Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no właśnie też chyba zazwyczaj płaciłam dużo mniej, ale tamte tabletki były na pewno duuużo mniejsze, ta była olbrzymia:) pozostaje mieć nadzieję, że ze strony weta to było podyktowane dobrym sercem, a nie ceną:)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tripti']o kurcze, jakie tanie tabletki na robaki... ja za jedną sztukę zapłaciłam 12 zł... czyli ten mój wet wcale nie jest taki tani chyba...[/QUOTE]

Justynko, nie martw się. Ja u sowjego weta dla Tobiego kupuję tabletki za 9zł, więc Twoja cena jest jak najbardziej ok :)

Posted

[quote name='obraczus87']Rozmawiałam z Natlia. Dziewczynki uwielbiaja nurkować w stawie, potem babrać się w błotku a nastepnie... skakac na człowieka :evil_lol: jak prawdziwe szczeniaki :)

Rozliczenie:

- Hotelik - 138 zł
- odrobaczenie - 4,50zł (3x1,5)
- szczepienia ( w sobote Natalia pojedzie zaszczepić dziewczyny p.zakaźnym ) - 135 zł (3x45)
- paliwo - 5 zł

RAZEM: 282,50 zł

GO-JA potem podeslę Ci numer konta Natalii wiec wyslesz Jej 282,50 zł :)

Ok - dzięki :). Już robię przelew i wpisuję wydatki w 3 poście. A czy Justynce mamy za coś przelać? :)

Posted

[quote name='go-ja']Ok - dzięki :). Już robię przelew i wpisuję wydatki w 3 poście. A czy Justynce mamy za coś przelać? :)[/QUOTE]

Justynce trzeba przelać 12 zł za odrobaczenie i... za szczepienie. Justynko daj znac ile mamy Ci przelac za Kreseczke :)

Posted

narazie nie, ewentualnie później za to szczepienie, ale wczoraj nie zdąrzyłam, więc to będzie dopiero dziś wieczorkiem.

Jak pozory potrafią mylić, małe spokojne nieśmiałe przestraszone... przez pierwsze godziny, teraz to diabeł wcielony:) pcha się do łóżka i nawet Diana jej nie straszna:) zachowuje się już jak pełnoprawny członek rodziny, jak rozdają coś w kuchni to ona też czeka w kolejce, jak przychodzą, to też leci się witać.

Posted

[quote name='tripti']narazie nie, ewentualnie później za to szczepienie, ale wczoraj nie zdąrzyłam, więc to będzie dopiero dziś wieczorkiem.

Jak pozory potrafią mylić, małe spokojne nieśmiałe przestraszone... przez pierwsze godziny, teraz to diabeł wcielony:) pcha się do łóżka i nawet Diana jej nie straszna:) zachowuje się już jak pełnoprawny członek rodziny, jak rozdają coś w kuchni to ona też czeka w kolejce, jak przychodzą, to też leci się witać.[/QUOTE]

Fajnie, że tak się oswoiła :) :) :) Pokochała Was :)

Posted

[SIZE="4"]WPŁATY
[SIZE="2"]CZERWIEC:

deklaracje stałe:
- 20 zł - go-ja (2010-06-23)
- 120 zł - 1barto (z FB) (2010-06-22)
- 200 zł - Monika K. z FB (płatne w dwóch ratach po 100zł) (2010-06-22 - 1 rata 100 zł)
- 10 zł - Ellig (zapłacone za 6 m-cy z góry - 60 zł) (2010-06-22)
- 20 zł - JustynaW (z FB) (2010-06-23)
- 30 zł - Ewa Marta

jednorazowe:
- 50 zł - go-ja (2010-06-23)
- 40 zł - AnnaA (poszło do obraczus87)
- 70 zł - Ewa Marta (2010-06-22)
- 10 zł - Obraczus (2010-06-23)

- 200 zł - RenW (2010-06-30)
- 20 zł - papryka (2010-07-01)
- 200 zł - Tora&Faro (2010-07-01)
- 50 zł - GosiaF (2010-06-27)
razem: 640 zł

szczepienia dla dwóch suczek - kundelkowa skarbonka - 90 zł (2010-06-23)

