kamilawa Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Cholera, uciekł mi wątek. W sumie jestem tu dzięki Bico, bo zobaczyłam link na jakimś wątku. Jak mogę pomóc? DT być nie mogę, ogłoszenia jeszcze nie, kasy nie mam... ...roześlę wątek! To się zawsze przyda. Quote
bico Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='kamilawa']Cholera, uciekł mi wątek. W sumie jestem tu dzięki Bico, bo zobaczyłam link na jakimś wątku. Jak mogę pomóc? DT być nie mogę, ogłoszenia jeszcze nie, kasy nie mam... ...roześlę wątek! To się zawsze przyda. Kooochana, rozsyłaj wątek gdzie się tylko da i do kogo da, bez naszej pomocy ten pies umrze:-( Po prostu....No zobaczcie sami!:placz::placz: Szokujące porównanie: Teraz:crazyeye::-( Miesiąc wcześniej: Quote
bico Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='Diegula']Założyłam wątek na labradorach info;) ale się okazało że już tam ma swój temacik ten o to psiur więc mój został podpięty to niego ;). Jesli jest na labradorach to i osoby z fundacji już wiedzą[/QUOTE] Oby tylko się na labradory.info połapali, że stan Labusia tak drastycznie się teraz pogorszył:( Quote
Aimez_moi Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Mnie sie wydaje, ze labradory info nie wiedza o takim stanie Labusia....... inaczej na pewno juz by cos zadzialaly..... Boziu....ja caly dzien rycze.... a jeszcze jak popatrze na mojego labka tu obok mnie....... Quote
fiorsteinbock Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Dziewczyny, tytul edytowany, ze szukamy DT. Wczoraj zaprosilam pare osob do Labka z prosba o pomoc. Jutro jade po tabl. na robale, kierowniczka bedzie starala sie o badanie krwi - uratujemy go! Gisella Cudke w gorszym stenie postawila na nogi - postawi i Labusia. On codziennie dostaje podwojna porcje jedzenie, gotowanego wiec jesli to tasiemka to zaraz wroci do poprzedniej formy. Nie placzcie prosze, bo wyrok jeszcze nie zapadl. Z wasza pomoca uda sie.... Quote
kamilawa Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Tak, dziewczyny i schron się starają. Na pewno nie zostawią psa bez pomocy - to pewne :) Labuś, później ludziska pozapraszam, bo dziś już Net ledwo żyje :) Quote
zuzlikowa Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='agakor']Nawet jeśli wiedzą, nie zaszkodzi przypomnieć o piesku w tak trudnej sytuacji. Nie każdy z psiaków potrzebuje pomocy na CITO, a ten czarnuszek zdecydowanie tak. Tak...nigdy nie zaszkodzi raz jeszcze napisać...tu jest sytuacja ekstremalna,więc nie ma co się przejmować,że alarm podnosimy! A na labradory.info Labuś jest jako CZARNY...i są nowe wieści podpięte do starszego wątku...Diegula- dziękuję,dzięki Tobie nowe wieści się tam pojawiły!!! Quote
fiorsteinbock Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Pozniej zrobie bannerek, ogarne tylko sprawy domowe i dalej rozsylamy watek. Quote
Zofija Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Wydaje mi się, ze trzeba koniecznie zrobić badania krwi i usg!!! Kurcze , masakra! Quote
Guest ambird Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Niestety na chwilę obecną nie mamy wolnego DT (od dzisiaj mamy dwie suki z pseudo, które są wzięte "interwencyjnie", czyli nieplanowo). Jak rozumiem, pies nie jest jeszcze zdiagnozowany, powodów jego stanu może być dużo. Moim zdaniem trzeba psiakowi natychmiast zrobić biochemię i morfologię, oraz zbadać kał i mocz i to przed podaniem tabletek na odrobaczenie. Quote
amica Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='bico']u Was w schronie jest ten gabinet dogo, to może macie jakiegoś weta bardziej dla psów przychylnego?:roll: Ktoś musi pomóc Labusiowi, bo on tego nie przeżyje, przecież to na pierwszy rzut oka widać, że coś jest z jego zdrowiem poważnie nie tak:placz: Tablety na tasiemca - Drontal Plus i Profender[/QUOTE] Mnie też coś mówi, że jeśli je i tak wygląda to może nie jest to nic bardziej poważnego niż tasiemiec, którego też trzeba jak najszybciej zacząć leczyć! Zwykłe tabletki na odrobaczenie nic pomoga jeśli to tasiemiec. Quote
agakor Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Wysłałam meila do jeszcze jednej osoby z Primy. Mam nadzieję, że psiak szybko wróci do formy i odnajdzie swój dom na stałe. Quote
fiorsteinbock Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Dzieki za pomoc! skroilam bannerek na szybko: Quote
panbazyl Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 stawiam się na wątku. na razie tyle mogę zrobić.... Quote
bico Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='amica']Mnie też coś mówi, że jeśli je i tak wygląda to może nie jest to nic bardziej poważnego niż tasiemiec, którego też trzeba jak najszybciej zacząć leczyć! Zwykłe tabletki na odrobaczenie nic pomoga jeśli to tasiemiec.[/QUOTE] i właśnie dlatego jutro dziewczyny podadzą mu takie tablety, które ewentualnego tasiemca ukatrupią, podrzucałam zresztą na pw jeszcze inne nazwy tabsów przeciw tasiemcowi, mocniejszych niż zwykłe tabletki na odrobaczenie. Quote
