Beatkaa Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Uff tyle dobrego z tego,Dziadziuś jesteś dzielny,wyjdziesz z tego !!! Musisz :(:( Quote
Bjuta Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Furciaczku - nie wiem jak Ci dziękować! LILUtosi - bardzo, bardzo dziękujemy za miejsce dla Dziadzia. Sprawdzamy jeszcze jedno miejsce / po prostu bliżej /, ale nie wiemy czy Dziadzio się tam zakwalifikuje (koty). Najpewniej dowieziemy Dziadzia do Ciebie, tylko jeszcze nie wiemy jak to wszystko zorganizować. Quote
Mysia_ Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 napisałam jeszcze do jednej osoby w sprawoie dt... Może akurat. Quote
Ingrid44 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Matko jedyna ! Dziadzius w byl w takich strasznych warunkach . Nie wytrzymuje nerwowo. Dziadziusiu trzymaj sie dzielnie . Pieklo juz sie skonczylo . Quote
_Goldenek2 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Odejdę z dogomanii..... Każdy wolny grosz przekazuję na psy. zrezygnowałam z wszystkich swoich potrzeb i nagle okazuje się, że ja wcale nie psiakom pomagam. Czuję się potwornie oszukana. Jeszcze kilka tygodni temu broniłam Arktyki, gdy Bianka na Nią napadała. Pisałam, że nasze psy mają super opiekę..... Wybaczcie dziewczyny, ale to nie dla mnie.... Wydawało mi się, że jestem dobra dla psiaków. Okazało się , ze jestem skończoną idiotką. Na wszystkich wątkach odwołam swoją pomoc finansową. Będę pomagała tylko tam gdzie osobiście będę mogła sprawdzać warunki czyli w W-wie. Wybaczcie mi: ludzie i psy :(:(:( Quote
Mysia_ Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Niestety, będzie trzeba kontrolować tego typu domy tymczasowe - często i bez zapowiedzi, to jedyne mądre rozwiązanie :roll: Goldenku, wszystkim nam jest cieżko, ale pomyśl ile dobrego zrobiliśmy wspólnie dla tych psiaków! A Arktyka niech się w piekle smaży... Joaaa przyjmie Rambusia na bdt + ewentualne leki pod warunkiem, że nie jest konfliktowy i zgodzi się z piesiami, jak furciaczek wróci do domu i ochłonie to moze uda jej się to sprawdzić, jeśli będzie OK. to chyba dobra propozycja? ;) Quote
Monika z Katowic Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Złożyłam wniosek dla kochanego Rambusia o pomoc finansową w Skarpecie im.Talcott, pomagającej psom - staruszkom. Oczywiście wymagany regulaminem zwrot 25% przyznanej kwoty do Skarpety biorę na siebie! Quote
Bjuta Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Goldenku, mnie się wydaje, że musimy wyciągnąć mega nauczkę, ale jednak nie rezygnować z tej formy pomocy. W końcu tak wielu psom bardzo pomogliśmy! Kuba u Wiosny - tak się otworzył, że znalazł dom, Gaspar znalazł dom - gdyby nie hotelik - nie zdarzyłoby się to - no jednak te nasze z dziesięcioletnim stażem psiaki - nagle załapują się na zupełnie inną rzeczywistość - a z Arktyką daliśmy ciała, rzeczywiście. No i chyba trzeba zrezygnować z hotelików na drugim końcu Polski - tylko tam gdzie możemy podjechać. Propozycja dla Dziadzia brzmi prawie jak adopcja! :) Quote
Monika z Katowic Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Bjuta napisał(a): No i chyba trzeba zrezygnować z hotelików na drugim końcu Polski - tylko tam gdzie możemy podjechać. Święte słowa, Bjutko! :loveu: Trzeba trzymać rękę na pulsie - bo jednak sporo jest oszustów... Quote
furciaczek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Rambus miewa sie calkiem calkiem, straaaszny pieszczch z niego jest :) Quote
Mysia_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 furciaczku jak dobrze Cię widzieć :buzi: Pamiętaj, żeby dać znać jak Rambuś do innych psiaków ;) Spokojnej nocy życzę wszystkim! Quote
Monika z Katowic Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Już poszło 120 zł dla Rambusia ze Skarpety im. Talcott.:loveu::loveu: Konieczny zwrot (30 zł) zrobię zaraz na początku kwietnia. Quote
Mysia_ Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Monika, brawo! Bardzo dziękujemy :) Cioteczki, joaaa przyjmie do siebie Rambusia - jesteśmy w kontakcie telefonicznym ;) myślę, że powoli możemy się rozglądać za jakimś transportem :) Quote
Beatkaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Mysia_ napisał(a):Monika, brawo! Bardzo dziękujemy :) Cioteczki, joaaa przyjmie do siebie Rambusia - jesteśmy w kontakcie telefonicznym ;) myślę, że powoli możemy się rozglądać za jakimś transportem :) Super wiadomości...oby Dziadek był ugodliwy :) Quote
Akrum Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Rambuś kochany - dobrze, że już bezpieczny, z pełną miską, w ciepełku. Nawet w najgorszym śnie nie myślałam, że takie coś może się wydarzyć. Arktyka tak go tu zawsze opisywała ładnie, w ogóle wszystkie myślałyśmy że on ma tam jak w raju, a okazało się że... eh, szkoda słów. Cały weekend nie mogłam dojść do siebie jak czytałam to wszystko... Życzę Arktyce, by kiedyś ją ktoś tak potraktował jak te biedne psiaki. By jej się noga powinęła, by nie miała za co żyć i wylądowała pod mostem. Tak, wiem że tak nie powinno się mówić. Ale właśnie tego jej życzę. Nie mam dla takich osób jak ona szacunku. Wredne babsko... Quote
Atomowka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 A ja jestem w mega szoku, mega. Jak pisała Mysza rozmawiałam z Arktyka i wcale nie wydawała się na zdziwioną tym,że psy zostały podobno przez sąsiada tam przeniesione Co do leków Dziadek na 100% ich nie dostawał od momentu jak Arktyka wyjechała, czy dostawał wcześniej nie mam pojęcia Ciesze się ogromnie, ze Dziadek już bezpieczny i że ma szansę na super BDT to niezwykle pocieszająca wiadomość Goldenku co do pomocy tylko tym z Wawy ( żeby ew samemu można było sprawdzic, czy kasa idzie faktycznie na psa) już to przerabiałam ale nie da rady. Wchodzisz na dogo, trafiasz na wątek psa, który Cię urzeka niesamowicie ale przebywa na drugim końcu Polski. No i dooopa z założeń bo i tak kasę wyślesz Fur jesteś przekochana:loveu: i dziękuje Ci za wszystko Quote
_Goldenek2 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Atomowka napisał(a):Goldenku co do pomocy tylko tym z Wawy ( żeby ew samemu można było sprawdzic, czy kasa idzie faktycznie na psa) już to przerabiałam ale nie da rady. Wchodzisz na dogo, trafiasz na wątek psa, który Cię urzeka niesamowicie ale przebywa na drugim końcu Polski. No i dooopa z założeń bo i tak kasę wyślesz Byłam w takim szoku, byłam taka załamana, czułam się wykorzystana .... no czułam się jak totalna idiotka i nie wytrzymałam. Pewnie masz rację, bo człowiek zaraz sobie myśli: ale co mi winne są te wszystkie psie biedy..... Pewnie będzie tak jak napisałaś.... Dzięki :). Quote
Ingrid44 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Oszusci zawsze beda i poprostu trzeba teraz sprawdzac platne DT. Jak placimy to mamy prawo sprawdzic. Ja nadal bede pomagac bo bez naszej pomocy te biedne psiaki zfnija w schronie. Murzynek (od ktorego wszysctko wyszlo na jaw) wisial na lancuchu a teraz na wspanaialy DS :) Quote
Syla Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Monika z Katowic napisał(a):Złożyłam wniosek dla kochanego Rambusia o pomoc finansową w Skarpecie im.Talcott, pomagającej psom - staruszkom. Oczywiście wymagany regulaminem zwrot 25% przyznanej kwoty do Skarpety biorę na siebie! Bardzo dziękujemy Moniko, w imieniu Rambusia.Na jakich zasadach Rambuś pojedzie do joaaa i czemu ja Jej nie znam? ;):evil_lol: Quote
Beatkaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 I jak tam wiadomo kiedy transport tam do niej :):)? Sylu Rambuś tam pojedzie do BDT! Więc po prostu cioteczka spada nam jak z nieba... A już tak się bałam...co z naszym dziadkiem będzie.Mysiu,a joaaa jest przygotowana na posikiwanie Rambusia? Quote
Bjuta Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Myślę, że posikiwanie mogło być taką strategią - wymówką dla chętnych... Ale może nie. Joaaa nam napisze co tam w tym Dziadziu siedzi. Już się okazało, że to mega przytulas, o czym Arktyka jakoś nie wspomniała.... Quote
Beatkaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Bjuta napisał(a):Myślę, że posikiwanie mogło być taką strategią - wymówką dla chętnych... Ale może nie. Joaaa nam napisze co tam w tym Dziadziu siedzi. Już się okazało, że to mega przytulas, o czym Arktyka jakoś nie wspomniała.... Też racja,w tym przypadku zdanie Arktyki jest bez znaczenia.Ale jeśli chodzi o posikiwanie to Furciaczek coś pisała,że Rambuś nie sygnalizuje potrzeb... Quote
coronaaj Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jest transport do Krakowa jutro, jedzie Dudzia z moim bratankiem...skontaktujcie sie z Furciaszek... Quote
joaaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Kurcze, o tym posikiwaniu nie wiedziałam. Trudno. Mam ślepą babulkę, której zdarza się siku i koopa, i dziadka boksera, z którego wycieka kałuża jak leży (to jest najgorsze, bo bez przerwy piorę, a i tak śmierdzi). Więc Rambuś będzie do kompletu. Może nie będzie tak źle. Quote
Recommended Posts