[SIZE="2"]WYDATKI (czerwiec):
- Hotelik - 138 zł
- szczepienia ( w sobote Natalia pojedzie zaszczepić dziewczyny p.zakaźnym ) - 135 zł (3x45)
- paliwo - 5 zł
RAZEM: 282,50 zł

[SIZE="3"]STAN KONTA - 01.07.2010
727,50 zł

Posted

macie jakiś pomysł co jest nie tak do mojej sytuacji: zrobiłam zdjęcia, zgrałam na laptopa, wszystko tak jak zazwyczaj, rozmiar ten sam itd., przez ponad godzinę nie mogłam ich wrzucić na fotosika, ok odpusciłam, pomyślałam wyślę do Gosi (Tora&Faro) i też nie mogę załączyć do maila... wirusa żadnego nie wykryto, o co w tym chodzi?

Posted

[quote name='Ellig']Moze wyczerpalas limit dodawanych zdjec na Fotosik-u :)[/QUOTE]

do limitu brakuje jeszcze 15 sztuk, narazie chyba dwa zdjęcia przeszły w osobnych mailach do obraczus, bo do Gosi w koncu nie wysłało, kotka można z tym dostać.

Posted

moja nareszcie usnęła na chwilę!!!!

szczepienie zaliczone, Kreska po powrocie od weterynarza dostała wariacji:)

na szczepienie mam rachunek od weterynarza na kwotę 50 zł (niestety taniej się nie dało), szczepienie jest takie: 1. szczepienie zbiorcza pies i kot, 2. vanguard plus 5. Co mam zrobić z rachunkiem? wysłać gdzieś? zeskanować? jest w formacie A4:) i ewentualnie zwrot chciałabym za to szczepienie.

Kreska na dzień dzisiejszy jest: odrobaczona, zaszczepiona, odpchlona i odkleszczona no i ma swoją książeczkę:)

Posted

[quote name='tripti']moja nareszcie usnęła na chwilę!!!!

na szczepienie mam rachunek od weterynarza na kwotę 50 zł (niestety taniej się nie dało), szczepienie jest takie: 1. szczepienie zbiorcza pies i kot, 2. vanguard plus 5. Co mam zrobić z rachunkiem? wysłać gdzieś? zeskanować? jest w formacie A4:) i ewentualnie zwrot chciałabym za to szczepienie.

Kreska na dzień dzisiejszy jest: odrobaczona, zaszczepiona, odpchlona i odkleszczona no i ma swoją książeczkę:)[/QUOTE]

Super :). Dziękujemy! Zrobię Ci przelew w takim razie. Poproszę o dane na maila :)

Posted

[quote name='go-ja'][COLOR="red"][B][SIZE="4"]WPŁATY [/SIZE][/B][/COLOR]
[B][SIZE="2"]CZERWIEC:[/SIZE][/B]

[B][COLOR="red"]deklaracje stałe:[/COLOR][/B]
[B]- 20 zł - go-ja (2010-06-23)[/B]
[B]- 120 zł - 1barto (z FB) (2010-06-22)[/B]
[B]- 200 zł - Monika K. z FB (płatne w dwóch ratach po 100zł) (2010-06-22 - 1 rata 100 zł)[/B]
[B]- 10 zł - Ellig (zapłacone za 6 m-cy z góry - 60 zł) (2010-06-22)[/B]
[B]- 20 zł - JustynaW (z FB) (2010-06-23)[/B]
- 30 zł - Ewa Marta

jednorazowe:
[B]- 50 zł - go-ja (2010-06-23)[/B]
- 40 zł - AnnaA (poszło do obraczus87)
[B]- 70 zł - Ewa Marta (2010-06-22)
- 10 zł - Obraczus (2010-06-23)[/B]
[B]- 200 zł - RenW (2010-06-30)[/B]
[B]- 20 zł - papryka (2010-07-01)[/B]
[B]- 200 zł - Tora&Faro (2010-07-01)[/B]
[B]- 50 zł - GosiaF (2010-06-27)[/B]
[B]razem: 640 zł[/B]

szczepienia dla dwóch suczek - kundelkowa skarbonka - 90 zł (2010-06-23)

