3 x Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mysza 1 napisał(a): Dzwoniłam do lecznicy- jest bardzo, bardzo grzeczna, nie sprawa kłopotów (nic dziwnego po schronie to jest w raju, w ciepełku, wykąpana, najedzona. Po 11 usg, trzymajcie mocno kciuki. trzymamy mysza trzymamy i zobaczymy cio wyjdzie na usc teraz nie ma co gdybac btw. Ciebie mysza to strach z domu wypuszczac czy przed netem sadzac ;) Quote
Tora&Faro Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Czekamy zatem....trzymając kciuki oczywiście.... Quote
Cantadorra Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Mysza, czekamy na wiadomosci. Cieplo o was myslimy. Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Dzięki, przydadzą się ;) Gusia, na Kosiarzy. Ja już mam schizy co z nią potem zrobić, miała iść do Beki, do budy ale w tej sytuacji :-( Quote
idusiek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 oj słuchajcie, sie okaże. nie ma bo gdybać póki jeszcze nic nie wiadomo,prawda? Quote
idusiek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 ooo kochana, to z Tobą się miałam umawiać nad Wisłę na topienie?:) Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 idusiek napisał(a):ooo kochana, to z Tobą się miałam umawiać nad Wisłę na topienie?:) Tak ale wiesz, ja się nie lubię poddawać jednak. Nie topię się na razie. Teraz powodzie, słowo topienie fatalnie mi się kojarzy :shake: Myślicie, że ktoś ratuje te biedne psy? Zwłaszcza uwiązane przy budach :-( A teraz wieści- usg jest dobre :multi: nie ma wcale guza, przynajmniej nie znaleźli. Po 14 będzie moja lekarka, dowiem się więcej, zrobimy jakieś badania jeszcze i zobaczymy. Kurde, dziwne to, bo ona reaguje bólem na macanie brzucha. No nic, szukamy przyczyn. Quote
Cantadorra Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Niech szukają przyczyn, mam nadzieje, ze znajda. Grunt to dobra diagnoza. Quote
3 x Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mysza 1 napisał(a):Tak ale wiesz, ja się nie lubię poddawać jednak. Nie topię się na razie. Teraz powodzie, słowo topienie fatalnie mi się kojarzy :shake: Myślicie, że ktoś ratuje te biedne psy? Zwłaszcza uwiązane przy budach :-( . krakowskie schronisko jest ewakuowane tzn ewakuacja trwa, szukaja ludzi z autami kaukazy u Biafry zostały :( ona sama z małą się ewakuowała ma dzisiaj isc do kaukazów nakarmić itd coś okropnego co się dzieje przez wodę i jeszcze ma padac prawie do czerwca :( dobrze ze u Bianki nie ma guza może brzucholja boli bo stłuczony był albo cos takiego Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Wiem o schronisku a ile jest jeszcze takich psów na wsiach pozalewanych, ludzie na pewno o nich nie myślą :( Quote
bela51 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Rany boziu, biedne zwierzaki, wściekła sie ta pogoda. Dobrze,ze Bianka nie ma guza, uff... Quote
Kostek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mysza 1 napisał(a): A teraz wieści- usg jest dobre :multi: nie ma wcale guza, przynajmniej nie znaleźli. Po 14 będzie moja lekarka, dowiem się więcej, zrobimy jakieś badania jeszcze i zobaczymy. Kurde, dziwne to, bo ona reaguje bólem na macanie brzucha. No nic, szukamy przyczyn. Mysza w jakiej lecznicy robiłaś małej USG?Może warto zabrać ją do dr Siedlickiego na SGGW znalazł u mojej tymczasowiczki to czego inni nie widzieli przemaglował ją calusieńką siedziałyśmy tam ze 2h ale przynajmniej była pewna pewność wiadomo w ogóle skąd ona trafiła do tej ostrowii? Quote
Tora&Faro Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Bardzo dobrze że Bianka nie ma guza, aczkolwiek ten brzuszek ma jakiś taki gruby..... Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Kostek napisał(a):Mysza w jakiej lecznicy robiłaś małej USG?Może warto zabrać ją do dr Siedlickiego na SGGW znalazł u mojej tymczasowiczki to czego inni nie widzieli przemaglował ją calusieńką siedziałyśmy tam ze 2h ale przynajmniej była pewna pewność wiadomo w ogóle skąd ona trafiła do tej ostrowii? Na Kosiarzy. Będziemy ją jeszcze macać, oglądać i badać. Wezmę to pod uwagę, dzięki. Podobno przyjechała z Siedlec z jakimś drugim, kundelkiem. Ciekawe, co z nim:shake: Quote
idusiek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 ooo z Siedlec tez przyjechał Portos. a kundellllów ci u nas dostatek... Quote
gusia0106 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mysza 1 napisał(a):Na Kosiarzy. Będziemy ją jeszcze macać, oglądać i badać. Wezmę to pod uwagę, dzięki. Podobno przyjechała z Siedlec z jakimś drugim, kundelkiem. Ciekawe, co z nim:shake: Mogą ją flaki boleć na skutek urazu, złego karmienia, pasożytów itp. Jak wątroba albo śledziona albo trzustka puchną, to bolesność jest o znacznym stopniu. Quote
beka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Mysza to skunksik jest z Siedlec, ona chyba nie.. A zgazowana nie była?? ten brzuch jest naprwdę duży i taki do dołu wygiety... Quote
Kostek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 a serducho miala badane?moze ma wodobrzusze w nastepstwie chorego ukladu krazenia, nowotworu czy chorej watroby Quote
bela51 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Kostek napisał(a):a serducho miala badane?moze ma wodobrzusze w nastepstwie chorego ukladu krazenia, nowotworu czy chorej watroby No nie, nie pisz takich strasznych rzeczy:-( Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 beka napisał(a):Mysza to skunksik jest z Siedlec, ona chyba nie.. A zgazowana nie była?? ten brzuch jest naprwdę duży i taki do dołu wygiety... A ona skąd? Już mi się miesza. Ona tez skunksik ;) Nie wiem nic, po 14 będę dzwonić i gadać. gusia0106 napisał(a):Mogą ją flaki boleć na skutek urazu, złego karmienia, pasożytów itp. Jak wątroba albo śledziona albo trzustka puchną, to bolesność jest o znacznym stopniu. Podobno narządy są ok, wg usg. Ale nie wiem. Kostek napisał(a):a serducho miala badane?moze ma wodobrzusze w nastepstwie chorego ukladu krazenia, nowotworu czy chorej watroby Zapytam o serce, bo też mam takie podejrzenie ale wody w brzuchu nie ma. Generalnie po 14 dowiem się więcej i przekazę. Quote
Kostek Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 dobra to czekamy jak bedziesz miala tylko jakiekolwiek wyniki prosze wklej cos tam bedziemy modzic wozic i radzic Quote
mysza 1 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Kostek napisał(a):dobra to czekamy jak bedziesz miala tylko jakiekolwiek wyniki prosze wklej cos tam bedziemy modzic wozic i radzic O 14 to dzwonię a jak będę miała w łapie to wkleję oczywiście. Quote
Recommended Posts