Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 659
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czytalam wątek ale nie jestem do końca pewna, gdzie sunia teraz przebywa.
Czy jest już po sterylce? Jak to wygląda z nią teraz.

Posted

sunia przebywa w okolicach Nasielska, to jest kilkadziesiąt km od warszawy. Sterylkę będzie miała na dniach w Warszawie, gdzie może kilka dni spędzić w klinice.

Posted

O to z Wawy najlepiej szukać transportu. :)

A jak jej zachowanie? Dalej dzikuska czy oswaja się w klinice?

Mam doświadczenie w oswajaniu psiaków.
M.in mialam na tymczasie przez 6 miesięcy amstaffkę ktora cale zycie spedzila w malutkiej komorce i miala autyzm polaczony z klaustrofobią.
Więc i z tą malizną dam sobie radę.
Poki mala nie ma szczepień to lóżko czeka tylko na nią, w sumie to nie wiadomo jak ona do innych przedstawicieli swojego gatunku ?

Posted

ona jeszcze nie jest w klinice, narazie jest pod furtką lub za furtką u fibi. Najlepiej jednak jak wypowie się o tym fibi, do innych psów raczej nie jest agresywna, poza tym fibi może to sprawidzć, bo ma na stanie inne psiaki, nie ma szczepień:( a mogłabyś podesłać wątek jakiegoś swojego tymczasowicza?

Posted

dziękuje:) chciałam tak przykładowo jednego tylko, ponieważ nie miałam przyjemności poznać Cię jeszcze. Mam nadzieję, że fibi postara się dziś coś więcej napisać i będziemy szukać transportu, jeżeli nie zmienisz zdania.

Posted

Nie ma problemu ;)

Oczywiście że się nie rozmyślam!
I nie mam zamiaru, bez względu czy by się paliło czy co.

Ja także szukam transportu z Wawy, bo tak zawsze prościej.

Posted

Dziewczyny mój znajomy jest na szkoleniu w Rudce to kolo Wawy,
Wraca 6-7 czerwca czy ktoś moglby pomóc w transporcie suni do niego ?

Posted

Kana napisał(a):
Dziewczyny mój znajomy jest na szkoleniu w Rudce to kolo Wawy,
Wraca 6-7 czerwca czy ktoś moglby pomóc w transporcie suni do niego ?

czyli na najbliższy poniedziałek!!!! trzeba szybko ogarnąć sprawę sterylki!!! Kana - dziękuje:)))

Posted

Mam transport w poniedzialek 7 maja.
Ale:
- sunia musi być w transporterze
żeby nie uciekla, i nic sobie nie zrobila, oraz zeby nie latala po aucie bo nie będzie mial kto jej trzymać.
- trzeba sunie dowieźć do Rudki bądź do Warszawy i wpakować ją do auta jak Buell będzie już jechal do Gdańska.

Dziewczyny pomóżcie...

Posted

Gdybym chciała brać za to pieniądze to nie oferowałabym się albo napisałabym od razu...
Zawsze wszystkie psy były u mnie na bezpłatnym DT.
Na jak długo ?
Nie ciągnęłabym suni przez pol polski.
Wszystkie psy były zawsze tak długo na ile potrzebowały, czyli az nie znalazły DS. ;)

Dziewczyny kto sprezentuje suni transporter ?
Szukamy także osoby która przewiezie ją do kierowcy. :placz:

Oczywiście o ile fibi:) skorzysta z mojego tymczasu bo chyba to ona decyduje co z sunią.

Posted

Niebieska to nie pierwszy wątek kiedy nie rozumiem Twoich pytań :roll:

Ale już odpowiadam.

Nie mam ograniczonej ilości .. chyba :diabloti:

Biorę to co znajdę, jeżeli wezmę coś nietolerującego inne psy to wiadomo że ograniczy się to do 1 psa, ale jeżeli zdarza się że mam coś malego i nie agresywnego, badz cos co nie wymaga dużo pracy jak np. wycofana amstaffka to jeżeli bedzie potrzeba to po prostu biorę do siebie.
Na szczęście staram się czuć umiar :evil_lol:
Zwlaszcza mieszkając w bloku i w kawalerce.
Ale zawsze tłumacze sobie tym że mam wspaniale miejsca do spacerów i zabaw z psami.

Posted

to ja już napiszę tylko prośbę, żebyś trzymała to miejsce, a fibi nie odpowiada dlatego, że jeszcze nie wróciła z pracy do domu, a w pracy nie ma możliwości logować się na dogo, w domu będzie około północy i wtedy odpisze - tak powiedziała przez telefon.

Natomiast inna sprawa, czy gdyby tak się stało, że nie uda się do 7 maja zrobić sterylizacji, to czy byłaby możliwość, abyś Ty już u siebie mogła ją wysterylizować za zwrotem kosztów?

jeszcze transporterek.....

Posted

to dobrze, że chociaż On bezpieczny, ale musi być czujny i grzeczny;)
a masz u siebie może jakąś klinikę zapyrzjaźnioną? przede wszystkim cenowo;)?

Posted

Kana - dzięki stokrotne za możliwość udostępnienia DT :)

Ja oferowałam dla suni strylkę z możliwością pobytu w szpitaliku lecznicy.
Niestety sprawy trochę się skomplikowały.
Boks, o którym myślałam został zajęty niespodziewanie przez sunię, która umiera - przyczyny są nieznane.
Sterylizacja "naszej" bidulki będzie możliwa, ale dopiero za jakiś tydzień...

Kana - jeśli możesz wysterylizować ją u siebie - ja mogłabym odebrać suczkę od Fibi w niedzielę wieczorem i przetrzymać ją u siebie do poniedziałku.

Posted

Abrakadabra super! Bierz ją do siebie i pozostaje nam tylko kwestia transporterka.
Może złożymy się i jakiś niedrogi kupimy?

Akurat mam 2 vetki zaprzyjaźnione które zrobią sterylkę suni tanio więc nie ma sprawy.

Wyslalam Ci na pw moj numer telefonu jak prosiłaś.

Jak się ciesze ze uda nam się uratować maliznę... a ja jestem chora jak widzę malizny :loveu: