Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przez długi czas obok mojego podpisu widniał napis że mam sporadyczny dostęp do internetu. Na Popielarni internetu nie było więc na wątku napisać nie mogłam. Jeszcze wcześnie w moim podpisie widniał napis że wszystkich właścicieli psów proszę o ponowne podanie numerów telefonów ponieważ swój zgubiłam i przepadła książka telefoniczna w której były zapisane. W przypadku Aldo nie miałam nr tel

• Replies 754
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olga7']A ja oraz kilka poważnych innych osób -zglasza już także prośbę o uniemożliwienie dostępu do dogomanii AlinieS. . Już po ujawnienu prawdy o tym hoteliku powinno to natychmiast nastapić .Dziwne ,że tak się nie stalo już wtedy.

[COLOR=Red][B]Zgłaszam to także na wątku i proszę o poparcie mej prośby przez osoby ,ktore walczą z wszelką krzywdą bezbronnych ,bezdomnych zwierząt.
Kto uważa ,że taka moja prośba jest sluszna -niech poprze ją w opinii wyslanej do moda /podam na pw/ .[/B][/COLOR][/QUOTE]
Oczywiście - zakaz dostępu do dogomanii wtedy to dopiero można pisać co ślina na język przyniesie bo nie można skonfrontować , odpisać , wytłumaczyć a jednocześnie można bezkarnie oczerniać, pomawiać znawiać coraz to nowe historie...

Posted

[quote name='AlinaS']Oczywiście - zakaz dostępu do dogomanii wtedy to dopiero można pisać co ślina na język przyniesie bo nie można skonfrontować , odpisać , wytłumaczyć a jednocześnie można bezkarnie oczerniać, pomawiać znawiać coraz to nowe historie...[/QUOTE]

Dlaczego wiec na samym poczatku sprawa nie zostala wyjasniona? Dlaczego nie odpowiadalas na zadawane pytania?
Czy psy przebywaly w warunkach domowych? Na czym polegala ta socjalizacja psow trudnych o ktorych wspoinalas na FM, jak to wygladalo? Gdzie psy byly trzymane? Czy mialy zapewniona stala opieke, kontakt z czlowiekiem??

Posted

[quote name='AlinaS']Oczywiście - zakaz dostępu do dogomanii wtedy to dopiero można pisać co ślina na język przyniesie bo nie można skonfrontować , odpisać , wytłumaczyć a jednocześnie można bezkarnie oczerniać, pomawiać znawiać coraz to nowe historie...[/QUOTE]
Olga 7 ma racje,to nie jest oczernianie,bo jak mozna kogos oczerniac,jak ktos nie zrobil niczego zlego?A tutaj w tak krotkim czasie umarla Zuzia,nasza kochana,mlodziutka foksia,zaginal nasz malutki Korek,a Aldo? Czy w innym hoteliku zdarzylo sie cos podobnego?A dlaczego nie dowiedzialysmy sie o zaginieciu Korka,w dniu w ktorym zaginal? Tylko jak juz bylo wiadomo jaki to hotelik.Moze wtedy bylaby wieksza szansa znalezienia malucha.Trzeba bylo mowic i pisac prawde,moze wtedy nie zdarzyloby sie tyle tragedii.

Posted

olga7, maja602, furciaczek i Alicja, nie wiecie jak się cieszę, że w tym gnoju i bagnie jakim ostatnio stało się dogo są jeszcze tacy ludzie jak Wy, tutaj
ostatnio co wchodzę na jakiś wątek to jest wyłącznie walka o pieniądze, a o zwierzętach się zapomina, myślę jednak że szkoda naszego zdrowia na
użeranie się z Aliną S bo w tym nienormalnym kraju człowiek leczący się " wiadomo na co " jest jak świeta krowa w Indiach, której nic nie można
zrobić, ja odchodzę z dogo, gdzie tacy " ludzie " jak Alina S mają większe prawa od nas, a bana mam głęboko w d...e, już raz pisałam, że dogomania
to nie sekta i każdy ma prawo powiedzieć to co myśli, ciekawi mnie gdzie są Ci, którzy tak popierali Alinę S jak słynna Obraczus87 i hotelik w Obornikach Śląskich równie sławna Czerda

