Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam propozycje DT w Krakowie dla jednego szczylka chyba,kolezanka włascicielka dobermana własnie zaproponowała, Aga-ta czy mogę Was jakos skontaktowac?

Posted

Babcia powiedziała, że pieska może przygarnąć na DT ale tylko na działke (tam jest normalny dom i wielki ogród) i że ktoś musiałby go doglądać (to pewnie byłabym ja) ... piesek na działce byłby tylko wtedy gdy ja bym była w szkole albo w nocy. I oczywiście działke mam kilka kroków od siebie więc nie byłoby problemu ;)
Aha i babcia się jeszcze pyta na ile mniej więcej ma go przygarnąć ?
Więc to już tylko zależy od was .... a no i jutro jeszcze się jej dopytam (bo dziś jest na tak a jutro nie wiadomo) i fotki jej pokaże.

Posted

Jak czytam, że ktoś kocha psa i ma coś takiego = lawinowo narastające stado, to ręce opadają.
Rozmawiałam z aga-tą i chyba jedno z małych (prawdopodobnie dziewusia) trafi do mnie na dt po wieczornej wizycie u weta.
Nie wiem co na to mój chorutki Bonuś powie, bo ledwo co nabral oddechu po jamnisi Kreseczce

Posted

Może skorzystajcie z tej akcji sterylkowej na dogo. KTOZ tu pewnie nie pomoże bo słyszałam, że mają kłopoty finansowe.
To jest jakaś zaplanowana pseudo ?

Posted

[quote name='oris']i jak tam po wizycie u weta, wiemy cos wiecej o stanie ich zdrowia ??[/QUOTE]
szczeniaki sa zdrowe. Po prostu niedozywione,maja krzywice.Dobra karma powinna wyprowadzic je na prosta. Sa tez bezpieczne, jeden u AMIGI, drugi na Dt poleconym przez hell angel-dziekujemy!!
U weta mamy juz dlug grubo ponad 200 zl za badania i karme. Reszta psow czeka na sterylki,kastracje i przede wszytskim na karme. Pies z chora glowka na diagnozowanie, DT.
A ja mam dosc i nie dam rady zrobic juz nic.

Posted

Uszy do góry :) domki się znajdą na szczeniaki
Porobię jakieś ogłoszenia dla szczeniaków w weekend na 100% (tylko poproszę ładny tekst). Niestety Majeczka idzie w piątek do schroniska ( do tego czasu domu pewnie nie znajdzie, choć jest szansa po kundlu), i w weekend siadam do komputera i robię zmasowany atak na portale ogłoszeniowe.

Posted

Dziekuje Aniu:)
Ja wiem,ze one znajda w koncu tylko to sie wiaze z kupa roboty....Agata sama wszystkiego na kastracje nie pozawozi,bo dzieki Bogu zaangazowala sie w pomoc,Moje auto zepsute.Obie musimy robic cos poza tym wszystkim w tygodniu.Po prostu przerasta mnie to czasowo i finansowo....najgorszy z mozliwych moment na takie akcje...a psy niczemu nie winne kochane biedaki.
Najbardziej martwie sie o tego z rana na glowie...to taka ciapka:(

Posted

[quote name='karusiap']Dziekuje Aniu:)
Ja wiem,ze one znajda w koncu tylko to sie wiaze z kupa roboty....Agata sama wszystkiego na kastracje nie pozawozi,bo dzieki Bogu zaangazowala sie w pomoc,Moje auto zepsute.Obie musimy robic cos poza tym wszystkim w tygodniu.Po prostu przerasta mnie to czasowo i finansowo....najgorszy z mozliwych moment na takie akcje...a psy niczemu nie winne kochane biedaki.
Najbardziej martwie sie o tego z rana na glowie...to taka ciapka:([/QUOTE]

Tu i tak jest dobrze bo psy nie są dzikie. A z krzywicy można je jakoś wyprowadzić. To się uda opanować.
A w Kłaju jest chyba 40(choć może się mylę, ale na pewno dużo) identycznych zupełnie dzikich psów. Co z nimi zrobić po śmierci właścicielki ?

Posted

[quote name='Ulaa']Jutro powinien ktoś zadzwonić do Agaty w sprawie DS dla maluszka.
Bardzo dziekujemy Ulaa!!
Aniu postaram sie do weekendu napisac jakis tekst.

a tu jeszcze zdjecia
ojciec z banda

jedna z matek

maluchy

Posted

[quote name='Ulaa']Jutro powinien ktoś zadzwonić do Agaty w sprawie DS dla maluszka.[/QUOTE]

tego tez sie nie spodziewalam, a przynajmniej nie tak szybko...nie wiem jak mam Wam dziekowac:multi:

Posted

karusiap napisał(a):
szczeniaki sa zdrowe. Po prostu niedozywione,maja krzywice.Dobra karma powinna wyprowadzic je na prosta. Sa tez bezpieczne, jeden u AMIGI, drugi na Dt poleconym przez hell angel-dziekujemy!!
U weta mamy juz dlug grubo ponad 200 zl za badania i karme. Reszta psow czeka na sterylki,kastracje i przede wszytskim na karme. Pies z chora glowka na diagnozowanie, DT.
A ja mam dosc i nie dam rady zrobic juz nic.

Aga-ta napisał(a):
przede wszystkim DZIEKUJE bardzo za wspaniale domy tymczasowe:Rose: nawet nie przypuszczalam, ze ktos sie zglosi...Dziewczyny jeszcze raz:Rose:

Cieszę się niezmiernie, że DT spasował, że mogłam cokolwiek pomóc.
Mam nadzieję, że wszystko potoczy się pomyślnie! Powodzenia i DUUUUŻO siły! :)

Posted

Słuchajcie - mala jest przecudowna. Zaraz po przybyciu do mnie przespała na "memłonie" prawie godzinę. Zachowuje się zupelnie jak moja poprzednia tymczasowiczka jamniczka Kreseczka.
Jest niesamowitą gadułą, jak sie ją pieści to zachowuje się zupelnie jak kotek. Wyciąga łapki rozcapirzajac pazurki i mruczy :-)
Byla agamika ją poznać i oczywiście napstrykałyśmy trochę zdjęć. Ale to już jutro

Posted

Myślałyśmy strasznie dłufgo z agamiką nad imieniem małej. Usiłowałyśmy sobie skojarzyc jakąś znaną kotkę - bo mala ma wszelkie cechy kota, ale nic nam do głowy nie przychodziło.
Jedyne imiona, jakie ewentualnie pasowały nam obu to Leda albo Mafia. Co Wy na to?

Aga-ta - nie spytalam w tym całym zamieszaniu jak Twoja psica po operacji?