Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

21 grudnia do domu wraca dwójka dzieci (mieszkają w internacie) - mam nadzieję, że Brutek nie wywinie numeru i bedzie ładnie się zachowywać. Jednak poprosiłam p.Gosię o zwrócenie szczególnej uwagi wtedy na Brutka. W koncu On sie będzie czuć jak u siebie...

Jednak ja wierzę w Brutka :)

-------------------------------------------------------------------

A teraz z innej beczki.. chciałabym Was poprosić o zajrzenie do Tusi... Tusia została zabrana z Korabiewic ponad 2 lata. Ja miałam tylko założyć wątek... jednak od 2 lat robię Tusiakowi ogłoszenia (bez skutku :roll:)
Osoba, która wyciągnęła sunię ze schroniska i która opłacała hotel - zniknęła... w tej chwili dług wynosi 1500zł... dlatego każda pomoc jest na wagę złota.. nie wyobrażam sobie tego, by Tusia wróciła po 2 latach bycia w domowych warunkach - do schroniska....
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/194858-TUSIA-z-Korabiewic-1-5-roku-bez-domu-Teraz-też-bez-kasy-czy-trafi-do-schronu"]KLIK[/URL]

Posted

Nie było mnie tak długi, a tu takie wieści! wow!!!!
Właśnie chciałam przepraszać za brak wpłaty za listopad - przelałam dzisiaj za dwa miesiące. Jeśli okaże się, że to Brutusa dom na dobre i złe, proszę przelać te pieniążki na innego potrzebującego psiaka.

Posted

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW :multi: Ale fajowe mikołajkowe wieści :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Ja też zaliczyłam znikajkę z dogo na trochę... a tu taka suuuper wiadomość :) 3mamy kciuki za dobry domek i zachowanie Brutuska na może nie 5tkę ale na 4+ :evil_lol:

Posted

[quote name='ossa98']Nie było mnie tak długi, a tu takie wieści! wow!!!!
Właśnie chciałam przepraszać za brak wpłaty za listopad - przelałam dzisiaj za dwa miesiące. Jeśli okaże się, że to Brutusa dom na dobre i złe, proszę przelać te pieniążki na innego potrzebującego psiaka.[/QUOTE]

dziękujemy-kasiorka na razie zaksięgowana u Brutuska- dziś wpłynęła...Brutusku a Ty dalej masz być grzeczny:)

Posted

[quote name='dominikabankert']boze tylko nie to co mysle............[/QUOTE]
Brutusek wraca...
Nie z jego powodu, okazało się, że państwo wynajmują dom itd.
Niech Martusia wszystko opisze, bo ja po prostu jestem mega załamana, dlaczego taki wspaniały pies ma kur... takiego pecha nooo!

Posted

Jestem załamana. Tak mi szkoda tego psiaka. Tez nic nie wiedziałam,ze Pani wynajmuje dom. Niech płaca teraz za pobyt Brutusa w hotelu. Boże co ten psiak czuje?

Posted

Martuś...podsyłaj mi wszystko do ogłoszeń, ruszam, wyróżniam i może się uda...
Co ten psina sobie pomyśłi jak znowu wróci :( serce mi pęka :(

Posted (edited)

Jak sie domyślacie Brutus wraca z adopcji... niestety - kolejny raz zawiódł człowiek.
Dzisiaj dowiedziałam się, że Państwo wynajmują część domu. Pani Gosia dowiedziała się, że do drugiej części ma sie wprowadzić rodzina z dzieckiem... Oni nie życzą sobie psa, a ponieważ właścicielowi domu zależy na kasie - oznajmił Pani Gosi, że ma sie pozbyć psa... albo pozbędzie się psa, albo mają się wynieść.

Pani Gosia tłumaczyła, że Brutek nie biega luzem po ogrodzie, na spacery wychodzi poza teren, że nie stwarza zagrożenia ( w końcu Ona sama ma 3 dzieci )... ale jak widać tamci ludzie mają gdzieś wszystko.. zresztą tak jak i właściciel domu. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem takich ludzi... od razu wchodzić na wojenna ścieżkę z nowymi sąsiadami.. brak jakichkolwiek uczuć..
Pani Gosia jest załamana...

Ja jestem załamana. Brutus zaraz będzie załamany... Nie chcę myśleć nawet o tym, co ten pies znowu przeżyje.. Bardzo mi Go żal... jest po prostu biedny... :roll:

Maciek napisał mi, że w poniedziałek Brutek może wrócić do Psanatorium...

I teraz napiszę bardzo szczerze (może ktoś się obrazić na mnie, może napisać co sądzi na mój temat), ale... jesli Brutus nie znajdzie domu do połowy stycznia podejme decyzje o przeniesieniu Go do schroniska.
Nie stać mnie na opłacanie hotelu. Deklaracji Brutus ma bardzo mało. Koszt hotelu to 420zł. Brutus ma całe 150zł, za które oczywiście pięknie dziękuję.
Gdyby nie bazarki - Brutus byłby na dużym minusie. A ja nie mogę wziąc na siebie długu, który prędzej czy później powstanie.
Nie chcę się rozpisywać na forum nt mojej sytuacji życiowej, bo to nie miejsce do tego. Piszę jednak uczciwie - co się stanie jeśli nie znajdzie się komplet deklaracji stałych....

W sprawie Brutusa wysłałam w sumie ok 800PW. Odzew?? Jak widać... Odkąd Brutek wrócił z adopcji - miał non stop aktualne ogłoszenia. Nie wiem co jeszcze miałabym zrobić, aby Mu znaleźć prawdziwy dom.

Edited by obraczus87
Posted

Jestem, z pieniędzmi krucho, nie dawno sprzedawalam swoje rzeczy,zeby miec na utrzymanie innego psiaka w potrzebie, pomysle co jeszcze mozna zrobic, jakis tekst i zdjecia poprosze na maila,zebym mogla oglaszac na FB.
Moge na razie podarować worek karmy jakby to cos pomoglo, kupilam na Świeta, podziele sie.

Posted

[quote name='Ellig']Jestem, z pieniędzmi krucho, nie dawno sprzedawalam swoje rzeczy,zeby miec na utrzymanie innego psiaka w potrzebie, pomysle co jeszcze mozna zrobic, jakis tekst i zdjecia poprosze na maila,zebym mogla oglaszac na FB.[/QUOTE]

Dziekuję Eluniu.

Wyślę tekst i zdjęcia, ale pewnie troche później, bo muszę się na trochę położyć.

Posted

[quote name='obraczus87']Dziekuję Eluniu.

Wyślę tekst i zdjęcia, ale pewnie troche później, bo muszę się na trochę położyć.[/QUOTE]
Twoje zdrowie jest najważniejsze.
zostalo niewiele rzeczy z mojego bazarku, jezeli ktos moglby z nich zrobic kolejny bazarek to moge je przekazac, zdjecia i opisy mam gotowe, niestety nie moge zając sie wysylka i teraz kolejnym bazarkiem, przepraszam.

Posted

[quote name='Ellig']Jestem, z pieniędzmi krucho, nie dawno sprzedawalam swoje rzeczy,zeby miec na utrzymanie innego psiaka w potrzebie, pomysle co jeszcze mozna zrobic, jakis tekst i zdjecia poprosze na maila,zebym mogla oglaszac na FB.
Moge na razie podarować worek karmy jakby to cos pomoglo, kupilam na Świeta, podziele sie.[/QUOTE]ja , jak mielismy problem z deklaracjami dla Samsunga właśnie poza dogomanią znalazlam osoby, które wpłacają deklaracje na Samiego i to wpłacają regularnie , bez opóżnień , to dobry pomysł żeby ogłosić go na fb , ale lepsze byłoby wydarzenie
Elu załuż mu , mogę pomóc go poprowadzić

Posted

[quote name='lilk_a']ja , jak mielismy problem z deklaracjami dla Samsunga właśnie poza dogomanią znalazlam osoby, które wpłacają deklaracje na Samiego i to wpłacają regularnie , bez opóżnień , to dobry pomysł żeby ogłosić go na fb , ale lepsze byłoby wydarzenie
Elu załuż mu , mogę pomóc go poprowadzić[/QUOTE]
Lila ja nie zbieram pieniedzy ani na FB ani na dogo, .Na dogo tylko robie bazarki a poniewaz od 1 pazdziernika 3 razy w tygodniu jezdze na bardzo wyczerpująca kuracje juz naprawde nie mogę podjąc sie takiego obowiązku, szczegolnie ,ze 22 stycznia znowu ide do szpitala, przepraszam, moge jedynie pomoc zrobic wydarzenie ale nie na siebie...