mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Nic nowego nie wiem niestety. Wątroba ok, śledziona nieznacznie powiększona, mocno wypełnia pęcherz ale nerki ok; macica ok, nie jest w ciązy. Wody w brzuchu nie ma. Będzie jeszcze RTG i ekg lub echo serca ale do RTG mam przyjechać z kimś do trzymania, dzisiaj nie mam nikogo takiego. Nie ma jeszcze wyników krwi, czekamy. Ogólna kondycja dobra, apetyt w porządku, kupa i siusiu normalne. Quote
Ewa Marta Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 gusia0106 napisał(a):Kurde....dziwne... To skąd taka bolesność? Może ktoś jej po prostu przykopał:-( Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 gusia0106 napisał(a):Kurde....dziwne... To skąd taka bolesność? Miała bardzo wypełniony pęcherz, nie chciała siusiać, jak to zwykle na początku. To też może być powód. Ewa Marta napisał(a):Może ktoś jej po prostu przykopał:-( Bardzo prawdopodobne, tak się po tej ziemi tarzała :( jakby chciała zniknąć. idusiek napisał(a):kurde to co jej jest? Wg najnowszych wieści- nic jej nie jest. 1. USG w porządku, nic niepokojącego, wszystkie narządy na miejscu i sprawne, żadnej wody w brzuchu. 2. Dzisiaj po południu miała EKG i echo serca- wszystko dobrze. 3. Badania krwi w normie, lekki stan zapalny, bo leukocyty podniesione- dostała antybiotyk. Została też odrobaczona, uszy są w kiepskim stanie, zostały wyczyszczone i coś jej zakroplono. Obmacywanie też nic nie wykazało. Zdrowa. Bardzo jestem ciekawa ile zapłacę za te wszystkie badania, hotelowanie jej, kąpiel itd. Na razie wolałam nie wiedzieć ;) Będziemy ją obserwować. W związku z tym, że jej stan ogólny jest dobry, sunia pojedzie chyba do Beki. Mogłaby trafić do hotelu Astaroth, bo jest moja kolejka ale to 450 zł miesięcznie, a nie ma żadnych deklaracji ani funduszy. :( U Beki będzie w budzie na działce, mniej z ludźmi ale postaram się do niej jeździć, Beka tam jest codziennie. Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 IVV napisał(a):niech szukaja dalej...pies musi przestac cierpiec Ona nie cierpi, wczoraj była zestresowana, obolała, dzisiaj już jest dobrze ;) Quote
Ewanka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Piękna sunia, co za szczęscie, że zdrowa :) , ale ten brzuch jednak jakoś dziwnie wisi ... czy ja dobrze rozumiem, ona ma być na pustej działce? Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Ewanka napisał(a):Piękna sunia, co za szczęscie, że zdrowa :) , ale ten brzuch jednak jakoś dziwnie wisi ... czy ja dobrze rozumiem, ona ma być na pustej działce? Tak, z psem do towarzystwa. Ale przyjechała z takich warunków, ze naprawdę będzie to dla niej wielka ulga i spokój. Nie mam już funduszy na opłacenie kolejnemu psu hotelu :( Quote
Ewanka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 No pewnie, że tam lepiej niż w schronie. Mysza, przeleciałam cały wątek, ale nie pamiętam ile ona może mieć lat? Jest cudna ! Quote
IVV Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 to dobre wiedomosci:) a co vets mowia na ten jej brzuch? Quote
Tora&Faro Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jak to dobrze że sunia jest zdrowa:)...ufff.... działka na której będzie jest gdzieś w okolicach Wa-wy? Quote
mysza 1 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Ewanka napisał(a):No pewnie, że tam lepiej niż w schronie. Mysza, przeleciałam cały wątek, ale nie pamiętam ile ona może mieć lat? Jest cudna ! Ok 4-5. Kostek napisał(a):dziewczyny potrzebuje numer konta Na sunię? Czyli moje. Zaraz prześlę pw. Dziękuję. IVV napisał(a):to dobre wiedomosci:) a co vets mowia na ten jej brzuch? W zasadzie nic, że tak ma, mogła wiele razy rodzić, trochę przy kości jest. Tora&Faro napisał(a):Jak to dobrze że sunia jest zdrowa:)...ufff.... działka na której będzie jest gdzieś w okolicach Wa-wy? W Konstancinie. Trochę jestem wkurzona, bo byłam pewna, że u Marty jest full i nie ma miejsc i dopiero wczoraj zapytałam o ewentualną miejscówkę dla Bianki. Okazuje się, że jest miejsce ale zarezerwowane :-( dla suni, też z Ostrowi. Koszty u Marty jeszcze bym dźwignęła... No i niestety, spóźniłam się.:-( Quote
mysza 1 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Zapomniałam napisać- Bianka dostała pierwsze pieniądze- 30 zł od Cioci 3x:loveu: Bardzo dziękujemy:loveu: Quote
Cantadorra Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziewczynki, poradzcie cos co zrobic z bląkającym się onkiem, bardzo slodkim zresztą, ale wycienczonym: http://www.dogomania.pl/threads/185772-quot-Trapezowy-quot-ON-w-z%C5%82ym-stanie-Pu%C5%82tusk?p=14692294#post14692294 Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 A gdyby ją dać na miejsce Paxa? Tam też miałaby jak w raju:-) Quote
mysza 1 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Kostek napisał(a):na sunie na sunie-dzieki ide przeslac chetnym Dziękuję bardzo. Ewanka napisał(a):Co słychać u Bianki .. jak się czuje? Niestety kłopoty, chociaż sunia czuje się świetnie. To nie ten sam pies, poczuła się pewnie, wzmocniła, ciągnie na smyczy, szczeka na psy. Dzisiaj, z powodu ewakuacji hotelu w Rajszewie nad Wisłą, gdzie Asiaf ma 7 psów, musiałam zabrać Biankę z lecznicy, Asia tam ulokowała 2 swoje psy, bo upchać 7 nie jest łatwo. Ja utknęłam w pracy, Beka mnie uratowała i pojechała po Biankę. Niestety ta rzuciła się na psa (samca) ktory mieszka na działce. Było ostro, Beka zabrała ją awaryjnie do siebie (gdzie ma już 5 psów) ale jutro musi stamtąd zniknąć. Podejmiemy jeszcze razem próbę na działce ale marnie to widzę. Ewa Marta napisał(a):A gdyby ją dać na miejsce Paxa? Tam też miałaby jak w raju:-) Gajowa nie przyjmuje teraz psów, poza tym, ma 2 suczki, one biegają ciągle luzem, ta nie lubi innych psów, musiałaby często być zamknięta i pewnie by hałasowała ciągle widząc tamte biegające. Odpada. Jak zwykle problemy. Quote
beka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 No tak, jak zabierałam Bianke to dzwoniłam do Myszy i mówiłam ze to inny pies. Zdecydowanie pewny siebie. Ale nie spodziewałam sie ze taaaka pewna. Agisa uwiązałam, zeby nie napadł na nia jak bedzie wchodzic, on już tam jest ze 2 miechy wiec sie pewnie czuje. Wprowadziłam BIanke i puściłam ze smyczą. Agis szczekał bo był uwiązany, a Bianeczka wyszczerzyła sie i rzuciła na niego. zaczeły się gryźc, nie miałam go jak odwiązac. Odciągnełam ja za smycz. Wpakowałm do samochodu i tyle. Quote
pumcia02 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 super jakby mało było problemów.. A może to zachowanie bierze się nie z pewności, tylko ze strachu? Nagłe zmiany, inne osoby, przejazdy, badania... Quote
Recommended Posts