sugarr Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='Asior'] A jeśli idzie o karmę... BŁAGAM NIE KUPUJCIE EUKANUBY!!!! dla zainteresowanych podrzucę filmik nakręcony przez organizację PETA właśnie z fabryk eukanuby....ONI TESTUJĄ NA ZWIERZĘTACH....!!!!! podpisuję się pod tym testują w okrutny sposób, nawet warunki przechowania psów są koszmarne Quote
Ciencienia Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To jakaś masakra, jak to tak może być? No i pójdzie informacja w obieg, ja np. jak juz wiem takie coś, to w zyciu tego świństwa nie kupię, a do tego przy każdej nadazającej się okazji będę tę informację przekazywać dalej. A może o Royalu tez coś wiecie? Quote
AMIGA Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Biedna Mafia przez całą noc kursowała, spala, kursowała i spała. W brzuszku jej grało, gwizdało, świszczało i przelewało się i to na cały głos, aż nieraz sama na te swoje odgłosy odpowiadała szczekaniem. Biedna - miala biegunkę i jeszcze o 2,30 nad ranem wychodziły z niej robale. Teraz już jest lepiej, zjadła sniadanko, a brzuszek już nie jest taki rozdęty jak u dzieci w afrykańskim buszu. Aga-ta - ja zawsze po ostatnim odrobaczaniu szczeniaczków tymczasowiczów odrobaczam tez swoje, z tym, że będę musiała spytać wetki, czy Bonuś może być tak czesto odrobaczany. Poprzednio chyba dostał advocate, zeby mu żoładka i wątroby i wszystkiego nie obciążać, bo on jest przecież wciąż na lekach (codziennie dostaje vetoryl a to jest lek bardzo mocny) Quote
Ulaa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Moje szczeniory z lisiej norki sr...ły robalami przez bite 5 dni. A ile się nacierpiały przy tym... Łazienka po każdej nocy wyglądała, jakby jakiś wariat wywalił garnek spaghetti... A jaki im humorek wrócił i apetyt, gdy się od "życia wewnętrznego" uwolniły :) PS. dzwoniła ta osoba w spr. DS? Taka, co ma dorosłego dobka i domek z ogródkiem. Quote
AMIGA Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No nie nie chciałam już tego tak obrazowo opisywac, ale rzeczywiście to wyglądało, jakby mała miała pelne jelita spaghetti :crazyeye::shake::-( Quote
evel Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Asior napisał(a):CZY MOGĘ POŻYCZYĆ TEN TEKST NA STR KTOZ-u gdzie wrzuciła bym psiaki??? Oczywiście. Quote
kopciuszek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Pokombinowałam, popytałam, zdjęcia pokaałam i możliwe, że znajdą się dwa domki dla psiaków .... Tylko te osoby chcą się jeszcze z tym przespać mam się pytać w poniedziałek ;) Quote
karusiap Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 kopciuszek napisał(a):Pokombinowałam, popytałam, zdjęcia pokaałam i możliwe, że znajdą się dwa domki dla psiaków .... Tylko te osoby chcą się jeszcze z tym przespać mam się pytać w poniedziałek ;) Dziekujemy!! Ulaa nikt taki na razie nie dzwonil,moze mysli jeszcze:) Quote
Ulaa Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 karusiap napisał(a):Dziekujemy!! Ulaa nikt taki na razie nie dzwonil,moze mysli jeszcze:) o może słomiany zapał... :( Quote
sugarr Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Słuchajcie, a gdybym skombinowała jakiś fundusz, to myślicie że można tego szczylka z raną wziąć do weterynarza, oczyścić, opatrzyć - pewnie coś jeszcze będzie trzeba - i odwieźć? Bo może ja panikuję, ale strasznie się boję, że mu tam jakieś zakażenie się wda... Quote
karusiap Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Sugarr jak najbardziej tylko jeszcze trzeba skombinowac transport a mnie wydluzyc dobe,bo to wycieczka na pare godzin. Oczywiscie caly czas myslimy o nim,nawet dzis mialam go zawiesc do weta,ale plany sie pokrzyzowaly i zanim doejdziemy wet bezdie juz nieczynny.Postaram sie zobaczyc dzis ta glowke z bliska. zreszta jelsi tylko uda nam sie czasowo to psiak bedzie u weta czy beda fundusze czy nie....i tak jedziemy na kreske Quote
kopciuszek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Jeżeli chce cie to mogę przygotować kilka ogłoszeń i rozwiesić je w nowej-hucie poprosić o dodanie do gazetki szkolnej ... w środe jest zebranie też bym mogła poprosić nauczycieli o przedstawienie psiaków może znajdzie się kilka osób. Kurde no tak mnie zauroczyły że chce im pomóc w każdy możliwy sposób Quote
karusiap Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 kopciuszek warto probowac wszytskiego:) Quote
