Atomowka Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Hej Kasie fajnie, że jesteś. Jesteś wybawczynią dla Majeczki. Pozdrawiam cała Waszą gromadkę i czekam na nowe fotki. Quote
Abrakadabra Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 A ja mam wieści od Kany, którą pozwolę sobie zacytować: "Właśnie wróciłyśmy z Mają, przyszłą pańcią Kasią i Trini z 3 dniowego pobytu na domku w Lipuszu. Maja zachowywała się wspaniale. Nie rozstawała się na krok z nami a zwłaszcza zaprzyjaźniała się z Kasią i nawet z nią spala :smile: Co do kagańca Lili - przyszłej siostry Maji, to miała go tylko i wyłącznie dlatego, gdyż Lili nie lubi zbytnio dziwnych panów i gdy jest spuszczana na wszelki wypadek chodzi w kagańcu gdyby jednak jakiś pan zignorował zakaz głaskania i się narzucił Lili co nie raz się zdarzało. Z Mają się polubiły bez żadnego ale. Nie ma na razie wielkiej miłości ale w pełni siebie akceptują. Co do faktury, to doszła ale muszę jutro zadzwonić do Izy czy pieniądze doszly. Maja dostała uczulenia od wody z jeziora i ma zieloną skórę w uszach i wygląda jak ufo ;-) Zakupiłam maść Lactactox za 15 zl. Więc jesteśmy z Majecką już na 0 Ewentualne koszty będzie już Kasia pokrywać. Maja przeprowadza się w połowie sierpnia do swojego własnego domu. Chciałam podziękować wszystkim za jakąkolwiek pomoc dla Maji, ( trzymanie kciuków też się liczy :smile: ) Od czasu do czasu będziemy jeszcze pisać co u Majutki a jak będziecie chcieli wstawiać nowe zdjęcia ;-) A tymczasem aloha kochani idę dalej na roczną banicję z której niestety już nie wrócę." A to ode mnie: Kana, Kasia - jesteście wspaniałe! Waro żyć dla takich chwil jak te. Tak się cieszę, że dzięki Wam tułaczka biednej Majeczki wreszcie dobiegła końca. Kasia? Będziesz zdawać nam relacje, prawda? Buziaki dla wszyskich! Quote
obraczus87 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Bardzo się ciesze, że Majeczka ma nowy domek :) Kana, KAsia - bardzo dziekujemy ! Quote
Shhh Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 oczywiscie ze bede!:) ale jakas pomylka...to tylko kanie trzeba dziekowac, bo to ona uratowala maje, a ja sie pojawilam prawie 'na gotowe';) Quote
Odi Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Abrakadabra dziękuję za przekazanie miłych wieści od Majeczki oraz Kany. Kano - uratowałaś Majeczkę i jesteś tu potrzebna dla innych bezdomnych PSÓW. Dziękuję Ci z serca za Maję i serdecznie Cię pozdrawiam. Będę wypatrywać nowin z życia Majeczki. Quote
Odi Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Przy okazji wpadam do Majeczki pozdrowić wszystkie wspaniałe Dziewczyny - Maję, Kanę, Trini, Shhh oraz Lili. Przede wszystkim - nadrabiając zaległość - witaj Shhh:loveu: na dogo. Quote
Shhh Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 witam:DDD bylysmy dzis z Maja u weta, cos jej sie dzialo z uchem, bolalo ja i chodzila z glowa przekrzywiona caly czas. i okazalo sie, ze grzybica. mamy juz lekarstwo, ona tez wydaje sie bardziej do zycia, wiec wszystko jest super. przy okazji - Maja uwielbia jezdzic samochodem wychylajac sie przez okno i to im szybciej tym lepiej. nie wytrzymujemy ze smiechu:) jest dobrze;) Quote
Odi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Bardzo proszę, aby nie pozwalać Majce, ani żadnemu Psu wychylać głowy nad opuszczoną szybą w oknie podczas jazdy samochodem. Grozi to zapaleniem tchawicy, zapaleniem krtani, zapaleniem ucha środkowego. Dodatkowo Maja ma już chore ucho, jak sama piszesz Shhh, ma grzybicę, choć równie dobrze może być to stan zapalny wskutek właśnie przewiania podczas takich przejażdżek samochodem ! Podczas jazdy samochodem szyba w oknie po stronie podróżującego psa winna być zasunięta lub jedynie nieznacznie uchylona. Niedowiarkom proponuję wychylić swoją własną glacę podczas jazdy samochodem - smacznego :angryy::angryy::angryy: Quote
ania z poznania Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Cioteczki kochane, zapraszam serdecznie na nowy bazarek :): http://www.dogomania.pl/threads/190271-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29?p=15128169#post15128169 Quote
Abrakadabra Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Uprzejmie donoszę, że grzybek w uszach został całkowicie wyleczony. Kana przeprowadziła się do domu z ogrodem i Majeczka trochę nieśmiało zareagowała w pierwszych chwilach na nowe warunki. Bardzo szybko jednak się zaaklimatyzowała i nawet usiłowała odgyźć opony w samochodzie TZa Kany :) W przyszły weekend jedzie do DS! Quote
Atomowka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Same dobre wieści. Ja czekam na foty z dnia "przekazania" suni Quote
Odi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Abrakadabra - dzięki za nowe wiadomości. Kanie wraz z TZ i Czterołapami życzę wszelkiej szczęśliwości na nowych włościach. Ten weekend, w którym Maja miała się przeprowadzać, właśnie mija - proszę o informacje, jak Majeczka się czuje w nowym domu. Quote
tripti Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 o to już rzeczwiście... jak tam wrażenia w sumie trzech stron :)? Kanie pewnie smutno i pusto, a jak u reszty? Quote
tripti Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 dostałam smsem wieści od Kany w sprawie Majki i nowego domku, to już kilka dni temu, ale treść dokładna smsa będzie dopiero w niedzielę wieczorkiem:) Quote
Odi Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Hej - jest tam ktoś, kto zechciałby coś rzec na temat nowego życia Majeczki ? Quote
Shhh Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Witamy ;) U nas wszystko jak w najlepszym porządku. Majeczka czuje się wyśmienicie, podbiła serca moich znajomych jak i całej rodziny. Każdego rozkochuje w sobie :) No cóż się dziwić patrząc na takiego słodziaka :loveu: Jak wiecie Kana jest zbanowana ale przesyła wszystkim gorące pozdrowienia. W wolnej chwili wstawimy z Kaną kilka zdjęć. Pozdrowienia od nas :lol: Quote
Abrakadabra Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Dzięki za wiadomości! Ucałuj Kanę i pozdrów ją od nas serdecznie. Fajnie, że takie laski są na świecie.... Quote
Atomowka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Kurde świetnie, że napisałyście bo wątek Mai gdzieś mi się zagubił ( możliwe, żeby wykasował się z subskrypcji?) Shhh przekaż Kanię że my też ją pozdrawiamy serdecznie i jej Zgredka też ( bo ja ciągle o nim też pamiętam) i czekmay na fotki roześmianego pyszczka Majeczki Quote
tripti Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 dostałam pw następującej treści: "Cześć, zgłaszałaś sukę do akcji sterylizacji, chyba z DT Kany. Mieliście dostać refundację 75%, na konto był zwrot 100%, do tej pory nie dostaliśmy 38zł które mieliście "oddać" do skarbonki.(te 25%) mogę wiedzieć, kiedy zamierzacie wpłacić te pieniądze?" możecie mnie utwierdzić w przekonaniu, że wtedy Odi zgodziła się i wpłaciła pieniążki na konto skarbonki? z tego co ja pamiętam to było nawet więcej, bo 50 zł. Jakoś ciężko przekopać się przez te wpisy, a szczerze to jakoś nie wiem czy jakiś faktów nie mylę. Quote
Odi Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Shhh - bardzo się cieszę, że Majeczka jest szczęśliwa i kochana przez Twoją Rodzinę oraz Przyjaciół. Tripti - wpłaciłam na sterylizację Majeczki pięć dych na konto Kany i drugie pięć dych do skarbonki, czyli do skarbonki oddałam 50 PLN zamiast wymaganych 38 PLN. Na wątku skarbonkowym w trzecim poście Soema ujęła moją wpłatę: "Soema" napisał(a): Od 11 czerwca do 21 - 100zł - li1 - 10zł - brzośka - 50zł - Odi - 15zł - żabusia - 35zł - iza!!! (bazarek) - 10zł - agada - 10zł - malawaszka - 100zł - abrakadabra - 50zł - sterylizacje - 30zł - daglo - 15zł - Agnezia (czerwiec, lipiec, sierpień) - 40zł - mtf zalesie - 10zł - Bazyli3101 - 60zł - Wiosna (6 miesięcy) - 30zł - Randa - 10zł - Moana Quote
tripti Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 dziękuje, to już teraz jestem pewna na 100%, dawno to było, a czasami można się pogubić :) Quote
Abrakadabra Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A ja jutro zobaczę Majeczkę :) Spotkamy się osobiście, już nie mogę sie doczekac, żeby skonfrontować obraz Majki z mojej łazienki, z opisami Kany! Od jutra kana będzie DT dla jednej z suczek z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/191936-PILNE-DT-dla-3miesiÄ™cznych-SZCZENIAKĂ“W-POTRZEBNA-SOCJALIZACJA/page14?p=15422168 Jesli ktoś może pomóc w ogłoszeniach "dzikusków" - serdecznie zapraszam. Quote
Recommended Posts