Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anett']masakra:-(:-(

Dziewczyny ja bym nie podawała mu nic bez wcześniejszych badań
tempo spadku wagi jest piorunujące!! w ciągu miesiąca z psa został szkielet:-( Jeżeli to coś poważniejszego tabletki mogą go dodatkowo osłabić. Czy nie można badań przeprowadzić na cito?? tu nie ma dnia do stracenia:shake:

Miałam trochę czasu by pomyśleć i zgadzam się z opiniami,że jeden dzień w tę czy we wtę, jeśli to tasiemiec nie zaszkodzą,ale podanie odrobaczaczy na tasiemca bez wcześniejszych badań(choćby biochemii) może być ryzykowne jeśli to nie tasiemiec,a choroba któregoś z narzadów...wtedy lepiej nie osłabiać i tak słabego organizmu.Zacznijcie od badań...a tabletki...KURCZE,NIE-TU POWINIEN JEDNAK MIEC NAD TYM KONTROLĘ DOBRY WET...ZACZNIJCIE OD KONSULTACJI U DOBREGO WETA!PILNIE.

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Edytka,jak uzgodniłysmy
krew ...cała morfologie
Niech jego osłucha wet i pozniej dopiero niech on zadecydyje czy podac i co podawac
nie szalej dziewczyno,stało sie
Powoli z nim dojdziemy do dobrego stanu
przy 200 psach jest ciezko
mimo ze jestesmy prawie codziennie
sorry....

Posted

[quote name='giselle4']Edytka,jak uzgodniłysmy
krew ...cała morfologie
Niech jego osłucha wet i pozniej dopiero niech on zadecydyje czy podac i co podawac[/QUOTE]
Kiedy jest ta konsultacje weterynaryjna? dziś?
wet jest w schronie co dnia? czy w określone dni przychodzi?
[quote name='giselle4']
nie szalej dziewczyno,stało sie
Powoli z nim dojdziemy do dobrego stanu....[/QUOTE]
szaleję i szaleć będę, dopóki nie będzimy widzieć co Labusiowi dolega i jak mu można pomóc.
[quote name='giselle4']
przy 200 psach jest ciezko
mimo ze jestesmy prawie codziennie
sorry....[/QUOTE]

sorry...że się powtórzę...ja już gdzieś pisałam, że wiem co to jest polskie schronisko i wiem jak tam jest i że takiemu miejscu raczej daleko do standartów kurortu...

Posted

jemu by się przydało oddać kał do badania (lamblie? tasiemiec?) i zbadać krew pod katem trzustki...to tak na szybko co mi przyszło do głowy oglądając zdjęcia szkielecika:(
i pod katem nerek też by dobrze było zrobić badania - Altera (asta z Łodzi) zabierałyśmy naręcznie, bo nei był w stanie ustać na nogach - wyglądał koszmarnie - każda kostka na wierzchu - nerki:( - ale Alter wymiotował i miał mega biegunę, które wyniszczyły go totalnie...

czy ten biedak załatwia sie normalnie?

Posted

zbyt szybko i drastycznie utracił ciało, moim zdaniem za tym kryje się jakieś głębsze niedomaganie. Trzeba koniecznie poddać Go badaniom i nie robić nic na oślep .. jeśli psiak jadł normalnie i taki jest tego rezultat, to nie ma bata - coś się dzieje w organizmie.

Posted

[quote name='ilon_n']zbyt szybko i drastycznie utracił ciało, moim zdaniem za tym kryje się jakieś głębsze niedomaganie. Trzeba koniecznie poddać Go badaniom i nie robić nic na oślep .. jeśli psiak jadł normalnie i taki jest tego rezultat, to nie ma bata - coś się dzieje w organizmie.[/QUOTE]

Nie ma bata...jesli normalnie jadł,normalnie się wypróżniał, normalnie zachowywał- normalnie choć ruchliwie...coś się dzieje i trzeba sprawdzić, wiec też czekam na informacje od weterynarza...

Posted

Nie jestem wetem i organizm psa a człowieka się różni ale 1-wsze skojarzenie to moja babcia która miała raka trzustki i mimo że jadła normalnie to strasznie szybko chudła :( ale miejmy nadzieję że to nie to

Posted

Też uważam, że to mało prawdopodobne, że pies w schroniskowym boksie chudnie od nadmiaru ruchu. :roll: Może i jest żywiołowy, ale to nie może być powodem... Dobrze, że chociaż ma humor, ale badania są konieczne. Podbierzcie kupę, badanie drogie nie jest (w W-wie 15 zł, to u Was na pewno taniej), a już można coś na tej podstawie stwierdzić czy wykluczyć...
Trzymam kciuki za psiaka.

Posted

włosogłówka też jest taka wredna.Badanie kału ok.20 zł. Może też być niewydolna trzustka i na zwykłej karmie chudnie , bo nie przyswaja składników pokarmowych.Wiadomo jakie on ma koo ?jeżeli ma.

Posted

nie jestem wetem ale chudnie się z wielu przyczyn, wiem napewno ze najprostszą przyczyną może być złe trawienie , czyli poważniejsze uszkodzenie jelit (uszkodzenie sluzówki, niezyt, wrzodzenia zanik flory bakteryjnej koniecznej do prawidłowej akcji jelit spowodawany podawaniem antybiotyków). może byc to sprawa zapalenia trzustki , dużej ilosci pasożytów, moja tymczaska miała ogromną ilość tasiemców, jadła najlepsze jakie można dac psu jedzenie gotowane, kaloryczne, zwitaminizwane, po trzy ogromniaste michy na dzień i nic sie nie zmieniało w jej tuszy. Straszyła żebrami. Teraz prosze aby jadła, zje ledwo jedna z takich misek i jest grubasna i obie musimy biegać. Ponieważ labek nie ma takiego dożywiania na siłę czym najlepszym się da, nie może utrzymać kondycji. konieczne jest badanie, przecież nie kosztuje majątku. cioteczki sfinansują i nie dadzą psu ani cierpieć ani odejść za TM.Nie czas.

po zdiagnozowaniu pomogę psu przybrać na wadze w mgnieniu oka, ale prosimy o diagnozę!!!!Narazie trzeba mu podawać dobre probiotyki, aby pomóc mu bronić się nieco samemu , to nie zaszkodzi jakakolwiek byłaby diagnoza. No i odrobaczenie luksusowe, nalepszym środkiem dwukrotne w odstępie czasu 2 tygodni lub 10 dni.

Posted

Dziękuję wszystkim za odwiedzanie Labusia i dzielenie się poradami i pomysłami.

Dzięki MyszkoMiki ze pierwszą turę ogłoszeń dla Labusia.

Niestety...możemy sobie sami tutaj gdybać, pisać o badaniach mniej lub bardziej skomplikowanych ale nadal nawet nie wiadomo czy wczoraj Labusia oglądał wet:(:(:(