Ingrid44 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Kiedy Karmelek jedzie do nowego domku ? Quote
Ingrid44 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 ROTEK ODEZWIJ SIE ! Jak potrzeba pieniedzy to trzeba by tytul zmienic. Taks juz o tym pisala. Daj znac co sie dzieje . Quote
taks Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 A ja zapytam wprost i bez owijania w bawełnę wczoraj przepadł darmowy transport z Krakowa zgłoszony juz 2.12 przez Majuska Ingrid44 proponowała już 23.11 mozliwość dowiezienia ( również darmowo) z Uciechowa do Katowic Czyli brakowało tylko połączenia Katowice-Kraków a to i na takiej trasie, jeśli jest 350 zł do dyspozycji to chyba nie jest niewykonalne do załatwienia w ciągu 10 dni na dodatek z pewnością byłaby możliwość aby Karmel odpoczął w Krakowie przed dalszą podróżą- dla psa w tym wieku taka wielogodzinna jazda autem to spore obciążenie więc to chyba oczywiste, że pokonywanie jej na raty jest jak najbardziej w jego wypadku wskazane Jest też sygnał od Majuska, że nowi właściciele psa mogliby się ew. dorzucić do kosztów- czy ktoś się z nimi w tej sprawie kontaktował? A stary i wymęczony pies zamiast grzać pupę w domu , marznie i czeka nie wiadomo właściwie na co ( zebranie 460 zł oznacza natychmiastowy wyjazd?:roll:) Czy aby to wszystko nie za bardzo przekombinowane ? Czy ktos kompetentny do podejmowania decyzji w sprawie Karmelka mógłby nam wyjaśnić sens takiego postępowania? i tak przy okazji chciałam zwrócic uwagę, że nie tylko ja bezskutecznie proszę o zmianę tytułu wątku i aktualizację Quote
rotek_ Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 taks, już tłumaczę o transporcie do krakowa dowidzieliśmy się pół dnia przed zaplanowanym terminem..nie było żadnych szans na dogranie wszystkiego... o pomoc poprosilimy Przemka z fundacji Psi ratownicy, zebraliście kwotę 350zł, resztę dokładamy my... Wolimy zawieźć psy bez przesiadek(z karmelkiem jedzie jeszcze Ganzes) Przemek powiedział że podczas jazdy będzie robił krótkie odpoczynki na spacery z psiakami. Psiaki są już umówione...Wieczorem Przemek jeszcze zadzwoni dać znać kiedy wyjazd...z pewnością będzie to na dniach. Na dogo siedzę już od kilku lat i wiem że załatwianie spraw na wariackich papierach rzadko kiedy kończy się pozytywnie...nie chcę ryzykować kosztem psów... wiem że na brata Ingrid zawsze można liczyć, ale akurat ten transport w ogóle nie pasował tak żeby obciążać jeszcze Pana Tomka. Podjęliśmy decyzję świadomie, co prawda trochę się do przedłużyło,ale wiemy że obejdzie się bez większych wpadek. Quote
Ingrid44 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Czy juz jest dokladna data wyznaczona na wyjazd ? Quote
Mika31 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ciocie jamnik bez szczęki pomocy http://www.dogomania.pl/threads/198258-staruszek-jamniczek-ma-wr%C3%B3ci%C4%87-do-schronu Quote
rotek_ Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 wjazd jutro o 8.00 Jeszcze ogarniamy się po wczorajszej zamieci i zaraz dzownimy do wszystkich z informacją o planowanym przyjeździe. wieczorem praktycznie nie można było wyjechać poza gminę dzierżoniów, wywalony autobus, ogromne zaspy i policja wstrzymująca ruch na drodze...oby więcej się to nie powtórzyło:shake: Quote
Mika31 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 trzymam kciuki a pogoda na podróże wstrętna Quote
Ingrid44 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 rotek_ napisał(a):wjazd jutro o 8.00 Jeszcze ogarniamy się po wczorajszej zamieci i zaraz dzownimy do wszystkich z informacją o planowanym przyjeździe. wieczorem praktycznie nie można było wyjechać poza gminę dzierżoniów, wywalony autobus, ogromne zaspy i policja wstrzymująca ruch na drodze...oby więcej się to nie powtórzyło:shake: Bardzo sie ciesze i trzymam kciuki zeby maluch wreszcie pojechal . Quote
rotek_ Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 tak, z opóźniem prawie 4godzinnymi, ze względu na fakt że pan, który wiózł Karelka miał rano interwencję wieczorem powinniśmy dostać telefon jak tam z karmelkiem Quote
rotek_ Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 karmelek do nowego domu dojechał o 1 rano! całą noc przespał w łóżku razem ze swoją nową panią, rano zjedli śniadanie..tz karmelek dzielnie żebrał przy stole, przy obiedzie też nie odstąpił i ślepiami błagał o kawałki jedzenia. Z psami dogadał się wspaniale, starusza husky zakochała się w karmelku:)jedynie kot nie może zaakceptować nowego przybysza. Quote
Mika31 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 na takie wiadomości warto czekać Karmelku życze ci wszystkiego co najlepsze w nowym domku Quote
danka1234 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 cudnie ze wreszcie trafił na odpowiedni domek,niech sie mu tam jak najdłuzej zyje. Quote
Ingrid44 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ogromnie sie ciesze ze Karmelek ma wreszcie swoj DOM ! Quote
Isadora7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 rotek_ napisał(a):karmelek do nowego domu dojechał o 1 rano! całą noc przespał w łóżku razem ze swoją nową panią, rano zjedli śniadanie..tz karmelek dzielnie żebrał przy stole, przy obiedzie też nie odstąpił i ślepiami błagał o kawałki jedzenia. Z psami dogadał się wspaniale, starusza husky zakochała się w karmelku:)jedynie kot nie może zaakceptować nowego przybysza. Hurrrra Karmelku Kocie przyzwyczaj się. Quote
Ingrid44 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 CZy sa jakies wiesci z nowego domku ? Quote
Wiwi Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 jejku rewelacja, na takie wiadomości czekałam od dawna! maluchu trzymam za ciebie kciuki z całych sił! Quote
rotek_ Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 jakiś czas temu dotarła do nas umowa adopcyjna psiaka obecnie jestem na chorobowym i ze schroniskiem ma jedynie kontakt telefoniczny... dopytam się czy dzwonili do karmelcia Quote
Ingrid44 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Tez jestem bardzo ciekawa jak sie masz staruszek w nowym domku. Quote
Recommended Posts