale zupełnie inaczej niż jak Melcia jej próbuje zerknąć do miski. Do tego śpioch jak reszta panienek, rano ciężko dobudzić je na siku...

Posted

[quote name='tripti']tak to praktyczny, a jej zabawny walor to to, że się uśmiecha i pokazuje swoje białe ząbki, tak jakby marszczy nosa i się uśmiecha oblizując, ale zupełnie inaczej niż jak Melcia jej próbuje zerknąć do miski. Do tego śpioch jak reszta panienek, rano ciężko dobudzić je na siku...
Jak w tej reklamie co u piesków widnieje pełen garnitur białych ząbków..:D:D Jasne, Kreska jest pełna samych walorów, to widać, że to psia indywidualistka..;):evil_lol:

Posted

do tego jest skoczna... jak ją kiedyś niechcący przestraszyłam, bo za gwałtownie weszłam do pokoju, to tak wyskoczyła przestraszona, że jej nos odbił się w połowie szyby w oknie, gdyby okno było otwarte to wylądowała by po drugiej stronie...

Posted

[quote name='tripti']do tego jest skoczna... jak ją kiedyś niechcący przestraszyłam, bo za gwałtownie weszłam do pokoju, to tak wyskoczyła przestraszona, że jej nos odbił się w połowie szyby w oknie, gdyby okno było otwarte to wylądowała by po drugiej stronie...
Oj, nasza piłeczka ping-pongowa..;):evil_lol: do tego na spężynkach chyba..:D:D:D