[B][SIZE="2"]WYDATKI (czerwiec):[/SIZE][/B]
- Hotelik - 138 zł
- paliwo - 5 zł
[B]RAZEM: 282,50 zł[/B]

[B][SIZE="3"][COLOR="red"]STAN KONTA - 01.07.2010
727,50 zł[/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE]

Wpłaciłam dzisiaj swoją stałą deklarację za lipiec - 30 zł. W tym zapisie jest mały błąd, bo ja jednorazowo wpłaciłam w czerwcu 70 zł, a deklarację stałą obiecałam od lipca, a nie od czerwca.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Wpłaciłam dzisiaj swoją stałą deklarację za lipiec - 30 zł. W tym zapisie jest mały błąd, bo ja jednorazowo wpłaciłam w czerwcu 70 zł, a deklarację stałą obiecałam od lipca, a nie od czerwca.[/QUOTE]

OK Ewo - wpiszę Cię do lipcowej rozpiski! Dzięki za zwrócenie uwagi. :)

Posted

[quote name='go-ja']Zrobiłam właśnie przelew dla tripti - szczepienie Kreski - 50 zł.[/QUOTE]

dziękuje:) Kresce wypadł pierwszy mleczny ząbek:) Melcia przyniosła podrzucając, swoimi też się tak bawiła:)

Posted

[quote name='tripti']do limitu brakuje jeszcze 15 sztuk, narazie chyba dwa zdjęcia przeszły w osobnych mailach do obraczus, bo do Gosi w koncu nie wysłało, kotka można z tym dostać.[/QUOTE]

Justynko, ja też miałam problem z załączaniem zdjeć do maili, też na laptopie... jakimś cudem teraz mi się udaje, ale nie zawsze niestety.....

[quote name='tripti']moja nareszcie usnęła na chwilę!!!!

Kreska na dzień dzisiejszy jest: odrobaczona, zaszczepiona, odpchlona i odkleszczona no i ma swoją książeczkę:)[/QUOTE]

Super, zdrowa i piękna dziewczynka, która zachowuje sie jak prawdziwy szczeniak :)

[quote name='tripti']dziękuje:) Kresce wypadł pierwszy mleczny ząbek:) Melcia przyniosła podrzucając, swoimi też się tak bawiła:)[/QUOTE]

Ooooo ;)

[IMG]http://images47.fotosik.pl/310/d0ac42288d7c1bf5med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/311/54ef9a6cd8f7e116med.jpg[/IMG]

Posted

już drugi ząbek zgubiła:)

dziękuje za wstawienie zdjęć :) sprawdzałam te zdjęcia na wirusy, nie mają, nie wiem co się stało:( cały dzień wczorajszy upłynął mi na próbach wstawienia zdjęć, a tylko trzy skutecznie przeszły i to mailem.... A Ellig miała jeszcze problem z otwarciem, już nie wiem o co w tym chodzi, bo wstawiałam już nieraz i całkiem sprawnie mi to szło.

Dziękuje:)

Jutro idziemy na podbój podwórka:)

Posted

śliczna śliczna:) i naprawdę bardzo fajna i zdrowa na główkę:) śpieszcie się z adopcją, bo za jakiś czas to będziecie ją z policją odbierać od nas, bo po dobroci nie oddamy;)

Posted

[quote name='obraczus87']Hehehe Tripti nie obiecuj :P :D[/QUOTE]

no to tak w formie żartu, limit stałych narazie wyczerpany, oby:) miała być jedna, ale Melci nie można było już oddać.

Dzwoniła do mnie pani z ogłoszenia po Soni, Marta kojarzy Sonię, Sonia już w domku, szuka od połowy sierpnia suczki tak do roku, średniej, napisałam już na wątku dreag, bo ma ładną sunię, ale jeszcze nie mam odpowiedzi, to jeszcze 1,5 miesiąca, więc wiele się może wydarzyć. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, najwyżej jej podeślę cosik. Domek do sprawdzenia, ale wydaje mi się, że warty sprawdzenia. Rodzina, dzieci 3 i 7 lat, piesek dla rodziny. Szeregówka w Fastach pod Białymstokiem, pies jak ciepło mógłby zostawać w ogródku, teren dobrze ogrodzony.