weszka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='Asior'] A jeśli idzie o karmę... BŁAGAM NIE KUPUJCIE EUKANUBY!!!! dla zainteresowanych podrzucę filmik nakręcony przez organizację PETA właśnie z fabryk eukanuby....ONI TESTUJĄ NA ZWIERZĘTACH....!!!!! Wiem, wiem Asior. Znam temat. Niestety ja czasem kupuję bo mam tańszy dostęp, a przy dużych psach w ilości większej robi to różnicę :shake: Dlatego też zaproponowałam jakby była potrzeba. Zresztą obawiam się, że Eukanuba nie jest jedyna która takie testy robi... tylko chyba mieli pecha i wpadli :shake::roll: Quote
karusiap Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Bylysmy zawiesc dzis karme do Gdowa-dziekuje za nia bardzo KTOZowi:loveu: i jest sajgon. Ja wrocilam z dziura (no moze dziurka;)) w spodniach,twarza w blocie,podobnie Ewa...agamika na razie sie z nas smieje...na razie:diabloti: No wiec Pani karme przyjela,na kastracje,sterylki sie zgadza,nowe domy tez..... a psy?? o nie psy a diably wcielone....jak wyszlysmy z domu napadla nas wataha psow (doliczylysmy sie w sumie 13 , male 8, 3 dorosle suki i Ursus)...myslalam,ze bedziemy sie glsakac i tulic ale....one zaczely szarpac nas zaq spodnie i lydki...nie do opanowania,wszystkie biegaly,szczekaly,ale gryzly dwa...podobno,bo mi podpadl jeden za te spodnie i jak na poczatku klnelam tak postanowilam,ze draniowi znajde najszybciej najlepszy pod sloncem dom,zeby miec spokoj na miejscu;). Tak naprawde to kochane psiaki,czesc przylepy,tylko dziczeja w takiej bandzie,takie glupie,szczeniece zabawy:loveu::loveu: Niestety mimo checi dokaldnie sie ranie nie przyjrzalysmy,ale wrazenie ogolne jest o wiele lepsze.Wyglada to jak taka duza blizna.....a nie otwarta rana juz.Ale to do sprawdzenia. Quote
majku33krakow Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 a czy ja moge płacic co miesiac 400 zł ?czyli co tydzien 100,deklaracji takich ktore mozna w kazdej chwili przerwac?,czyli nie stałe,nie jedo razowe,tylko takie co mozna w kazdej chwiliprzerwac? co wy na to?. Kora mi została jeszcze do spłaty 200 zł. Quote
karusiap Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 aha,.....no i jeszcze sa dwa 5-6 tygodniowe psy do wydania na juz,chocny do DT. Syn tej pani je zabral,ale dom do ktorego mialy trafic okazal sie zly i zostaly o niego.Potrezbne DT tu lub we Wroclawiu. Quote
sugarr Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Ciesze się, że ta rana nie jest taka groźna, myślę że gydby była to od razu byłoby to widać... Już sobie wyobrażam jakie to wyzwanie wejść w takie szalone stado :loveu: Czy te 5-6 tyg to psy czy suki? Koleżanka coś mi dziś mówiła, że może będzie dom dla któregoś szczeniora, tylko źe sunia i jak najmłodsza Quote
sugarr Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Witam, jestem w stanie przez okres miesiąca minimum lub byc może więcej czasu zająć się jednym psem-szczeniakiem...jestem studentem zaocznym ale mieszkam sam w kawalerce, całymi dniami siedze w domu wiec moge poswiecac szczeniakowi duzo czasu dopoki nie dojdzie do siebie podczas tego czasu postaram sie poszukac mu stałego domu bedac w kontakcie z panstwem,prosze o odpowedz jaka decyzja,pozdrawiam To z allegro. Poprosiłam już o nr telefonu i jak tylko dostanę to wyślę na PW Quote
AMIGA Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Wielkie dzięki za karmę. Dałam małej zmieszaną z resztkami poprzedniej. Ja pierwszy raz widzę taki sposób jedzenia jaki ma Mafia. Najpierw zjada ziarenko po ziarenku. Tak przez chwilkę. Potem zaczyna wyciagać systematycznie ziarenka pycholem z miski, przegryza i wypluwa na podłogę. Zaraz te wyplute przegryzione kawalki pięknie zjada. Ale potem wchodzi lapką do miski i najczęściej wtedy wszystko znajduje się na podlodze. Na koniec zaczyna miskę zapraszać do zabawy. Śmieszna jest strasznie :-) A jak sie czuje tatuś po kastracji? Quote
karusiap Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Sugarr najmlodsze sa dwa psy. P.Olu mam nadzieje,ze nie zmaga sie juz Pani z ruszajacym towarzystwem robali.....:) Ciencienia, widzialysmy,jesli uzytwkownik majku bedzie chcial wplacic to ma konto Agaty i nie wiem po co mu nasza zgoda.Ale ja wiem,ze ten uzytkownik lubi sobie tak pogadac wiec nie reaguje na jego posty. Quote
karusiap Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Czy ktos kojarzy kogos z Bialegostoku??Na wizyte Quote
dzodzo Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 kojarzy mi sie moni3a z Białegostoku, chyba tez włascicielka dobermana zreszta Quote
Recommended Posts