karusiap Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Dostalysmy informacje, ze starsza kobieta ma ok 20 psow.Zaczelo sie od pieknego rasowego dobermana,potem przyblakala sie sunia. I tak teraz sielankowo jest ok 20 psow, 17 szczeniakow. 2 sa 2,5 mscze-NA CITO CHOCBY DT BO NIE MAJA SIE GDZIE PODZIAC,ZABRALYSMY JE STAMTAD W ODRUCHU... ok 11 szczeniakow tak 4 miesiecznych, psy, suki. 2 suki ok roczne Do kastracji ojciec stada i na cito 2,3 suki. Matka tzn jedna z matek jest ruda, bez ogonka. czesc psow ma ogony,czesc nie..... Jeden szczeniak urodzil sie z rana na glowie-szybko DT Potrzebujemy karme i pomoc finansowa w sterylkach,kastracjach poki kobieta sie zgadza.... To starsza osoba,ktora kocha te psy tak jak takie osoby kochaja psy,kocha ale nie rozumie co sie dzieje i ze to zle.... STAN PSOW NA DZIEN 13.06.2010: 2 psy 6 tygodniowe Czaki i....w DS we Wrocławiu 1 pies 3 msczny Portos u skrzeli 1 suka 3 msczna Mafia w DS w Jaworznie 1 suka 4 msczna Kora w DS w Białymstoku 1 suka 4 msczna Sara w DS w Krakowie 1 suka 4 msczna Sonia w DS w Posądzy 1 pies 4 msczny Gucio w DT u Rottka 2 suki Ginger i Pirania i 1 pies Kastor 4 (Kastor juz w hotelu) msczne nadal u tej Pani 2 suki Leda i Szira1 roczne u tej Pani rodzice, doberman Ursus i ruda Fryga zostaja na stale,pies juz wykastrowany piesek dziadziu w kojcu na tylach domu 05.08.10 Leda od miesiaca jest u Majki na rekonwalescencji po sterylce. Pirania pojechala dzis do domku Sonia odeszla wczoraj za TM:( 8.12.10 Leda jest juz wdomku, na jej miejsce w hotelu jest Szira (od 29.11) Na adopcje w Gdowie czeka Ginger 29.11- Ginger , Szira, Ursus i Fryga zostaly zaszczepione Blagam gdyby ktos mogl dac DT choc jednemu 2,5 mscznemu szczeniakowi,prosze o kontakt bezposrednio z Aga-ta 605491538 lub ze mna 507058628 Rozliczenie: 92 zl karma dla Mafii i Blackiego w DT- 15 kg Purina-zapłacone przez Nadzieje Dobermana 150 zl kastracja Ursusa - zaplacił syn wlascicielki psa 286 zl badania Mafii i Blackiego, karma na pierwsze dni dla nich- zapłacone 90 zl karma do DT, zastrzyki z antybiotykiem, obrozka, tabletki na robele dla Gucia- Zapłacone przez ND 12 zl odrobaczenie suni 4 mscznej- Zapłacone przez ND 99,90 zl karma dla DT Gucia- zapłacone przez ND 14 zl +8 *1,75 -pasztety na odrobaczenie 90 zl szczepienie i obroza Gucia 30 zl miska,smakolyki, podklady i ryz z kurczakiem dla Ledy po sterylce Wpływy: 100 zl od majku33krakow 100 zl od Dominiki i Jej Rodzicow 100 zl od p.Beaty F. 45 zl od Sylwi i jej Rodziny DS Soni na karme dla psow pozostajacych wciaz u Pani 90 zl od qder 50 zl od p.Bogdy stan na 16.06.2010 485 zl - 286 zl - 14 zl= 185 zl 1.07.10 90 zl szczepienie i obrozka Gucio 185 - 90 = 95 zl 6.07.10 30 zl miski,smakolyki,podklady i ryz z kura dla Ledy po sterylce 95 - 30= 65 zl 9.07.10 100 zl karma, 35 wizyta u weta poprzednia, 65 kolejne szczepienie- Gucio 65 - 200 = - 135 zl 9.08.10 140 zl uzbierane przez DoPi, 150 zl wyslalam na zabieg glowki Gucia, ktory planowany jest na 13.08.10 -135 + 140 - 150= -145 zl 8.12.10 300 zl od Panstwa Ledy 70 zl szczepienie Sziry, reszta czyli 230 zl hotelik,jeszcze zalegly za Lede -135+300-300=-135 Za Lede i Szire placimy poza tym z pieniedzy psow moich i Jagienki. Oprocz tego zaplacilam z Nadziei D. za innego dobka 325 zl, staramy sie wyciagac staruszki ze schronisk a te dobki to studnia bez dna. Dlatego w imieniu Nadziei Dobermana prosze o wsparcie finansowe....nie bedziemy mogly pomoc innym psiakom, bo te wyczerpuja nasze zasoby finansowe. 16.06- psy przebywajace nadal u Pani zostaly dzis odrobaczone (Fryga, Ursus, Szira, Leda, Ginger, Pirania, Kastor) Quote
