divia_gg Posted June 3, 2010 Author Posted June 3, 2010 jusstyna85 napisał(a):Nie wpisuj mojego nicku pod wpłatą,jeśli możesz,to wpisz anonim Jak sobie zyczysz;) Juz zmienilam. Jaaga napisał(a):Jesli ma być wystawiona faktura, to muszę znać dane, na jakie ją trzeba wystawić. Ceny z góry nie znam, bo wszystko zalezy od kosztu materiałów. Jesli jest łatwy zabieg, to taniej, jeśli skomplikowany, to drożej. Za Lulke zapłaciłam 214 zł. Nie jestem pewna ciąży Kali, tylko takie ma niepokojace objawy. Oczywiście, gdyby była jednak w ciąży, to nie ma sprawy, żeby dostać zaświadczenie. . Mam odpowiedz od Soemy: Soema napisał(a):Proszę o podanie ceny i kliniki. Dla stałych deklarowiczów 100%, ale ceny mają byc naprawdę rozsądne. Ja nie rozumiem sterylek za 350 - 400zł, mam nadzieję że każdy zgłaszający wybiera najtańszą opcję i po wytargowaniu ceny, bo wiem że u niektórych wetów tak można. Póki są pieniądze - trzeba ciachac. Ale zgłoszeń jest już na tyle, że niedługo będzie kolejka i niestety będziemy czekali na przypływ gotówki. Jaaga napisał(a):Od naszej kochanej jkp otrzymałam wpłatę 200 zł na potrzeby DT. W związku z tym Divio zaksięguj w wydatkach 150 zł na miesieczne utrzymanie Kali, a pozostałe 50 zł przekażę na Teri, bo ona zupełnie bez grosza. Tez wpisane. Quote
erka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Podnosimy sunieczkę , z prośbą o pomoc, bo po sterylce trzeba będzie operować oczko. Quote
Akrum Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 hm... a może ona ma ciążę urojoną? wtedy mój wet zawsze mówi, że nie wolno robić sterylki bo są komplikacje potem, już po zabiegu... więc może jednak zrobić by jej to usg? no chyba że wet jak ją zobaczy to od razu będzie wiedział czy to ciąża prawdziwa czy urojona. Quote
betel Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Cieszę się,że psinka jest juz bezpieczna i podnoszę na dobranoc :) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Na bazarku m.in. dla Kali albumik dla dziewczynki czeka na swojego właściciela ;) http://www.dogomania.pl/threads/186822-Albumy-psie-i-nie-tylko-dla-Kielc-g%C5%82%C3%B3wnie-dla-KALI-do-18.06-OTWARTE Quote
ewab Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 betel napisał(a):Cieszę się,że psinka jest juz bezpieczna i podnoszę na dobranoc :) Betel dopiero dzień się zaczyna, a ty dobranoc nam chcesz już mówić:) Ale Akrum dała nam do myślenia. Jaaga jakby to miała być urojona ciąża to zróbcie usg, lepiej dmuchać na zimne. Quote
divia_gg Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Wplynely pieniazki od henikar;) Dziekujemy bardzo. Quote
Akrum Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 ewab napisał(a):Ale Akrum dała nam do myślenia. Jaaga jakby to miała być urojona ciąża to zróbcie usg, lepiej dmuchać na zimne. wiem to z doświadczenia, nie swojego ale koleżanki - u nas (z uwagi na to iż to jest małe miasto - ok. 15 tys,. mieszkańców) tylko jeden wet w okolicy na usg, reszta nie ma. więc weci robią sterylki owszem po przeprowadzeniu badania, ale tylko macają czy wszystko jest ok. i ciachają - oczywiście przezorni tak jak ja najpierw dzień przed jadą do Poznania na usg i inne badania, potem poddają zabiegom, jednak moja koleżanka - poszła do weta, umówiła się na zabieg i już - niestety okazało się, że sunia miała urojoną ciąże - wet myślał że to ciąża normalna i zdecydował że robi sterylke aborcyjną... podczas zabiegu okazało się, że w środku nie ma żadnego maleństwa, więc wszyscy zadowoleni... do czasu... mojej suni szwy praktycznie można było wyciągać po tygodniu, a jej suni kilka tygodni się męczyła,bo były komplikacje, to coś z sutkami, to znów bzikowała - bo hormony podczas urojonej ciąży zrobiły swoje... ah... dużo się działo, dużo... i po co? lepiej takich sytuacji unikać i wydać kilka gorszy na usg jeśli jest podejrzenie ciąży, bo nigdy nie wiadomo. ogólnie u mnie są bardzo dobrzy weci, wszystkie koty i psy co poddawałam zabiegom - kilka dni i było wszystko zagojone - aż się sama dziwiłam, że tak wszystko ładnie sprawnie, tylko wadą jest to, że ani tu badania krwi nie można zrobić, ani rtg, ani usg... nikt nie chce się rozwijać i zainwestować w siebie. więc cioteczki - ja radzę zrobić usg. Quote
