rotek_ Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Wczoraj trafił do nas jamniczy dziadek. Z relacji osoby, która ją przywiozła pies spędził kawałek czasu na chodniku zanim ktoś interweniował. Ponoć został potrącony ale sprawca uciekł pozostawiając psa samemu sobie.:angryy: Możliwe że pies komuś uciekł albo zaginął,ale jeśli został wyrzucony, już chcę mu szukać domu. Starsze psy najbardziej cierpią w schronisku, nie potrafią odnaleźć się wśród młodych silnych i szalonych psów. Giną z bólu i cierpienia. Psiak wygląda na ok 10-letniego staruszka. Pilnie potrzebne ogłoszenia, dzisiaj postaram się zrobić jakieś zdjęcia do ogłoszeń Kontakt z Ośrodkiem Pomocy dla Zwierząt w Uciechowie Os. Białe 7 tel. 510 433 322, 889 137 137 [email protected] Quote
rotek_ Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 pierwsze zdjęcie nadawało by się na banerek, ktoś móglby wykonać coś dla dziadka, szukamy też imienia Quote
Ingrid44 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Boooooziu jaka bidulka. Mam pomysl na imie - Karmelek. Moze ktos ma lepszy pomysl ? Quote
_ogonek_ Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ingrid twoje propozycje są słodkie i to dosłownie. Najpierw był Trufel - Trufek a teraz Karmelek :D Hmmm ja proponuję coś takiego: Ditto , Ziko , Frodo i coś w tym stylu :) Quote
rotek_ Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 zdjęcia mam, na weekend wyjeżdżam i dopiero w poniedziałek wstawię fotki psiak okazuje się coraz bardziej sympatyczny Quote
rotek_ Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 W porównaniu z człowiekiem-to prawdziwa malizna Nawet dotyk dłoni sprawia mu wielką przyjemność Uploaded with ImageShack.us Quote
rotek_ Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Biedny ogonek, wet mówił że to sprawa uczulenia Quote
Isadora7 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Biedny maluch. Jak nie padnę to zrobię jeszcze dzisiaj banerek. Reszta jutro Quote
Niebieska713 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ja tylko moge podniesc...CIOTECZKI!!!! Zajrzyjcie tu czasem!!!! Quote
Ingrid44 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Piekne banerki. Poczestuje sie jednym jak wroce z wyjazdu bo na bezprzewodowym lap topie wszystko zajmuje cala wiecznosc. Quote
rotek_ Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 potrzebny jeszcze tekst do ogłoszeń coś mogę mu tam skrobnąć robert był wczoraj z psem na długim spacerze...o dziwo pies dorównywał mu cały czas kroku oczywiście w drodze powrotnej już mocno sapał ale nie znam psa który po takim spacerze wraca wypoczęty może on nie jest taki stary jak myślimy, ale jedynie mocno zaniedbany Quote
_ogonek_ Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Mogę mu coś napisać. Tylko że dopiero na wieczór, albo na jutro będzie... Isadora, banerki wspaniałe :loveu: Quote
Niebieska713 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Podnosze....Potrzeba tu wiecej osob...:crazyeye: Quote
Ingrid44 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Biedny piesio, moze on faktycznie nie taki stary tylko strasznie zaniedbany. Kto wie co on przeszedl :( Quote
rotek_ Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 dziadek upodobał sobie kierownika, piszczy aż na jego widok. Na spacerze pięknie idzie gdyby nie siwizna na pysku raczej nie dałabym mu 10 lat potrzebne ogłoszenia...zauważyłam że przez karty polubił się z Lucky'm i być może zamieszka razem z nim. Tylko lacky ma zaledwie rok i zamęczy naszego dziadka, tego boję się najabrdziej, on nie nadaje się na schronisko Quote
Isadora7 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 rotek_ napisał(a):dziadek upodobał sobie kierownika, piszczy aż na jego widok. Na spacerze pięknie idzie gdyby nie siwizna na pysku raczej nie dałabym mu 10 lat potrzebne ogłoszenia...zauważyłam że przez karty polubił się z Lucky'm i być może zamieszka razem z nim. Tylko lacky ma zaledwie rok i zamęczy naszego dziadka, tego boję się najabrdziej, on nie nadaje się na schronisko Miże podsune w allegro że lubi panów? Quote
rotek_ Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 w stosunku do ludzi i psów jest łagodny, nie pamiętam jak do kotów jest bezproblemowym psem, który został wyrzucony bo zestarzał się-jedyny głupi powód Quote
Ingrid44 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 rotek_ napisał(a):w stosunku do ludzi i psów jest łagodny, nie pamiętam jak do kotów jest bezproblemowym psem, który został wyrzucony bo zestarzał się-jedyny głupi powód To doprawdy straszne jak ludzie traktuja psiaki. Siwa mordka jeszcze o nniczym nie swiadczy. Mojej kolezanki Dog niemiecki posiwial jak skonczyl poltora roku z powodu choroby. Quote
Recommended Posts