Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 860
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xmartix']zastanawiamy się nad adopcją bokserka jakiegoś... tak wstępnie na razie...

No to w takim razie wybór masz bardzo duży, Barney chłopczyk śliczności, tylko kochać :loveu::smile:, prawda Jostel?

Posted

[quote name='Kapsel']No to w takim razie wybór masz bardzo duży, Barney chłopczyk śliczności, tylko kochać :loveu::smile:, prawda Jostel?[/QUOTE]

Prawda,Kapselku! :) Chłopak z niego do kochania!

Posted

już przejrzeliśmy wszystko i się zastanawiamy, ale tak jak pisałam, na razie na spokojnie powoli, przemyśleć trzeba co i jak technicznie też (logistycznie) bo Boksery potrzebują dużo ruchu, mamy 3 m-czne dziecko i 0 piesia obecnie bo nam nasz Buli (mix jamnika) odszedł ...

Posted

[quote name='xmartix']już przejrzeliśmy wszystko i się zastanawiamy, ale tak jak pisałam, na razie na spokojie powoli, przemyśleć trzeba co i jak technicznie też (logistycznie) bo Boksery potrzebują dużo ruchu
A tego boksia z Wrocławia widziałaś http://www.dogomania.pl/threads/178298-Porzucony-starszy-boksio-potrzebuje-wsparcia-na-karmAE-Tago-Fundacja-SOS-Bokserom?p=13945658#post13945658
a najlepiej to ten link widziałaś? http://www.bokserywpotrzebie.pl/psy/wpotrzebie.htm
Zobacz sama.... to nie jest takie proste :shake:

Posted

[quote name='xmartix']już przejrzeliśmy wszystko i się zastanawiamy, ale tak jak pisałam, na razie na spokojnie powoli, przemyśleć trzeba co i jak technicznie też (logistycznie) bo Boksery potrzebują dużo ruchu, mamy 3 m-czne dziecko i 0 piesia obecnie bo nam nasz Buli (mix jamnika) odszedł ...[/QUOTE]

Słoneczko ja mam rocznego synka. Nie ma nic wspanialszego niż większy psiak w domu. Większy oczywiście od dziecka :)

Jeśli tylko posiadasz odrobinę wolnego serca to nie ma się nad czym zastanawiać. On napewno odda Ci całą miłość z nawiązką!
O ile się orientuję to z transportem psinki nie powinien być większy problem. Tu na Dogo są cioteczki z różnych zakątków kraju i można podzielić transport na raty. Wiem bo sama czekam na nieszczęśnika...
Czekam na jedyną słuszną decyzję :roll:

Posted

Wiadomo, że każdy pies jest inny, ale jak moje dziecko się urodziło to nasza bokserka miała 7 lat. I nie było żadnego problemu. Obecne psy też nie zrobią jej krzywdy, a ważą po 30 kg.

Boksery, oprócz tego, że faktycznie lubią zabawę i ruch, to straszne piecuchy. Nasza uwielbiała spać pod kołdrą, a w dzień zagrzebana w kocu:)

Posted

[quote name='elmira']Wiadomo, że każdy pies jest inny, ale jak moje dziecko się urodziło to nasza bokserka miała 7 lat. I nie było żadnego problemu. Obecne psy też nie zrobią jej krzywdy, a ważą po 30 kg.

Boksery, oprócz tego, że faktycznie lubią zabawę i ruch, to straszne piecuchy. Nasza uwielbiała spać pod kołdrą, a w dzień zagrzebana w kocu:)[/QUOTE]
Elmirko, nie chwaliłaś się, że boksię miałaś :loveu: Masz jej zdjęcie?

Posted

Moja bokserka ma 1,5 roku syn 4 miesiace i juz zaczynaja byc najlepszymi kumplami (syn dopiero zaczal zauwazac psa :evil_lol:). Dzieki Mambie zaczal mi sie juz obracac, bo tak chcial jej dosiegnac zeby pomiziac ;) Na spacerach co jakis czas zaglada do wozka czy maly tam jest i nie pozwala mi nawet na 2m od niego odejsc :evil_lol: Bardzo polecam boksera jako psiaka rodzinnego :p

Posted

[quote name='jostel5']No to może,Elmirku,zdjęcia Barneya...??? :) Jest co pokazać przecież...;)

Usz;)

[quote name='Kapsel']Elmirko, nie chwaliłaś się, że boksię miałaś :loveu: Masz jej zdjęcie?