Rudzia-Bianca Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Zapraszam na czekoladowo malinowy tort z lukrem ;) na zdrowie Jaśka i Kali :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/186822-Albumy-psie-i-nie-tylko-dla-Kielc-g%C5%82%C3%B3wnie-dla-KALI-do-18.06-OTWARTE Quote
Akrum Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Kala, jak się masz? co nowego? co z tym usg, sterylką? Quote
divia_gg Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Jaaga pewnie niebawem pojedzie do weta. Chyba narazie nie ma czasu albo ten wet jest dopiero od wczoraj. Cos takiego kojarze:) Quote
Niebieska713 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Kala jest sliczna...!!!! Dobrze,ze juz jest bezpieczna... Quote
divia_gg Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Jaaga jak tylko cos bedziesz wiedziala o sterylce todaj znac, musimy zglosic szczegoly do sterylkowej skarbonki:) No i jakby jakies leczeniedziewczyny to mysle ze tez do kundelkowej skarbinki watro by bylo zglosic i sie jakos rozliczyc;) Quote
Niebieska713 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Podnosze Kale na dzien dobry.....A swoja droga , ma orginalne imie... Quote
Akrum Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 to czekamy na informacje co i jak z Kala. Jaaga zapracowana, ale mamy nadzieję, że choć wpadnie na chwilkę donieść jak się mają sprawy z Kala. Quote
Jaaga Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Kala bedzie sterylizowana w piątek. Od razu wezmę fakturę i prześlę oraz podam koszt zabiegu. Mysle, ze do 250 zł Nie ma ciąży urojonej, zresztą żaden lekarz tu nie zrobiłby sterylki u suki z pokarmem, bo potem gruczoł sie paprze. Najpierw zatrzymuje sie laktację hormonami, a potem tnie. Co innego sterylka aborcyjna, wtedy trzeba ciąć. Kala jest super mądrym i wiernym psem. Boi się tylko nagłego dotykania i łapania za obrozę. Chyba musiała mieć przykre doświadczenia. Szpicowate to moje ulubione psy ze względu na cechy charakteru, a Kala taka właśnie jest. Quote
divia_gg Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Jaaga napisał(a):Kala bedzie sterylizowana w piątek. Od razu wezmę fakturę i prześlę oraz podam koszt zabiegu. Mysle, ze do 250 zł Nie ma ciąży urojonej, zresztą żaden lekarz tu nie zrobiłby sterylki u suki z pokarmem, bo potem gruczoł sie paprze. Najpierw zatrzymuje sie laktację hormonami, a potem tnie. Co innego sterylka aborcyjna, wtedy trzeba ciąć. Kala jest super mądrym i wiernym psem. Boi się tylko nagłego dotykania i łapania za obrozę. Chyba musiała mieć przykre doświadczenia. Szpicowate to moje ulubione psy ze względu na cechy charakteru, a Kala taka właśnie jest. No to chyba trzeba wziac fakture i dopiero jest refundacja. Trzeba tez podac gdzie sunia byla ciachana. To sie juz podowiaduje konkretnie. A czy mozna u Ciebie zrobic platnosc pozniej czy nie bardzo. Bo jak cos to jak obiecalam cos bym zalozyla i by bylo na zasadzie refundacji...Zobaczymy;) Ciesze sie tez ze mala jednak nie bardzo dzika i tez z tego, ze Ci sie podoba;) A mala na pewno miala srednie doswiadczenia zyciowe...Ale najwazniejsze, ze jest juz na dobrej drodze. To wlasciwie chyba mozna ruszac z ogloszeniami? Czy jeszcze nie bardzo? Quote
Jaaga Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Divio, ja wyłożę za sterylkę. Dane przychodni będa na pieczątce na fakturze, czy wystarczy? Na razie nie ma co oglaszac, bo po miesiacu od sterylki czeka ja usunięcie oczka. Cały czas coś jej tam wpada i pociera łapką, jak zatrze, to wypływa więcej wydzieliny. Nie ma sensu tego tak zostawiać. Quote
divia_gg Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Mysle ze wystarczy. A wlasciwie to ja zapomnialam o tym oczku :oops: To czekamy. A jak Kala z innymi rezydentami psowo-kotowymi? I z Twoimi coreczkami? No i czy koleguje sie z Albinka i Terri? Napisz cos w wolnej chwili plisss;) Quote
Recommended Posts