Posted

olga7, maja602, furciaczek i Alicja, nie wiecie jak się cieszę, że w tym gnoju i bagnie jakim ostatnio stało się dogo są jeszcze tacy ludzie jak Wy, tutaj
ostatnio co wchodzę na jakiś wątek to jest wyłącznie walka o pieniądze, a o zwierzętach się zapomina, myślę jednak że szkoda naszego zdrowia na
użeranie się z Aliną S bo w tym nienormalnym kraju człowiek leczący się " wiadomo na co " jest jak świeta krowa w Indiach, której nic nie można
zrobić, ja odchodzę z dogo, gdzie tacy " ludzie " jak Alina S mają większe prawa od nas, a bana mam głęboko w d...e, już raz pisałam, że dogomania
to nie sekta i każdy ma prawo powiedzieć to co myśli, ciekawi mnie gdzie są Ci, którzy tak popierali Alinę S jak słynna Obraczus87 i hotelik w Obornikach Śląskich równie sławna Czerda

Posted

Kiedy obraczus87 tak popierała ten hotelik?? Bo z tego co wiem to wręcz odradzała umieszczanie tam psów . Przynajmiej nas ostrzegła jak chciałyśmy tam umieścić Portosa .

Posted

[quote name='ulka 1108']olga7, maja602, furciaczek i Alicja, nie wiecie jak się cieszę, że w tym gnoju i bagnie jakim ostatnio stało się dogo są jeszcze tacy ludzie jak Wy, tutaj
to nie sekta i każdy ma prawo powiedzieć to co myśl[B]i,[/B] ciekawi mnie gdzie są Ci, którzy tak popierali Alinę S jak słynna Obraczus87 i hotelik w Obornikach Śląskich równie sławna Czerda[/QUOTE]

[COLOR=Navy]Dużo prawdy pisze Ulka o dogo i roznych sytuacjach na dogo nieraz mających miejsce-niestety...Smutno to bardzo ,że tak często wykorzystuje się chęć pomocy finansowej ,fizycznej i organizacyjnej -nie zawsze tak by byla to skuteczna ,bezposrednia pomoc slużąca bezdomnym,bezbronnym psom . Nieraz rózni ludzie -nie tylko z dogo ,ale i spoza dogo -wysylają kilka zl by pomoc tego czy innego psa czy kota -odmawiając sobie czegoś -a potem te pieniadze zbierane mozolnie przez pracowite ciotki z dogo -nie zawsze trafiają na wlaściwy cel ,gdyż gdzieś tam jedna ,czy druga osoba podejmująca się takiej opieki nad tymi psami nie wywiązuje się solidnie z obiecanych obowiązków . Cale grupy ludzi z dogo cięzko nieraz pracuje by dowieżć te psy ,zebrać pieniadze na dt i hotele ,zrobić im ogloszenia,zrobić bazarki i wyslać towar potem itd.
Uczciwość i rzetelność winna kierować ludzmi ,ktorzy otwieraja takie hoteliki -gdyż nie tylko ,że nie robią tego bezinteresownie -ale otrzymują za to wynagrodzenie gromadzone ze spolecznych zbiorek pieniędzy.Niech te psy mają nawet i skromne warunki -ale nie mogą być bez opieki calodobowej oraz nalezytej karmy oraz wody pod dostatkiem -a także muszą tam byc bezpieczne .Nie może byc tam narażone ich życie ani zdrowie -ze strony innych psów czy braku bezpiecznych ogrodzeń .[/COLOR] [COLOR=Navy]Przyklad hoteliku w Obornikach Sl. jest wyjątkowo rażący i szokującytym bardziej ,że dopuśicl się tego czynu wet.
[/COLOR][COLOR=Navy]A sytuację na dogo tworzymy my sami -i nadal nie mogę zrozumieć , dlaczego na forum pomocy zwierzętom dochodzi do niektórych konfliktów i nie zawsze każdy może tu swobodnie wyrazić swoje zdanie -jesli nawet jest to komuś nie na rękę. Nie ma jednak wlaściwej wspolpracy i zrozumienia dla wszystkich równo -i to jest chyba duża wada tego spolecznego forum. Może to wynika z anonimowości tego forum. [/COLOR]

Posted

[quote name='ocelot']Popieram prośbę o bana dla AlinyS.
zastanawiam się czemu bany dostają osoby, którym ic zarzucić nie można, a takie nie?[/QUOTE]
Popieram ocelot,pani moderator prosimy.