karusiap Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 na pierwszym planie matka czesci z psow cudowna ciapka z rana na glowie:( Quote
weszka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Łomatko ależ ilość tych psiaków!!! :( Na razie wstawiłam link u mnie na FB. Quote
karusiap Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='weszka']Łomatko ależ ilość tych psiaków!!! :( Na razie wstawiłam link u mnie na FB.[/QUOTE] dziekuje weszko:) pokaze Wam ta ilosc jak dostane zdjecia od Agaty Quote
Asior Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 karuś, czyli te dwa są u Was a reszta czekać będzie tam na domki??? dobrze rozumiem?? Quote
karusiap Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='Asior']karuś, czyli te dwa są u Was a reszta czekać będzie tam na domki??? dobrze rozumiem??[/QUOTE] Dwa sa u Agaty,ktora ryzykowala....same wiecie czym,biorac kolejne dwa do swojej gromady i liczac,ze maz sie ucieszy;) Do jutra przynajmniej jeden MUSI zniknac od Agaty,najlepiej oba do innych DT. Reszta czeka na domki....a dorossle na ciachanko.... Quote
sugarr Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 O cholerka, ale stado... Takie psy w typie niby szybko idą, ale taka ilość!! Wkleiłam na dobermany w potrzebie (tu na dogo) na razie niestety nie mam jak tymczasować, będę mogła dopiero początkiem czerwca Quote
kopciuszek Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Zapytam się babci czy by jednego na DT nie przygarnęła ;) Ale nic nie obiecuje, bo babcia ma swoje humorki ;/ Quote
karusiap Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Blagam gdyby ktos mogl dac DT choc jednemu 2,5 mscznemu szczeniakowi,prosze o kontakt bezposrednio z Aga-ta 605491538 lub ze mna 507058628 Jutro musimy gdzies ulokowac maluszki. takie malenstwa Quote
karusiap Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='kopciuszek']Zapytam się babci czy by jednego na DT nie przygarnęła ;) Ale nic nie obiecuje, bo babcia ma swoje humorki ;/[/QUOTE] dziekuje:) Quote
hell_angel Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ehh nie powinno tak być... :( U mnie jest już suczka na DT i rodzina nie zgadza się na to by została dłużej niż do wtorku, więc nie mogę pomóc tym cudownym psiakom w ten sposób, ale jestem z wami i postaram się im coś znaleźć. Ale też nie obiecuję. Bo wiem jak to jest kiedy budzi się nadzieja i... nic Cieszę się, że maluchy na Ciebie trafiły! Wypatrzyłam jedną osobę, która da mi odpowiedź koło południa. Wyślę Ci smsa jeśli będzie pozytywna. Tylko proszę, nie nakręcaj się za bardzo bo ta osoba jest jeszcze nie pewna i może się wycofać/ rozmyślić/ nie uzyskać zgody rodziny. Quote
Ciencienia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Wiem, że pewnie będzie ciężko, ale jakby były zdjęcia każdego z osobna, lub po pare sztuk koło siebie chociaż, to można je szybko na stronę ND wrzucić. Są bardzo młode, ale niestety bardzo duży miot a i zainteresowanie dużymi psami tego typu jest jakie jest. Quote
dzodzo Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Karola to wyglada gorzej niz myslalam.....na szczescie dla tych pieskow faktycznie sa w typie dobka co dziwne patrząc na mamusie... szkoda ze tak poźno pan sie zainteresowal tym wszytskim...ale coz robic Quote
Jagienka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ja pierdziele... zapsiony Kraków a tu jeszcze to. Dobrze, że ktoś zgłosił, że pojechałyście... tylko co dalej. Jak jest z ciachaniem? Jak sie znajdzie kasa to psiaki będą ciachane tam na miejscu gdzieś? Czy wszystko od A do Z musi byc organizowane przez "wolontariuszy"? Quote
Aga-ta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 byla dzis ze szczylkami u weta i wyglada to nienajlepiej, napuchniete stawy, wygiete kregoslupki bez mozliwosci wyprostowania sie, u psa jest znacznie gorzej niz u suni. Wet nawet nie chcial mi ich w takim stanie odrobaczyc. Najpierw musi byc zrobione badanie krwi, a tego nie moglismy zrobic, bo z samego rana jak zaczely piszczec nakarmilam je:splat:dlatego musimy odczekac teraz 8h i ok. 17 jedziemy na badanie. W domu mam maly sajgon (tak delikatnie mowiac), wiec jezeli ktos moglby zapewnic tymczas, choc dla jednego...porobie psiaczka badania i juz wieczorem bedzie wiadomo co im jest, zeby nikt nie musial obawiac sie o zdrowie swoich zwierzat biorac je na ewentualny DT. Osobiscie mam nadzieje, ze to skrajne niedozywienie, a nie jakas choroba bakteryjna, czy genetyczna, bo z dwojga zlego to pierwsze w tym wypadku rokowaloby znacznie lepiej... Jezeli ktos moze wspomoc dobki finansowo to rowniez bardzo, BARDZO PROSIMY. Mam zdjecia psiakow z porannego spaceru, wyslalam do karusiap, ale ona bedzie dopiero wieczorem, wiec jak ktos moze je wstawic to chetnie wysle na maila Quote
Aga-ta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='dzodzo']....na szczescie dla tych pieskow faktycznie sa w typie dobka co dziwne patrząc na mamusie... [/QUOTE] bo to nie tylko ona jest matka, matkami sa tez wieksze (ok roczne) coreczki tatusia. One rozmnazaja sie tam juz w lini: corka - ojciec. A ojcie piekny, reproduktor z Francji, chyba nawet z papierami - totalna zalamka:mdleje: Quote
Aga-ta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Jagienka']Ja pierdziele... zapsiony Kraków a tu jeszcze to. Dobrze, że ktoś zgłosił, że pojechałyście... tylko co dalej. Jak jest z ciachaniem? Jak sie znajdzie kasa to psiaki będą ciachane tam na miejscu gdzieś? Czy wszystko od A do Z musi byc organizowane przez "wolontariuszy"?[/QUOTE] wszystko musza zrobic "wolontariusze",a dodatkowy problem jest taki, ze wszystko bedzie zalezalo od humoru starszej pani....(mowie o wydawaniu psow, bo pani je kocha, a jak bedzie nawet sto...coz...tez bedzie je kochac) Quote
Aga-ta Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Jagienka']Aga-ta, zdjęcia możesz mi wysłać.[/QUOTE] Jagienko wyslalam, dziekuje:) z ciemniejsza mordka to piesek, suczka ma wyrazne brazowe znaczenia na pyszczku Quote
Jagienka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Przepraszam, że tak długo, ale chodzi mi jak... Sunieczka Facecik Przodem facecik, hasa panienka Panienka Quote
weszka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Wstawię na sznaucerowe forum. Może akurat ktoś coś będzie w stanie pomóc, chociaż finansowo. Quote
dzodzo Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Zaloze temat na dobermanowym, moze tam ktos sie dorzuci... Quote
Jagienka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Na pierwszym planie panienka: I znowu dziewuszka Mam nadzieje ze nie poknociłam opisów. Quote
dzodzo Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 poszukam w domu bo mam chyba preparaty na stawy jeszcze od mojej dobki bo za chiny nie chciała ich jesc, może sie przydzadza Quote
Recommended Posts