Lucyna Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Pies bez jednej tylnej łapy, odpowiednio amputowanej poradzi sobie ... :p przelałam swoją deklarację :lol: Quote
Miła od Gucia Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 deklarację i ja wysyłam, dziękuję za numer konta wózeczek na wzór Quote
andegawenka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 No dobrze, a tak właściwie to co tu się mierzy na ten wózek?....zadowolony nie będzie ale może chociaż łapę zagoi... Quote
Mysza2 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Super pomysł z tym wózeczkiem. Co do chodzenia na 3 łapkach to wcześniej już dziewczyny pisały że ze względu na wiek i jamnikowatą budowę może to być nie takie proste. Musimy na razie poczekać na konsultacje tych 3 wetów o których pisała Kasia. To samo dotyczy DT, w zależności od tego co będzie po zabiegu okaże się czy to może być blok i piętro czy musi być domek. Wszystkim bardzo dziękuję za deklaracje i wpłaty. Uzupełnię wszytko później bo dzisiaj mam sajgon w pracy. Jeszcze musimy dozbierać 120 zł stałych deklaracji, ale myślę że damy radę. Jutro mam wolne to jakoś to będzie. Quote
Mysza2 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 andegawenka napisał(a):No dobrze, a tak właściwie to co tu się mierzy na ten wózek?....zadowolony nie będzie ale może chociaż łapę zagoi... No chyba długość, wysokość i szerokość Tofika Quote
Justyna_wolontariat Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Codziennie jestem z Tofikiem mam okazję go obserwować Obecnie uzywamy aqa żlei by rana na kikucie się zagoiła. Tak jak było pisane zdaniem weterynarza łapę mozna obciąć, mozna też próbować z protezą ale wtedy ten kikut musi się zagoić. Protezę zakłada się na spacery a w domu opatrunek. Biorąc pod uwage wiek psa bo moze byc on wyższy jak w opisie psiak ma juz zacmę na oczach Obserwując psiaka on praktycznie całe dni spi bardzo mało się rusza na smyczy nie potrafi chodzic nie wie co to posłanie śpi na panelach wejscie na 1 stpopień sprawia mu ogromna trudnosć wchodzi tylko dzieki oparciu o ten kikut bez łaki nie ma sznas by wogle wszedł Najlepiej skonsultować to do pon z jeszcze innym wetem co on o tym myśli Gdyby psiak był młodszy nie było by tego dylematu ale on moze mieć i ponad 10 lat Badania krwi robione przedwczoraj są dobre tyle pocieszajacego Co do wózka psiak który przynajmniej moim zdaniem całe dni śpi nie ma ochoty na spacery a biorąc pod uwagę wiek nie bedzie chodził z wózkiem nie przyzwyczai się on nigdy smyczy na karku nie miał co dopiero na strae lata mu wózek zakładać Quote
jusstyna85 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Mysza2 zgodziła się podawać swoje konto :) Quote
ilon_n Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 O matko!!! - istna rzeźnia!! jak to mogło się stać?? Trudno sobie wyobrazić sytuację, w której psiak w taki sposób traci łapkę!! Quote
Mysza2 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Bidulek mały. Tyle tych bied , walka z wiatrakami. A ten poycholek mimo calego cierpienia taki dobry i ufny. Wszystkie nasze dywagacje o protezie, wózku są dobre ale pod warunkiem że Tofik miałby tego swojego dobrego ludzia, który chciałby z nim pracować, socjalizować go , poświęcić mu dużo czasu. W DT gdzie na ogół jest kilka psów nikt nie ma aż tyle czasu. Może znajdzie się jakiś dobry ludź. On jest taki słodziak. Quote
jusstyna85 Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 Ja myśle,że warto spróbować z protezą,tylko nie wiadomo jaka to cena byłaby...gdyby to sie nie sprawdziło,to zawsze można amputować... Quote
Aliszcze Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Włąśnie przelałam pieniądze, może dziś jeszcze dojdą, wpłaciłam 20 zł. Tak mi żal biednego Tofika, takie mądre oczka, musi być bardzo puszysty, miły w dotyku. Ech, zasłużył na fajny domek. Quote
IVV Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 dziekuje za zaproszenie ,ale obecnie jestem zablokowana duza iloscia zobowiazan. i nie moge zbyt wiele zrobic porozsylam watek... mam nadzieje ,ze szybko uzbieracie odpowiednia sume by mu pomoc Quote
Mysza2 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Aliszcze napisał(a):Włąśnie przelałam pieniądze, może dziś jeszcze dojdą, wpłaciłam 20 zł. Tak mi żal biednego Tofika, takie mądre oczka, musi być bardzo puszysty, miły w dotyku. Ech, zasłużył na fajny domek. Bardzo Dziękujemy:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
marzenkap Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 pieniązki wysłane, wiem że to nie duzo ale narazie nie dam rady wiecej trzymam kciuki za małego Quote
andegawenka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Zachowuje się jak by już tej rany nie czuł...coś się dzieje...czy instykt obronny zachowany jeszcze z czasów stada żeby nie pokazywać choroby... Quote
Aimez_moi Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 bardzo dziekuje za zaproszenie........ pieseczek sliczny....:):) poprosze na pw o numer konta to pod koniec tygodnia postaram sie wplacic jakies grosik...... Malenstwo trzymaj sie dzielnie.....:):) bede zagladac do Ciebie jak Cioteczki pozwola....... Quote
andegawenka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='Aimez_moi']bardzo dziekuje za zaproszenie........ pieseczek sliczny....:):) poprosze na pw o numer konta to pod koniec tygodnia postaram sie wplacic jakies grosik...... Malenstwo trzymaj sie dzielnie.....:):) bede zagladac do Ciebie jak Cioteczki pozwola....... Witaj>pozwolą ? nakazują;) Quote
anna10025 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='jusstyna85']Tofik bardzo prosi o deklaracje Straszne, żyje w ciągłym bólu... Quote
Mysza2 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='andegawenka']Witaj>pozwolą ? nakazują;) Nakazują po groźbą sankcji ;);););) Już wysyłam Quote
Mysza2 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Wpłynęło: 15 - Lucyna 30 - Andegawenka 10 - Vega36 20 - Kaas1 50 - Kapsel 10 - Mysza2 Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts