Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Dziekujemy za fotki Rambusia. Fajny z niego Dziadzius :) :) :) Szkoda ze nikt nie chce go wziac na DS .

Niestety z Dziadziusiem jest ten problem z siusianiem...nie wytrzymuje cala noc i moze to odstrasza potencjalne domki...
bo po za ta mala wada ma same zalety. Na dworze sie pilnuje czlowieka i idzie za mna krok w krok oczywiscie w swoim tempie;)
potrafi sie nadal bawic mimo szacownego wieku, jest bardzo kontaktowy i ciekawski...fakt ze nie zachowuje sie jak mlodziak...
jest spokojnym statecznym staruszkiem , do szczescia wiele nie potrzebuje...jedzonko, spanko, troche mizianek i obowiazkowo
wycieranie nocha w kanapy;) od czasu do czasu pileczka i to wszystko co ppotrzebuje by byc szczesliwym. No i oczywiscie ma wyrobione o wszystkim zdanie;) w kasze sobie dmuchac nie da...zarelko pilnuje i nikomu nie odda...ale nie jest jakos specjalnie do awantur ,chyba ze jakis psiak go agresywnie zaczepi...

Posted

Ja Rambusia kocham od pierwszego wejrzenia :loveu: To jest naprawdę uroczy dziadulek, gdyby nie moje miejsce zamieszkania i aktualny stan inwentarza to... kto wie ;) Już pomijam fakt, że TZ by się chyba ze mną rozwiódł, jakbym kolejnego sikacza przyprowadziła ;)

Posted

paulinken napisał(a):
Ja Rambusia kocham od pierwszego wejrzenia :loveu: To jest naprawdę uroczy dziadulek, gdyby nie moje miejsce zamieszkania i aktualny stan inwentarza to... kto wie ;) Już pomijam fakt, że TZ by się chyba ze mną rozwiódł, jakbym kolejnego sikacza przyprowadziła ;)

Paulinko....a moze jednak...??:evil_lol:;)

Posted

paulinken napisał(a):
Nie wyrobię, ostatnie piętro w kamienicy, centrum, jamnior pod pachę, jak musimy wyjść na spacer...:shake:

o cholirka ostatnie pietro....to zdecydowanie odpada na dziadzia nóżki...a tak przy okazji... jamniorki w sam raz pasuja pod pache;):)

Posted

Arktyka napisał(a):
o cholirka ostatnie pietro....to zdecydowanie odpada na dziadzia nóżki...a tak przy okazji... jamniorki w sam raz pasuja pod pache;):)

Wiem ;) Marzy się nam domek z podwórkiem, wtedy nie byłoby problemu nawet z najstarszym dziadziem ;) A tak dwa muszę trzymać na smyczy (na szczęście jeszcze w miarę młode), a Juniora pod pachę, żeby po tych schodach nie złaził/właził. Bardzo bym chciała, żeby Rambusia ktoś pokochał...

Posted

paulinken napisał(a):
Wiem ;) Marzy się nam domek z podwórkiem, wtedy nie byłoby problemu nawet z najstarszym dziadziem ;) A tak dwa muszę trzymać na smyczy (na szczęście jeszcze w miarę młode), a Juniora pod pachę, żeby po tych schodach nie złaził/właził. Bardzo bym chciała, żeby Rambusia ktoś pokochał...

Najlepsza opcjom dla Rambusia byl by domek z ogrodem i ktos kto nie pracuje(na emeryturze lub rencie) co by mogl z dziadkiem czesto w dzien wychodzic...i przymknol by oko na kaluze po nocce...

Posted

Arktyka napisał(a):
Najlepsza opcjom dla Rambusia byl by domek z ogrodem i ktos kto nie pracuje(na emeryturze lub rencie) co by mogl z dziadkiem czesto w dzien wychodzic...i przymknol by oko na kaluze po nocce...

To musi byc Dogomaniak albo zwykly psi maniak .

Posted

Witam po kilkudniowej, przymusowej przerwie.Fajne te fotki Rambusia.Mnie podoba się Rambuś w tej odsłonie.Pasuje do zimowej scenerii.Co do sikania, to ścieram codziennie kilka kałuż Żabci i nie widzę problemu.Jak jeszcze był w schronie, to rozważałam jego adopcję, ale mam niereformowalnego Edka, który nie toleruje innych samców, zresztą kotów, świnek, szczurków itd itp, też nie.

Stan konta Ramba wzbogacił się o moją wpłatę, czyli 20 zł.

Wpływy 2.731,05 zł - Wydatki 2.365,97 zł = 365,08 zł na dzień 24.02.2011

Posted

Dziewczny tak wpadłam na pomysł, jak Artyka napisała,że Dzadzio potrzebuje najlepiej osoby, która nie pracuje
Może zrobić by plakaty, każda by druknęła kilkanaście sztuk i porozwieszała u siebie w mieście? Może Dziadziuś znalazłby jakąś babcie, która nie ma netu i nawet nie wie o naszym kochanym kurdupelku

Posted

Atomowka napisał(a):
Dziewczny tak wpadłam na pomysł, jak Artyka napisała,że Dzadzio potrzebuje najlepiej osoby, która nie pracuje
Może zrobić by plakaty, każda by druknęła kilkanaście sztuk i porozwieszała u siebie w mieście? Może Dziadziuś znalazłby jakąś babcie, która nie ma netu i nawet nie wie o naszym kochanym kurdupelku

Ja mogę powiesić :)

Posted

Dziękujemy bardzo!!!!! :)

A przyszło takie pytanie z allegro: "Przepraszam mam jedno pytanie ile dziadziuś-rambo ma dokładnie lat??" ja nie odpisuję na te pytania (dostaję je tylko "do wiadomości"), a w tym wypadku, to bym nawet nie widziała co odpisać.

Posted

cioteczko w papierach od chipowania ma wpisane 2007 rok...w ksiazeczce nie ma nic...

Aha zauwazylam ze w lutym 2010 mial szczepienia na wscieklizne i wirusowki...czy cos z tym teraz robimy czy jeszcze poczekamy troche...??

Posted

Rambuś dostał 30 zł od cioteczki- Monika z Katowic :loveu:

Bardzo dziękujemy!!!To już kolejna wpłata cioci dla dziadka.

Za pobyt marcowy u Arktyki przelałam 248 zł.

Wpływy 2.761,05 zł - Wydatki 2.613,97 zł = 147,08 zł na dzień 02.03.2011