Posted

Olga7
[QUOTE]............
[B][COLOR=#000080]Nie będzie juz tolerowania i przymykania oczu na to by różni ludzie skladali się mozolnie i z trudem nieraz oplacali takie prywatne "schrony " i pseudohoteliki jak ten oraz ten w Obornikach S. Nie po to ciezko nieraz zaoszczędzone pieniądze -czasem wręcz uciulane- są zbierane na ratowanie bezdomnych psów ,by psy byly tylko zwyklym narzędziem -sposobem na dorabianie się ich kosztem . Bo takie wykorzystywanie bezdomnych ,bezbronnych psów w tym celu jest niemoralne ,nieetyczne oraz nieuczciwe.[/COLOR][/B]
[/QUOTE]

świete słowa Olgo i niech kazdy dogomaniak je sobie skopiuje i zapisze .......
DOSYĆ CWANIACTWA Z ""HOTELIKOWANIEM"" NA DOGO
albo bierze sie pieniądze i daje to co się wczesniej obiecywało albo fora ze dwora czyli z dogo i zwrot kasy za nienależyte wykonanie umowy !!

JAKO DARCZYŃCA NA DOGO ---- JESTEM ZA BANEM ALINYS !DOŻYWOTNIM !!
I ŻADNE PAPIERY JEJ NIE POMOGĄ

i jeszcze
[QUOTE]................
[COLOR=red][B]A sytuację na dogo tworzymy my sami -i nadal nie mogę zrozumieć , dlaczego na forum pomocy zwierzętom dochodzi do niektórych konfliktów i nie zawsze każdy może tu swobodnie wyrazić swoje zdanie -jesli nawet jest to komuś nie na rękę. Nie ma jednak wlaściwej wspolpracy i zrozumienia dla wszystkich równo -i to jest chyba duża wada tego spolecznego forum. [/B][/COLOR]
[COLOR=#000080]....................[/COLOR][/QUOTE]

i moje dodatkowe stwierdzenie ------[B]DLACZEGO DOGOMANIACY AKCEPTUJĄ I DAJA PRZYZWOLENIE NA TRZYMANIE RATOWANYCH PSIAKÓW W WARUNKACH TAKICH JAK OPISANE 2 HOTELE ??[/B]
bo ktos w końcu wiedział gdzie zawozi psy , nieprawda ???? Szczególnie chodzi mi tu o Oborniki !!

Posted

[quote name='ocelot']Popieram prośbę o bana dla AlinyS.
zastanawiam się czemu bany dostają osoby, którym ic zarzucić nie można, a takie nie?[/QUOTE]
Oczywiście że można zbanować choć w odróżnieniu do niektórych ja nikogo nie obrażam ani nie pomawiam. Jeśli nie znam sytuacji to nie dorabiam do niej jakiejkolwiek historii tylko na podstawie że ,, gdzieś coś dzwoni to pewnie tak było lub jest.
Forum jest po to aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie a nie snuć domysły stawiając je jako fakt

Posted

[quote name='AlinaS']Oczywiście że można zbanować choć w odróżnieniu do niektórych ja nikogo nie obrażam ani nie pomawiam. Jeśli nie znam sytuacji to nie dorabiam do niej jakiejkolwiek historii tylko na podstawie że ,, gdzieś coś dzwoni to pewnie tak było lub jest.
Forum jest po to aby[B] każdy mógł wyrazić swoje zdanie a nie snuć domysły stawiając je jako fakt[/B][/QUOTE]

Z tego by wynikało że wszyscy na dogo ulegli fatamorganie jesli chodzi o twój ""hotelik"", warunki u ciebie były idealne dla psiaków , zdrowe , odchuchane i odkarmione , wszystkie są żywe :shake: a te co zniknęły to tylko nam się wydaje .....
I ta szopa to tez zły sen .....

PARANOJA -- jaka ty masz czelnośc jeszcze tutaj bywać i sie odzywać
honoru i godności za grosz u ciebie:angryy:

Posted

[quote name='AlinaS']Oczywiście że można zbanować choć w odróżnieniu do niektórych ja nikogo nie obrażam ani nie pomawiam. Jeśli nie znam sytuacji to nie dorabiam do niej jakiejkolwiek historii tylko na podstawie że ,, gdzieś coś dzwoni to pewnie tak było lub jest.
Forum jest po to aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie a nie snuć domysły stawiając je jako fakt[/QUOTE]

[B]zachowaj kobieto resztki pozorów i odejdź sama .... wstydu sobie oszczędź

MODERATORZY PROSIMY , jeśli macie na względzie DOBRO ZWIERZĄT prosimy o Bana dla TEJ kobiety
[/B]

Posted

avii ona jest z tych co jak pluniesz w twarz to obetrze, powie że deszcz pada i pójdzie dalej, a Ty piszesz o honorze i godności, najpierw trzeba
rozumieć znaczenie tych słów

Posted

To ze istnieja takie osoby na dogo jak AlinaS i wet z Obornik jest wina nas samych, dajemy im przyzwolenie. Przeciez byla osoba na watku ktora chcila zlozyc doniesienie do prokuratury przeciwko Alinie za znecanie sie nad zwierzetami oraz za wyludzenie pieniedzy niezgodnie z umowa. Nie mialo to znaczeni czy taka umowa byla spisana czy nie, slowna umowa tez sie liczy.
Nietstey jak widac z tego watku nie bylo chetnych zeby zglosic sie i swiadczyc na Policji i w sadzie przeciwko AlinieS, no to mamy skutek widoczny golym okiem, ze babsztyl odzyl i znow czuje sie pewna i zdrowa, a juz siedziala jak mysz pod miotla. Gdyby przeczytala na watku ze taki wniosek zostal zlozony, nie pokazala by sie wiecej na dogo. :shake::angryy:

Posted

[quote name='Ada-jeje']To ze istnieja takie osoby na dogo jak AlinaS i wet z Obornik jest wina nas samych, dajemy im przyzwolenie. (...)[/QUOTE]
I o to właśnie chodzi. Można zbanować, ale jak macie jako przykład Oborniki - sam właściciel nie pisał na dogo - to dogomaniaczki polecały ten hotel. Nie obwiniam ich, bo nie o to mi chodzi, tylko o to, jak można sobie radzić nawet nie bedąc tutaj.

Druga sprawa - może warto przestać iść w ilość, a lepiej w jakość. Nie sztuka wyciągnąć 20 psów ze schronów i później pisać, że się nie ma czasu. Nie siedzieć na 100 wątkach i nie płacić deklaracji na 10 psów, tylko dawać więcej na 2-3, a ogarniać. Widzę czasem, jak wpadają "na zaproszenie" gdzieś dziewczyny, zapisują, deklarują 5 złotych i lecą dalej. Po co? Ciężko odmówić? Czasem lepiej odmówić po to, zeby dopilnować spraw kilku psów.
To takie moje spostrzeżenia. Czytajcie uważnie wątki i nie pakujcie się w więcej niż możecie.

Posted

[COLOR=Navy][quote name='AlinaS']Oczywiście - zakaz dostępu do dogomanii wtedy to dopiero można pisać co ślina na język przyniesie bo nie można skonfrontować , odpisać , wytłumaczyć a jednocześnie można bezkarnie oczerniać, pomawiać znawiać coraz to nowe historie...[/QUOTE]

Od dn.25.05 2010r. wiele osob na dogo oczekiwalo twoich wyjasnień i chocby kilku słow przeprosin za zaistnialą sytuację w tym "hoteliku" w Popielarni. Nikt nie zabranial ci odzywać się ,pisać na dogo ,czy telefonować do ludzi z dogo,ktorzy umieszczali i oplacali zebranymi na dogo pieniędzmi -pobyty psów u ciebie . Tlumaczenie ,że nagle zgubilaś tel. nie przekonuje nas jednak -jest trochę niepoważne .Ządalaś jednak by to ciotki do ciebie dzwonily i przyjeżdzaly zabierać psy. To jest dowod na to ,że takim ludziom niesolidnym i majacym poważne ,częste problemy zdrowotne -nie można ufać i powiewrzać im pod opiekę wiele bezdomnych psów po przejściach .
Przez ten czas od 25.05 az do dziś moglaś pisać i dzwonić nawet -aż dowoli . Gdy przyjeżdżaly potem kobiety by zabierać dogomaniackie psy z Popielarni -nie zostaly nawet wpuszczone za furtkę a tym bardziej do chalupy i szop. Jednak dopiero teraz po wielu tyg. zabierasz glos i zamiast spokojnie i grzecznie z nami rozmawiać -to znów jesteś napastliwa -arogancka i pelna buty. Myslisz pewnie ,że i tym razem -najlepszą obroną dla ciebie -jest ATAK ? Tak -jak wtedy po moich postach na poczatku grudnia 2009r. -z uwagami i watpliowściami co do obiecywanych usług w twym pseudohoteliku w Popielarni ? Problemy zdrowotne o ktorych nam piszesz -nie tlumaczą takiej twojej postawy wobec nas -darczynców i obronców bezdomnych ,bezbronnych psów -za pobyt ktorych placiliśmy . Każdy ma prawo chorować i kazdy ma prawo leczyć się -wiadomo.To oczywiste. Nie oczekujemy szczegółow w tym temacie .Należą nam się jednak ogólne wyjasnienia na temat umieszczanych tam wczesniej psów -jak i też choć namiastka szacunku . A tego jednak trudno doszukać się w twoich aroganckich i pewnych siebie -wypowiedziach na obu wątkach dotyczących twego "hoteliku " . Należę do ludzi ,którzy nie tolerują cwaniactwa ,arogancji ,wykorzystywania bezbronnych ludzi i zwierząt oraz nieuczciwości i niesolidności. Mamy do tego prawo i nie zabronisz nam tego. Przykre to ,że takie "hoteliki" narażają psy na kolejne cięzkie przejścia a nawet utratę zdrowia czy życia lub zaginięcie psa.A nas -na niepotrzebne nerwowe sytuacje oraz stresy ,wysilki oraz koszty,by ocalić potem zabierane stamtąd psy.

[/COLOR]

Posted

[quote name='mmd']
Druga sprawa - może warto przestać iść w ilość, a lepiej w jakość. Nie sztuka wyciągnąć 20 psów ze schronów i później pisać, że się nie ma czasu. Nie siedzieć na 100 wątkach i nie płacić deklaracji na 10 psów, tylko dawać więcej na 2-3, a ogarniać. Widzę czasem, jak wpadają "na zaproszenie" gdzieś dziewczyny, zapisują, deklarują 5 złotych i lecą dalej. Po co? Ciężko odmówić? Czasem lepiej odmówić po to, zeby dopilnować spraw kilku psów.
To takie moje spostrzeżenia. Czytajcie uważnie wątki i nie pakujcie się w więcej niż możecie.[/QUOTE]
Miałam ostatnio takie same przemyślenia, że chyba lepiej pomagać mniejszej ilości ale mieć czas żeby zainteresować się co się z tym psem dzieje, pomóc w ogłoszeniach, odwiedzić w hoteliku zamiast latać po tylu wątkach :( Tylko czasem ciężko odmówić jak ktoś prosi chociaż o obecność na wątku :(

Posted

[quote name='mmd']I o to właśnie chodzi. Można zbanować, ale jak macie jako przykład Oborniki - sam właściciel nie pisał na dogo - to dogomaniaczki polecały ten hotel. Nie obwiniam ich, bo nie o to mi chodzi, tylko o to, jak można sobie radzić nawet nie bedąc tutaj.

To takie moje spostrzeżenia. Czytajcie uważnie wątki i nie pakujcie się w więcej niż możecie.[/QUOTE]

