hell_angel Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 brak słów... trzeba poszukiwać DT i zabrać małego do weta koniecznie, bo lepiej wiedzieć co to i zacząć kurować. Nie zaśmiecam już wątku czczym gadaniem, dobranoc;) Będę walczyć o jakiś DT ale już wyczerpałam chyba wszystkie wtyczki =( Quote
Aga-ta Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 majku33krakow napisał(a):mają tam arion light za 112,90 zł 15 kg,a acane pacyfica kupiłem za 56 zł 3kg,w sklepie odbior zadarmo,sklap w bronowicach małych jest my kupilysmy za 92zl i rowniez odbior w sklepie za darmo. Idealem bylaby karma z wyzszej polki, ale przy tej liczbie psow po prostu nie mamy na nia kasy Quote
karusiap Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 majku33krakow napisał(a):mają tam arion light za 112,90 zł 15 kg,a acane pacyfica kupiłem za 56 zł 3kg,w sklepie odbior zadarmo,sklap w bronowicach małych jest no szkoda,zeby kazali mi jeszcze dodatkowo placic za to ze sobie sama odbieram w sklepie. Odbior osobisty jest zawsze za darmo....placisz za sama karme. Quote
majku33krakow Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 karusiap napisał(a):no szkoda,zeby kazali mi jeszcze dodatkowo placic za to ze sobie sama odbieram w sklepie. Odbior osobisty jest zawsze za darmo....placisz za sama karme. tak masz racje,ale krakvet jest w wieliczce,a fionka w bronowicach,drobna roznica! Quote
AMIGA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Nie jest aż tak tragicznie z tą karmą, bo odkopalam jeszcze dwie puszki po Kreseczce. Wczoraj mala z trzęsącymi się uszkami spałaszowala tą puszeczkę (upsss oczywiście zawartość puszeczki, bo opakowania jej nie dawalam :-) ). Karmę suchą je z większą rezerwą i zastanowieniem, wyrzuca ziarenka na podłogę, zastanawia się, czy je podnieść. Śmiechu warte jest to cale przedstawienie. Moja pani wetka jest od godz. 16 Aaa no i mam obiecany prezent dla Mafii. Dzięki naszemu ślepemu Haśko i dzięki Kreseczce , ktorą poznała pani ze sklepu Rademenes mam zaproszenie do sklepu i Mafia dostaje w prezencie szeleczki i smycz. Pewnie "załapie się" też na jakieś smakołyczki. A teraz Mafia leży pod moim biurkiem i pozdrawia Wszystkie Cioteczki (a mnie przytruwa swoimi niekontrolowanymi gazowymi czynnościami fizjologicznymi) Quote
Ciencienia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Słuchajcie jak wygląda sytuacja z kastarcją i sterylizacją wszystkich psiaków? Bo jeżeli znajdziecie jakiegoś weta, który hurtem zrobi ciachania wszystkim, to przy takiej ilości może policzy taniej, a jak będzie dobra cena, to mogę zgłosić cała gromadkę do soemy na sterylkowy watek. Jestem tam jedną ze stałych dekalrowiczek, a jak teraz wstawimy je w kolejkę, to jak będą w dobrym momencie do cięcia, będzie można działać, bo u suk tzreba czekać do pierwszej cieczki, nie wiem jak jest z psami? Quote
AMIGA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 I ja jestem tam jedną ze stalych deklarowiczek to już mamy "podwójne fory" ;) Quote
sugarr Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Gdybyście nie mialy jeszcze wybranego weta to polecam zadzwonic i zapytać dr Sławomira Szpeyera z Bobrowskiego. Zawsze bidom liczył mniej, np jak przyszłam hurtowo z kociętami na szczepienia. Jeżeli chodzi o zaufanie, to mnie nie zawiódł nigdy ani przy sterylkach ani kastracjach, nie było najmniejszych problemów a po bardzo krótkim czasie zwierzaki były "jak nowe" Ja zawsze podkreślam, że w trudnych przypadkach to raczej specjalista nie jest, ale szczepienia, sterylki bid - śmiało. fajne podejście i zniżki :) Ostatnio za zbadanie łapy, pobranie krwii i szczepienie na wściekliznę zapłaciłam 30zł :) A czasem "na wejściu" płaci się 10zł za nic, za samą wizytę. Quote
lunarmermaid Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Czy jest jeszcze jakaś sunia malutka do wzięcia? Mogłabym ok.12 czerwca wziąść na Dt,ale potrzebowałabym dla niej karmę.... Quote
dzodzo Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 poniewaz cała akcja z babka i dobkami została nakręcona po mailu do Nadziei Dobermana więc co damy rade pokryc z pieniedzy dobkowych to pokryjemy- na pewno konieczne beda faktury ,Karusia wie co i jak;) oczywiscie to nie zmienia faktu ze wsparcie finansowe potzrebne bo tam tych dobkow jest taka masa ze na wszytsko kasy nie starczy Quote
AMIGA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Tak samo mnie wspaniale traktuje dr Tłustochowicz na Żabińcu. Nieraz to aż mi głupio, bo wychodzę i widzę jak macha rękami, ze nie chce nic ode mnie. Najczesciej płacę tylko za sam "material" a za wizuyę już nic Quote
malawaszka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 boszz zazdroszczę Wam takich wetów - u mnie same liczyrzepy :shock: Quote
Aga-ta Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 DZIEKUJE BARDZO EWIKS za pomoc w transporcie karmy:Rose: Quote
Silka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Dziewczyny mam taką propozycję. Amiga wie kim jestem :) Mam sklepik z karmami w Bronowicach Wielkich - Rademenes Nie jestem w stanie rozwozić karm po Krakowie, ale mogę pomóc w zakupie ich w cenach czysto hurtowych. Niestety czasami cena hurtowa (szczególnie karm typu premium) pokrywa się prawie całkowicie z ceną karm w olbrzymich sklepach internetowych (wciąż mnie zastanawia ile w rezultacie kosztuje worek karmy, skoro ja w hurtowni płacę za nie tyle samo), ale już na deczko droższych można zaoszczędzić. Jeśli by was to interesowało, to chętnie wpiszę jakie karmy jestem w stanie załatwić (nie ze wszystkimi przedstawicielami, czy hurtowniami współpracuje). Powiedzmy że byłby to taki mój mizernie maleńki wkład w pomoc bidusiom, ale zawsze to parę złotych zaoszczędzonych na worze. Quote
Asior Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 dzwoniłam do dr Szpeyera ;) powiedział, ze za dorosłe psy weźmie 150 za sterylkę i 100 za kastrację ;) Quote
Aga-ta Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Silka napisał(a):Dziewczyny mam taką propozycję. Amiga wie kim jestem :) Mam sklepik z karmami w Bronowicach Wielkich - Rademenes Nie jestem w stanie rozwozić karm po Krakowie, ale mogę pomóc w zakupie ich w cenach czysto hurtowych. Niestety czasami cena hurtowa (szczególnie karm typu premium) pokrywa się prawie całkowicie z ceną karm w olbrzymich sklepach internetowych (wciąż mnie zastanawia ile w rezultacie kosztuje worek karmy, skoro ja w hurtowni płacę za nie tyle samo), ale już na deczko droższych można zaoszczędzić. Jeśli by was to interesowało, to chętnie wpiszę jakie karmy jestem w stanie załatwić (nie ze wszystkimi przedstawicielami, czy hurtowniami współpracuje). Powiedzmy że byłby to taki mój mizernie maleńki wkład w pomoc bidusiom, ale zawsze to parę złotych zaoszczędzonych na worze. dziekujemy bardzo:) jezeli bedzie jeszcze potrzebny zakup karmy na pewno bedziemy sie z Pania kontaktowac. Chcialybysmy teraz zalatwic karme z TOZ-u, ale jezeli sie nie uda taka pomoc bedzie na wage zlota Quote
Aga-ta Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Asior napisał(a):dzwoniłam do dr Szpeyera ;) powiedział, ze za dorosłe psy weźmie 150 za sterylkę i 100 za kastrację ;) ceny super! tylko kto bedzie wozil psy...ja jestem do konca tyg na opiece nad dzieckiem (ale w sumie to nad psami,a dziecko sie leczy przy okazji;)), ale potem wracam do pracy i do 16-ej sie nigdzie sie nie rusze, a przynajmniej bedzie ciezko Quote
Aga-ta Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 jade za chwile do tej kobiety za Gdow, gdyby ktos mial pomysla na tego psiaka prosze o tel: 605 491 538 Quote
Asior Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 postaram się pomóc w transporcie ;) się ma tych znajomych ;) Quote
Silka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Aga-ta']dziekujemy bardzo:) jezeli bedzie jeszcze potrzebny zakup karmy na pewno bedziemy sie z Pania kontaktowac. Chcialybysmy teraz zalatwic karme z TOZ-u, ale jezeli sie nie uda taka pomoc bedzie na wage zlota W razie czego kontakt ze mną przez PW tutaj, gg 2604144, maila [email protected] albo 509669143 z tym że do komórki trzeba mieć cierpliwość bo odkąd zlikwidowali antenę to całe osiedle zasięg w Orange ma tylko na zewnątrz budynków ;/ Oczywiście nie dotyczy to tylko psiaków z tego wątku, ale wszystkich psiórków na DT, gdyby była konieczność zakupu. Zapytam jeszcze moich wetek czy u nich nie ma jakiejś "promocji" na cięcia. A że kastracje i sterylki robią cud miód to je pomęczę. Quote
Ciencienia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Silka, to może podaj konkretne ceny tych karm co dziewczyny patrzyły na krakvecie, będzie chociaż porównanie. :) Quote
weszka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 AMIGA napisał(a):To uważacie, że powinnam tę malą "robaczywkę" wpuścić do siebie na wersaleczke? Wpuszczaj ;) Niech się później nowi właściciele męczą :D:diabloti: Cudna jest :loveu: muszę wpaść na sesję foto :cool3::razz: AMIGA napisał(a): A ja nadal nie widzę glosowania na wątku, czy mala ma sie nazywać Leda, czy Mafia, czy może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje. Bo jak na razie to ona się nazywa "Ej", "Mala" no i oczywiście "Masz" Jestem za MAFIA - pasuje do dobermanicy :) Jeśli chodzi o karmę to mam możliwość zamówienia 20 kg worka Eukanuby Puppy za 170 zł co jest dość dobrą ceną. Niestety teraz mam ruinę finansową i nie pokryję kosztów :shake: W sprawach trasnportowych odpadam bo mam zepsuty samochód :( Quote
Ciencienia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Te 20 kg starczy na miesiąc lub dwa?, nie ogarniam jeśli chodzi o szczeniorka, dawno temu to było :) Tak teraz patrzę, że Purina, ta co wczesniej o niej pisalyscie jest 15 kg za 91,00 zł X 2 = 30 kg za 180,00 zł, chyba lepiej troszku tańszą kupić, a jednak więcej, przy tej ilosci szczeniorów. To będzie zaopatrzenie tylko jednego psiaka, a jest jeszcze parę mordeczek do wykarmienia Quote
Recommended Posts