Gdzieś miałam kilka-takich z cyfrówki. Ale mam papierowe, to zeskanuje i przy okazji wrzucę. Miałam taką łaciatą krówkę.

[quote name='ageralion']Moja bokserka ma 1,5 roku syn 4 miesiace i juz zaczynaja byc najlepszymi kumplami (syn dopiero zaczal zauwazac psa :evil_lol:). Dzieki Mambie zaczal mi sie juz obracac, bo tak chcial jej dosiegnac zeby pomiziac ;) Na spacerach co jakis czas zaglada do wozka czy maly tam jest i nie pozwala mi nawet na 2m od niego odejsc :evil_lol: Bardzo polecam boksera jako psiaka rodzinnego :p

Popieram:)

Śliczny chłopak:)

Posted

[quote name='xmartix']super :)
no pomyślimy i dam znać[/QUOTE]

No przecież to nie ma co myśleć:) Pomyśl tylko, masz prawie z miesięcznym opóźnieniem nastepne dziecko:) I pieluch w dodatku nie trzeba mu zmieniać:) A przyjeciel, powiernik do końca jego dni.
Poza tym. Dzieci się uwrażliwiają na krzywdę która się dzieje w około. Cóż lepszego może nam się w życiu przytrafić niż przyjaciel...

Posted

Wpadam na sekundę, cudowna pani z KRk wzięła naszego Batmana i szukamy teraz łagodnej suczki.. bo samce się mogą nie tolerować.
Elmira rzuc mi zdjęcia na maila [email protected] dodamy do aktualizacji. Szukamy, naprawdę mimo nawału roboty ja ciągle o nim myślę..
Jakby był suczką.... miałby 10 domów..:shake:

Posted

[quote name='Soema']Wpadam na sekundę, cudowna pani z KRk wzięła naszego Batmana i szukamy teraz łagodnej suczki.. bo samce się mogą nie tolerować.
Elmira rzuc mi zdjęcia na maila [email protected] dodamy do aktualizacji. Szukamy, naprawdę mimo nawału roboty ja ciągle o nim myślę..
Jakby był suczką.... miałby 10 domów..:shake:

Poszło!

Trzymam kciuki za te wszystkie zwierzaki, którym teraz pomagasz Soemo.

Posted

elmira napisał(a):
Poszło!

Trzymam kciuki za te wszystkie zwierzaki, którym teraz pomagasz Soemo.

To co mamy to nic, w porównaniu do tego co jest na terenach zalanych :(:(

Przesłałam uśmiechnięte foty Barneya, on nie wygląda na 7 lat.. Max. 5 jak dla mnie.

Posted

Soema napisał(a):
To co mamy to nic, w porównaniu do tego co jest na terenach zalanych :(:(

Przesłałam uśmiechnięte foty Barneya, on nie wygląda na 7 lat.. Max. 5 jak dla mnie.

No własnie pisałam głównie o tych biednych powodzianach. Aj w głowie się nie mieści :-( A to dopiero początek.

Posted

[quote name='Soema']To co mamy to nic, w porównaniu do tego co jest na terenach zalanych :(:(

Też mi się tak wydaje...:) Poza tym "w uśmiechu" Barni odsłania też zęby...wcale nie najgorsze ;)

Soema-wielkie uznanie dla Ciebie za to,jak pomagasz tym wszystkim zwierzakom,ale i ludziom.

Posted

[quote name='jostel5']Też mi się tak wydaje...:) Poza tym "w uśmiechu" Barni odsłania też zęby...wcale nie najgorsze ;)

Soema-wielkie uznanie dla Ciebie za to,jak pomagasz tym wszystkim zwierzakom,ale i ludziom.

Tez mi się tak wydaje że on ma 4-5 lat i nie więcej.... :):):)

co do Soemy... to peany można by napisać :loveu::loveu::loveu: