Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odi napisał(a):
Właśnie wyczyściłam skrzynkę i otrzymałam pw od Myszki.
Wpłacę niestety dopiero w poniedziałek.

Edycja: myślę, że dobrze by było, gdyby Tofika mógł obejrzeć ten lekarz, który będzie operował Volwerina, co o tym sadzicie?

W poniedz 3 Chirurgów go obejrzy na Giszowcu,a jutro Justyna zapyta weta o protezy,na razie tak z czystej iekawości

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziadalena napisał(a):
Niestety wesprzec finansowo nie dam rady, ale chociaż pozaglądam do Tofika i podniosę wątek.

Zaglądanie i podnoszenie to też pomoc. Bardzo dziękujemy:loveu::loveu::loveu:

Posted

Mamy stałą deklarację od Germaine, która ma tyle swoich podopiecznych i jeszcze Tofikowi chce pomóc cyt maila
"deklaruje 10 zł jako stała deklaracje miesieczna i trzymam kciuki zeby sie udało"
Bardzo bardzo:loveu::loveu::loveu::loveu:kochanej cioteczce dziękujemy
:multi::multi::multi::multi::multi:
To razem mamy już 190 zł miesięcznych

Posted

li1 napisał(a):
Po ataku:lol: diana79 i Mysza2 poddaje sie i deklaruje dyche miesiecznie.

:lol::lol::lol: znowu się zdublowałyśmy?:lol::lol::lol:
To bardzo przepraszamy i jeszcze bardziej dziękujemy kochanej :loveu::loveu::loveu::loveu:
cioteczne. :multi::multi::multi::multi:
Jednak w kupie siła ;););););)
to mamy już 200 miesięcznych

Posted

Misiek89 napisał(a):
Hej:) Chętnie prześle pare groszy na Tofika ;) gdzie jest nr konta?

Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu:
już wysyłam :multi::multi::multi::multi:

Posted

cyt maila od ewexoxo
"serce ściska, ale niestety w kieszeni pusto... w tej chwili mogę dorzucić 10zł jednorazowo "
:multi::multi::multi::multi:
Bardzo bardzo dziekujemy :loveu::loveu::loveu:
Wszyscy cierpimy na ta dolegliwość:shake::shake:

Posted

wysłałam i tak mi się miło zrobiło... :p chyba to prawda, że pieniądze szczęścia nie dają, więc każdy kto chce by szczęśliwy - wyskakiwać z kasy! :mad::lol:

Posted

Misiek89 napisał(a):
Dla Tofika 20 zł ode mnie poszło :) Trzymaj sie mały :loveu:

Hura!!!!! :bigcool::bigcool::bigcool:Dziewczyny jesteście boskie :biggrina::biggrina::biggrina::biggrina::kiss_2::kiss_2::kiss_2:

Posted

Kochani, ja tak się nieśmiało wtrącę, gwoli formalności. Jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże.
Jak wiecie, ja prowadzę konto bassecie. I zasięgałam informacji w tej sprawie.

I dlatego też dla dobra Myszy2, wszyscy, którzy zasilacie Tofika, w przelewie piszcie tak:
Darowizna i np. Miła od Gucia na Tofika.
To słowo darowizna jest bardzo ważne.

Co innego jak się wysyła na schron, czy fundację, to inaczej. Choć ja obojętnie, gdzie na jakie stowarzyszenia wysyłam pieniądze zawsze piszę darowizna.

Posted

Miła od Gucia napisał(a):
Kochani, ja tak się nieśmiało wtrącę, gwoli formalności. Jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże.
Jak wiecie, ja prowadzę konto bassecie. I zasięgałam informacji w tej sprawie.

I dlatego też dla dobra Myszy2, wszyscy, którzy zasilacie Tofika, w przelewie piszcie tak:
Darowizna i np. Miła od Gucia na Tofika.
To słowo darowizna jest bardzo ważne.
rozwiązane
Co innego jak się wysyła na schron, czy fundację, to inaczej. Choć ja obojętnie, gdzie na jakie stowarzyszenia wysyłam pieniądze zawsze piszę darowizna.

Przychód do opodatkowania? też się nad tym zastanawiałam jak to tu na dogo rozwiązane, ale tu wszyscy tak robią i nie chodzi tu o Myszę2. Prawo podatkowe jak to prawo - martwe. Czy to darowizna czy na hotel czy inna treść podpada pod ten sam artykuł - o to Ci chodził?

Posted

czy na hotel czy inna treść podpada pod ten sam artykuł - o to Ci chodził?

co do artykułów i przepisów, dokładnie nie wiem.
Powiedział mi tylko prawnik, żeby zawsze dodawać słowo darowizna.
Musze się jeszcze dokładnie dowiedzieć, jak to wygląda.

Ale nie ma się tym co martwić, tak jak piszesz, wszyscy tu na dogo tak robimy.

Posted

Kapsel napisał(a):
Ja niestety w tym roku, nie zrobiłam odpisu bo TZ by mnie zabił :-D:-D:-D

...a mnie dzieci na sygnale do pewnego szpitalika by zawiozły. na szczęście mojego pita nie widzą....ale i tak można darowizny odliczać tylko na osoby prawne. Tych tutaj nie odliczymy...

Posted

np ja :) , wiem ,że cioteczki, które prowadzą działalność gospodarczą na swoje konto nic nie przyjmują (żadnych deklaracji) bo urząd skarbowy często zagląda na takie konta :)

Posted

moim zdaniem, ciężko by było udowodnić, że to był przychód dla konkretnej osoby, bo na dobrą sprawę mogę wysyłać i otrzymywać przelewy z różnych źródeł i nikt mi się w konto nie ma prawa wtrącać, chyba że są konkretne zarzuty i dowody na to, że zostało prawo złamane. a jeżeli dodanie słowa "darowizna" coś zmienia to mogę dopisywać w tytule przelewu, żeby pewne zasady zostały zachowane ;)

Posted

Kapsel napisał(a):
Dziewczyny, ale jeśli ja jako osoba fizyczna przekazuję darowiznę w formie pieniężnej na Fundację to mogę ją odpisać od podatku?

tak, ale powinnaś mieć na to potwierdzenie i jest jeszcze kwestia jakie to są kwoty, bo jeżeli są nieduże w stosunku do wysokości podatku to najczęściej szkoda czasu na papierologię ;-)

Posted

ewexoxo napisał(a):
tak, ale powinnaś mieć na to potwierdzenie i jest jeszcze kwestia jakie to są kwoty, bo jeżeli są nieduże w stosunku do wysokości podatku to najczęściej szkoda czasu na papierologię ;-)

Bardzo dziękuję za info :loveu: