Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kapsel napisał(a):
Ja uroczyście oświadczam, że Mroowę, pierwszy raz na oczy widzę :-D:-D:-D ale jest mi bardzo miło Mróweczko Cie poznać :smile::smile::smile:

No to już się znamy:):):) Mnie również bardzo miło:)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mroowa napisał(a):
JEJ to teraz czas anginy ona lubi wiosne:(moja sunia też tydzien temu przechodzila to chorobsko,wymiotowala flegmą,kaszlała,i miała dusznosci.Na szczęście juz przeszlo:)

Przepraszam za tą prywatę ale się martwię bo Saba nawet prawie nie pije. Trochę rano pochłeptała a od tej pory nic. Bo że nie je to normalne.

Posted

O kurcze:(no w sumie moja tez nie piła i nie jadła ale po zastrzykach i tabletkach jej przeszło,ale psiaki sa różne i różnie przechodzą choroby.Jeżeli to angina to napewno boli ją gardło:(

Posted

podaj jej prost do pyska strzykawka lub zakraplaczem
jak dostala kroplowke to nie jest zbyt spragniona,organizm ma nawodniony
zobaczysz co bedzie jutro rano...

Posted

Mysza2 napisał(a):
Przepraszam za tą prywatę ale się martwię bo Saba nawet prawie nie pije. Trochę rano pochłeptała a od tej pory nic. Bo że nie je to normalne.

My też nie mamy łaknienia w czasie tej choroby...daj czas medykamentom na zadziałanie.Jutro zobaczymy...nie martw się.

Posted

IVV napisał(a):
podaj jej prost do pyska strzykawka lub zakraplaczem
jak dostala kroplowke to nie jest zbyt spragniona,organizm ma nawodniony
zobaczysz co bedzie jutro rano...

Nie dostała kroplówki, tylko w zastrzykach antybiotyk, przeciwbólowy i przeciwgorączkowy. Spróbuję z tym zakraplaczem. Dzięki:)

Posted

Mysza2 jak bedziesz dawać wodę to nie dawaj całkiem zimnej, bo z tego co wiem przy anginie zwiększa odczucie bólu. lepiej taką letnią, delikatnie ciepłą :-)

Posted

Naszemu pieskowi Czarkowi, gdy miał anginę, okręciłam szyjkę ciepłym wełnianym szaliczkiem. Nosił go chętnie przez kilka dni podczas choroby, a gdy wyzdrowiał zaraz sam go zdjął.
Wodę trzeba faktycznie podawać ciepławą, jak radziła Ewexoxo.
Jutro Saba powinna już poczuć się lepiej. Pozdrawiam Was obie.

Posted

Dzięki cioteczki za rady. Rzeczywiście zaśmieciłam wątek prywatą. Już się poprawiam. Ale o Tofiku chyba dzisiaj nie będzie żadnych wiadomości. Chyba że Justyna się pojawi.

Posted

IVV kostka bulionowa pachnie, ale trzeba uważać, bo zawiera dużo soli. u mnie sprawdziło się pokrojone w kawałki mięsko (najlepiej pierś z kurczaka), roztarte widelcem ze sporą ilością wody - taki delikatny bulionik.