Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przybywam z dobrą wiadomością.

Dowiedziałam się, że jest bardzo chętna Pani na Karmelka. Ma ogromny ogród. Kilka hektarów?
Chyba ma już jakieś/jakiegoś psiaczka.
W każdym bądź razie domek rewelka.
Niestety jest to w małopolsce, przy granicy, kupa drogi.

Szukamy więc tranportu, jest to miejscowość Barwinek.

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Przybywam z dobrą wiadomością.

Dowiedziałam się, że jest bardzo chętna Pani na Karmelka. Ma ogromny ogród. Kilka hektarów?
Chyba ma już jakieś/jakiegoś psiaczka.
W każdym bądź razie domek rewelka.
Niestety jest to w małopolsce, przy granicy, kupa drogi.

Szukamy więc tranportu, jest to miejscowość Barwinek.

A wizyta przedadopcyjna zrobiona?

Posted

paulinken napisał(a):
A wizyta przedadopcyjna zrobiona?

Właśnie:roll:
bo tzw. "pech" to zwykle się tak sam od siebie nie bierze...

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Ingrid, będę pisać, ale patrzyłam na mapę pomocy dogo, wszystko jest spory kawałek oddalone.
Załatwię sprawę wieczorem. Mam sporo nauki i zaraz spadam na angielski.

W Krakowie sa tez obrotne cioteczki , pewnie by pomogly .

Posted

Ingrid44 napisał(a):
CZy potrzebujecie kogos do wizyty p/adopcyjnej ?

No przydałaby się taka osoba.
Wróicłam na dogo po kilku dniowej porzerwie, ale niestety, mam ostatnio masę nauki i brak czasu :(
Zaraz napiszę do osób z podkarpacia.
Jak nie przed adopcyjna to i niech po będzie.

Posted

_ogonek_ napisał(a):

Jak nie przed adopcyjna to i niech po będzie.

Może jednak PRZED bo pies juz chyba dość eksperymentów przeszedł:shake:
a i transport w tym wypadku jest dostatecznym problemem aby nie ryzykować powrotu

Posted

Napisałam już do wszystkich dogomaniaków z podkarpacia na mapie pomocy dogo, mało ich jest...

To naprawdę jest taki rejon, w którym nie ma szans znaleźć kogokolwiek. Jak rozumiem że fajnie jakby była, ale jakbyśmy tak szukali kogoś cały czas do tej wizyty to karmel w najlepszym wypadku za pół roku by tam pojechał.

Posted

po nieudanej adopcji lepiej zrobić kontrolę przedadopcyjną...pani nie może sama przyjechać po karmelka ze względu na to że ma inne psy..wszystkie przygarnięte, stare, schorowane i wymagające opieki..najmłodszy ma 4 lata, reszta powyżej 10 lat..w sumie jest ich czwórka. Pani dzwoniła w sprawie Alpena, ale robert wspomniał i biednym karmelku i pani ze łzami w oczach słuchała o naszej starowince. minęło kilka dni zanim podjęła decyzję...
niestety pani mieszka jakieś 1,5 km od przejścia granicznego "Barwinek"...jest ktoś z dogomaniaków kto mógłby podjechać...bo tam już chyba nawet ptaki zawracają:)

Posted

Ja wiem, że wizyta jest ważna i popieram to, ale Barwinek to tak leży ni w 5 ni w 10. Zadu*ie że szok, nikogo z okolic nie ma. Uwierzcie mi, że ciężko jest kogokolwiek znaleźć.

Posted

ogonek powysyłałamaile do użtkowników z tych okolic, ale z samego rzeszowa to jakieś 2-3 godziny drogi...zobaczymy może ktoś odpowie i podjedzie

Posted

to ja mogę podjechać
proszę mi podesłać na PW wszystko na czym Wam zależy , o co pytać i ogólnie o psiaku w skrócie, ponieważ nie bardzo mam czas ogarnąć wątek

Czy ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że to starszy psiak i jest przygotowana na ewentualne koszty , które na pewno będą ? Czy tam jest wogóle jakiś w miarę normalny wet:cool3: ( ta miejscowośc to przejście graniczne ze Słowacją )

Napisałam już do wszystkich dogomaniaków z podkarpacia na mapie pomocy dogo, mało ich jest...

To naprawdę jest taki rejon, w którym nie ma szans znaleźć kogokolwiek. Jak rozumiem że fajnie jakby była, ale jakbyśmy tak szukali kogoś cały czas do tej wizyty to karmel w najlepszym wypadku za pół roku by tam pojechał.

nie jest tak źle , ja akurat jeżdżę po całym Podkarpaciu służbowo...tak na prawdę to jest kawałek od Rzeszowa i wiele osób po prostu nie ma za bardzo możliwości tam pojechać chociażby ze względu na koszty...swego czasu szukałam kogoś na wizytę w Wadowicach i też nikt sie nie zgłosił kompletnie a teren jakby bardziej zaludniony...