bico Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Dziewczyny, tytul edytowany, ze szukamy DT. Wczoraj zaprosilam pare osob do Labka z prosba o pomoc. Jutro jade po tabl. na robale, kierowniczka bedzie starala sie o badanie krwi - uratujemy go! Gisella Cudke w gorszym stenie postawila na nogi - postawi i Labusia. On codziennie dostaje podwojna porcje jedzenie, gotowanego wiec jesli to tasiemka to zaraz wroci do poprzedniej formy. Nie placzcie prosze, bo wyrok jeszcze nie zapadl. Z wasza pomoca uda sie.... Kochana, wiemy i widzimy, że się starasz i walczysz o Labusia:) zresztą liczę, że wszyscy tutaj zebrani nie zostawią chłopaczka samego w takim stanie:-( Dziś się mu szybko poda tablety na wybicie ewentualnego tasiemca - od tego trzeba zacząć, bo tasiemiec się sam logicznie nasuwa, widząc tą chudość, a słysząc, że je za dwóch. Ale to może być też i coś innego i tu bez morfologii, biochemii, badania moczu i kału nic więcej nie będziemy wiedzieć ani nic więcej nie zdziałamy:roll: Ja płaczę i płakać będę, bo mój szok ciągle nie minął i po prostu boję się o tego psa:oops::placz: Zresztą...te inne psiaki, o których piszesz, miały w większości DT, a Labuś nie ma i nic na razie nie wskazuje żeby go mógł w najbliższym czasie uzyskać:-( Quote
Bonsai Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Nie wierzę, że to ten sam pies... Straszna metamorfoza... :placz: Na razie nie mam jak pomóc... :( Będę chociaż wspierać duchowo... Quote
bico Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Bonsai']Nie wierzę, że to ten sam pies... Straszna metamorfoza... :placz: Na razie nie mam jak pomóc... :( Będę chociaż wspierać duchowo...[/QUOTE] ja siedziałam jak ogłupiała, bo w takim szoku, to na dogo już dawno nie byłam, też ledwo poznałam dawnego Labusia w tym szkieleciku:shake::placz::placz: wsparcie duchowe jest ważne...nawet bardzo:) Quote
ilon_n Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Co z Labkiem?? badania w normie?? może to znów podłoże sercowe jak u jamniczka Bruna?? EDIT Tabletki z tasiemcem mogą sobie nie poradzić!! ostatnio wybijałam takiego z małej suni .. była odrobaczana w sposób niemalże ciągły przez 3 tygodnie!! zastrzyki w końcu poskutkowały .. co za paskudztwo!! Quote
Cajus JB Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Znalazłem link. Doczytam w wolnej chwili. Zdjęcia i tak mówią, że nie jest dobrze.. Quote
anett Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 masakra:-(:-( [quote name='bico'] .......... Dziś się mu szybko poda tablety na wybicie ewentualnego tasiemca - od tego trzeba zacząć, bo tasiemiec się sam logicznie nasuwa, widząc tą chudość, a słysząc, że je za dwóch. Ale to może być też i coś innego i tu bez morfologii, biochemii, badania moczu i kału nic więcej nie będziemy wiedzieć ani nic więcej nie zdziałamy:roll: .......... Dziewczyny ja bym nie podawała mu nic bez wcześniejszych badań tempo spadku wagi jest piorunujące!! w ciągu miesiąca z psa został szkielet:-( Jeżeli to coś poważniejszego tabletki mogą go dodatkowo osłabić. Czy nie można badań przeprowadzić na cito?? tu nie ma dnia do stracenia:shake: Quote
bico Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='anett']masakra:-(:-( Dziewczyny ja bym nie podawała mu nic bez wcześniejszych badań tempo spadku wagi jest piorunujące!! w ciągu miesiąca z psa został szkielet:-( Jeżeli to coś poważniejszego tabletki mogą go dodatkowo osłabić. Czy nie można badań przeprowadzić na cito?? tu nie ma dnia do stracenia:shake: liczę na to, że dziś czym prędzej go wet obejrzy i zdecyduje co trzeba robić:roll: ja też sobie nie wyobrażam bez weta i porządnej diagnostyki samemu postanawiać co dalej:shake: Dziękuję wszystkim za zaglądanie do Labusia i kibicowanie mu...on nas teraz na prawdę baaardzo potrzebuje:placz: Quote
anett Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Musi mu się udać! Taki piękny psiak... będę czekać niecierpliwie na jakieś optymistyczne wiadomości! Labusiu będzie dobrze! Czy badania będzie miał w ramach schroniskowej opieki? czy może trzeba powiedzieć wetowi, że pokryjemy koszty wszelkich koniecznych badań byle by tylko pobrał krew i całą resztę i zlecił pełne badania! Quote
bico Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='anett']Musi mu się udać! Taki piękny psiak... będę czekać niecierpliwie na jakieś optymistyczne wiadomości! Labusiu będzie dobrze! Czy badania będzie miał w ramach schroniskowej opieki? czy może trzeba powiedzieć wetowi, że pokryjemy koszty wszelkich koniecznych badań byle by tylko pobrał krew i całą resztę i zlecił pełne badania![/QUOTE] dzięki anett, że jesteś:) a co do weta i jego wymogów/kosztów/opieki/leczenia to muszą się dziewczyny dzierżoniowskie dokładnie wypowiedzieć...:roll: nie wiem jak tam u nich w schronie, jakie są zwyczaje i możliwości... Quote
Aimez_moi Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Labus.....Boziu Drogi trzymaj sie.Kochaniutki.........:) Quote
Recommended Posts