Masz rację : osoby ktore bywaly w takich "hotelikach" i widzialy ,że warunki tam są zle lub bardzo zle -powinny pisac o tym prawdę -a nie ukrywac takich faktów .
Uważam ,że mozemy mieć do nicj sporo żalu o to -bo i dlaczego to ukrywaly ? Trudno ,zeby dziesiatki czy setki roznych ciotek jezdzily -krążyly po Polsce i sprawdzaly wszystkie dt i hotele psie. Nie mamy na to pieniędzy ,zdrowia ,czasu najczęsciej.
Nie wszystkie ciotki dysponują swoim autem i mają na to czas i kasę ,by jezdzić chocby raz do danego hoteliku . A psy woża często obcy ludzie i zostawiają je za bramą -nie wnikają w warunki danego hotelu-nawet jesli jest transport z dogo zalatwiany. Dlaczego tak pozno dowiadujemy się prawdy o tych zlych "hotelikach"?
Dlaczego dopiero AgnieszaP zrobila tam fot. i napisala prawdę ? Tak samo o tym "hoteliku " w Obornikach Sl -i to jeszcze prowadzonego przez weta ???
Ten ostatni -to już szokujący skandal -te piętrowe klatki i psy wcisnięte jak króliki do malutkich klatek. Nawet kroliki mają większe klatki niż tam u niego psy. Brak slów na taką podlość tego weta.
[COLOR=Navy][B]Musi byc rzetelna informacja o każdym dt i hoteliku -bez ukrywania prawdy .
Nie tak jak bylo dotąd.
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Ada-jeje']To ze istnieja takie osoby na dogo jak AlinaS i wet z Obornik jest wina nas samych, dajemy im przyzwolenie. Przeciez byla osoba na watku ktora chcila zlozyc doniesienie do prokuratury przeciwko Alinie za znecanie sie nad zwierzetami oraz za wyludzenie pieniedzy niezgodnie z umowa. Nie mialo to znaczeni czy taka umowa byla spisana czy nie, slowna umowa tez sie liczy.
Nietstey jak widac z tego watku nie bylo chetnych zeby zglosic sie i swiadczyc na Policji i w sadzie przeciwko AlinieS, no to mamy skutek widoczny golym okiem, ze babsztyl odzyl i znow czuje sie pewna i zdrowa, a juz siedziala jak mysz pod miotla. Gdyby przeczytala na watku ze taki wniosek zostal zlozony, nie pokazala by sie wiecej na dogo. :shake::angryy:[/QUOTE]

O ile wiemy -jednak ta sprawa zostal lub zostanie jednak zgloszona -to tylko kwestia czasu chyba.

Posted

[quote name='avii']Z tego by wynikało że wszyscy na dogo ulegli fatamorganie jesli chodzi o twój ""hotelik"", warunki u ciebie były idealne dla psiaków , zdrowe , odchuchane i odkarmione , wszystkie są żywe :shake: a te co zniknęły to tylko nam się wydaje .....
I ta szopa to tez zły sen .....

PARANOJA -- jaka ty masz czelnośc jeszcze tutaj bywać i sie odzywać
honoru i godności za grosz u ciebie:angryy:[/QUOTE]
O jakich resztach godności mówimy jeśli pada stwierdzenie że niby mój rotwajler ogryzł szczękę Pedrowi, Że znowu przebywają u mniie psy za Wasze ciężkie pieniążki i że dalej się na Was dorabiam- gdzie tu są fakty , co to ma wspólnego z prawdą. Najprościej zamknąć mi buzię a zaraz może okazać się jeszcze ... no nie wiem? może że odgryzł chorą łapkę Czarusiowi ? a może wiele innych wytworów wyobraźni.
Ręczę że będę się odzywać tylko w celu prostowania takichże nowości. Jest to forum publiczne i każda osoba powinna się zastanowić nad tym co pisze i w jakiej formie i na ile to jest prawdziwe

Posted

Może dla nich te warunki były dobre. Może tam zainstalowały "swoje" psy i im odpowiada.

Płacisz gdzieś deklaracje - to żądaj zdjęć, z wewnątrz, z zewnątrz... w razie uników powinno się zapalic światełko ostrzegawcze każdej z nas. Jeśli płacisz choćby 5 złotych - to masz prawo wiedzieć, co sie dzieje z psem - nikomu pieniądze nie rosną na drzewie.

Posted

Proszę w takim razie o wyjaśnienie - dlaczego książeczka Orkana nie została wysłana? Co ze zwrotem za jego 'hotelowanie'? Z psa nie mającego nawet ochoty na kiełbasę czy psie ciastka (po zabraniu go ze schronu i w schronie) stał się wygłodniałym chudzielcem rzucającym się na karmę. Do tego bez konsultacji z osobą za niego odpowiedzialną, bez powiadomienia jakiegokolwiek został przeniesiony do Popielarni. Nie dotrzymała pani umowy w żadnej kwestii.. :shake:

Posted

[quote name='furciaczek']Dlaczego wiec na samym poczatku sprawa nie zostala wyjasniona? Dlaczego nie odpowiadalas na zadawane pytania?
Czy psy przebywaly w warunkach domowych? Na czym polegala ta socjalizacja psow trudnych o ktorych wspoinalas na FM, jak to wygladalo? Gdzie psy byly trzymane? Czy mialy zapewniona stala opieke, kontakt z czlowiekiem??[/QUOTE]

Zadalam pytania, zostalam zignorowana wiec ponawiam.