Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']Justynko, a moze zaproponuj im Kreseczkę ?? :)[/QUOTE]

też tak pomyślałam, ale Kreska to będzie malutka, ale zobaczymy, jeszcze sporo czasu, może Kresce trafi się domek gdzieś bliżej... najchętniej to na tym osiedlu gdzie będziemy mieszkać:) tam duuuużo psów jest, za płotem z jednej strony owczarek niemiecki, za drugim yorczek a na przeciwko spanielka:) ale jeszcze sporo osób psa nie ma:) Zobaczymy i będziemy myśleć:)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87']Czyli średniej wielkości poszukują tak do kolana?? :)[/QUOTE]

średniaczka mniejszego, tak około 15stki. Ja nie wiem, może Kreska nas wszystkich tu zaskoczy i wyrośnie, ale narazie to kurdupelek:)

Posted

Moja Kropka znalazła dom i dzisiaj ją zawożę.
Ale miałam telefon od Pani zainteresowanej suczką. Pomyślałam o Was....
Ma być sunia, gładka (długi włos odpada).
Ile miesięcy mają te sunie? Czy są jakieś zdjęcia przedstawiające całą posturę suczek, czy tylko główki?

Posted

[quote name='Piromanka']Moja Kropka znalazła dom i dzisiaj ją zawożę.
Ale miałam telefon od Pani zainteresowanej suczką. Pomyślałam o Was....
Ma być sunia, gładka (długi włos odpada).
Ile miesięcy mają te sunie? Czy są jakieś zdjęcia przedstawiające całą posturę suczek, czy tylko główki?[/QUOTE]

mają około 5 miesięcy. Ja mam zdjęcia Buby na kolanach u Gosi, ale tam jest też Gosia, albo jej TZ, więc muszę mieć zgodę na przesłanie, ale zaraz zdjęcia są też w treści wątku, w okolicach ostatniej niedzieli. W związku z tym, że pierszeństwo mają dziewczynki z hotelu, to gładkowłosa jest Myszka (ruda) - piękna będzie i Buba (popielata) - też bardzo fajna.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Zaglądam do dziewczynek:)[/QUOTE]
i ja też:) dziś część dnia spędziłyśmy praktycznie same, tzn ja z Kreską i mimo iż szczeniak to jest fajnie i spokojnie, co jakiś czas mnie pozaczepia, a i nauczyła się już chodzić po schodach i w górę i na dół, jeszcze niedawno jak weszła na górę to na górze był krzyk, że nie umie zejść, a teraz już sprawnie chodzi, nawet na skróty po fotelu:)

Nie wiem co się dzieje ze zdjęciami, że tych z mojego aparatu nie mogę wstawić, bo przed chwilą wstawiłam bez problemu zdjęcia innego psa.

Gosiu a do Ciebie żaden mój mail nie dotarł?

Posted

wspaniała zabawa:
[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/1752/dsc4423y.jpg[/IMG]

[IMG]http://img411.imageshack.us/img411/9027/dsc4396k.jpg[/IMG]

już jesteśmy gotowe do zdjęć:
[IMG]http://img36.imageshack.us/img36/3773/dsc4425.jpg[/IMG]

Posted

to ja przekażę wiadomości korzystając z tego, że mam internet:) ze zdjęciami też się pomęczę, bo mam jakieś z podwórka.

Kreska ładnie broni domu, obszekiwała dzielnie z łóżka obcego dla niej człowieka w domu. Na smyczy chodzi narazie byle jak, udaje albo osiołka, albo idzie po piętach człowiekowi. Zaprzyjaźniła się z Melą. Mela pozwala jej nawet spać na sobie piętrowo na fotelu. Puszczona w ogródku już nawet biega, zwiedza, wącha, ale zawsze trzyma się blisko drzwi balkonowych. Wczoraj wczoraj wszystkie zostały na trochę wydelegowane na podwórko, bo za duży bałagan był, dużo małych śrubek itd, to jak zamknęłam drzwi, to Kreska wpatrzyła się po chwili i lament na pół osiedla zrobiła, jakby ją ktoś ze skóry obdzierał, drapała w szybę i w trypie pilnym chciałam do domu. Kanapowy pies:)

Apetyt świetny, Ellig jeszcze raz dziękuje za karmę, widzę, że smakuje i "ładne ekekty" po niej są:) W prezencie była też kość:)

Ogólnie to bardzo towarzyski piesek, ludzi boi się mniej niż psów (obcych dla niej). Zdarza się jej jeszcze zrobić siku itd w domu, ale z tego co zauważyłam to głównie w jednym miejscu na dole.

Nowe zęby rosną.

Niestety nie przytyła przez ten tydzień za bardzo. Zmiana miejsca nie zrobiła na niej większego wrażenia, przyjęła to na spokojnie. Noce ładne przesypia.

A i mam oko lekko podbite;) ona ma bardzo silne łapki i zawsze jak na coś wskakuje to z duuużym zapasem, jak skacze do człowieka to też dość mocno, trzeba pamiętać, aby pochylać się w sposób kontrolowany:)

Nie prowokuje też psów, Diany nie zaczepia, z Melcią sobie pozwala na bliższe kontakty. Widzę na tym mini mini stadku ustawioną hierarchię w stadzie:)

No to chyba tyle...

Posted

Tak Justynko, wiesci fantastyczne:)
Przepraszam ale bede zagladac od czasu do czasu....W sobote zostalam tesciowa:)

Dobrego dnia dla Wszystkich:)

Posted

Ellig napisał(a):
Tak Justynko, wiesci fantastyczne:)
Przepraszam ale bede zagladac od czasu do czasu....W sobote zostalam tesciowa:)

Dobrego dnia dla Wszystkich:)

Gratuluję Eluniu:lol::lol:
Masz synową czy zięcia? Bo nie wiem jaki jest Twój 'stan posiadania':roll::evil_lol:
Ciekawe, kiedy ja zostanę teściową...:eviltong: muszę jeszcze poczekać..;)

Posted

tripti napisał(a):
Gratuluję Ellig:) Ela ma synową :)

Też bym chciała być synową Eli...:eviltong:..hehe :errrr::ekmm::megagrin::megagrin::megagrin::diabloti::diabloti:

Posted

RenW napisał(a):
Też bym chciała być synową Eli...:eviltong:..hehe::errrr::ekmm::megagrin::megagrin::megagrin::diabloti::diabloti:

oj to w takim razie trzeba sprawdzić, czy Ellig ma jeszcze kogoś na wydaniu;)

Posted

tripti napisał(a):
oj to w takim razie trzeba sprawdzić, czy Ellig ma jeszcze kogoś na wydaniu;)

Muszę rekonesans zrobić..:cool3: tylko jest jeden problem, bo ja zajęta jestem..:diabloti:póki co..:evil_lol::evil_lol::evil_lol: