Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja zapytam wprost i bez owijania w bawełnę

wczoraj przepadł darmowy transport z Krakowa zgłoszony juz 2.12 przez Majuska

Ingrid44 proponowała już 23.11 mozliwość dowiezienia ( również darmowo) z Uciechowa do Katowic
Czyli brakowało tylko połączenia Katowice-Kraków a to i na takiej trasie, jeśli jest 350 zł do dyspozycji to chyba nie jest niewykonalne do załatwienia w ciągu 10 dni
na dodatek z pewnością byłaby możliwość aby Karmel odpoczął w Krakowie przed dalszą podróżą- dla psa w tym wieku taka wielogodzinna jazda autem to spore obciążenie więc to chyba oczywiste, że pokonywanie jej na raty jest jak najbardziej w jego wypadku wskazane
Jest też sygnał od Majuska, że nowi właściciele psa mogliby się ew. dorzucić do kosztów- czy ktoś się z nimi w tej sprawie kontaktował?

A stary i wymęczony pies zamiast grzać pupę w domu , marznie i czeka nie wiadomo właściwie na co ( zebranie 460 zł oznacza natychmiastowy wyjazd?:roll:)
Czy aby to wszystko nie za bardzo przekombinowane ?

Czy ktos kompetentny do podejmowania decyzji w sprawie Karmelka mógłby nam wyjaśnić sens takiego postępowania?

i tak przy okazji chciałam zwrócic uwagę, że nie tylko ja bezskutecznie proszę o zmianę tytułu wątku i aktualizację

Posted

taks, już tłumaczę
o transporcie do krakowa dowidzieliśmy się pół dnia przed zaplanowanym terminem..nie było żadnych szans na dogranie wszystkiego...
o pomoc poprosilimy Przemka z fundacji Psi ratownicy, zebraliście kwotę 350zł, resztę dokładamy my...
Wolimy zawieźć psy bez przesiadek(z karmelkiem jedzie jeszcze Ganzes)

Przemek powiedział że podczas jazdy będzie robił krótkie odpoczynki na spacery z psiakami.

Psiaki są już umówione...Wieczorem Przemek jeszcze zadzwoni dać znać kiedy wyjazd...z pewnością będzie to na dniach.
Na dogo siedzę już od kilku lat i wiem że załatwianie spraw na wariackich papierach rzadko kiedy kończy się pozytywnie...nie chcę ryzykować kosztem psów...
wiem że na brata Ingrid zawsze można liczyć, ale akurat ten transport w ogóle nie pasował tak żeby obciążać jeszcze Pana Tomka.

Podjęliśmy decyzję świadomie, co prawda trochę się do przedłużyło,ale wiemy że obejdzie się bez większych wpadek.

Posted

wjazd jutro o 8.00
Jeszcze ogarniamy się po wczorajszej zamieci i zaraz dzownimy do wszystkich z informacją o planowanym przyjeździe.
wieczorem praktycznie nie można było wyjechać poza gminę dzierżoniów, wywalony autobus, ogromne zaspy i policja wstrzymująca ruch na drodze...oby więcej się to nie powtórzyło:shake:

Posted

rotek_ napisał(a):
wjazd jutro o 8.00
Jeszcze ogarniamy się po wczorajszej zamieci i zaraz dzownimy do wszystkich z informacją o planowanym przyjeździe.
wieczorem praktycznie nie można było wyjechać poza gminę dzierżoniów, wywalony autobus, ogromne zaspy i policja wstrzymująca ruch na drodze...oby więcej się to nie powtórzyło:shake:

Bardzo sie ciesze i trzymam kciuki zeby maluch wreszcie pojechal .

Posted

tak, z opóźniem prawie 4godzinnymi, ze względu na fakt że pan, który wiózł Karelka miał rano interwencję
wieczorem powinniśmy dostać telefon jak tam z karmelkiem

Posted

karmelek do nowego domu dojechał o 1 rano!
całą noc przespał w łóżku razem ze swoją nową panią, rano zjedli śniadanie..tz karmelek dzielnie żebrał przy stole, przy obiedzie też nie odstąpił i ślepiami błagał o kawałki jedzenia.
Z psami dogadał się wspaniale, starusza husky zakochała się w karmelku:)jedynie kot nie może zaakceptować nowego przybysza.

Posted

rotek_ napisał(a):
karmelek do nowego domu dojechał o 1 rano!
całą noc przespał w łóżku razem ze swoją nową panią, rano zjedli śniadanie..tz karmelek dzielnie żebrał przy stole, przy obiedzie też nie odstąpił i ślepiami błagał o kawałki jedzenia.
Z psami dogadał się wspaniale, starusza husky zakochała się w karmelku:)jedynie kot nie może zaakceptować nowego przybysza.

Hurrrra Karmelku
Kocie przyzwyczaj się.

• 2 weeks later...
Posted

jakiś czas temu dotarła do nas umowa adopcyjna psiaka
obecnie jestem na chorobowym i ze schroniskiem ma jedynie kontakt telefoniczny...
dopytam się czy dzwonili do karmelcia